Ga naar de homepage

Camping Les Tournesols ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,6
42 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zeer behulpzame eigenaren
  • Ruime, schaduwrijke staanplaatsen
  • Recreatiemeer met strand op 3 km
  • Volop fiets- en wandelroutes
  • Landelijke omgeving
  • Lasergamen en disco-avonden

Camping Les Tournesols is een parkachtige camping in Le Grez, dicht bij het sfeervolle plaatsje Sillé-le-Guillaume (Pays de la Loire). Deze regio wordt geliefkoosd door rustzoekers en natuurliefhebbers. De camping ligt in een landelijke omgeving en vlak bij een groot recreatiemeer met zandstrand. In het hoogseizoen is dit een ideale gezinscamping. Het zwembad, de sportfaciliteiten en de animatieprogramma’s zorgen voor veel vertier. De kampeerplaatsen en de sanitaire voorzieningen verkeren in een goede staat.

Toon meer

Deze camping bereik je door vanuit Sillé-le-Guillaume de D304 richting Mayenne te volgen. Ga direct na de picknickplaats rechtsaf, dan vind je de camping meteen aan de linkerkant. In de fraaie en goed georganiseerde receptie word je door het Nederlands-Franse eigenaarsduo Remond en Laetitia ontvangen met een drankje. Dat is nog eens een warm welkom! Deze gastvrijheid is exemplarisch voor de sfeer die deze camping in z’n geheel uitstraalt.

Keurige, ruime staanplaatsen

De kampeerplaatsen op deze parkachtige camping zijn van een keurig niveau. Je vindt ze zowel met als zonder schaduw. Geef dus je voorkeur door aan de campingleiding, dan houden zij hier rekening mee. Wil je jezelf nog wat extra ruimte en luxe verschaffen? Ga dan voor een XXL-staanplaats en profiteer van optimale privacy. Behalve toerplaatsen heeft deze camping een aantal mooie stacaravans en lodgetenten te huur.

Volop waterpret

Op deze camping vind je een mooi zwembad waarvan het water wordt verwarmd tot 28°C. Dit is niet erg groot, maar uiteraard toch aangenaam om te vertoeven. Wie meer zwemruimte wil, kan gerust terecht in Le Grand Étang. Dit is een groot recreatiemeer met een mooi zandstrand (Sillé Plage) op maar drie kilometer van de camping.

Animatie en ander vertier

In het hoogseizoen wordt er het nodige georganiseerd om kampeerders van alle leeftijden te vermaken. Verder wordt er eens per week een discoavond georganiseerd en mag je meedoen aan het wekelijkse lasergamen. Daarnaast wordt af en toe een grote glijmat, die dienstdoet als waterglijbaan, naar de camping gehaald. Dit levert vaak hilarische momenten op! Ten slotte biedt de camping faciliteiten voor onder meer minigolf, jeu de boules en tafeltennis.

Broodservice en afhaalmaaltijden

De camping biedt een handige broodservice, zodat je voor vers brood het terrein niet af hoeft. Verder kun je bij de (snack)bar terecht voor pizza’s, friet, snacks, ijsjes en drankjes. Ideaal om een keer iets af te halen, of natuurlijk om op het bijbehorende terrasje van je hapje en drankje te genieten. Voor de boodschappen hoef je niet ver te rijden. In Sillé-le-Guillaume, op twee kilometer van de camping, vind je twee grote supermarkten.

Eropuit in de Sarthe

Veel campinggasten waarderen dit deel van de Sarthe vanwege het rustgevende karakter van de regio. De camping ligt op maar een halve kilometer van een groot bos waar het prachtig wandelen en fietsen is. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in het natuurgebied Les Alpes Mancelles, zo’n 25 kilometer ten noorden van de camping. De dichtstbijzijnde grote stad is Le Mans. Deze stad staat vooral bekend om het racecircuit en is daardoor erg populair bij autosportliefhebbers. Net buiten Le Mans zijn het attractiepark Papéa Parc en het overdekte amusementscentrum Speed Park aantrekkelijke opties voor dagjes uit.

  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

L. Sondervorst

"Vriendelijke ontvangst met drankje door eigenaars die Nederlands spreken. Remond en Laëtitia bieden de camping aan als een gezellige verblijfplaats voor het hele gezin. Landelijk gelegen. Prachtig ruime schaduwrijke plaatsen. Schoon sanitair. Verzorgde animatie. Tv-zaal en wifi op de camping. Recreatiemeer op 3 km en verwarmd zwembad 28°C."

Inspecteur Dhr. L. Sondervorst

L. Sondervorst

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792467

Beoordelingen (42)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,6

Sanitair
8,3
Personeel
9,5
Prijs-kwaliteitverhouding
9,0
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
8,4
Sportfaciliteiten
8,2
Zwembad
8,2
Eten en drinken
8,6
Omgeving
8,6

Steven, op deze camping in augustus 2023

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Erg leuke ontvangst met welkomstdrankje. Veel Nederlanders op de camping, eigenaren spreken ook Nederlands. Hele leuke speelgelegenheden voor kinderen, onder meer een nieuw speeltoestel. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd. De douches werkten tijdens ons verblijf niet goed, er werd aangegeven dat dit in de winter gerepareerd zou worden. Het zwembad is erg klein, maar wel lekker om even af te koelen in een warme periode.

vediya, op deze camping in september 2022

8,6

Reisgezelschap: Paren

Wij hebben er 17 dagen gestaan. Zeer vriendelijk onthaald. Eigenaar en zijn echtgenote waren steeds hulpvaardig.
Perfecte uitleg gekregen over de fietstochten die we gedaan hebben.
Heel mooie omgeving en gezellig dorpje, en veel steden te bezoeken (Le Mans, Alencon...).
Eigenaar steeds bereid om een praatje te maken, en veel liefde voor het vak.

Zeker een aanrader !

Peter Danse, op deze camping in juli 2022

8,6

Reisgezelschap: Senioren

Wat een relaxte camping en wat een vriendelijke en betrokken eigenaren.
Wij hadden een fantastische plaats en hebben in de omgeving lekker gewandeld en gefietst (elektrische fiets is aanbevolen)

Buckchri, op deze camping in juli 2022

9,0

Reisgezelschap: Paren

Een heel mooie verzorgde rustige camping. Heel prettig onthaal met een fris deugddoend glaasje frambozenlimonade. Onthaal in het Nederlands.
Mooie grote plaatsen. Je mag kiezen waar je wil staan. De uitbaters werken zich uit de naad om het voor de gasten zo aangenaam mogelijk te maken Uitgewerkte fiets en wandelroutes zijn ter beschikking.
Alles is mooi onderhouden, groenvoorziening is super verzorgd.
De afhaalmaaltijden, die ook ter plaatse kunnen gegeten worden, zijn super lekker. Het was genieten, terwijl we kennis konden maken met onze buren.
Het sanitair is super net. Douches zijn ruim en watertemperatuur goed te regelen.
We komen zeker terug.

Freek, op deze camping in juli 2020

9,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - De bomen
Minpunten - Niks
Bron: Ctoutvert

Ton en Karin, op deze camping in juli 2020

7,9

Reisgezelschap: Senioren

We zijn hier begin juli geweest. Het is een rustige camping die goed verzorgd is. Met zeer grote plaatsen. Remond en Laetitia doen hun uitsterste best om het verblijf aangenaam te maken. Zondag wordt er iets lekkers gekookt. We hebben het prima naar onze zin gehad. In de omgeving is er voldoende te doen in de natuur maar ook een paar leuke middeleeuwse stadjes.

Stefano, op deze camping in juli 2020

9,0

Reisgezelschap: Jongere paren

5 dagen hier mogen verblijven, zeer vriendelijke eigenaars! Spreken beide Nederlands wat voor ons een pluspunt was. Mocht je je vervelen dan had de eigenaar eventueel tips om plekken te bezoeken met een kaart en duidelijke uitleg. Rustige omgeving, kindvriendelijk en een goede ligging.

Sacha - Eemnes, op deze camping in juli 2019

9,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Hartelijk ontvangst door de eigenaren die ook graag tips geven over uitjes in de omgeving. Mooie ruime plaats met voldoende schaduw. Op de camping een klein zwembadje. Prima voor kleine kinderen of om even in af te koelen, maar in de buurt een groot meer met strand. Goede uitvalbasis voor uitstapjes. In de omgeving id genoeg te doen. Op de camping is broodservice aanwezig en de mogelijkheid voor kleine hap (friet, pizza, kip), drinken en ijs. Af en toe wordt er iets georganiseerd zoals een film, disco, clown of lasergamen.
Minpunten - Nvt
Bron: Ctoutvert

Remko - Amersfoort, op deze camping in juli 2019

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Prachtige omgeving, mooie camping, gastvrije eigenaren, rust
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 23,90
Richtprijs 2
€ 32,40
Openingsperiode *
01-05-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
262m
Aantal toerplaatsen
64 (80 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
16
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:32 m2
    • periode:01-07/31-08
    • Verwarmd:ja
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:8
Internet
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Familiedouche
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:01-05/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-06/31-08
  • Eenvoudig menu
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:8
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 7)
  • Koelkasten
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:1
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:32 m2
    • periode:01-07/31-08
    • Verwarmd:ja
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
    • periode:14-07/15-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Minigolf
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Paardrijden
  • Minigolf
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
    • periode:14-07/15-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
    • periode:14-07/15-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5500 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Les Tournesols
    Le Landereau
    72140 / Le Grez
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    48°11'22"N 0°8'28"W
  • Vanuit Sillé-le-Guillaume de D304 ri Mayenne volgen en na de picknickplaats de 1e afslag rechts. De camping ligt links en staat aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u Camping Les Tournesols boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Les Tournesols. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Les Tournesols ***

Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols
Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols Camping Les Tournesols

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen