Ga naar de homepage

Campingpark Gitzenweiler Hof *****

Algemene gegevens
7,7
16 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Verwarmd zwembad met peuterbadje
  • Duits en Italiaans restaurant
  • 10 minuten van de Bodensee
  • Windsurfen, kajakken en raften
  • Wandel- en fiets door Beieren
  • Ravensburger museum op 40 km

Campingpark Gitzenweiler Hof, ook wel GITZ genoemd, is gelegen in de stad Lindau. Vanaf deze familiecamping is het slechts tien minuten rijden naar de Bodensee. Hier kun je allerlei watersporten beoefenen. Wanneer je richting deze vijfsterrencamping rijdt, zul je op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergtoppen zien; een idyllisch plaatje. Lindau is goed te bereiken via de snelweg. Wanneer je de snelweg verlaat, is de camping gemakkelijk te vinden.

Toon meer

De receptie is verborgen in een houten blokhut, waar de receptionisten je vriendelijk verwelkomen. Ook de eigenaresse van de camping is hier regelmatig te vinden. Nadat je hebt ingecheckt, zal een campingmedewerker je begeleiden naar je kampeerplaats of accommodatie. Loop ook eens op een ander moment de receptie binnen. Hier kun je namelijk tal van folders en brochures vinden over wat er te doen is in de omgeving.

Kamperen vlak bij de Bodensee

De standaardplaatsen zijn geschikt voor wat kleinere caravans. Ze zijn deels verhard en deels bedekt met gras. Iets meer ruimte nodig? Ga dan voor een comfortplaats. Voor tentkampeerders is er een apart grasveld. Gitzenweiler Hof is een populaire camping, dus het is vaak een gezellige drukte op de camping. De camping is vooral populair onder Zwitsers en Duitsers, maar ook Nederlanders zijn graag geziene gasten op GITZ.

Wanneer je kampeert op Gitzenweiler Hof, is er altijd een sanitairgebouw in de buurt. In de zomervakantie worden deze drie keer per dag schoongemaakt. Hierdoor kan iedereen gebruikmaken van schoon sanitair. Als je op vakantie bent met kleine kinderen, vraag dan of je vlak bij sanitairblok 4 mag staan. Hier kunnen kinderen namelijk douchen in een groot wasparadijs met Fany de olifant, de vrolijke mascotte van de camping.

Neem een verfrissende duik

Centraal op deze familiecamping vind je het grote, verwarmde zwembad. Een klein peuterbadje ligt ernaast. Voor meer verkoeling hoef je slechts tien minuten te rijden om bij de Bodensee te komen, ook wel het Meer van Konstanz genoemd. Dit is een heerlijk plekje voor de watersportliefhebber, je kunt er zwemmen, windsurfen, kajakken of gewoon zonnen op het strand.

Familiecamping in Beieren

Kinderen staan centraal tijdens deze vakantie in Beieren. Ze kunnen knutselen, dansen, goochelen, voetballen, ponyrijden, meedoen aan shows en nog veel meer. Maar ze gaan ook de natuur in, schatten zoeken, zelf appelsap maken of brood bakken. Tijdens al deze activiteiten zullen de kinderen binnen enkele momenten nieuwe vriendjes maken. Zin in een sportief middagje? Dan is het mogelijk om te beachvolleyballen, tafeltennissen, voetballen en slacklinen. Zowel jonge kinderen als tieners zullen zich hier optimaal vermaken.

Ook de kampeerders die graag een hengeltje uitgooien zullen zich op hun plek voelen op camping Gitzenweiler Hof. Er is namelijk een grote vijver waar vele karpers rondzwemmen. Een visvergunning is wel verplicht! Deze kun je handig bij de receptie aanschaffen.

Zin in Italiaans of Duits?

Op deze camping heb je de keuze uit twee restaurants. Zin in Italiaans? Strijk dan neer in Pizzeria & Restaurant Pinocchio. De hosts Leonardo en Domenico staan voor je klaar om de lekkerste pizza’s, pasta’s, salades en andere mediterrane specialiteiten te bereiden. Maar je kunt ook een hapje eten in de taverne op de camping. Hier geniet je van regionale gerechten die gemaakt zijn met lokale ingrediënten. Voor de snelle hap kun je naar de snackbar. Hier ga je natuurlijk voor een curryworst of schnitzel.

Zelf koken behoort natuurlijk ook tot de opties. In de supermarkt op de camping kun je kiezen uit een grote selectie van producten. Hier is ook de mogelijkheid om verse broodjes te bestellen. In de zomer wordt er elke zaterdag een markt georganiseerd op de camping. Haal hier fruit, groente, verse antipasti, sapjes en zelfgemaakte likeurtjes.

Duik de natuur in van Beieren

Door de mooie ligging van de camping biedt de camping talloze excursies aan, waaronder begeleide wandel- en fietstochten door de natuur van Beieren. Maar je kunt ook in de omgeving van Campingpark Gitzenweiler Hof windsurfen, wildwatervaren, kajakken en raften.

Zin om het mooie Lindau te ontdekken? Pak dan de gratis bus naar Lindau-Insel vanaf de camping. Je kunt van deze service gebruikmaken met de gastenkaart die je ontvangt bij het inchecken.

Iedereen kent het merk Ravensburger wel van alle spelletjes en puzzels. Op nog geen veertig kilometer van de camping ligt een museum over Ravensburger. Een interactief museum waar je alles leert over puzzels en spelletjes. En om de dag af te sluiten ga je naar het themapark van Ravensburger met zeventig attracties. Een leuk dagje uit voor iedereen!

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

P.H.J. Winkelhorst

"Goede camping met mooi zwembad. Goed restaurant, wandeltochten voor 55-plussers, veel animatie, ook voor oudere kinderen. Ook is er animatieprogramma van 30 mei t/m 5 juni. Plaatsen buiten de camping voor campers gehele jaar open. Gratis bus naar Lindau-Insel vanaf de camping met de gastekaart."

Inspecteur Dhr. P.H.J. Winkelhorst

P.H.J. Winkelhorst

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792534

Beoordelingen (16)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,7

Sanitair
7,9
Personeel
7,5
Prijs-kwaliteitverhouding
7,1
Kindvriendelijkheid
8,0
Entertainment
7,6
Sportfaciliteiten
7,1
Zwembad
7,6
Eten en drinken
8,0
Omgeving
8,3

FB, op deze camping in juli 2022

5,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Mooi en schoon sanitair, maar niet toereikend voor het hoogseizoen. Altijd wachten in de rij voor de douches, wc, afwas.

Alle tenten staan op 1 veld, voortent aan voortent, scheerlijn aan scheerlijn. Geen privacy. Bij gebrek aan plaatsen voor caravans, worden deze ook tussen de tenten gezet.

Geen aanrader, dus. Alleen als doorreiscamping voor 1 of max. 2 nachten.

Daarnaast is er een groep met 30! caravans die een eigen festivalterrein hebben gemaakt op het tentenveld. De hele dag muziek tot 2.00 ‘s nachts.

RHJ Bos, op deze camping in mei 2022

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Gecampeerd op open veld, familie kon bij elkaar staan. Zeer druk op Duitse feestdag weekend

Frits hopster, op deze camping in september 2019

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Mooie camping om de Bodensee en omgeving te bezoeken.

timmermans, op deze camping in juli 2019

5,2

Reisgezelschap: Paren

wat een vreselijke camping. er werd ons een plaats toegewezen die bezet was. toen moesten we wachten tot 17.00 uur en werden toen bijna op het balkon van een bungalow gezet met vlak voor ons een caravan. de mensen van onze toegewezen plaats hadden betaald tot de dag erna.kassa dus voor de camping.als dit een acsicamping moet zijn raad ik de inspecteur aan om anoniem te controleren in het hoogseizoen. plekken voor 2 caravans waar er 4 stonden.onbeschoft personeel.in 35 jaar nog nooit meegemaakt. nooit meer en dat voor 39 euro

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 42,00
Richtprijs 2
€ 58,10
Richtprijs winterperiode 1
€ 30,00
Richtprijs winterperiode 2
€ 30,00
Openingsperiode *
01-01-2024 t/m 31-12-2024
Oppervlakte
14 ha
Hoogteligging
450m
Aantal toerplaatsen
349 (90 - 110m2)
Aantal camperplaatsen
77
Aantal vaste jaarplaatsen
320
Aantal huuraccommodaties
31
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja
Camping ook geschikt voor wintersport
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:825 m2
    • periode:25-05/02-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
  • Elektrische aansluiting mogelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:12.00-14.00
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
  • Privé-sanitair in het sanitairgebouw
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Verharde staanplaats
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Individuele kookgelegenheid
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Vaatwasser
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:30-03/07-10
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:30-05/31-12
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
    • periode:30-03/04-11
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:03-03/31-12 | 01-01/15-01
  • Zelfbedieningsrestaurant
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:03-03/31-12
  • Pizzeria
    • periode:30-03/07-10
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:03-03/31-12
  • Eenvoudig menu
    • periode:30-03/07-10
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:10
  • Appartementen
    • aantal:1
  • Caravans
    • aantal:20
  • Koelkluisjes
  • Koelelementen
  • Grote propaanflessen
  • Skiverhuur
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:825 m2
    • periode:25-05/02-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:8 m2
    • periode:01-06/02-09
    • Verwarmd:ja
Wellness
  • Massage
Watersport en waterrecreatie
  • Scuba-diving
  • Duikcursus
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:8 m2
    • periode:01-06/02-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Duits
    • periode:05-04/09-09
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Discotheek
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Duits
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Springkussen
  • Speelautomaten
  • Bioscoop/theater
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Oefenlift op
    • afstand:15 km
  • Groter skigebied op
    • afstand:20 km
  • Aansluiting op andere skigebieden
  • Skireparatie/afstelling
  • Wintersportartikelen verkrijgbaar
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Engels | Duits
    • periode:05-04/09-09
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Duits
    • periode:05-04/09-09
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-05/30-09
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:05-05/09-09
  • GPS-wandeltochten
  • Folklore en evenementen
Ligging van de camping
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:3 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
  • Koop/uitgaanscentrum op
    • afstand:2 km
  • Halte skibus bij de camping
  • Langlaufloipe op
    • afstand:3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:80 m2
    • Aantal:77
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping zonder stroom
    • aantal:6
  • Tijdelijke plaatsen buiten de camping met stroom
    • aantal:10

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 9.4° 13.6° 14.2° 12.9° 14.7° 11.1° 7.8°
Min 8.9° 5.4° 4.6° 7.5° 6.2° 6.1° 4.1°
Neerslag 95% 5% 5% 100% 5% 95% 95%
Windrichting Z W O Z ZO W W
Windkracht 2 1 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 88% 52 1
Feb 84% 51 3
Mrt 83% 51 4
Apr 77% 68 5
Mei 75% 85 6
Jun 78% 105 7
Jul 80% 102 8
Aug 81% 88 7
Sep 87% 71 6
Okt 88% 54 3
Nov 88% 65 2
Dec 86% 57 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Campingpark Gitzenweiler Hof
    Gitzenweiler 88
    88131 / Lindau (Bodensee)
    Duitsland
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    47°35'12"N 9°42'40"E
  • Vanaf de A96 afrit 4 Weißensberg richting Lindau, campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u Campingpark Gitzenweiler Hof boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen