Ga naar de homepage

Camping Smeraldo ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
5,7
2 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Gemoedelijke camping
  • Direct aan het Lago Maggiore
  • Gastvrije Italiaans sfeer
  • Zwemmen in het meer of zwembad
  • Kiezelstrand met grasveld erbij
  • Bezoek Arona (havenstadje) 5 km

In het noorden van Italië, direct aan het Lago Maggiore, ligt camping Smeraldo. Dit is een echte Italiaanse camping met veel jaarlijks terugkerende gasten uit eigen land. Maar ook toerkampeerders zijn er welkom op de schaduwrijke staanplaatsen of in de mobilhomes met uitzicht op het meer. Ga lekker liggen aan het Lago Maggiore, ontdek de omgeving vanaf het water of neem een bezoek aan mooie plaatsjes aan de oever, zoals Arona en Angera.

Toon meer

De camping ligt in de noordelijke regio Piëmont, aan het zuidelijkste puntje van het Lago Maggiore. Je kunt de camping vanuit oostelijke richting benaderen (via Lugano, Como en Gallarate), maar je kunt ook helemaal langs het meer op rijden. Hier is het uitzicht prachtig. Je kijkt uit over het water en de omringende heuvels. Als je wilt, kun je helemaal langs het meer naar het zuiden rijden. Daar, net onder Dormelletto, ligt de camping aan de linkerkant van de weg. De camping ziet er verzorgd uit. Ben je de slagbomen voorbij, dan kom je op een klein pleintje met aan de rechterkant het zwembad, een terrasje en links het receptiegebouwtje. Hier word je geholpen door een vriendelijke receptioniste.

Vooral vaste jaarplaatsen

De camping biedt vooral plaats aan jaarlijks terugkerende gasten. Daarom zijn er overwegend vaste jaarplaatsen. Maar ook als toerkampeerder kun je goed terecht op camping Smeraldo. Zo’n vijfendertig toerplaatsen liggen op een grasveld, waar hoge bomen zorgen voor de nodige schaduw. De toerplaatsen zijn niet bijzonder ruim en onafgebakend, maar ze zijn comfortabel genoeg voor een weekje kamperen. Ook kun je overnachten in een van de mobilhomes.

Italiaanse gastvrijheid

De vaste gasten komen voornamelijk uit Italië zelf. In het hoogseizoen en in de weekenden van het laagseizoen zoeken zij graag hun plekje aan het Lago Maggiore op. Door zijn noordelijke ligging trekt de camping tevens veel vakantiegangers uit Zwitserland. Ook als toerkampeerder ben je van harte welkom op de camping. De vaste gasten en het campingpersoneel zorgen voor een gemoedelijk en gastvrij Italiaans sfeertje.

Lago Maggiore

Aan de voorkant van de camping, tegenover het receptiegebouw, ligt het zwembad. Het zwembad (met een peuterbadje aan zijn zijde) is klein, waardoor het er in het hoogseizoen nogal druk kan zijn. Gelukkig ligt het Lago Maggiore maar een paar passen van je staanplaats verwijderd. Een centraal pad loopt naar een open plekje aan het meer, waar een beachvolleybalveld is aangelegd. Direct aan het water vormen kiezels een smal strandje. Misschien niet ideaal om op te liggen, maar het grasveld erachter biedt genoeg ruimte om je handdoek te spreiden. Het meer is heerlijk om in te zwemmen. Ook kun je het water op zonder nat te worden: aan het meer liggen genoeg haventjes waar je een bootje kunt huren. Zo kun je vanaf het meer de mooie omgeving bewonderen. Heb je een eigen boot, neem die dan zeker mee. Bij de camping heb je de mogelijkheid die aan te leggen.

Supermarkt

Op het pleintje bij de campingingang ligt het terrasje. Hier kun je een verkoelend drankje nemen. Voor je dagelijkse boodschappen hoef je niet ver te rijden. In Dormelletto, op enkele minuutjes met de auto, ligt een grote supermarkt.

Arona en Angera

Aan het Lago Maggiore liggen tal van gezellige, oude plaatsjes om te bezoeken. Arona bijvoorbeeld, een havenstad direct aan het meer, vijf kilometer ten noorden van de camping. Het boegbeeld van Arona is zijn 23 meter hoge standbeeld van de heilige Carolus Borromeus, gelegen net buiten de stad. Ook het Parco della Rocca Boromea is een bezoekje waard. Vanuit dit hoger gelegen park, met ruïnes van een door Napoleon verwoest kasteel, maar ook vanuit het Piazza del Popolo, heb je uitzicht op het kasteel in Angera. Dit plaatsje aan de overkant van het meer is vanuit de camping binnen een kwartiertje te bereiken. Vooral het oude kasteel, dat op de top van een rots boven de stad uittorent, is een mooie bezienswaardigheid.

  • €25 per nacht in het laagseizoen
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

T. Politiek

"Camping met overwegend jaarplaatsen, heeft verzorgd zwembad en ligt onmiddelijk aan het Lago Maggiore."

Inspecteur Dhr. T. Politiek

T. Politiek

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792461

Beoordelingen (2)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 5,7

Sanitair
6,2
Personeel
6,8
Prijs-kwaliteitverhouding
5,8
Kindvriendelijkheid
5,8
Entertainment
4,5
Sportfaciliteiten
5,8
Zwembad
5,0
Eten en drinken
6,8
Omgeving
4,5

Imani, op deze camping in augustus 2022

4,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Het was een erg vieze camping
de plek voor de camper was erg klein en je kon je niet makkelijk verplaatsen, om het schone water te vullen en te legen en de plek om het vuile water te legen was helemaal niet voor de camper gemaakt, het was erg , erg klein en als je daar helemaal geen Italiaan bent, heb je geen kans. Bijna niemand van het personeel heeft ons geholpen om ons probleem op te lossen en uiteindelijk moesten we het kamp vroeg verlaten.

Valesca, op deze camping in juli 2019

7,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, vooral Bobbi the housekeeper. Erg veel vaste plaatsen, die door Italianen waren bezet. Hierdoor een zeer hoge ons kent ons mentaliteit. Enerzijds gaf dat een gezellige sfeer, anderzijds was het daardoor ook druk.
De plekken zijn klein, en dicht op elkaar, wel schaduwrijk, maar in geen delen zo mooi als op de foto\'s die je op hun site ziet. We zaten heel dicht aan het meer, daarover niks te klagen. Prachtig.
Sanitair werd iedere dag gedaan, maar kan schoner in mijn optiek.
Omgeving zeer toeristisch. Praktisch met boodschappen doen. Camping ligt aan een drukke straat met daaraan parallel gelegen een treinbaan en blijkbaar ook op de vliegroute naar/van Milaan dus vrij veel verkeerslawaai. Ons heeft het niet heel erg gestoord.
Van de omgeving buiten de supermarkt en het Lago Maggiore, hebben we echter door de enorme hitte weinig gezien, dus een echt goede beoordeling kan ik daarover niet geven.
Entertainment op de camping is er wel, maar in het Italiaans. Onze kinderen vonden het niets. Ze hebben zichzelf met elkaar vermaakt. Zwembad is erg klein. De kinderen waren de hele dag aan het meer. Veel leuker en.... in het meer geen badmutsplicht ;-).
Al met al hebben we echt een prima vakantie gehad en genoten van de italiaanse sfeer op de camping, maar een tweede bezoek zullen we Smeraldo niet brengen.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 44,00
Richtprijs 2
€ 54,00
Openingsperiode
01-03-2024 t/m 31-10-2024
Oppervlakte
2,4 ha
Hoogteligging
200m
Aantal toerplaatsen
18 (60 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
120
Aantal huuraccommodaties
22
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:110 m2
    • periode:01-06/31-08
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:17
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels
  • Alleen cash betalen mogelijk
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:13.00-15.00
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Motorboot
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Stranddouches
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Huuraccommodaties
  • Stacaravans
    • aantal:17
  • Bungalows/chalets
    • aantal:5
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:110 m2
    • periode:01-06/31-08
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
  • Badmuts verplicht
Strand
  • Zandstrand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Aanlegsteiger/boei
  • Motorboot
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:15-07/20-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Disco-avonden
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Beachvolleybal
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:15-07/20-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels
    • periode:15-07/20-08
  • Visgelegenheid
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:4 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

17 / 04

 

Do

18 / 04

 

Vr

19 / 04

 

Za

20 / 04

 

Zo

21 / 04

 

Ma

22 / 04

 

Di

23 / 04

 
Max. 17.1° 14.7° 17.2° 16.9° 15.9° 14° 14.8°
Min 4.5° 6.3° 5.3° 3.8°
Neerslag 5% 5% 0% 0% 10% 90% 80%
Windrichting NW N Z N NO Z Z
Windkracht 4 3 3 4 3 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 78% 68
Feb 76% 77
Mrt 69% 100
Apr 73% 106
Mei 74% 132
Jun 74% 93
Jul 74% 67
Aug 73% 98
Sep 74% 73
Okt 77% 107
Nov 80% 106
Dec 80% 55

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Smeraldo
    Corso Cavour 131
    28040 / Dormelletto
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°43'18"N 8°35'5"E
  • Vanaf Arona richting Castelletto volgen. Even voorbij Dormelletto ligt de camping links van de weg.

Contact

Contact

Wilt u Camping Smeraldo boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Smeraldo. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Waar gaat de vraag over?
 
  • Reservering
  • Rental accommodations
  • Prijzen en tarieven
  • Overig
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Smeraldo ***

Camping Smeraldo
Camping Smeraldo
Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo
Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo Camping Smeraldo

Camping Smeraldo ***

Camping Smeraldo
Camping Smeraldo

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen