Ga naar de homepage

Camping am Königsberg ****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,9
35 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Rustige familiecamping
  • Mooie fiets- en wandelomgeving
  • Zwemmen in het openlucht zwembad
  • Modern en luxe sanitair
  • Sportveld naast camping
  • Leuke huuraccommodaties

Tussen de groene heuvels, midden in het natuurgebied Lautertal in het Duitse Rijnland-Palts, ligt Camping am Königsberg. Dit is een ideale plek om lekker tot rust te komen en te genieten van de natuur. In de omgeving kun je prachtige wandel- en fietstochten maken door bossen, langs riviertjes en kasteelruïnes. Deze camping heeft ruime, vlakke kampeerplaatsen. Het ligt naast een groot verwarmd openluchtzwembad en sportveld, waar je als campinggast gebruik van mag maken. Kinderen vermaken zich uitstekend in het speeltuintje of met een potje minigolf.

Toon meer

Je bereikt de camping via de B41, waar je bij Fischbach de afslag neemt naar de B270. Volg de richting Lauterecken en daarna Wolfstein. Je vindt de camping vervolgens aan je linkerkant. Bij de receptie word je vriendelijk ontvangen door de eigenaren die je in het Nederlands te woord staan.

Ruim opgezette camping

Wanneer je aankomt bij Camping am Königsberg, valt het goedverzorgde en ruim opgezette terrein op. De staanplaatsen zijn vlak en met een ondergrond van gras. Er is veel begroeiing, wat zorgt voor privacy en schaduw. Alle 100 kampeerplaatsen zijn voorzien van stroom en hebben bijna allemaal een water- en afvoeraansluiting. Er zijn ook enkele leuke huuraccommodaties. Zo is er een bijzondere Route 66-stacaravan en een sfeervolle Iglu. Op deze camping is je trouwe viervoeter ook welkom.

Schoon en uniek sanitair

Opvallend is het moderne en luxe sanitair, dat enkele jaren geleden is gerenoveerd. De douches beschikken over twee douchekoppen en er is gratis shampoo en douchegel. Ook zijn er speciale sanitaire voorzieningen voor mindervalide personen. Voor kinderen is douchen al helemaal een feest! Er is namelijk prachtig kindersanitair met jungle-thema. Zo staat je kind ineens te douchen onder het hoofd van een olifant of giraffe. En, last but not least, zelfs je hond kan een verfrissende douche nemen in de speciale hondendouche.

Zwemplezier in het nabijgelegen zwembad

Naast de camping ligt een gemeentelijk openluchtzwembad, dat geopend is van half mei tot half september. Als campinggast kun je hier gratis gebruik van maken. Bij dit zwembad is ook een apart peuterbadje, een springplank en twee springtorens. Rondom het bad is een ligweide waar je op je handdoekje lekker kunt ontspannen. Naast het zwembad ligt een groot sport- en fitnesscentrum waar je je op sportief vlak kunt uitleven.

Ook op de camping zelf is vermaak te vinden. Zo kun je een potje minigolf doen, jeu de boules of tafeltennis. Voor de kinderen is er verder een trampoline en een speeltuintje.

Verse broodjes bij het ontbijt

Wat is er nou fijner dan de dag beginnen met een goed ontbijt? Iedere dag worden er verse broodjes gebakken op de camping. In het miniwinkeltje kun je de nodige etenswaren kopen. Wil je boodschappen doen, dan kun je terecht bij de supermarkt op ongeveer 2 kilometer van de camping.

Trek eropuit in de omgeving

De omgeving van Camping am Königsberg is de moeite waard te ontdekken. Huur bij de receptie een fiets of E-bike en maak een mooie tocht door de bossen en langs kasteelruïnes. Dicht bij ligt het treinstation Wolfstein, van waar je naar de leuke stad Kaiserslautern kunt gaan. In Wolfstein zelf kun je het Kalkbergwerk bezoeken, een mijn waar je met een treintje naar toe wordt gebracht. Hier worden rondleidingen gegeven en is ook regelmatig een wijnproeverij. Of breng een bezoekje aan Idar-Oberstein (41 km), de edelstenenstad van Duitsland, waar je een edelstenenmuseum en -mijn kunt bezoeken.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

B.W.R. Bos

"Mooie, in een dal gelegen, camping. Ruime afgebakende, schaduwrijke plaatsen. Veel wandelmogelijkheden zowel in de bossen als naar de kasteelruïnes. Prachtige fietsroutes."

Inspecteur Dhr. B.W.R. Bos

B.W.R. Bos

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792592

Beoordelingen (35)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
8,5
Personeel
8,0
Prijs-kwaliteitverhouding
7,9
Kindvriendelijkheid
8,1
Entertainment
7,0
Sportfaciliteiten
7,4
Zwembad
8,7
Eten en drinken
7,8
Omgeving
7,8

Maaike Verheul, op deze camping in augustus 2023

5,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Wij waren van plan 6 nachten te blijven, dit zijn er uiteindelijk 2 geworden. De hoge verwachtingen van op de website vielen in praktijk tegen. Geen wifi (zelfs hele netwerk spoorloos), sanitair niet al te schoon. Zonde want is vast mooi geweest. Voor voetbalveld en zwembad moet je omlopen, stug en later onaardig personeel. Is geen 4 sterren meer waard!

Ron, op deze camping in augustus 2023

5,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

De camping ligt binnen 400 meter van een treinstation waar toch een paar keer per nacht een trein passeert , met toeter geluiden. Op de site van de camping staat, dat de camping een gaststätte heeft. Dat was vroeger wel zo , maar nu is er niets meer dan een koelkast bij de receptie , waar je een biertje kunt kopen en buiten kunt opdrinken. Eten kun je er al helemaal niet, behalve wat ijsjes in een vriezer waarvan het assortiment zeer nihil is. Dit zou je dan ook niet moeten vermelden op je site. Geen gezellig terras dus. Het sportterrein en het goede zwembad horen niet bij de camping maar , er kan wel van gebruik gemaakt worden. De plaatsen zijn ruim en het sanitair is ruim voldoende. Doordat de vouwwagen \'s morgens nat was door regen , vertrokken we 12:30 en moest ik toch een extra dag betalen . Ik heb nog geprobeerd om hier een normaal gesprek over te hebben , maar na een snauw liep ze weg. In de omgeving is niets te doen!

Ellis, op deze camping in augustus 2023

5,5

Reisgezelschap: Senioren

Onvriendelijke ontvangst. Geen open restaurant. De ijsjes bij de receptie worden zelfs niet aangevuld. Helemaal geen vertier op de camping en in de omgeving. Het gemeentelijk zwembad is prima. We komen hier niet meer.

roorda, op deze camping in juni 2023

5,5

Reisgezelschap: Paren

Wij vonden de camping helemaal niks. Veel te dicht op elkaar staan en vooral de eigenaren zijn hele onaardige mensen. Bedenkt goed of je hier wel naar toe wilt.

nijme, op deze camping in juni 2023

9,0

Reisgezelschap: Paren

goed. . Vriendelijk en behulpzaam personeel. Goed sanitair en ook goed zuiver gehouden.

roorda, op deze camping in september 2022

5,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Schlecht. Wir empfehlen diesen Campingplatz nicht.

Jacqueline van Hemert, op deze camping in augustus 2021

9,0

Reisgezelschap: Senioren

-Mooie fantastische, fijne en gezellige,
kindvriendelijke camping.
-Zeer luxueus sanitair (douches zonder munten)
-Prachtige honden douche.
-3 schitterende naastgelegen zwembaden met
duikplanken.
-Een goed camping restaurant waar je heerlijk
en tegen een geringe prijs kan dineren.
-Campingwinkel met vele Nederlandse
producten.
-‘S ochtends broodjes service
-Midgetgolf.
-Trampoline.
-Speeltuin.
-Mooie en grote kampeer plaatsen met
watertappunt.
-Diverse uitjes geregeld door de eigenaren:
Wijnproeverij met heerlijke hapjes in de grot,
mooie fakkel optocht door Wolfstein.
-Diverse leuke uitjes in de nabije omgeving van
de camping.
-Foodtruck met heerlijke maaltijden op de
camping.
-Wij spreken met veel lof over de fijne,
behulpzame Nederlandse eigenaren Reginald
Petra, Tim en hun team.
-In het gezellige Wolfstein vind je de
supermarkt Netto, Pizzeria restaurant, Hotel/
restaurant Konigsberg waar iedereen ook
heerlijk kan dineren voor een geringe prijs.
-

Pieter van Els, op deze camping in januari 2020

6,4

Reisgezelschap: Paren

Camping ziet er prima uit. Bij aankomst om 17.00u was het kantoor dicht. dat is een beetje jammer omdat mensen toch vaak rond die tijd aankomen na een dag rijden. dus we moesten tot 18.00u voor de poort wachten. Het sanitair is mooi en wordt goed schoon gehouden. Wij vonden het een erg dure camping. En de plaatsen waren niet echt heel groot. Op een ACSI camping betalen wij normaal gesproken bijna nooit voor een hond.

Gert, op deze camping in september 2020

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Mooie camping met prima sanitair. Ligt in een dal en is goed bereikbaar. Wij hadden er zelf voor gekozen om een grotere plaats te nemen en die valt dan niet onder de ACSI korting. De meeste plaatsen zijn vrij klein. In verband met COVID-19 was het restaurant gesloten. Het aantal eetgelegenheden en terrasjes in de omgeving is minimaal. (1 restaurant in het dorp geopend op vrijdag, zaterdag en zondag, 1 Kebab eetgelegenheid en 1 pizza afhaalgelegenheid)

Lisa, op deze camping in september 2020

8,2

Reisgezelschap: Paren

Fijne camping met ruime plaatsen. Duidelijke en goed werkbare corona regels. De camping ligt in een wat afgelegen dal, dat is enerzijds rustig, anderzijds moet je wat vaker de auto nemen voor bezienswaardigheden. Rondom de camping kun je goed wandelen in de bossen.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 34,00
Richtprijs 2
€ 42,00
Openingsperiode *
20-03-2024 t/m 31-10-2024
Oppervlakte
3,8 ha
Hoogteligging
200m
Aantal toerplaatsen
90 (100 - 150m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
8
Aantal huuraccommodaties
9
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:1250 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:5G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Individuele kookgelegenheid
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:2
  • Bungalows/chalets
    • aantal:6
  • Caravans
    • aantal:1
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Koelkluisjes
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:1250 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Begeleide wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:8000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen
  • Camping info app
  • Categorie
    • categorie:simple

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 15.4° 15.9° 17.8° 17.5° 16.4° 10.1° 8.5°
Min 7.3° 6.6° 7.3° 4.7° 3.6°
Neerslag 40% 5% 5% 5% 30% 75% 75%
Windrichting NW W Z W ZW W W
Windkracht 2 1 2 3 3 4 3

Klimaat

Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 39 1
Feb 35 3
Mrt 38 4
Apr 39 6
Mei 51 7
Jun 59 7
Jul 57 7
Aug 53 7
Sep 41 5
Okt 42 3
Nov 49 2
Dec 46 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping am Königsberg
    Am Schwimmbad 1
    67752 / Wolfstein
    Duitsland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°34'49"N 7°37'6"E
  • Aan de B270 tussen Kaiserslautern en Idar Oberstein. Even ten zuiden van Wolfstein. Uit het zuiden rechts, uit het noorden links.

Contact

Contact

Wilt u Camping am Königsberg boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Camping am Königsberg ****

Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg
Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg Camping am Königsberg

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen