Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Beoordelingen Yonne

region review description Yonne

Gonny Waegemaekers

Prima. Goed om te fietsen.

G. Stuurman

Mooi gebied. Erg goed om te wandelen en fietsen langs de Yonne.

hendriks

Mooie omgeving. Leuke, oude dorpen. Goed te fietsen langs de Yvonne.

Op vakantie op een camping in de Yonne

Het departement Yonne maakt deel uit van de beroemde Franse streek Bourgogne. Wie naar een familiecamping in de Yonne gaat, leert deze streek als eerste kennen via de wijngaarden. De 'Route des Vignobles', een tocht van 45 km, brengt u langs alleen maar wijngaarden. En zeg nu zelf: er gaat toch niets boven een heerlijk glas goede wijn op een zonnige camping in de Yonne?

Kamperen in de Yonne: kunst en plaisir de vivre

Behalve door wijngaarden zijn de campings in de Yonne ook omringd door kunst en historisch erfgoed. De rivier de Yonne bepaalt voor een groot deel het gezicht van deze streek. U kampeert in de Yonne in een bosrijk gebied met verschillende meren en talloze parcours voor mountainbikers en wandelaars.

Op een camping in de Yonne bent u nog geen 100 km van de Franse hoofdstad Parijs verwijderd. Een dag musea bezoeken of winkelen in deze wereldstad mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens een kampeervakantie in de Yonne. Dichterbij kunt u een bezoek brengen aan de basiliek van Vézelay, die op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella ligt, of aan de steden Auxerre en Sens.