Ga naar de homepage

Camping La Coccinelle **

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,7
12 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • In de mooie natuurrijke Auvergne
  • Gastvrije Nederlandse eigenaren
  • Pizzakar op zondag in hoogseizoen
  • Tal van wandel- en fietsroutes
  • Dorpje Blot-l'Église op 500 m
  • Speeltuin en trampoline aanwezig

La Coccinelle ligt aan de rand van het idyllische dorpje Blot-l'Église gelegen in de prachtige natuurrijke omgeving van de Auvergne. Hier kun je heerlijk tot rust komen. Mensen die houden van wandelen, fietsen, vissen zullen zich erg op hun plek voelen. La Coccinelle heeft twee sterren, maar dat is eerlijk gezegd wat weinig. De sfeer en verzorging op de 1,6 hectare grote camping zijn namelijk uitstekend te noemen. De omgeving biedt een rijkdom aan unieke landschappen met meren, rivieren, vulkanen, kerken en kastelen. Je bent hier in een echte wandelomgeving, maar ook fietsen is hier erg in trek. Een e-bike is overigens geen overbodige luxe. In Blot-l'Église zelf (vijfhonderd meter lopen) vind je een dorpswinkel en een bakker. Vanaf Parijs is het nog ruim vierhonderd kilometer zuidwaarts rijden via de A71 of de A77.

Toon meer

Een gastvrije Nederlandse ontvangst

De kleine camping oogt toch ruim en is prima onderhouden. Je wordt hartelijk ontvangen in het restaurantje door de Nederlandse eigenaren Ria en Fred. Hun betrokkenheid blijkt uit het feit dat ze vaak 's avonds nog een wandeling maken over de camping en hier en daar een praatje maken om te vragen hoe het bevalt. Ze geven je desgewenst ook talloze tips om de omgeving te verkennen. Je kunt dan gebruikmaken van het wandelboek dat bij de receptie ligt.

Pareltje in de Auvergne

La Coccinelle is een mooie en rustige (familie)camping met 41 ruime plaatsen, zowel schaduwrijk als zonnig. Over het algemeen zijn deze met veel groen afgebakend. Er is veel zorg aan de plaatsen besteed. Enkele keurig verzorgde grindwegen brengen je naar je plek. Dit pareltje in de Auvergne is nog niet door iedereen ontdekt, waardoor het er nog rustig is. Er is plek voor tien campers. Ook zijn er zes mobilhomes te huur. Hoewel het sanitair netjes en schoon is, staat het op de nominatie te worden vernieuwd.

Speel- en sportplezier

Het is niet verwonderlijk dat de camping populair is bij Nederlandse gezinnen met kleine kinderen. Er is namelijk genoeg te doen! Kinderen kunnen zich uitleven in de twee speeltuintjes, in de zandbak, op de glijbaan en op de trampoline. Grotere kinderen - en volwassenen natuurlijk - vermaken zich tijdens een potje tafeltennis, tennis of jeu de boules. Verder is er een sportterrein en een minibibliotheek.

Het water in!

Het vriendelijk ogende zwembad van 60 m2 (open van half juni tot half september) ligt er uitnodigend bij. Het is rondom betegeld en veilig omheind door een stevig hekwerk. Het is een bad waar ook kleinere kinderen, uiteraard met zwembandjes om, zich onder begeleiding van een ouder goed kunnen vermaken.

Heerlijk eten

Het restaurantje (met overdekt terras) heeft een beperkte menukaart, maar alles wat aangeboden wordt is van prima kwaliteit. Op zondagen in het hoogseizoen komt er een pizzakar op de camping. De dorpswinkel en de warme bakker vind je op loopafstand (vijfhonderd meter). Een grotere supermarkt ligt op twintig minuten rijden in Combronde.

Verken de omgeving

In het bezienswaardige dorpje Blot-l'Église staat een oliemolen waar onder andere notenolie wordt gemaakt. Puur natuur en zeer smakelijk voor op je salade ... Wil je verder weg? Trek dan de verrassend mooie omgeving in. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes direct vanaf de camping mogelijk (vraag ernaar bij de receptie). Ook kun je in de buurt vissen en kanoën.

  • €15 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

R. van der Meer

"Sfeervolle camping met 30 ruime plaatsen op loopafstand van een authentiek dorpje. Op de camping zijn een bar, restaurant, zwembad en speeltuin en er is gratis wifi. Startpunt voor vele wandel- en fietsroutes. Verhuur van 6 stacaravans. Nederlands, Duits en Engels gesproken op de camping."

Inspecteur Mevr. R. van der Meer

R. van der Meer

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792654

Beoordelingen (12)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,7

Sanitair
7,5
Personeel
8,3
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
8,1
Entertainment
5,9
Sportfaciliteiten
7,2
Zwembad
8,1
Eten en drinken
7,6
Omgeving
8,1

Jan Verleg, op deze camping in augustus 2023

7,1

Reisgezelschap: Paren

Bijzonder mooi aangelegde en goed onderhouden camping. De eigenaars zijn gastvrij en vriendelijk. In de omgeving zijn diverse mooie wandel- en fietstochten te maken. De in een eerdere beoordeling genoemde luidruchtig en snel voorbij rijdende auto’s is bijzonder overdreven. Er is in de omgeving van de camping ook geen hondenkennel aanwezig. Wel de waakhond van de buren 100m. verderop die zich af en toe laat horen.

Mathieu van der Meijs, op deze camping in juni 2023

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Zeer verzorgde camping. Met vriendelijke behulpzame eigenaren.
Aanrader voor rustzoekers.
Lekker gegeten in knus restaurantje.

Gerrit IJzendoorn, op deze camping in september 2022

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Leuk voor een overnachting.
Blaffende honden in omgeving.
Leuk winkeltje in het dorp.

Jozien, op deze camping in augustus 2022

6,9

Reisgezelschap: Senioren

Zeer eenvoudige camping. Het sanitair is weliswaar schoon, maar kan eigenlijk niet meer. De plekken zijn prima qua afmeting. Het dorpje ligt op loopafstand.

Hendrik, op deze camping in augustus 2022

5,6

Reisgezelschap: Paren

Het verblijf was voor ons erg teleurstellend . In de nacht horen we auto’s met enorme snelheden langs de camping razen. Bovendien blaften de honden in de plaatselijke kennel vrijwel de hele nacht door. De tennisbaan is ontoegankelijk. De eigenaren waren op zich vriendelijk, maar stug. Wij hadden gereserveerd maar moesten terug vanwege werk in de zorg. De teruggave van de reserveringskosten was geen mogelijkheid, dat moesten we via de annulerings verzekering maar uitzoeken. “Als we coulant moeten zijn tegen iedereen houden we geen cent meer over”. Dus niet reserveren er is plek genoeg. En ik zou niet meer dan een paar dagen op deze camping staan.

Henk de Beurs, op deze camping in mei 2022

9,0

Reisgezelschap: Paren

geweldig ontvangst en zeer prettige omgang met de eigenaars.
fantastische camping met zeer ruime plaatsen en s’nachts heerlijk rustig. vele mogelijkheden om de omgeving te bekijken en altijd weer die rust als je terug komt op deze camping.
wij hebben genoten.

Geb van de Pol, op deze camping in september 2021

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Rustige camping prachtige omgeving ruime plekken wie van wandelen houdt moet je hier zeker naar toe gaan

Anita, op deze camping in juli 2020

9,0

Reisgezelschap: Paren

We zijn 14 dagen op deze camping geweest en daar volop genoten. De eigenaren zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. We hadden een zonnige en schaduwrijke plek. We kregen een informatieve overzichtskaart van de omgeving, waar we veel gebruik van hebben gemaakt. Met het mooie, hete weer hebben we volop genoten van het super schone zwembad. En we hebben heerlijk bij jullie gegeten op het terras. Bedankt voor de mooie vakantie !

Jeanne Kettelerij, op deze camping in juni 2020

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Heerlijke rustige camping! Ruimte, wandelen en zwemmen. Startplaats om met de auto de omgeving te verkennen.
Zeer prettige eigenaars die altijd klaar voor je staan. Maakten zelfs afspraak voor je bij huisarts. Camping heeft uitgebreide map met tips voor bezienswaardigheden.

Eric Mostert, op deze camping in september 2019

8,0

Reisgezelschap: Paren

Een kleine en rustige camping voor mensen die rust zoeken. De eigenaars zijn heel vriendelijk en proberen het de gasten naar de zin te maken. Men kan er simpel eten, maar goed voor de prijs. Op dit moment wordt een nieuw restaurant gebouwd. Omgeving is prachtig!

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 21,00
Richtprijs 2
€ 29,00
Openingsperiode *
26-04-2024 t/m 13-09-2024
Oppervlakte
1,6 ha
Hoogteligging
660m
Aantal toerplaatsen
30 (100 - 120m2)
Aantal camperplaatsen
20
Aantal huuraccommodaties
6
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:60.5 m2
    • periode:15-06/01-09
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:6
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:6
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:60.5 m2
    • periode:15-06/01-09
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Enkele speeltoestellen
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Klimmuur
  • Geocaching
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:20
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 17.8° 18.1° 22.1° 20.5° 22.1° 12.3° 10.9°
Min 11.2° 8.3° 7.5° 9.9° 8.3° 2.8°
Neerslag 5% 5% 10% 40% 0% 80% 85%
Windrichting NO NO Z N NW NW NW
Windkracht 3 2 3 2 2 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 87% 61 2
Feb 85% 59 3
Mrt 77% 60 4
Apr 76% 52 6
Mei 73% 81 6
Jun 69% 57 8
Jul 70% 52 8
Aug 69% 59 7
Sep 77% 61 6
Okt 84% 59 4
Nov 88% 59 3
Dec 88% 63 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping La Coccinelle
    Le Bourg
    63440 / Blot-L'Église
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°1'56"N 2°57'23"E
  • Vanaf tolweg A71 afslag 12.1 St. Pardoux aanhouden. Vanaf Montluçon D2144 volgen.

Contact

Contact

Wilt u Camping La Coccinelle boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping La Coccinelle. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping La Coccinelle **

Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle
Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle Camping La Coccinelle

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen