Ga naar de homepage

Kampeerplaats

Een kampeerplaats of staanplaats huren

Als je lekker met je eigen kampeermiddel op vakantie gaat, zoek je de ideale staanplaats. Een ondergrond voor de camper moet mooi vlak zijn en je tentje zet je liever niet in kuil. Misschien heb je zelfs wel wensen voor de plek op de camping, dicht bij het sanitairgebouw, of juist heerlijk afgelegen van alle drukte. 

Ieder jaar trekken we er maar wat graag op uit met onze eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Velen geven de voorkeur om naar het zonnige Zuiden af te reizen, maar ook steeds meer kampeerliefhebbers kiezen er voor om in eigen land te blijven of juist het rustige Noorden te ontdekken. Maar een fijne staanplaats die past bij jouw wensen blijft belangrijk, waar je ook heen gaat.   

De een kiest voor een basisplaats of natuurplaats op een groene rustige camping, de ander wil wat meer luxe en zoekt een zogenaamde luxe comfortplaats voor meer vierkante meters, elektriciteit, en privé-sanitair.


Voordelen kampeerplaats huren

Voordelen van een staanplaats

Op pad gaan met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. En vrij zijn, dat is juist het fijne van kamperen.

Een kampeerplaats is vaak een stuk goedkoper dan het huren van een accomodatie. Zeker wanneer je de smaak van het campingleven te pakken hebt en met regelmaat of een langere periode een camping bezoekt, is het aanschaffen van een eigen kampeermiddel voor jou wellicht een goed idee.

Een ander voordeel is dat je je eigen spullen bij je hebt. Je bent niet afhankelijk van wat er in een huuraccommodatie, zoals een stacaravan of ingerichte bungalowtent, aanwezig is. Je eigen spullen om je heen geeft een vertrouwd gevoel. Zo kan jouw kampeerplek tussen de bomen soms in een korte tijd soms even als 'thuis' voelen. Je hoeft alleen maar op zoek naar een geschikte staanplaats of kampeerplaats.


Prive sanitair bij kampeerplaats

Privé-sanitair bij een kampeerplaats

Tegenwoordig zijn er steeds meer campings die staanplaatsen aanbieden met zogenaamd privé-sanitair. Bij je kampeerplek heb je dan de beschikking over eigen sanitair; vaak in de vorm van een toilet, douche en wastafel. Soms is het privé-sanitair zelfs uitgerust met voorzieningen zoals verwarming, een (af)wasmachine of een sauna. De luxe van privé-sanitair kan onder meer ideaal zijn in de koudere herfst- en wintermaanden en voor gezinnen met jonge kinderen. Privé-sanitair is een perfecte oplossing voor als je op zoek bent naatr meer privacy en comfort. 


Bekijk ons aanbod

Bekijk hieronder enkele, door ons uitgelichte, campings met staanplaatsen voor tenten, tourcaravans, vouwwagens of campers:

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen