Ga naar de homepage

Camping Le Moulin ***

Algemene gegevens
7,8
19 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Klein zwembad met schuifdak
  • Goed restaurant met terras
  • Sportevenementen op groot scherm
  • Verse forel van de buurkwekerij
  • Minigolfbaan en speeltuintje
  • Bijzondere krater Le Cul du Cerf

Camping Le Moulin ligt in een dal van de rivier de Rognon, in de buurt van Andelot-Blancheville. In dit dorp vind je een supermarkt, een bakker en een goed restaurant. Je kampeert hier in de nog niet erg toeristische, heuvelachtige streek Champagne-Ardennes. De landelijk gelegen camping Le Moulin heeft een oppervlakte van 1,3 hectare, op slechts één kilometer van het dorp. Op de camping vind je veel rust. Vermaak je in het zwembad en op de minigolfbaan. Een lekker hapje en drankje kun je krijgen in het restaurant (met terras). Vakantie kan zo simpel zijn!

Toon meer

Hoe kom je bij de camping? Vanuit Reims neem je de A4 naar Troyes en vervolgens de A5 die je verlaat bij afslag 24 (Chaumont). Daarna neem je de N67 naar Chaumont. Daar sla je rechtsaf om via de D65 en D674 naar Andelot-Blancheville te rijden. Eenmaal daar volg je de borden naar de camping.

Hartelijk welkom

Je wordt op Camping Le Moulin zeer hartelijk ontvangen. Wat je het eerste zal opvallen, is het vele groen. Je viervoeter is overigens ook van harte welkom op Le Moulin. Die kan zich heerlijk vermaken in de rivier of tijdens een wandeling door de omgeving.

Of je nu met een eigen kampeermiddel komt of verblijft in één van de mobilhomes of volledig ingerichte tunneltenten, iedereen voelt zicht welkom op deze camping. De plekken zijn vrij ruim, verschillen in wel wat in grootte en meestal zijn afgebakend met hoge hagen.

Waterpret voor iedereen

Camping Le Moulin beschikt over klein zwembad met een uitschuifbare overkapping, zodat je bij mooi weer in de open lucht en bij minder goed weer overdekt zwemt. Handig!

Goed restaurant met terras

Het restaurant van de camping is in trek bij de lokale bevolking, wat genoeg zegt over de uitstekende kwaliteit van het eten. Je hebt een ruime keuze. De keuken is open van woensdag tot en met zondag (en in juli en augustus ook op dinsdag). Je kunt er terecht voor de lunch en het diner. De maaltijden zijn ook af te halen. Op het terras kun je heerlijk genieten van de zon genieten terwijl een wijntje of biertje het plaatje compleet maken. In de bar kun je vanaf 9 uur ’s ochtends lekker verse croissantjes en baguettes ophalen. Wel even daags tevoren bestellen …

In de kwekerij nabij de camping kun je overigens verse forel kopen om deze op de barbecue klaar te maken.

Sport op het scherm

Grote sportevenementen, zoals de Tour de France, Roland Garros, Wimbledon en Formule 1-races, worden in de bar op een groot scherm vertoond. Ook andere wedstrijden en toernooien zien? Vraag even naar de mogelijkheden.

Veelzijdige omgeving

In Colombey-les-Deux-Églises, ooit de woonplaats van Charles de Gaulle, kun je de laatste rustplaats van deze belangrijke staatsman bezoeken. Indrukwekkend is Le Cul du Cerf, een enorme krater van 200 meter lang en 65 meter diep, met hellingen van meer dan 45%. De krater is ontstaan door de jarenlange inwerking van water. Wandelen kun je bij leuke dorpen als Reynel (met kasteel) en Ecot la Combe (met kerk en stuwdam).

  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

D. Buysse

"Gezellige, kleine camping ideaal als tussenstop of langer verblijf gelegen naast een visrijk riviertje. Hondvriendelijke camping (huisdieren gratis). Ook visgelegenheid in forelkwekerij op 300m. De Nederlandse uitbaters doen er alles aan om de kampeerders een prettig verblijf aan te bieden."

Inspecteur Dhr. D. Buysse

D. Buysse

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792312

Beoordelingen (19)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,8

Sanitair
7,2
Personeel
8,2
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
7,8
Sportfaciliteiten
7,2
Zwembad
7,8
Eten en drinken
8,2
Omgeving
8,0

Trudie, op deze camping in augustus 2023

5,3

Reisgezelschap: Senioren

gedateerd en defect sanitair. plaatsen niet echt ruim en meerdere met slik of kapotgereden (geen verhardingen).
eigenaren, tevens uitbaters van het restaurant zijn ronduit onvriendelijk. het eten was absoluut niet goed en staat niet in verhouding met de prijzen.
hierover reclameren was niet gewenst.

Bertina, op deze camping in augustus 2023

7,2

Reisgezelschap: Senioren

Op de foto’s zie je campers staan tussen lage coniferen. Die zijn inmiddels heel erg hoog. Het sanitair valt tegen. Gedateerd en niet erg schoon. Eten op de camping prima. Plaatsen ruim.

Tjeerd, op deze camping in augustus 2023

4,6

Reisgezelschap: Paren

onvriendelijk ongastvrij ontvangst. restaurant op maandag en dinsdag gesloten raar in hoogseizoen. sanitair erg verouderd en slecht onderhouden. hygiëne zeer ver te zoeken,bah bah.
eigenaar niet zichtbaar voor gasten. maar rijdt regelmatig op en af met zijn dure Range Rover en Jaquar. geeft indruk van € harken maar niet investeren voor gasten.

L Kooij, op deze camping in juni 2023

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Wij hebben in juni 9 dagen op deze camping gestaan. Was niet de bedoeling maar we hadden het erg naar onze zin. Mooie plek, rivier voor de hond, heerlijk gegeten in het restaurant. Kortom een camping om terug te komen.
Vriendelijke ontvangst, alles klopt . Tot ziens, Fam Kooij

Wim H., op deze camping in juni 2023

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Wij waren hier in juni een paar dagen .
Super vriendelijke ontvangst, geweldig nee fantastisch restaurant. Heerlijk maar dan ook echt heerlijk eten. Sanitair oke wordt goed en tijdig schoongehouden.
Deze camping is echt een aanrader voor senioren.

Cecilia Tito, op deze camping in juni 2023

8,0

Reisgezelschap: Paren

Heerlijk een lang weekend gestaan. Eten was weer voortreffelijk!
Super camping, we komen, wederom, graag nog eens terug!

Cecilia Tito, op deze camping in september 2022

8,2

Reisgezelschap: Paren

Gezellige camping, gezellige en hartelijke eigenaren!
Eten is voortreffelijk.
Zeker een aanrader!
Komen graag nog eens terug.

Fam vd Heijden, op deze camping in augustus 2022

8,8

Reisgezelschap: Paren

Komen net thuis, hebben nu al heimwee. Komen zeker terug. 5 dagen verbleven. Lekker zwembad, fantastisch eten. Betaalbaar. Voor ons een dikke 10

Joseph Thys, op deze camping in juli 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Zonnig en warm! Prima restaurant ter plaatse. Nederlandse eigenaars. Rustige camping.

Marijke Slieker, op deze camping in juli 2022

8,1

Reisgezelschap: Paren

Hartelijke eigenaren, goed georganiseerd. Veel info met wandel- en fietsroutes. Lekker eten. Fantastisch geholpen toen wij technische problemen hadden. Met name de plekken met uitzicht waren fantastisch. Verder erg hoge heggen in de tussenplaatsen wat een sombere en benauwende sfeer gaf. Veel te zien in omgeving!

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 27,00
Richtprijs 2
€ 36,00
Openingsperiode *
15-02-2024 t/m 01-10-2024
Oppervlakte
2,6 ha
Hoogteligging
350m
Aantal toerplaatsen
57 (80m2)
Aantal huuraccommodaties
7
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Stacaravans
    • aantal:4
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-05/15-09
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:4
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 3)
Zwemmen
  • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
    • oppervlakte:72 m2
    • periode:01-05/15-09
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Enkele speeltoestellen
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Minigolf
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 11.3° 11° 14° 14.5° 12° 12.3° 12.9°
Min 5.5° 7.4° 7.4° 6.6° 7.6° 6.1° 7.1°
Neerslag 60% 100% 90% 90% 95% 80% 90%
Windrichting ZW Z ZW ZO ZW ZW ZW
Windkracht 4 3 3 3 4 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 85% 63 2
Feb 82% 57 3
Mrt 77% 59 4
Apr 73% 52 5
Mei 72% 71 6
Jun 69% 75 7
Jul 70% 59 8
Aug 72% 67 7
Sep 80% 63 6
Okt 84% 59 4
Nov 87% 65 2
Dec 87% 71 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Le Moulin
    5 rue du Moulin
    52700 / Andelot-Blancheville
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    48°15'8"N 5°17'56"E
  • Andelot ligt aan de D674 Neufchâteau-Chaumont. In Andelot wordt de camping duidelijk met borden aangegeven. Camping ligt op slechts 500m vanaf Route Nationale.

Contact

Contact

Wilt u Camping Le Moulin boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Le Moulin. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Le Moulin ***

Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin
Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin Camping Le Moulin

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen