Ga naar de homepage

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • Meer dan 9.400 campings in 30 landen Jaarlijks door ACSI geïnspecteerd

  • Veilig en eenvoudig te boeken Kampeerplaatsen én huuraccommodaties

  • Ruim 200 filtermogelijkheden Meer dan 100.000 betrouwbare campingbeoordelingen

Beoordelingen Asturië

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantiebestemming? Lees dan hieronder de beoordelingen van andere kampeerders over deze regio. Asturië

Yvonne Ender

Heel erg mooi, de Costa Verde en de Picos d'Europa

sabine

Echt heel erg mooi. Het dorpje Ribadesella ligt heel mooi aan het water in een baai. Je kan er goed mountainbike (let alleen wel op, je banden rijd je regelmatig lek door de dornen die op de paden liggen). De omgeving ziet er prachtig uit. langs de kust, maar ook door de bergen heen, en toch ook heel veel groen. Ook Oviedo een bezoek brengen is een aanrader. Een grote stad met vele winkels, maar ook historische gebouwen, de Santa María del Naranco en San Miguel de Lillo welke gratis te bezichtigen waren. Voor 1 gebouw moest alleen een kleine bijdrage betaald worden. Het museumpje dat erbij zit is ook gewoon gratis. Om deze gebouwen te bezichtigen, moest je wel vanaf de parkeerplaats een stijle heling oplopen.

Bastiaensen Rudolf

Prachtige omgeving, zeer goed om wandelingen te maken. Prachtige badplaats met mooie haven en goede restaurants.

Op vakantie op een camping in Asturias

Een kampeervakantie in Asturië (de Spaanse naam is Principado de Asturias) laat u kennismaken met het 'andere Spanje': sappige, groene kusten en de ongerepte, tijdloze natuur van de Picos, één van de mooiste bergstreken van Europa! De campings in het Noord-Spaanse Asturië liggen in een regio vol grote tegenstellingen.

Campings in Asturië: idyllische baaitjes en hoge pieken aan de Groene Kust!

De regio Asturias aan de Spaanse noordkust (de golf van Biskaje), net voorbij Baskenland is de regio van de contrasten: grote open ruimten, groene weiden in valleien met kabbelende riviertjes, kleine strandjes tussen de rotsen, diepe en nauwe kloven en ravijnen in de hoger gelegen gebieden. Rondom uw camping in Asturië zult u veel van deze landschappen tegenkomen.

De bergen van Cantabrië liggen in het zuiden, maar het is bijna tot aan de kust bergachtig. Het letterlijke hoogtepunt tijdens het kamperen in Asturië is natuurgebied de Picos de Europa, een kalksteengebergte met besneeuwde toppen tot 2500 meter. Vooral een gebied voor wandelaars en vrienden van de natuur. Er leven nog schaapherders die de hele zomer bij hun kudde overnachten.

Bij Covadonga in de Picos liggen op grote hoogte nog een aantal meren, een populaire plek voor zonaanbidders, omdat het er bijna altijd mooi weer is. De campings in Asturië liggen in de streek die de bijnaam heeft: Het Groene Spanje. De kust doet hier een beetje 'Brits' aan en is veel lieflijker dan in de rest van Spanje.

De hoofdstad van de regio is Oviedo. Aan de kust ligt de levendige havenstad Gijon, met een prachtig oud havenkwartier met bars, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Omdat Asturië een van de laatste overblijfselen van het christelijke Spanje was tijdens de Moorse overheersing, krijgt de troonopvolger van de Spaanse troon automatisch de titel Prins van Asturias.

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen