Ga naar de homepage

Camping Sonnenstrand

Algemene gegevens
7,9
24 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Uitzicht op de Rijn
  • Kastelen en historische stadjes
  • Fietsen langs de Rijnoever
  • Zwemmen in de Rijn
  • Restaurant met zonneterras
  • Direct kamperen aan de oever

Vanaf Camping Sonnenstrand heb je een prachtig uitzicht over het dal van de Rijn en de drukke scheepvaart op deze rivier. Langs de Rijn liggen mooie dorpen en veel kastelen. Dit zijn leuke bezienswaardigheden tijdens een fietstocht langs de oevers. Er zijn ook veel wandelmogelijkheden in deze streek. Op de plek waar de camping ligt, kun je heerlijk in de Rijn zwemmen. Camping Sonnenstrand dankt zijn naam aan het zandstrandje dat de mogelijkheid biedt heerlijk op de oever te recreëren en van het uitzicht te genieten.

Toon meer

De camping is zeer goed bereikbaar. Neem op de A61 afslag 44 (Laudert) en volg de borden richting Oberwesel. Aangekomen in het Rijndal sla je op de B9 rechtsaf. De camping ligt bij Bacharach direct aan de B9. De entree ligt links van de weg.

Uitzicht op de Rijn

Bij de inrit van de camping ligt links een terrein voor campers. Rechts is de toegang tot de camping. De receptie bevindt zich boven in het sobere gebouw waarin ook het restaurant is gevestigd. De kampeerplaatsen liggen op een langgerekt vlak veld dat parallel loopt aan de Rijn en de B9, op ongeveer een meter boven de oever van de rivier. De plaatsen hier zijn gemarkeerd. De scheiding tussen de camping en de Rijnoever wordt gemarkeerd door bomen. Voor een plaatsje met direct uitzicht over de Rijn betaal je een toeslag van twee euro.

Unieke zwemgelegenheid

Bijzonder van deze camping is het zandstrandje aan de Rijn, dat een prachtig uitzicht biedt over het dal en aangrenzende heuvelland. Op de oever staan enkele eenvoudige houten speeltoestellen. Er is hier ook een boothelling. In de Rijn ligt een zandbank, de rivier stroomt langs de andere kant van het eiland. Aan deze kant – de kant van de camping – is het water rustig. Je kunt er heerlijk zwemmen. Op zonnige dagen trekt het strandje veel bezoekers.

Boodschappen in Bacharach

Op de camping is een klein winkeltje waar alleen de meest noodzakelijke levensmiddelen te krijgen zijn, waaronder brood. Voor boodschappen ga je naar de winkels 500 meter verderop in het dorpje Bacharach. Boven in het gebouw waarin ook de receptie is gevestigd, zit een goed restaurant. Beneden in het gebouw bevindt zich het sanitair. Dit is eenvoudig en enigszins gedateerd, maar wel erg schoon.

Beschermd cultuurlandschap

Bacharach ligt in het Boven Midden-Rijndal, een beschermd cultuurlandschap dat is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt er veel indrukwekkende kastelen en historische stadjes. Leuke bestemmingen voor een dagje uit of om aan te doen tijdens een fietstocht langs de Rijnoever. Let wel op: om een kasteel te bezoeken, moet je vaak een heel eind klimmen! Hoger op de hellingen liggen grote, soms terrasvormig aangelegde wijngaarden.

  • €23 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

B. van der Vliet

"Camping met een zandstrand direct gelegen aan de Rijn vlakbij de stad Bacharach. Goed restaurant. Prima fiets- en wandelmogelijkheden. Campers desgewenst op camperplaats naast de camping. Plaatsen aan de Rijn 2 euro extra. Nederlandse eigenaar."

Inspecteur Dhr. B. van der Vliet

B. van der Vliet

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792483

Beoordelingen (24)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
7,7
Personeel
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,6
Kindvriendelijkheid
7,1
Sportfaciliteiten
6,5
Eten en drinken
8,3
Omgeving
8,8

E Leeuwenburgh, op deze camping in september 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Heel fijne camping waar we graag zijn en terug komen op weg naar huis .
Heel vriendelijke en behulpzame beheerders .

toon hoefs, op deze camping in augustus 2022

7,6

Reisgezelschap: Senioren

prachtige staanplaatsen aan de Rijn, vriendelijke eigenaar, goed betaalbaar restaurant, prachtige omgeving en mooie fietsmogelijkheden

Rouwenhorst, op deze camping in augustus 2022

5,4

Reisgezelschap: Paren

Prachtige locatie, maar helaas een stugge eigenaar. Het sanitair was oud en werd veel te weinig gereinigd. Slechts eenmaal per dag een natte mop erdoor met een spuitbusje Dasty,

Kees Verbart, op deze camping in juli 2022

7,4

Reisgezelschap: Senioren

Prima camping.
\'s-Nachts wel even wennen aan het geluid van de vele treinen op beide oevers van de Rijn.

Ruud Dekkers, op deze camping in september 2021

8,4

Reisgezelschap: Senioren

We hebben de camping gebruikt voor de doorreis vanuit het zuiden terug naar Nederland met een camper. De camping ligt tussen een drukke verkeersweg met daarnaast een spoorlijn en de Rijn. Aan de ander kant van de Rijn hetzelfde. Ook de aanvliegroute van Frankfurt is in de buurt. Hierdoor is er veel te zien en te horen. Voor wie daar problemen mee heeft kun je beter iets anders zoeken. De camping heeft een goed sanitair gebouw, maar warm douchen gaat nog met muntjes. Het restaurant is goed en niet duur voor het gebodene. Het uitzicht over de Rijn vanaf het terras is mooi. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes direct vanaf de camping. Honden zijn toegestaan mits aangelijnd. Er is geen winkel bij de camping maar het prachtige oude stadje is vlakbij voor boodschappen. Voor een flesje wijn of bier kun je bij de receptie terecht. De prijs met CCA-kortingkaartje in september met 2 honden voor een ruime plaats vond ik dik in orde.

Paul Heuts, op deze camping in augustus 2021

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

No nonsense camping direct aan de linker Rijn oever. Ligging aan de Rijn maakt de camping, met prachtige uitzicht. Voorzieningen op de camping zijn voldoende, alles wat je primair nodig hebt, is er. Bacharach is een leuk stadje, bezoek de ijswinkel! Camping restaurant is ook prima. Veel vakantieplezier voor prijs die je betaalt.

Jan van Eerden, op deze camping in oktober 2020

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Het was even zoeken naar rijrichting en parkeermogelijkheid tijdens aanmelden.
Vriendelijke ontvangst en mooie plaatsen direct aan de Rijn.
Plaatsen zijn niet duidelijk afgebakend en ook niet voorzien van plaatsnummer.
Elektriciteitsaansluiting kan noodzaak lange kabel opleveren.
WiFi (voor meerdere devices) bij prijs inbegrepen. Redelijke snelheid/stabiliteit.
TV streamen was mogelijk.
Net sanitair. Afwaswater goed heet.

Lia van der Zon, op deze camping in september 2020

8,4

Reisgezelschap: Senioren

wij hadden het geluk dat we vlak langs de Rijn mochten staan. Je kunt niet vantevoren reserveren. Je kunt er prachtig fietsen naar de Lorely of naar Rhudesheim. Totaal geen last van trein of verkeer gehad.

Brandaan van Dijk., op deze camping in juli 2020

8,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Dit is een mooie camping aan de rijn. heerlijk als je een plaats aan het water hebt. Je kan in de rijn zwemmen maar er zit wel veel zeewier. Het strandje is ook lekker om daar te liggen. Het sanitair was schoon maar geeft op het eerste gezicht niet echt die indruk wat wel jammer is is dat je muntjes moet betalen voor de douche en dan vijf minuten kan douchen. Er is prima gratis wifi en stroom alleen geen water omdat de camping nog al gedateerd is. Het is tien minutjes fietsen naar het verassende Bacharach. Bacharach is prachtig. Boven op de top van de grote berg achter de camping en naast Bacharach staat een grote burcht met prachtig uitzicht over de rijn. De camping ligt naast het spoor maar daar hadden wij geen last van omdat er soms tot bijna nooit iets langskomt.

Cornelis, op deze camping in juni 2020

8,6

Reisgezelschap: Senioren

Nette leuke camping aan de Rijn.
Vriendelijke beheerder.
Net sanitair.
Goed restaurant met mooi uitzicht op de Rijn

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 26,50
Richtprijs 2
€ 32,50
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 03-11-2024
Oppervlakte
1,2 ha
Hoogteligging
100m
Aantal toerplaatsen
55 (100m2)
Aantal camperplaatsen
50
Aantal vaste jaarplaatsen
10

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:3G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Grasland
  • Zandbodem
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Waterskiën toegestaan
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:8 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
  • Direct aan rivier/beek gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:40 m2
    • Aantal:50
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:6000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd | grass
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Betaalwijze
    • betaalwijzen:reception
  • Ondergrond
    • Ondergrond:geasfalteerd | grass
  • Categorie
    • categorie:simple

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 14.7° 15.4° 17.2° 17.8° 16.9° 11° 9.4°
Min 7.6° 6.5° 6.4° 7.7° 7.6° 5.2° 4.1°
Neerslag 60% 5% 5% 5% 30% 75% 65%
Windrichting N ZO ZO NW ZW W W
Windkracht 1 1 1 2 3 3 3

Klimaat

Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 39 1
Feb 35 3
Mrt 38 4
Apr 39 6
Mei 51 7
Jun 59 7
Jul 57 7
Aug 53 7
Sep 41 5
Okt 42 3
Nov 49 2
Dec 46 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Sonnenstrand
    Strandbadweg 9
    55422 / Bacharach
    Duitsland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    50°3'13"N 7°46'22"E
  • Via de A61. Afslag 44 Laudert via Oberwesel naar Bacharach (B9). Na afslag Laudert navigatie uitzetten. Borden volgen Oberwesel-Bacharach.

Contact

Contact

Wilt u Camping Sonnenstrand boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Sonnenstrand. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Sonnenstrand

Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand
Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand Camping Sonnenstrand

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen