Ga naar de homepage

Domaine Le Poteau

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,7
10 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Charmante kleinschalige camping
  • Kamperen in de boomgaard
  • Ideaal voor rustzoekers
  • Ver weg van het massatoerisme
  • Diner in de boomgaard bij animo
  • Vestingstadje Fourcès op 20 km

Domaine Le Poteau is een kleinschalige camping in een afgelegen stukje natuur van de Gers, in het hart van de Gascogne. De Schotse eigenaren Alistair en Fiona hebben van hun kleine camping een charmante kampeerbestemming voor rustzoekers gemaakt. Die kamperen er tussen de fruitbomen, op een parkachtig en glooiend terrein. Leer je medekampeerders kennen tijdens een huisgemaakt diner in de boomgaard en bezoek de vele authentieke dorpjes in de directe omgeving. In 2021 is deze camping bekroond met de prestigieuze prijs France’s Campsite of the Year 2020/21.

Toon meer

Domaine Le Poteau ligt in de landelijke omgeving van de Gers, een minder toeristisch gebied in Frankrijk. Toch is er veel moois te vinden, zoals het dorpje Castelnau-d’Auzan. De camping ligt een stukje buiten dit plaatsje, tussen de wijngaarden. De ontvangst is informeel en hartelijk. De Schotse eigenaren Fiona en Alistair hebben met het overnemen van de camping hun droom waargemaakt en daar genieten ze nog elke dag zichtbaar van. Ze doen hun uiterste best om hun gasten mee te laten genieten.

Kamperen in de boomgaard

Je kampeert op een parkachtig, glooiend terrein in een boomgaard met perfect onderhouden grasvelden. De toerplaatsen zijn niet afgebakend, waardoor je met een ruimtelijk gevoel kampeert. Naast de vele fruitbomen zorgen hoge bomen aan de rand van het kampeerterrein voor beschutting, terwijl hortensia’s en andere bloemstruiken de camping kleur geven. Hier en daar hangt een hangmat tussen twee bomen; dit is het decor van een heerlijk ontspannen kampeervakantie.

Op Le Poteau kampeer je ver weg van grote steden en toeristische attracties. Reken dus maar dat je hier de rust vindt die je zoekt. Ook de kleinschaligheid draagt hieraan bij. Vanwege de Schotse eigenaren kom je op de camping veel Britten tegen, maar ook Fransen en Nederlanders weten Domaine Le Poteau te vinden.

Sanitair

In 2019 is het sanitair op de camping vernieuwd. Je kunt dus gebruikmaken van moderne en zeer verzorgde sanitaire voorzieningen.

Zwembadje

Iets afgelegen van de kampeerplaatsen ligt een klein zwembad. Voor het zwemmen van baantjes is dit bad te klein. Maar om even lekker de koelte van het water op te zoeken, terwijl de zon op je bol staat, is het zwembad prima. Wil je wel graag uitgebreid zwemmen, dan vind je in het dorpje een buitenzwembad.

Diner in de boomgaard

Met een achtergrond als chef-kok staat Alistair graag voor zijn kampeerders achter het fornuis. Wanneer er genoeg animo is, wordt er wekelijks een diner in de boomgaard georganiseerd. Vier gangen lang krijg je de lekkerste gerechten voorgeschoteld, maar vooral ook het contact met je medekampeerders staat centraal. Mede dankzij de mooie entourage van de boomgaard en de persoonlijke benadering van Alistair en Fiona blinken deze diners uit in gemoedelijkheid.

Franse dorpjes

In de directe omgeving van Domaine Le Poteau liggen de mooiste Franse dorpjes. Je kunt ze in alle rust bezoeken, aangezien het gebied hier helemaal niet zo toeristisch is. De oude plaatsjes worden dus niet platgelopen door hordes toeristen en hebben hun authentieke karakter weten te behouden. Op zo’n twintig kilometer ligt bijvoorbeeld Fourcès. In dit vestingplaatsje zijn de huizen in een cirkel gebouwd, binnen de stadsmuren. Ook Montréal-du-Gers (op tien kilometer) en Larressingle (op twintig kilometer) zijn de moeite van een bezoekje waard. Wil je meer over de omgeving weten? De campingeigenaren vertellen je er graag alles over.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

T. Vanderhaeghen

"Mooie, rustige en landelijke camping met een warm welkom en prachtig panorama. Ontspan op deze fijne, informele en kleine camping. de Engelse eigenaar Alisdair is kok van beroep en verzorgd de culinaire avonden samen met zijn vrouw Fiona. Geniet van het kijken en luisteren naar de natuur. leuk verkoelend zwembad midden tussen het groen. Ontdek de prachtige Gers."

Inspecteur Dhr. T. Vanderhaeghen

T. Vanderhaeghen

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792529

Beoordelingen (10)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,7

Sanitair
9,0
Personeel
9,0
Prijs-kwaliteitverhouding
8,8
Kindvriendelijkheid
8,8
Sportfaciliteiten
8,0
Zwembad
8,1
Omgeving
9,0

Gert Willems, op deze camping in augustus 2022

8,4

Reisgezelschap: Paren

Fantastische ontvangst!!
Heerlijke rustige camping met zeer ruime plekken voldoende zon en schaduw! Heerlijk ruim sanitair!!

Johan Gerritse, op deze camping in juli 2022

8,7

Reisgezelschap: Paren

Heerlijke rustige camping tussen de wijnvelden. Dit is een Toppertje. 10 dagen gekampeerd, en echt heel erg genoten. Gastvrije Schotten, lekker in de hangmat op een lome luie middag, mooie plekken om te kamperen, zwembadje om af te koelen, en uitstekend sanitair. Alisdair en Fiona koken 2x per week, iedere ochtend brood van de Boulanger, en 1 keer in de week bio groente van de buurt groenteboer. Veel gemarkeerde wandelroutes in de omgeving bij LaBastide d\'armagnac, uitstekend Vegan restaurant in Condom (check HappyCow app).

Stef van laerhoven, op deze camping in juli 2021

8,7

Reisgezelschap: Paren

Zeer mooie en rustige camping, met toffe schotse eigenaars. Er waren max zes plaatsen bezet, dus de rust zelve.

Mark, op deze camping in juni 2020

9,0

Reisgezelschap: Paren

Domaine Le Poteau is een prachtige, rustige camping waar je heerlijk kunt ontspannen. Je kampeert op ruime plekken tussen de bomen, dus als de zon te veel wordt is er voldoende schaduw om in te relaxen. De toiletten en douchefaciliteiten zijn brandschoon en ook erg mooi! De eigenaren, Fiona en Alasdair zijn super aardig en gastvrij en hebben alles aan gedaan om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij werden verzorgd met een welkomstdrankje bij aankomst, een rondleiding van de camping en veel tips over goede restaurants in de buurt. Ook kregen we uitebreide informatie over rijke omgeving. Ze konden eigenlijk niet genoeg voor ons doen. Vanuit de camping kun je lopen naar het dorpje Castelnau d\'Auzan. In het dorp zijn een paar leuke restaurants en cafes, een supermarkt en wat andere kleine winkels, en een openbaar buitenzwembad (er is ook een klein zwembadje op de camping). Er zijn ook 2 zelfstandige gites die op een ander deel van de camping liggen. Ze hebben beiden veel ruimte en een prachtig uitzicht over het dorp. Ook zijn ze mooi en gezellig ingericht. De regio is niet zo heel erg bekend maar heeft absoluut veel te bieden met prachtige Franse dorpjes, historische plekken, veel markten en een overvloed aan ambachtelijke producten. We hebben daardoor ontzettend veel gezien en gedaan maar vaak was het gewoon heerlijk om te genieten van de rust en ruimte op de camping zelf. Wij zouden het iedereen zeker aanraden!

Daan, op deze camping in juni 2020

8,8

Reisgezelschap: Jongere paren

Ons verblijf dit jaar is de derde keer hier, de omgeving en de camping doen ons ieder jaar terugkomen naar dit gebied. De rust op de camping en vriendelijkheid van de eigenaren maken onze vakantie compleet. Alsof je thuiskomt. Er zijn wat dieren, er ligt een zwembad op het terrein in de naastgelegen wijngaard en de faciliteiten zijn goed. Ook het dorpje is lopend te bereiken waar een kleine supermarkt 7 dagen in de week open is wat een luxe is hier.
De plaatsen en camping zijn altijd goed onderhouden met voldoende schaduw wat voor ons als tent kampeerders extra fijn is. Bedankt Fiona en Alasdair! Tot een volgende keer.

Nancy, op deze camping in augustus 2019

8,3

Reisgezelschap: Paren

Een camping met veel rust en ruimte. Fiona en Alasdair zijn erg gastvrij en bij voldoende animo wordt er heerlijk voor de gasten gekookt. Alles is keurig verzorgd. Ruime plekken en schoon sanitair. We komen hier zeker terug.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 28,90
Richtprijs 2
€ 37,90
Openingsperiode *
01-05-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
109m
Aantal toerplaatsen
26 (100 - 200m2)
Aantal huuraccommodaties
4

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:25 m2
    • periode:01-06/30-09
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:3
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 1)
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:25 m2
    • periode:01-06/30-09
Wellness
  • Massage
Voor kinderen
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Jeu de boulesbaan
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:8 km
    • aantal:8
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
Ligging van de camping
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 17.2° 12.8° 16.8° 16.5° 15.9° 18.4° 18.2°
Min 6.6° 4.5° 7.3° 6.6° 6.2° 10.3°
Neerslag 80% 100% 80% 85% 70% 40% 80%
Windrichting ZW NW O ZW W ZW W
Windkracht 4 2 3 4 3 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 85% 55 3
Feb 80% 55 4
Mrt 73% 58 5
Apr 72% 64 6
Mei 73% 73 7
Jun 66% 58 8
Jul 66% 41 9
Aug 68% 47 8
Sep 70% 48 7
Okt 78% 52 5
Nov 84% 49 3
Dec 86% 56 3

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Domaine Le Poteau
    261 Route de Séguret
    32440 / Castelnau-d'Auzan
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°56'57"N 0°4'37"E
  • A65, afrit 2, D10 richting Captieux. linkf N524, D37, D36, en D15 naar Castelnau-d'Auzan volgen. Ter hoogte van dorpscentrum de bordjes volgen. Op navigatie wordt Chemin de Séguret herkend.

Contact

Contact

Wilt u Domaine Le Poteau boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Domaine Le Poteau. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Domaine Le Poteau

Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau
Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau Domaine Le Poteau

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen