Ga naar de homepage

Camping des Sources ***

Algemene gegevens
8,6
70 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Uitzicht op de Luberonbergen
  • Neem een duik in het zwembad
  • Tussen oude eiken, op terrassen
  • Modern sanitair (2018)
  • Wandelpad naar Gordes (2 km)
  • Gordes met het 16e-eeuwse kasteel

Wanneer je kampeert op camping Des Sources, ben je slechts tien minuutjes lopen verwijderd van Gordes, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Deze kleinschalige camping ligt in het hart van de Provence en kijkt vanuit een bergtop uit op de omliggende bergen van de Luberon. Je kampeert tussen de oude eiken, op terrassen tegen de berghelling. Neem een duik in het grote zwembad, geniet van een muziekoptreden en schuif aan in het restaurant.

Toon meer

De Route du Soleil brengt je regelrecht naar de zonnige Provence. Daar, in de bergen van de Luberon, ligt Gordes. Dit is een bekende toeristische bestemming van grote schoonheid. Op je weg naar de camping – het is rustig rijden door het bergachtige landschap – kom je dwars door dit dorpje. In het centrum, op de rotonde naast het kasteel, staat de camping aangegeven. Wat volgt is een vrij steile helling verder de berg op en uiteindelijk een smal weggetje naar de camping. Let op: de receptie is ’s middags gesloten tot drie uur.

Tussen de mediterrane flora

De aanrijroute naar de camping is, evenals het kampeerterrein, niet altijd even gemakkelijk begaanbaar. Dat geldt zeker als je met een groter kampeermiddel komt. Maar heb je eenmaal een mooi plekje gevonden op het grillige kampeerterrein, dan sta je prachtig tussen oude eiken en andere mediterrane flora. Vooral het uitzicht vanaf de terrassen op het hellende terrein is fantastisch.

De charme van kamperen in de Provence

Huuraccommodaties zie je op de camping meer dan toerplaatsen (55 om 45), maar als toerkampeerder sta je hier misschien toch nog iets beter. De chalets zijn iets verouderd en de charme van kamperen in de Provence bereik je toch het best wanneer je je kampeermiddel opzet tussen het struikgewas aan de rand van de helling, uitkijkend over het berglandschap.

Panoramazicht vanuit het water

Een van de mooiste uitzichten op de Luberon heb je wanneer je een duik neemt in het zwembad. Een geweldig panoramazicht op de bergen aan de ene kant, het gezellige restaurantje aan de andere en je benen in het water. Ja, wanneer je op het randje van het ruime zwembad zit, weet je pas echt hoe het voelt om vakantie te vieren in de Provence. Wil je opdrogen na een frisse duik, dan hoef je het uitzicht niet te missen. Rondom het bad staan genoeg ligstoeltjes opgesteld.

Livemuziek in het restaurant

Het restaurant is het middelpunt van gezelligheid en animatie in het hoogseizoen. In dit leuke stenen gebouwtje kun je heerlijk zitten, vooral op het overdekte terras aan de rand van het zwembad. De zomeravonden worden hier muzikaal ingeleid door liveoptredens, spelletjes en speciale shows voor kinderen. Je hoeft niet bang te zijn voor grote bombarie; alles blijft gemoedelijk en kleinschalig.

Nieuw, modern sanitair

In 2018 is het sanitair volledig vernieuwd. De oude voorzieningen zijn vervangen door modern sanitair in een strak interieur. Toiletten en douches vind je in het toiletgebouw, de afwas kun je doen in de buitenlucht.

Ga naar Gordes

Een prima plekje heb je gevonden, daar op die bergtop nabij Gordes. Voor uitstapjes hoef je de berg eigenlijk niet af. Gordes, op tien minuutjes lopen van de camping, is namelijk een van de mooiste dorpjes van Frankrijk. In het centrum is het zestiende-eeuwse kasteel een echte bezienswaardigheid, Net buiten het centrum liggen, tussen de lavendelvelden, de cisterciënzerabdij van Sénanque en de Village de Bories. Dit dorpje, in de achttiende eeuw verlaten door zijn laatste bewoners, bestaat volledig uit stenen hutjes.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

A.M. Delporte

"Gelegen dicht bij het centrum van Gordes, bekend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. In het hart van de Luberon met panoramisch zicht op de bergen. Typisch Provençaalse begroeiing (tijm, groene eiken). Luxueus en indrukwekkend sanitair (2018)."

Inspecteur Mevr. A.M. Delporte

A.M. Delporte

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792689

Beoordelingen (70)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Sanitair
9,0
Personeel
9,3
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Kindvriendelijkheid
8,0
Entertainment
7,8
Sportfaciliteiten
7,8
Zwembad
9,3
Eten en drinken
7,8
Omgeving
9,6

Gert Dubois, op deze camping in juli 2023

9,0

Reisgezelschap: Paren

We waren er met z'n tweetjes, met de mobilhome, van maandag tot vrijdag. Alles is goed verzorgd, zeer vriendelijke uitbaters, mooi en proper zwembad, mooi uitzicht over de vallei vanop onze plaats, vanop het terrras en van aan het zwembad. Er is een short cut voor als je te voet naar Gordes wil. Wij hadden onze fietsen bij, wat het wel wat makkelijker maakt, ook om de omgeving te verkennen. Top camping, top verblijf!

Griet, op deze camping in juli 2023

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

De terrassencamping ligt zo'n 2 km buiten het dorpje (druk in de zomer !) . De toegangsweg is kort(500m) maar echt wel steil en smal. Met een kleine caravan kan het nog net. Wij vonden het een top-camping. In juli voor 60% bezet en veel korte overnachtingen. De ontvangst was vriendelijk en meteen zie je ook het kleine aanbod van het winkeltje. Voor aankopen kan je naar het Sparretje in Gordes of in de vallei bij Coustellet(superU). Brood is op bestelling verkrijgbaar. Het restaurantje heeft een kleine kaart maar wel prima hoor! Voor een aperitiefje kan je terecht op een lounge-terras. Wat lager is een kleine speeltuin. Toch vind ik het geen camping gericht op kinderen. Het 25m zwembad gaat van 1m naar 1m70 diepte. Er is ook een klein ploeterbadje. Het uitzicht op de Luberon is adembenemend. Wifi was tijdens ons bezoek overal in orde. Huuraccomodaties zijn min of meer gescheiden van de staanplaatsen. Wij waren met de caravan maar ik zag vooral veel tenten en kleine camperbusjes. Schaduw is er voldoende. Tot slot is er het sanitair dat echt wel luxe is. Enig minpuntje: Wij geven toch de voorkeur aan een scheiding dames/heren en dat was er niet.

George van 't Sant, op deze camping in september 2021

7,5

Reisgezelschap: Paren

Toegangsweg is steil en smal. Goede trekauto nodig in geval van caravan en niemand even tegenkomen. Receptie is open tijdens siesta.
Restaurant of afhaal niet meer mogelijk vanaf september, en verder niet goed qua kwaliteit.
Ook in september is reserveren aan te bevelen. Veel campers die voor een nacht komen en is de camping gauw vol. Afgebakende plaatsen met sommige met schaduw.
Zeer luxe en ongewoon top kwaliteit sanitair in het centrale gedeelte. En schoon. Warm water is top, ook voor de afwas.
In september zeer stil, geen herrie van animatie of omliggende wegen. Voor rustzoekers ideaal!

Thérèse en Roland, op deze camping in juni 2020

8,9

Reisgezelschap: Paren

Prachtige Camping, smalle toegangs- en uitrij weg. Mooie plaatsen, voldoende keuze,
mag er later vertrekken = plaatsen niet altijd vrij. Mooi zwembad en luxe sanitair. Mooi stadje in de buurt, maar let er op voldoende water bij te hebben op stevig hellende terugweg. Jammer genoeg gaan lopen voor de stevige wind.

Evelyne Wyns, op deze camping in augustus 2019

8,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Een zalige kleine camping waar alles gemoedelijk verloopt. Het personeel is heel erg vriendelijk, hulpzaam en niets is hen te veel. Ze maken altijd tijd. Het nieuwe sanitair is superproper en mooi. Het wordt 4x per dag proper gemaakt. Het zwembad is ook proper en goed onderhouden. De staanplaatsen (wij waren met de tent) zijn ruim en schaduwrijk. De ondergrond is wel heel erg rotsig dus zeker aangepaste haringen meenemen! De camping wordt ook veel gebruikt als doorreiscamping. De animatie is voor elk wat wils: zo was er een wijndegustatie, een houten spellenavond, een clown, een foodtruck,... Het mooie stadje Gordes is op wandelafstand en grote steden zoals Avignon, Cavaillon,... zijn met de auto goed te doen. Voor ons was deze camping een aanrader!

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 37,70
Richtprijs 2
€ 52,10
Openingsperiode *
10-04-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
500m
Aantal toerplaatsen
59 (80 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
41
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:24
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Pizzeria
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:24
  • Bungalows/chalets
    • aantal:17
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:25 m2
    • Verwarmd:ja
Voor kinderen
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:25 m2
    • Verwarmd:ja
  • Enkele speeltoestellen
  • Babyroom
  • Minigolf
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.8 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère, 6 ampère)
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Reserveren voor laagseizoen aanbevolen

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 18.5° 18° 18.5° 19.3° 19.3° 17.1° 12.7°
Min 9.3° 7.9° 8.5° 7.9° 7.3° 4.1°
Neerslag 65% 5% 5% 0% 0% 25% 25%
Windrichting NW W ZO NW W NW NW
Windkracht 4 2 3 3 3 3 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 77% 47 5
Feb 70% 54 6
Mrt 65% 44 7
Apr 62% 48 8
Mei 64% 42 9
Jun 56% 28 11
Jul 54% 14 12
Aug 60% 29 11
Sep 64% 47 9
Okt 73% 78 7
Nov 74% 58 5
Dec 75% 56 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping des Sources
    301 chemin de Fontanille
    84220 / Gordes
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°55'37"N 5°12'8"E
  • Avignon-Zuid richting Apt, daarna D900 volgen. Gordes volgen tot in het centrum. Camping staat aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u Camping des Sources boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Camping des Sources ***

Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources
Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources Camping des Sources

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen