Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Luzern: Zwitserse parel aan een meer

Luzern is zowel een kanton als een stad in Zwitserland. De stad ligt in het midden van het land. Een kampeervakantie in Luzern is een zeer goed idee, want de ligging aan het Vierwoudstrekenmeer is erg fraai. Vanuit dit meer stroomt er water in de rivier de Reuss, die Luzern in twee gedeelten verdeelt: de Altstadt en de Neustadt. Zes bruggen over de Reuss verbinden deze twee stadsdelen. De twee bekendste bruggen zijn de Kapellbrücke en de Spreuerbrücke. De omgeving van Luzern is bergachtig. De bergen Pilatus en Rigi zijn bereikbaar met een kabelbaan. Of misschien wandel je liever de hoogte in?

Cultuur snuiven tijdens een wandeltochtje

Een wandeling over de historische Kapellbrücke is een absolute must als je in Luzern bent. Deze overdekte houten brug is ruim twee honderd meter lang. Vanaf de brug heb je een mooi zicht op de oude watertoren. Wandel gelijk door naar het oudste gedeelte van de stad: de Altstadt. Hier kun je tientallen beschilderde huizen bewonderen. De muurschilderingen vertellen allemaal hun eigen verhaal over Luzern. Volgende stop op je tocht: het Lion Monument. Dit stenen beeld van een dodelijk gewonde leeuw heeft zijn laatste rustplaats gevonden in een rotswand. Meer stenen vind je in de stadsmuur. Een groot gedeelte daarvan is goed bewaard gebleven. De grasvelden achter de muur zijn gezellige picknickplekken.

Heb je nog tijd over? Bezoek dan de twee interessante musea van Luzern. Muziekliefhebbers kunnen niet om het Richard-Wagner-Museum heen. In dit herenhuis van vijf verdiepingen leer je alles over deze klassieke componist. Verder kun je in Luzern een kijkje nemen in het meest bezochte museum van heel Zwitserland: het Verkeersmuseum. Jong en oud leert hier op interactie wijze over de meest uiteenlopende voer-, vlieg- en vaartuigen.

Kamperen aan het meer

Iets ten noordoosten van Luzern ligt Camping International Lido. Hier kampeer je op loopafstand van het Vierwoudstrekenmeer. Via een uitstekend fietspad trap je in twee kilometer al naar het centrum van Luzern. Hiermee is het een fijne stadscamping die je als uitvalsbasis kunt gebruiken voor een vakantie vol waterpret en cultuur!

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen