Ga naar de homepage
Capfun

Capfun Vakantiepark De Fruithof

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,1
7 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Binnenzwembad en waterpark buiten
  • Zwemvijver met zandstrand
  • Veel activiteiten voor kinderen
  • Goede voorzieningen
  • Op de Drentse Hondsrug
  • Mooie wandel- en fietsomgeving

Ben je op zoek naar een mooi vakantiepark in Drenthe met een leuk zwembad en zwemmeer, goede faciliteiten en een mooie wandel- en fietsomgeving? Dan zit je op deze camping helemaal goed. In de meivakantie of zomervakantie kunnen de kinderen eindeloos spelen en zwemmen. In het voor- en naseizoen zit je hier heerlijk rustig in een prachtig stukje Nederland. En dan zijn de voorzieningen ook nog eens tiptop in orde.

Toon meer

Capfun Vakantiepark De Fruithof ligt bij het plaatsje Klijndijk en grenst direct aan het Valtherbos. De camping is makkelijk te bereiken. Vanaf zowel Emmen als Groningen neem je de N34, die je verlaat bij Klijndijk. Daar ligt de camping meteen aan de rotonde. Je arriveert op een groen en landelijk terrein met veel ruimte. Voor de camping is een ruim parkeerterrein en daarna sta je meteen bij de receptie, waar je ook uitgebreide toeristische informatie vindt. Hier word je hartelijk en gastvrij welkom geheten.

Mooie kampeervelden

Als je naar je kampeerplaats of accommodatie gaat, valt meteen op hoe netjes en goed onderhouden dit park is. Er loopt een verhard pad over het terrein en in het midden is een rond veld en een veld rond de zwemvijver. De kampeerplekken zijn speels aangelegd en ruim en het gras is goed gemaaid. Je vindt er plekjes in de zon en in de schaduw en een aantal plekken zijn afgebakend met struiken. De sfeer op de kampeervelden is heel gemoedelijk. De camping is vooral geliefd onder Nederlandse en Duitse kampeerders. In het hoogseizoen is het een gezellige familiecamping en in het laagseizoen een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten. De camping heeft schoon en modern sanitair. Het gebouw is verwarmd en voor de jonge gezinnen is er ook een babyroom.

Binnen en buiten zwemmen

Als je tijdens je vakantie het liefst elke dag gaat zwemmen, kun je je hier helemaal uitleven. Er is een groot zwembad met schuifdak dat bij mooi weer open gaat. En buiten vind je een echt waterpark met kleurrijke glijbanen, een ‘spacebowl’ en kinderbadjes. De allerjongsten kunnen lekker spelen in de waterspeeltuin en het peuterbadje. De zwembaden zijn geopend van begin mei tot eind september. Om de waterpret op de zomerse dagen compleet te maken is er ook nog een mooie zwemvijver met een zandstrand en speeltoestellen.

Van filmavond tot vossenjacht

In de vakantieperiodes in het voorjaar en de zomer worden er elke dag leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Denk aan knutselochtenden, familieshows, theater met Flip en Fleur, speurtochten of boogschieten. In de avond gaat het feest door met disco- en filmavonden of gezellig met z’n allen bij het kampvuur zitten. En mocht het weer een keertje tegenvallen, dan is er nog steeds genoeg te beleven in de grote recreatieruimte en het indoorspeelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar.

Restaurant en campingwinkel

Om het plaatje compleet te maken mogen het restaurant en de campingwinkel natuurlijk niet ontbreken. Het restaurant heeft ruime keuze en daarnaast is er ook een snackbar met afhaalmenu’s en een terrasje. De campingwinkel heeft een ruim aanbod.

Op hunebeddentocht

Met al die faciliteiten hoef je in de zomer de camping bijna niet af. Maar het zou natuurlijk jammer zijn om het mooie Drenthe niet een beetje te verkennen. Het best doe je dat met de fiets of te voet. Vanaf de camping loop je zo het bos in voor een avondwandeling en in de bossen, heiden, stuifzandgebieden en heuvels van de Hondsrug zijn talloze mooie wandelroute te vinden. Met de fiets ben je zo bij de hunebedden, de grens met Duitsland of de dierentuin Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Ook is het leuk om een van de schaapskooien in de buurt te bezoeken. Genoeg te doen voor jong en oud!

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

R.L. Brinkman

"Deze perfect geoutilleerde camping ligt op de Drentse Hondsrug bij de dorpen Klijndijk en Odoorn. Op ongeveer 5 km ligt het Wildlands Adventure in Emmen. Erg veel bezienswaardigheden (natuur en cultuur) in de directe omgeving. "

Inspecteur Dhr. R.L. Brinkman

R.L. Brinkman

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792329

Beoordelingen (7)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Sanitair
8,3
Personeel
8,7
Prijs-kwaliteitverhouding
7,2
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
8,3
Sportfaciliteiten
7,6
Zwembad
7,9
Eten en drinken
7,9
Omgeving
8,8

Steehouwer, op deze camping in juli 2022

6,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

De „chalets“.. volledig nieuw, volledig niet gechecked (inventarislijst?? Als u iets mist dan meldt u zich maar). Ontbrekend: TV (!!), waterkoker, ligstoellen, bestek toiletborstel,
Defekt: afwasmachine, bezem (!), toegangsdeur (kunnen we helaas niet repareren, is scheef gemonteerd), lampenkappen, koelkastdeur
Omgsving: huisje staat in zwart zand (gras komt nog), voetballen niet mogelijk (bal verdwijnt onder chalet, gaten naast terras (onveilig met kinderen), space bowl (de trekker van het zwembad) helaas defekt en geen idee wanneer er irmand komt repareren, wasdrogers drogen niet (maar kosten wel geld)

Als ik dit zelf lees schrik ik van de lijst. Echt dramatisch en dat voor een zgn. 6 persoons accomodatie waar je met veel gefriemel met 4 personen kunt verblijven en dat voor €200 per nacht….

Personeel is het lichtpuntje (maar kan ook heel weinig doen in dit soort chaos). Vakantie?? Zoek iets wat wel deze prijs waard is.

Cap fun??? No fun at all

Jan Wentzel, op deze camping in augustus 2021

8,1

Reisgezelschap: Alleengaand

Grote camping met zeer ruime plaatsen. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel.
Vanaf de camping prachtige fiets- en wandeltochten te maken.
Uitstekend sanitair. Rustige camping.

de Vries, op deze camping in juli 2021

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Op zich een prima camping, veel faciliteiten en netjes sanitair. Alleen wordt er dit seizoen flink verbouwd bij het zwembad. Rust en uitslapen is lastig....vanaf 8.00 uur begint het gezaag van tegels, de trilplaat en het geluid van groot materieel. Deze rijden ook over de camping, waar veel kinderen spelen en met hun fietsjes en stapjes rijden.

rene de roos, op deze camping in juli 2020

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

3 weken op de camping gestaan de eerste week hebben we veel regen gehad maar de grond kon dat prima hebben
minpunt is dat het toiletgebouw tussen 10 en 11 schoongemaakt werd waardoor je er niet bij kon

Gerard van den Langenberg, op deze camping in juli 2020

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Wij hebben hier twee weken gestaan, in juli 2020. Prima camping direct aan een bos. De camping heeft een meertje met strand en speeltuin. Elke avond was er animatie, de kids werden opgehaald over de hele camping en vooraan de camping is er een animatie zaal. Douchen werkt op tijd (5minuten) en dit is vaak tekort. Zeker voor vrouwen als zij bijv hun haar moeten wassen...dan 3 minuten wachten en dan heb je weer 5 minuten. Vooraan op de camping heb je een cafetaria waar je ook heerlijke ijsjes kunt halen. Vanaf de camping fiets je in 20 a 25 minuten naar Emmen (Wildlands) en er zijn diverse MTB routes in de buurt. Kortom, wij hebben een prima tijd gehad!

Henk Jansen, op deze camping in augustus 2019

8,8

Reisgezelschap: Paren

zeer ruime en supergoed aangelegde camping met echt alles wat je nodig zou kunnen hebben.

de kinderen hoeven zich geen moment te vervelen, overal speeltuinen en van alles te doen.

een aanrader deze camping.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Openingsperiode *
30-03-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
18 ha
Aantal toerplaatsen
138 (100m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
51
Aantal huuraccommodaties
279
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:08-04/26-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:279
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:5G | 4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:19-04/15-09
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
    • periode:19-04/15-09
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:19-04/15-09
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:19-04/15-09
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:19-04/15-09
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:19-04/15-09
  • Bar
    • periode:19-04/15-09
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:279
  • Fietsen
  • Skelter/trapauto
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
    • oppervlakte:300 m2
    • periode:08-04/26-09
    • Verwarmd:ja
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • periode:08-04/26-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:70 m2
    • periode:08-04/26-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:70 m2
    • periode:08-04/26-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands
    • periode:27-04/05-05 | 06-07/30-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands
  • Indoorspeeltuin
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Speelautomaten
  • Minigolf
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:6 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands
    • periode:30-05/02-06 | 06-07/30-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands
    • periode:07-06/10-06 | 06-07/30-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère, 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Nachts rustig
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 12.9° 15.1° 15.3° 12.8° 11.3° 9.1° 8.4°
Min 5.9° 5.4° 8.1° 7.9° 6.5° 4.6° 3.6°
Neerslag 25% 10% 10% 20% 90% 75% 75%
Windrichting ZO ZW ZW NW ZW ZW NW
Windkracht 2 3 3 3 3 4 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 89% 68 2
Feb 86% 67 3
Mrt 83% 65 4
Apr 76% 47 6
Mei 75% 64 7
Jun 78% 66 7
Jul 79% 99 7
Aug 81% 78 6
Sep 85% 76 5
Okt 88% 78 4
Nov 91% 67 2
Dec 91% 77 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Capfun Vakantiepark De Fruithof
    Melkweg 2
    7871 PE / Klijndijk/Odoorn
    Nederland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    52°49'44"N 6°51'27"E
  • N34 Emmen-Groningen afslag Klijndijk, vervolgens de borden volgen. Bij rotonde bevindt zich de camping.

Contact

Contact

Wilt u camping Capfun Vakantiepark De Fruithof boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.capfun.com

Neem contact op

Campings in de omgeving

Capfun Vakantiepark De Fruithof

Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof
Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof Capfun Vakantiepark De Fruithof

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen