Ga naar de homepage

Camping Les Arches ****

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,4
21 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Natuurlijk zwemmeer met ligweide
  • Verwarmd zwembad met kinderbad
  • Veel sport- en speelveldjes
  • Op pad met de Vélorail
  • Heerlijk eten in het restaurant
  • Avontuurlijk wildwaterkanoën

Op de gemoedelijke, kindvriendelijke Camping Les Arches vind je veel groen, rust, ruimte en gastvrijheid. Het ligt tegen een heuvel in een landelijk gedeelte van de Ardèche. Over het terrein stroomt het riviertje de Claduègne dat het terrein in tweeën deelt. Door in de zomer een dam in de rivier te plaatsen, ontstaat er een mooi natuurlijk zwemmeer met een waterval.

Toon meer

Als je na het dorp Le Teil de N102 volgt, rijd je vlak voor de camping letterlijk onder de bogen (‘Les Arches’) van een oude spoorbrug door, een brug waarover tegenwoordig geen treinen meer rijden. De receptie vind je in het grote houten chalet. Daar wacht je een gastvrij onthaal van de eigenaars Marleen (Nederlands) en wijnboer Patrick (Frans). Vooral Nederlanders weten de camping te vinden.

Riant uitzicht

Het terrein is zeer verzorgd, speels en ruim aangelegd en gevarieerd begroeid met bomen en struiken. Over het terrein stroomt een riviertje. Aan de ene kant van het water is het oude gedeelte met veel groen en privacy. Het nieuwere gedeelte (bij het zwembad) biedt riant uitzicht, maar wat minder schaduw en privacy door nog jonge aanplant. Bij een aantal plaatsen biedt een rieten overkapping aangename verkoeling. Wil je graag iets huren? De accommodaties staan verspreid over het terrein; op het bovengedeelte staan mooie, nieuwe houten chalets, waarvan sommige een prachtig uitzicht hebben.

Natuurlijk zwemmeer

Er is een verwarmd zwembad met een apart kindergedeelte en ligstoelen, parasols, bloemen en planten rondom. Maar de grootste troef van de camping is het natuurlijke zwembad dat de eigenaars zelf creëren door een dam in de rivier te leggen. Ernaast is een natuurlijk gras- en kiezelstrand. Ook is er een waterval.

Vélorail

Op het terrein zijn diverse kleine speeltuinen, voetbalveldjes, jeu-de-boulesbanen, tafeltennistafels en een volleybalveld. In het hoogseizoen is er veel aandacht voor kinderen. Zo rijdt eigenaar en wijnboer Patrick met zijn tractor over de camping en mogen de kinderen gezellig mee. Ook is er tweemaal per week knutselmiddag, zijn er begeleide wandeltochten met een gids en gezamenlijke maaltijden. Vanuit het nabijgelegen dorp op 1,5 km afstand kun je met een vélorail over het voormalige spoortraject dat langs de camping loopt ‘fietsen’. Het traject is zo’n 10,5 km lang. Op de vélorail is plaats voor vier personen.

Campingrestaurant

In het campingrestaurant met overdekt terras heb je veel keuze. Je kunt er driemaal per week prima eten tegen schappelijke prijzen. Ook kun je er ijs kopen en afhaalmaaltijden bestellen. Er is broodservice. In het nabijgelegen dorp Saint-Jean-le-Centenier vind je een restaurant en een bakker.

Sanitair

De verschillende sanitairblokken staan verspreid over het terrein. Ze zijn zeer verzorgd ingericht, met oog voor detail, en worden goed schoongehouden.

Niet te missen

In de omgeving is van alles te doen, van wildwaterkanoën tot het bekijken van mooie dorpen en steden. Het dorp Mirabel is bijvoorbeeld een aanrader. De toren van Mirabel is een historische vesting. Bovenop heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Bezoek ook gelijk het nabijgelegen Gallo-Romaanse dorp Alba-la-Romaine: het staat te boek als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Op ruim een uur rijden tref je historische steden aan als Orange en Avignon met historische bezienswaardigheden, leuke terrassen en winkeltjes. Nog een tip: als je vanuit de camping naar het noorden rijdt, vind je het Plateau van Coiron. Dit is een oud vulkanisch gebied waar het heerlijk rustig en mooi fietsen is.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

G.J. Mooi

"Parkachtige camping met veel bomen en struiken. Pluk uw eigen kersen, geniet van het uitzicht, de rust, de vogels en de rivier. Wandel- en fietsgebied. Nabij bezienswaardigheden, winkels, artsen. Verwarmd zwembad."

Inspecteur Dhr. G.J. Mooi

G.J. Mooi

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792302

Beoordelingen (21)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Sanitair
8,3
Personeel
8,7
Prijs-kwaliteitverhouding
8,6
Kindvriendelijkheid
8,6
Entertainment
7,9
Sportfaciliteiten
8,0
Zwembad
8,6
Eten en drinken
8,4
Omgeving
8,5

H. van der Zwaag, op deze camping in september 2023

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Prachtig gelegen camping. Zeer ruime plaatsen. Net sanitair. Zeer vriendelijk en attent personeel .

Jose Soolsma, op deze camping in juni 2023

7,8

Reisgezelschap: Paren

Prachtige grote plaatsen en een mooi zwembad voor jong en oud. Het sanitair is basic maar wel altijd schoon. Personeel is vriendelijk en vaak Nederlands sprekend. Toen wij er waren zag je ook voornamelijk Nederlanders.

Fj de Wilde, op deze camping in september 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Ons verblijf op Les Arches begint half Mei tot eind Juni en van half Augustus tot einde September. Wij hebben een caravan en staan op het bovenste gedeelte van de camping. Boven is van iedere staan plaats een prachtig uitzicht op de omgeving .In het voorjaar heeft de camping de allure van park. Personeel is bijzonder behulpzaam niets is te veel. Het voelt als thuis komen

Joop van Lith, op deze camping in augustus 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Fijne camping. Heel vriendelijke medewerkers waarvan er een aantal Nederlands spreken. Mooie omgeving. Top.

Herman Beuker, op deze camping in juni 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Heerlijke camping om te verblijven en je lekker op je gemak te voelen. De plaatsen zijn zeer gevarieerd en wat bijzonder prettig is, dat veel plaatsen een pergola hebben waar je uit de zo’n zit, maar toch een verkoelend windje voelt.
Camping restaurant is ruim voldoende en gevarieerd met iedere zondagavond een BBQ.
Fietsen is helaas lastiger in de omgeving, maar dat wordt weer ruimschoots goedgemaakt door een heerlijk zwembad.
Sanitair is niet hypermodern, maar alles is er en het is schoon.
Van ons een aanrader waar we zeker nog eens terugkomen.

Will Breunesse, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Heerlijk ruime plaatsen, super zwembad, prima sanitair en uiterst vriendelijk personeel.
Een camping waar we al diverse keren zijn geweest.

Arie Alblas, op deze camping in september 2021

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Vriendelijk personeel, met een goed ingerichte camping met mooi zwembad.

Yvonne Kalop, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Mooie ruime familie camping. Het kampeergedeelte is nog echt voor kampeerders. Prachtig uitzicht. Gemiddeld 180 m2.

Johan Scholtens, op deze camping in september 2021

8,8

Reisgezelschap: Paren

Prachtig gelegen camping in de Ardêche. Zeer ruime plaatsen, geweldig wijds uitzicht op de heuvels. Heerlijk zwembad, fijne ligstoelen. Leuk restaurant, heerlijke gerechten en mooi uitzicht op de oude spoorbrug.

H. van der Zwaag, op deze camping in september 2021

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Drie weken gekampeerd met eigen caravan. Camping biedt kampeerder veel ruimte en prima sanitair

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 40,90
Richtprijs 2
€ 62,80
Openingsperiode *
01-05-2024 t/m 22-09-2024
Oppervlakte
10 ha
Hoogteligging
300m
Aantal toerplaatsen
131 (70 - 200m2)
Aantal huuraccommodaties
68
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:217 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemparadijs
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:03-05/15-09
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:24-05/15-09
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:04-07/29-08
  • Pizzeria
    • periode:04-07/29-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:24-05/15-09
  • Bar
    • periode:03-05/22-09
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:34
  • Appartementen
    • aantal:2
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 16)
  • Koelkasten
  • Kluisjes
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:13
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:3
Zwemmen
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:217 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Zwemshorts verboden
Wellness
  • Whirlpool
Strand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:09-07/29-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Trampoline
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
  • Beachvolleybal
  • Klimmuur
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:09-07/29-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 15.9° 19.6° 15.9° 14.5° 16.7° 17.6° 17.5°
Min 7.8° 11° 10.1° 8.9° 7.3° 7.5° 9.5°
Neerslag 40% 20% 95% 100% 95% 25% 75%
Windrichting Z Z Z ZO ZW ZW ZW
Windkracht 4 5 4 5 3 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 82% 68 5
Feb 71% 71 5
Mrt 65% 56 7
Apr 67% 59 8
Mei 69% 61 9
Jun 64% 39 10
Jul 61% 25 11
Aug 62% 52 10
Sep 69% 67 8
Okt 79% 132 6
Nov 79% 69 5
Dec 77% 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Les Arches
    Le Cluzel, 600 route de Mirabel, D458
    07580 / St. Jean-le-Centenier
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°35'15"N 4°31'33"E
  • A7 afslag Montélimar-Nord. Dan ri. Le Teil. Daar N102 ri Aubenas. Afslag St. Jean-le-Centenier overslaan. Voor tankstation richting Mirabel (D458). Weg blijven volgen. Cp ligt rechts. Geen GPS gebruiken.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Les Arches boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.camping-les-arches.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Les Arches. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Boek nu

Campings in de omgeving

Camping Les Arches ****

Camping Les Arches
Camping Les Arches
Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches
Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches Camping Les Arches

Camping Les Arches ****

Camping Les Arches
Camping Les Arches

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen