Ga naar de homepage

Camping Schliersee

Algemene gegevens
7,6
9 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Direct aan meer
  • Goed beoordeeld restaurant
  • Wandelen en fietsen
  • Op loopafstand van dorp
  • Gehele jaar open
  • Kleinschalige camping

Kampeer jij graag midden in de natuur, aan het water en met een gezellig dorpje op loopafstand? Dan is deze camping wat voor jou. Camping Schliersee ligt direct aan het gelijknamige meer in de Duitse regio Beieren. De kleine camping heeft een privéstrand aan het meer, een kleine speeltuin, een restaurant en een strandbar. Alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie in de natuur.

Toon meer

De camping ligt 50 kilometer ten zuiden van de stad München. Via de rondweg 99 rijd je om de stad heen, naar de 8. In het dorp Schliersee verlaat je de grote wegen voor een smallere weg naar de camping. Deze route tussen de bomen is ongeveer 3 kilometer lang en je komt hier waarschijnlijk weinig verkeer tegen. Met de camper of caravan rijd je gemakkelijk de camping op.

Schoon sanitair

Op de camping word je hartelijk verwelkomd in het gezellige receptiegebouw. De camping telt ongeveer 50 plekken voor kleine campers, vouwwagens en caravans. Daarnaast is er nog een tentweide. En een aantal tentplekken direct aan het water. Er is een toiletgebouw met verwarmd sanitair. Campinggasten omschrijven de sanitaire voorzieningen als modern en schoon. Ook de afwasruimte is overdekt en verwarmd. Naast het toiletgebouw is een kleine speeltuin te vinden voor de jongste campinggasten.

Zwemmen in de Schliersee

De camping ligt direct aan het gelijknamige meer, de Schliersee. Op warme dagen kun je heerlijk afkoelen in het helderblauwe water. Of ga het water op met een kano of sup. Er is een privé grasstrand voor campinggasten. Op warme dagen staat er een foodtruck waar je een lekker drankje kunt bestellen. Geniet van een relaxte vakantie aan het water met een verkoelend drankje in je hand.

Langs de camping loopt een spoorlijn waar een aantal keren per dag een trein overheen rijdt. Bij de ingang is een onbewaakte spoorwegovergang. Iedere trein die voorbij rijdt toetert om te laten weten dat hij eraan komt. ’s Nachts rijden er geen treinen over de spoorlijn, dus je nachtrust zal hierdoor niet verstoord worden.

Vegetarisch en veganistisch eten

Op de camping is een restaurant waar je tijdens het hoogseizoen kunt aanschuiven voor een hapje eten. Het menu varieert van hamburgers tot salades, maar het is ook goed mogelijk om hier vegetarisch of zelfs veganistisch te eten. Het restaurant heeft een luxe koffiezetapparaat, dus de keuze voor koffie is reuze. Drink jij graag een cappuccino met havermelk? Geen probleem, op camping Schliersee wordt het geserveerd.

Dagje München

Camping Schliersee ligt 50 kilometer onder de Beierse hoofdstad München. Binnen een uur rijden sta je in het centrum van de stad. De op een na grootste stad van Duitsland staat natuurlijk bekend om het Oktoberfest en de prachtige kerstmarkt. Maar ook de rest van het jaar heeft München genoeg te bieden. Het hart van de stad is het Marienplatz. Dit plein wordt omringt door prachtige historische gebouwen. Het meest opvallende gebouw is misschien wel het Neues Rathaus. Ook heeft de stad vele musea, indrukwekkende kerken en gezellige restaurants. Dus als je de rust van camping Schliersee even wilt verruilen voor de drukte, is een dagje München aan te raden.

Groene omgeving

In de groene omgeving van Camping Schliersee is van alles te beleven voor actieve kampeerders. Vanaf de camping kun je eindeloos wandelen en fietsen. Het is mogelijk om een rondje om het meer te lopen of fietsen. Houd er wel rekening mee dat je een gedeelte van de route langs de spoorlijn loopt. Vanaf de camping loop je in 20 minuten naar het plaatsje Schliersee.

De dichtstbijzijnde kabelbaan is de Seilbahn Schliersbergalm, op 5 kilometer vanaf de camping. Hier kun je met de kabelbaan de berg op, naar beneden roetsjen op de zomerrodelbaan of een bergwandeling maken. Ook is hier een openlucht zwembad met panorama-uitzicht over de Schliersee in het dal.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

A.M.J. Mol

"Camping Schliersee ligt in een mooie groene omgeving, tussen de Schliersee en een spoorlijntje van de Bayerische Oberland Bahn. Schitterend uitzicht over het meer en de bergen. Mooi en goed onderhouden sanitair. De camping met een Eco footprint is uitermate geschikt voor buscampers en tenten."

Inspecteur Dhr. A.M.J. Mol

A.M.J. Mol

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792624

Beoordelingen (9)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,6

Sanitair
6,8
Personeel
7,9
Prijs-kwaliteitverhouding
6,8
Kindvriendelijkheid
8,2
Sportfaciliteiten
7,4
Eten en drinken
7,5
Omgeving
8,8

Windisch, op deze camping in juli 2023

4,9

Reisgezelschap: Paren

Schrecklicher Urlaub. Der vorbei fahrende Zug pfeift lautstark von 5 Uhr morgens bis 24 Uhr. Die Parzellen sind viel zu klein, die Markise konnte nicht ausgefahren werden, Preise sind viel zu hoch. Essen war ungenießbar, hatte Kioskcharakter und war auch viel zu teuer.

Inka, op deze camping in juni 2023

7,0

Reisgezelschap: Vriendengroep

Leider der einzige Campingplatz am Schliersee…

Positiv:
- Zugang zum bzw. Lage am See
- zum Radeln und Wandern guter Ausgangspunkt
- SUB-Verleih am Platz
- einfache Liegestühle überall am Strand
- Online-Buchen: einfach und unkompliziert; bezahlen mit Paypal möglich.
- Angebot an Speisen und Getränken. Schmeckt!
- Brötchenservice ab 8 Uhr

Negativ:
- Stellplätze und Fahrgassen sehr eng ohne Abgrenzung zum Nachbarn, eng an eng.
- viele Tagesgäste, die sich auf dem Platz aufhalten, essen und schwimmen
- Gastronomie und Brötchen haben saftige Preise
- Der Platz ist unverhältnismäßig teuer
- Die SanitärAnlagen sind eine Katastrophe: Toiletten und Waschräume sind sehr eng, schlecht belüftet und unsauber. Man stand quasi jeden Morgen und Abend eng an eng und hatte sehr wenig Platz. Befremdlich und selten so erlebt.
- Die überwiegend jungen TagesBadeGäste und TagesGastronomieGäste benutzen diese Toiletten zusätzlich.
- Viel zu wenige Duschen für die Anzahl der Stellplätze!!!!! (vier bei den Damen, wovon eine alle Tage unseres Aufenthalts defekt war).
- Außerdem stand zwei Tage der komplette Waschraum unter Wasser. Man stand quasi im Duschwasser der Damen, welches in allen drei Duschen nicht ablief.

Martin, op deze camping in november 2022

8,9

Reisgezelschap: Paren

sehr Gastfreundlich bis zum letzen Tag der Saison.
Da werden wir bestimmt im Sommer einige Tage verbringen

Julia, op deze camping in september 2021

8,0

Reisgezelschap: Jongere paren

Super schöner Platz mit neuen Besitzern / Personal. Schöne Atmosphäre in fantastischer Lage und leckeres Essen. Man kann direkt los wandern, radln, schwimmen oder einfach am Platz vor Ort entspannen. Das Personal war wirklich bemüht und wir hatten schöne Tage, werden auf jeden Fall wieder kommen. Einzigstes Mango ist die Eisenbahn aber wenn man im Urlaub ist, kann man auch darüber mit einem Augenzwinkern hinweg sehen

Dieter Weber, op deze camping in augustus 2021

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Wir haben es wieder getan und wunderschöne Tage auf dem Campingplatz verbracht, und – wir werden es wieder tun. „Camping Schliersee“ ist der einzige Campingplatz am Schliersee, und wenn er es nicht wäre, dann wäre es nach unserer Meinung DER Campingplatz am Schliersee.
Was uns gefällt? Es ist die Atmosphäre auf dem Campingplatz die einen spüren lässt, dass es den Betreibern wichtig ist ihren Besuchern eine angenehme Zeit auf dem Campingplatz zu ermöglichen.
Das Personal ist überaus freundlich und bei Problemen immer um eine individuelle Lösung bemüht. Feedback ist jederzeit willkommen. Ein Feedback das aber auch erfolgen muss, denn nur so haben sie eine Chance sich im Sinne der Camper weiterzuentwickeln. Und dass dies bei „Camping Schliersee“ geschieht können wir aus eigener Erfahrung bestätigen!
In diesem Sinne: Kia Ora

Alex Arlt, op deze camping in juli 2021

8,9

Reisgezelschap: Paren

Weil es der schönste Campingplatz Deutschlands ist

Adam Giesinger, op deze camping in juni 2021

9,0

Reisgezelschap: Paren

Wir haben keinen Hund, deswegen können wir dazu nichts sagen. Alles andere war tiptop. Bei der Buchung ist es wirklich notwendig, die genaue Länge es Fahrzeuges anzugeben. Sonst ist der Platz evtl. zu kurz

Evita, op deze camping in augustus 2020

6,1

Reisgezelschap: Paren

In Corona-Zeiten eine Zumutung. Platz vollgestellt, Stellplatz mini, in Toiletten schon nachmittags kein Papier mehr.
Teuer, extra dusche1€, Strom extra und komplettbezahlung bei Buchung.
Bahnstrecke direkt daneben, jeden Morgen früh geweckt durch Pfeifen. Super!

G.K., op deze camping in juni 2019

7,1

Reisgezelschap: Paren

Der Camping ist in einer traumhaften Umgebung. Leider ist der Camping selber eher schmuddelig. Überall Unordnung, der Müll überquoll, die Sanitäranlagen wurden mangelhaft bis gar nicht geputzt und das Restaurant war leider zu.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 47,00
Richtprijs 2
€ 57,00
Openingsperiode *
15-04-2024 t/m 07-11-2024
Oppervlakte
1 ha
Hoogteligging
800m
Aantal toerplaatsen
88 (36 - 67m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
18

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Reinigingsstation chemische toiletten
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Verharde staanplaats
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Zelfbedieningsrestaurant
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Zwemmen
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
Wellness
  • Sauna
Strand
  • Grasstrand
  • Kiezelstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Kindersanitair
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:5 km
    • aantal:18
  • Stand-up Paddling
  • Kajaks
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-05/30-10
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
  • Direct aan meer/recreatieplas gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère)
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 9.3° 11.3° 14.4° 11.5° 14.2° 10.9° 4.8°
Min 5.9° 4.1° 2.8° 5.7° 5.2° 2.9° 0.9°
Neerslag 100% 25% 0% 95% 5% 95% 95%
Windrichting W NO NO W W NW W
Windkracht 3 2 2 2 2 2 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 87% 61 3
Feb 84% 60 4
Mrt 82% 64 4
Apr 75% 93 5
Mei 72% 131 6
Jun 75% 168 7
Jul 78% 161 7
Aug 78% 156 7
Sep 83% 107 6
Okt 85% 71 5
Nov 88% 73 3
Dec 89% 66 3

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Schliersee
    Westerbergstraße 27
    83727 / Schliersee/Obb.
    Duitsland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    47°43'41"N 11°51'6"E
  • A8 München-Salzburg, afslag Irschenberg en de Bundesstrasse B472 volgen richting Miesbach, Hausham en Schliersee. In Schliersee de bordjes camping volgen.

Contact

Contact

Wilt u Camping Schliersee boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Camping Schliersee

Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee
Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee Camping Schliersee

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen