Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Doubs

region review description Doubs

Ria en Rijk van Oostenbrugge

Landschappelijke erg fraai met spectaculaire rotsen. Ornans is heel aantrekkelijk dorp.

Op vakantie op een camping in Doubs

Wanneer u gaat kamperen in de Franse Jura, verblijft u misschien wel op een camping in Doubs. Dit departement ontleent zijn naam aan de gelijknamige rivier. Doubs staat bekend als het groenste departement in Frankrijk. Naast de mooie natuur is ook departementshoofdstad Besançon de moeite waard om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie in Doubs.

Kamperen in Doubs: het groenste departement van Frankrijk

Doubs is een departement dat prachtig natuur rijk is. U vindt er rivieren, meren, bronnen en spectaculaire watervallen. Behalve water zijn er ook heuvels en bergen, diepe kloven en grotten. En dat allemaal vlakbij de campings in Doubs. Op 1463 meter bevindt zich het hoogste punt van Doubs, de Crêt du Mont d’Or.

Hoe zeer u ook geniet van uw kampeervakantie in Doubs, naast natuur wilt u wellicht ook wel eens naar de stad. De oude stad Besançon is schilderachtig gelegen in een bocht van de rivier Doubs. Een belangrijke bezienswaardigheid in de stad is de citadel, met verschillende musea en een fraai uitzicht over de stad en het dal van de Doubs. Ook het zestiende-eeuwse Palais Granvell en de twaalfde-eeuwse kathedraal  zijn de moeite waard. Aan de Grand Rue ligt het geboortehuis van Victor Hugo, die ‘Les Misérables’ schreef. Ook de gebroeders Lumière woonden in Besançon.