Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Camping Pornic in Frankrijk

Aan de kust van de Golf van Biskaje, in de Franse regio Loire-Atlantique en binnen het uur van Nantes ligt de badplaats Pornic. Fijne stranden en talloze wandel- en watersportmogelijkheden maken dat u een heerlijke vakantie heeft op de camping in Pornic.

Lees meer

Tips Pornic
•    Een van de toeristische trekpleisers van de vroeger zeer belangrijke havenstad Nantes is de kathedraal – in de avonduren is de rivier de Loire mooi verlicht
•    Aan de oever van Lac de Grand-Lieu, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk en een waar vogelparadijs en beschermd visgebied, is het prachtig wandelen
•    Bezoek de zoutmoerassen op het eilandje Île de Noirmoutier, waar sinds de vijfde eeuw al zout uit het zeewater gewonnen wordt

Campings Pornic: luxe kamperen aan zee
Voorzieningen als zwembaden, animatieprogramma’s voor de (klein)kinderen, een bar, restaurants, een sauna en zelfs een beautycenter: op de camping in Pornic vindt u vermaak voor ieders wensen. Bent u een liefhebber van zee en strand dichtbij de camping? Pornic en zijn stranden ligt aan de Golf van Biskaje.

Voor sportieve kampeerders is er ook van alles te beleven op en bij de camping in Pornic, zoals fietsen, watersporten als snorkelen en surfen en wandelen langs de stranden of in het binnenland.

Gaat u zonder eigen tent, caravan of camper naar de camping? Pornic telt gelukkig voldoende campings waar u in plaats van een kampeerplaats een accommodatie kunt huren. 

Bezienswaardigheden in Pornic
Pornic is een badplaats met geschiedenis. De middeleeuwse stad en het kasteel vallen direct op, de jachthaven is sfeervol en de stranden zijn zeker een bezoekje waard. Bezienswaardigheden in Pornic:

•    Wandelen langs het strand
Routes Corniche de Noëveillard en Corniche de Gourmalon lopen beiden langs mooie stranden, kleine kreekjes en indrukwekkende negentiende-eeuwse villa’s en landgoederen
•    Bekijk prehistorische hunebedden
Op drie locaties, Mousseaux, La Joselière en La Prédaire, zijn prehistorische hunebedden en megalieten te bezichtigen
•    Château de Pornic
Het Kasteel van Pornic is een vesting uit de tiende eeuw – in de tuin zijn rondleidingen

Weer in Pornic
Het weer in Pornic biedt van de lente tot en met de herfst aangenaam weer. Pornic kent temperaturen in de winter van iets onder de 10 graden maar vanaf april boven de 15. Vanaf eind mei tot en met september is het met 20 tot 25 graden zomers weer.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen