Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.700 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Natuur, cultuur en architectuur; kamperen in Düsseldorf

De omgeving van het Duitse Düsseldorf heeft kampeerders veel te bieden. Ga eropuit voor heerlijke wandel- en fietstochten langs de Rijn, of geniet van de gezelligheid in deze bruisende stad waar je ook nog eens goed kunt winkelen. De hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen ligt niet ver van de Nederlandse grens, en leent zich daarom ook perfect voor een korte kampeervakantie of een weekendje weg.

Picknick in het park

In Düsseldorf zijn zeer fraaie parken te vinden waar je even kunt ontsnappen aan de stadse drukte. De Hofgarten is het grote centrale park van Düsseldorf. De aanleg van dit park is eind achttiende eeuw al gestart. Er staan veel prachtige sculpturen in het park en je kunt er heerlijk wandelen; het is een oase van rust in de drukke stad. Net buiten de stad ligt het Nordt-park. Hier vind je onder meer een prachtige Japanse tuin. Het groene gebied met veel bomen en fonteinen is een uitstekende plek voor wandelingen en picknicks. Het is een daarnaast bijzondere plek voor mooie foto's.

Eten en drinken aan het water

Het contrast tussen de architectuur in Altstadt, die het historisch centrum herbergt, en het moderne hippe gedeelte van de stad; de Medienhafen is indrukwekkend. Naast de straatjes met tal van barretjes en restaurants zijn er aan het water van de Rijn gezellige terrasjes om te eten en drinken. Je kunt in deze stad genieten van vrijwel alle internationale keukens. Maar probeer ook zeker eens een traditioneel Duitse snack zoals curryworst of flammkuchen.

Het beste uitzicht!

Je kunt de stad vanaf ongekende hoogte bewonderen in de Rheinturm. Deze televisietoren steekt met zijn 234 meter boven alles in Düsseldorf uit. Dat betekent een waanzinnig uitzicht over de stad. Kijken kan vanaf een uitkijkplatform of nog beter: vanuit een plekje aan het raam in het restaurant of cafetaria.

Citytrip vanaf je camping

Vanuit een camping in de omgeving van Düsseldorf rijd, of fiets je zo naar het centrum. Ideaal voor als je de drukte en gezelligheid van de stad wil combineren met rust en natuur. In Düsseldorf beleef je een afwisselende kampeervakantie vol natuur, cultuur en architectuur. Na een heerlijke dag in de stad, geniet je van het campingleven op een kampeerplaats aan het water of tussen de bomen.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen