Ga naar de homepage

Legenda

Laden

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 130.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Saône-et-Loire

Het departement Saône-et-Loire maakt deel uit van de beroemde Franse streek Bourgogne. Wie naar een camping in Saône-et-Loire gaat, leert deze streek als eerste kennen via de wijngaarden. De hoofdstad Mâcon is de belangrijkste plaats in de grote wijnstreek Mâconnais, waar zowel rode als witte wijn wordt gemaakt. En zeg nu zelf: er gaat toch niets boven een heerlijk glas goede wijn op een zonnige camping in de Saône-et-Loire?

Kamperen in Saône-et-Loire: kunst en plaisir de vivre

De campings in Saône-et-Loire liggen niet in een uitgesproken hooggebergte. U treft hier echter wel alle kenmerken van een berggebied: weidse uitzichten en diepe kloven en dalen. Het glooiende landschap is uitermate geschikt voor wandelaars, fietsers en skaters. Maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht tijdens een kampeervakantie in Saône-et-Loire. In de plattelandsherbergen of in de sterrenrestaurants kunt u heerlijk eten en drinken.

Vanaf uw camping in Saône-et-Loire bent u met een uur rijden in de steden Lyon, Dijon en zelfs Genève in Zwitserland. In Saône-et-Loire treft u verschillende prehistorische en Gallo-Romeinse overblijfselen. Een bezoek aan bedevaartsoord Paray-le-Monial, zuster Margaretha-Maria Alacoque kreeg hier in de 17e eeuw visioenen van het Heilig Hart van Jezus, is zeker de moeite waard.