Ga naar de homepage

Gebruiksaanwijzing ACSI Campings Europa-app

De ACSI Campings Europa-app helpt u bij de zoektocht naar een camping of camperplaats die aan uw wensen voldoet. Omdat de app ook zonder internetverbinding is te raadplegen, heeft u de camping- en camperplaatseninformatie altijd en overal tot uw beschikking.

Inhoudsopgave

 1. Beginnen
 2. Download de app
 3. Toegang tot de informatie in de app
 4. Download informatie
 5. De kaart
 6. Lijstweergave
 7. Zoeken en boeken
 8. Filters
 9. Camping- en camperplaatseninformatie
 10. Menu
 11. Camping beoordelen
 12. Instellingen
 13. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken
 14. Belangrijk om te weten

1. Beginnen

Heeft u de ACSI Campings Europa-app al op uw apparaat gedownload? Ga dan door naar stap 3 van deze handleiding. U kunt dan direct toegang verkrijgen tot de camping- en camperplaatseninformatie in de app.

 

Heeft u de ACSI Campings Europa-app nog niet gedownload? Ga dan door naar stap 2. Hier leggen we u uit hoe u de app kunt downloaden op uw apparaat.


2. Download de app

U kunt de app gratis downloaden via de Apple App Store (voor iPhone en iPad) of via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem). Bekijk eerst of uw toestel geschikt is. Bij de instellingen kunt u vinden wat de versie van uw besturingssysteem is. De app is geschikt voor smartphone en tablet (Android 5 en hoger, iOS 10 en hoger).

 

Om de app te downloaden, opent u op uw apparaat Google Play of de Apple App Store. Zoek op 'ACSI Campings Europa'. Ziet u ACSI Campings Europa-app niet bij de resultaten? Dan is uw apparaat helaas niet geschikt voor deze app. Ziet u de app wel bij de resultaten staan? Download de app dan op uw apparaat.

 

Google Play Apple App Store

Selecteer de ACSI Campings Europa-app

Let op: Er staan meerdere ACSI-apps in de stores.

U herkent de ACSI Campings Europa-app aan het groene vierkant met daarin de twee rode driehoekjes in het logo (zie ook hiernaast).

In onderstaande video's laten wij u stap voor stap zien hoe u de ACSI Campings Europa-app kunt downloaden op uw apparaat.

Installatie op Android-apparaten:

Installatie op iOS-apparaten:


3. Toegang tot de informatie in de app

Om gebruik te kunnen maken van de campinginformatie (of de camping- en camperplaatseninformatie) in de ACSI Campings Europa-app dient u eerst toegang te kopen. Toegang tot de informatie in de app kunt u op twee manieren verkrijgen:

- Door een ACSI Campinggids aan te schaffen waarbij toegang tot de informatie in de ACSI Campings Europa-app inbegrepen is (zie stap 3a).
- Door de ACSI Campings Europa-app gratis te downloaden en vervolgens in de app toegang te kopen tot de camping(- en camperplaatsen)informatie (zie stap 3b).

 

Stap 3a
Heeft u een ACSI Campinggids inclusief toegang tot de bijbehorende ACSI Campings Europa-app gekocht? Dan zit bij uw gids een voucher waarop u een code vindt om de pakketten te ontgrendelen. Hoe u dat kunt doen vindt u op deze pagina. Bestelling gelukt? Open dan het menu in de ACSI Campings Europa-app (druk op de drie horizontale streepjes) en ga naar 'Mijn ACSI-account'. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en druk vervolgens op 'Inloggen'.

Ga verder naar stap 4.

Toegang tot de informatie in de app

Stap 3b
Ook zonder ACSI Campinggids kunt u de ACSI Campings Europa-app gebruiken. U kunt de app dan (gratis) downloaden in de appstore en in de app kunt u één van de 9 landenpakketten of het complete pakket aanschaffen. Om de app eerst te kunnen proberen, krijgt u 50 geselecteerde campings rond het Gardameer gratis. Bevalt het? Dan kunt u het gewenste pakket aanschaffen. U koopt toegang voor 1 jaar. Gedurende dat jaar krijgt u gratis updates.

 

U koopt toegang door het menu te openen(druk op de drie horizontale streepjes) en naar 'Koop & ontgrendel' te gaan. Druk op het landenpakket naar keuze. Daarbij is er onderscheid tussen enkel campinginformatie (linkerkolom) en camping- en camperplaatseninformatie (rechterkolom). Log vervolgens in met uw Apple- of Google Play-account.


Heeft u nog geen account? Ga dan eerst naar de Apple App Store of Google Play om er één aan te maken.

 

U betaalt dus via de Apple App Store of Google Play en niet rechtstreeks aan ACSI. Deze methode is beproefd en veilig.


Download informatie

4. Download informatie

Bij 'Downloads' staan de landenpakketten waar u toegang tot heeft. U bepaalt zelf welke pakketten (landen) u wilt gebruiken tijdens uw zoektocht en bespaart daarmee ruimte op uw toestel. Het is natuurlijk mogelijk om alles te downloaden, downloads te verwijderen of opnieuw te downloaden. Dat kan later ook nog via het menu.

 

U kunt hierbij zelf kiezen of u pakketten download met enkel informatie over de campings of pakketten waarin behalve de campinginformatie ook camperplaatseninformatie wordt weergegeven. In de linkerkolom staan de pakketten met enkel campinginformatie (rode button) en in de rechterkolom staan de pakketten met camperplaatseninformatie (geel/oranje button).

 

Om te downloaden moet uw toestel verbinding hebben met internet. Het is verstandig om wifi te gebruiken, dan gaat het downloaden een stuk sneller en u spaart de databundel van uw abonnement.

  

5. De kaart

Heeft u 'locatiebepaling' geactiveerd op uw toestel? Dan ziet de app waar u zich op dat moment bevindt. U herkent uw locatie aan het blauwe puntje op de kaart. Bij lijstweergave vindt u de campings (en camperplaatsen) die het dichtst bij u in de buurt liggen. Met het viziertje, rechtsonder, centreert u uw locatie weer op de kaart.

 

Het is ook mogelijk om handmatig een locatie in te stellen. Bijvoorbeeld als 'locatiebepaling' staat uitgeschakeld of als u een camping of camperplaats wilt vinden in de buurt van een andere locatie. Gebruik hiervoor het vlaggetje. Druk erop en plaats hem op een plek op een kaart. Druk vervolgens op het vinkje om hem 'vast te zetten'. U kunt hem weer verwijderen door op het kruisje te drukken. Met uw vingers kun u inzoomen en uitzoomen op de kaart. Druk op een tentje om informatie over de camping te zien. Het tentje wordt dan blauw en u herkent de geselecteerde camping in de lijstweergave. Camperplaatsen worden weergegeven met een camper-symbooltje.

 

Tijdens het inzoomen ziet u campings die een groter tentje hebben. Dit zijn gepromote campings. U kunt ook een gepromote camping zien met een andere kleur. Dit is een 'camping van de week'.

De kaart

Lijstweergave

6. Lijstweergave

Bij lijstweergave ziet u de dichtstbijzijnde campings en camperplaatsen. Standaard staat deze sortering op 'Aanbevolen'. U kunt ook kiezen voor een andere sortering; op afstand (hemelsbreed), op beoordeling of op prijs.

 

Wilt u gedetailleerde informatie? Druk op een camping of camperplaats in de lijstweergave. U ziet dan eerst de camping of camperplaats op de kaart. Een camping is te herkennen aan het symbool van een tent, een camperplaats is te herkennen aan het symbool van een camper. Nogmaals drukken op de camping of camperplaats brengt u naar de gedetailleerde informatie.


7. Zoeken en boeken

Boven de kaart ziet u een vergrootglas. Als u daar op drukt verschijnt er een scherm waar u een zoekterm (campingnaam, regionaam of plaatsnaam) kunt invullen. U kunt ook op één van de landen drukken die worden weergegeven.

Als u een zoekterm gebruikt, verschijnen er drie tabbladen waarmee u uw resultaat verder kunt specificeren; 'Campings', 'Plaats' en 'Land/Regio'. Druk vervolgens op een resultaat en het wordt getoond op de kaart.

Heeft u een geschikte plek gevonden? Op steeds meer campings kunt u direct reserveren via de app. Zo bent u zeker van een plek! Om uw plek te kunnen reserveren dient u wel een werkende internetverbinding te hebben.

Zoeken

Filters

8. Filters

U kunt een camping of camperplaats vinden met behulp van filters en op die manier uw voorkeuren aangeven. Daarvoor dient u eerst het filter te activeren door het schuifje op ‘aan’ te zetten. Met een druk op 'Zoeken' keert u terug naar de kaart en ziet u het resultaat van uw filters. Wilt u geen filters gebruiken? Zet het schuifje dan weer op 'uit'.

 

De door u ingestelde filters ziet u terug bij 'Mijn filters'. Daar kunt u ook een filter verwijderen door hem ingedrukt te houden. Wilt u alle filters in één keer verwijderen? Gebruik dan 'Wissen'. De app onthoudt de door u ingestelde filters. Dat is handig voor toekomstige zoektochten. Let op; als u het filter activeert heeft dat ook invloed op de resultaten bij het ‘vrij zoeken’.


9. Camping- en camperplaatseninformatie

Elke camping of camperplaats heeft gedetailleerde informatie die overzichtelijk wordt weergegeven op een eigen pagina.

 

U kunt een camping of camperplaats toevoegen aan uw favorieten door te drukken op het hartje. Met een druk op het autootje ziet u het adres en kunt u de route naar deze camping of camperplaats plannen. Hiervoor kunt u Google Maps of Apple Kaarten gebruiken of uw eigen navigatie-app. U verlaat dan tijdelijk de app, maar die blijft op de achtergrond wel actief.

 

Van sommige campings kunt u de website bezoeken en op steeds meer campings kunt u uw plek direct via de app reserveren. Alle campings zijn te mailen of te bellen als dat mogelijk is met uw toestel. Let op; u stuurt rechtstreeks een mailtje naar de camping en dus niet naar ACSI. Wij hebben dus geen invloed op de reactie van de camping.

 

Op het tabblad 'Algemeen' treft u alle algemene gegevens van de campings, zoals de openingsperiode, de hoogteligging en het aantal toerplaatsen. U kunt via de tabbladen ook alle voorzieningen bekijken en beoordelingen van andere kampeerders lezen. Het is ook mogelijk om zelf een campingbeoordeling achter te laten. Als u geen internetverbinding heeft dan bewaart de app uw beoordeling om die automatisch te versturen zodra er weer een verbinding is.

Camping- en camperplaatseninformatie

Menu

10. Menu

Linksboven in uw scherm ziet u drie horizontale streepjes. Als u hier op drukt opent zich een menu. U kunt daar uw favorieten bekijken en verwijderen, uw downloads (pakketten) beheren en de legenda vinden.

 

Heeft u een iPhone of iPad? Dat vindt u hier ook de mogelijkheid om de handleiding nog eens te raadplegen en om feedback te sturen. Op een ingezonden feedbackformulier volgt doorgaans geen reactie; uw opmerkingen worden gebruikt om een probleem op te lossen of om de app te verbeteren. Heeft u een toestel met een Android-besturingssysteem? Dan vindt u die mogelijkheden als u drukt op de drie kleine vierkantjes, rechtsboven of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder).


11. Camping beoordelen

Via de app kunt u een campingbeoordeling achterlaten. Ga naar de camping die u wilt beoordelen en open daar het tabblad ‘Beoordelingen’. Druk op de button met ‘Beoordeel deze camping’, vul het formulier in en druk op ‘Verzenden’. Dit kunt u ook doen als u geen internetverbinding heeft. De app bewaart namelijk uw ingevulde beoordeling en verstuurt het automatisch als u de app opstart mét een internetverbinding. U krijgt een bevestigingsmail met meer informatie over de plaatsing van de beoordeling.

 

Het is momenteel (nog) niet mogelijk om een beoordeling over camperplaatsen achter te laten.


12. Instellingen

Via 'Instellingen' kunt u uw voorkeuren voor het gebruik van de app aangeven. Hier kunt u de taal instellen, kiezen voor mijlen of kilometers en bepalen of u de 'offline' of 'online' kaarten wilt gebruiken. Wanneer u geen verbinding heeft met internet worden automatisch de offline kaarten gebruikt.

 

Bij Android-toestellen kunt u de instellingen vinden door rechtsboven op de drie kleine vierkantjes te drukken, of op de instellingenknop van uw toestel (linksonder). Gebruikers met een iPhone of iPad vinden de instellingen terug in het menu.

Instellingen

13. De app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken

U kunt de app op drie apparaten tegelijk gebruiken. Om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken heeft u uw 'Mijn ACSI-account' nodig.

 

Maak op één apparaat een account aan (of log in met uw bestaande Mijn ACSI-account) en log vervolgens met dit zelfde account in op een ander apparaat. De app herkent aan het account welke landenpakketten gebruikt mogen worden. Zo kunt u de app gebruiken op uw Android-telefoon én op uw iPad (iOS)!


14. Belangrijk om te weten

ACSI heeft drie handige apps voor smartphone, tablet en laptop. Vergelijk de apps om te zien welke het best bij u past.

 

ACSI Campings Europa-app
De ACSI Campings Europa-app bevat 9.500 gecontroleerde campings en is uit te breiden met 9.000 camperplaatsen. De campings in deze app komen terug in de ACSI Campinggids Europa. Tussen de campings bevinden zich ook campings die het speciale CampingCard ACSI-tarief accepteren in het laagseizoen. Dit staat in de app aangegeven. De zogenaamde ‘Klein & Fijn-campings’ staan ook in deze app. De informatie in de ACSI Campings Europa-app is te downloaden in verschillende landenpakketten.

 

ACSI Klein & Fijn Kamperen-app
De ACSI Klein & Fijn Kamperen-app bevat 1.900 geïnspecteerde, kleine campings. Deze campings hebben maximaal 50 toerplaatsen. U kunt ook kiezen voor een pakket inclusief informatie over 9.000 camperplaatsen.

 

CampingCard ACSI-app
De CampingCard ACSI-app geeft een overzicht van alle ruim 3.000 campings die de CampingCard ACSI-kortingskaart accepteren. Op vertoon van deze kortingskaart kampeert u in het laagseizoen bij deze campings voor een vast en voordelig tarief. U kunt ook kiezen voor een pakket inclusief informatie over 9.000 camperplaatsen.


Heeft u nog vragen over de aanschaf of het gebruik van de app? Kijk dan eerst op onze Klantenservice-pagina. Selecteer het product 'ACSI Campings Europa-app' en bepaal het onderwerp waar uw vraag over gaat. Staat uw vraag er niet tussen? Klik dan op 'nee' en vul het contactformulier in. We nemen uw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

 

Google Play Apple App Store

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen