Ga naar de homepage

Camping Šobec *****

Algemene gegevens
Richtprijs € 35,60

De ligging van Camping Šobec is werkelijk uniek te noemen. Deze camping ligt namelijk midden in een dennenbos en wordt omgeven door de rivier de Sava Dolinka. Je kampeert hier dicht bij het dorpje Lesce, op ongeveer vier kilometer van Bled. Deze bekende toeristenplaats ligt aan de voet van de Julische Alpen, op nog geen half uur rijden van de Oostenrijkse grens. Om bij deze grote gezinscamping te komen, volg je vanaf de Karawankentunnel de A2/E61 richting Ljubljana. Neem vanaf deze weg afrit 3-Lesce. De weg naar de camping is geasfalteerd en ziet er keurig onderhouden uit.

Toon meer

Receptie en informatiecentrum

Wat op de camping gelijk opvalt, is het grote receptiegebouw met de parkeerplekken daarvoor. De receptie doet ook dienst als informatiecentrum voor excursies. Ook kun je er mountainbikes huren. Je wordt er te woord gestaan door de manager van de camping of een van de receptiemedewerkers. Zij zijn behulpzaam en spreken diverse talen.

Kamperen in de natuur

Op Camping Šobec rijd je over kiezelweggetjes naar je staanplaatsen toe. De camping ligt op een natuurlijk terrein met veel paden en bomen. Als je hier kampeert, ben je echt midden in de natuur. Er is geen drukke weg in de buurt en het enige wat je hoort, zijn natuurgeluiden van de rivier en de vogels. Heerlijk toch?

De kampeerplaatsen zijn door middel van paaltjes aangegeven, maar verder niet afgescheiden. Je kunt kiezen uit plekken van verschillende grootte. De plaatsen die direct aan het meertje liggen, zijn vrij klein. Iets verder van de waterkant af, vind je grotere plekken. Het sanitair is niet nieuw, maar wel netjes onderhouden. Ook is er voldoende capaciteit. Naast de kampeerplekken staan er op de camping enkele houten huisjes waarin je kunt overnachten.

Op camping Šobec staan tien bungalows in alpinestijl. Bij de bouw van deze bungalows is er goed gekeken naar de omgeving. Door veel hout te gebruiken, passen de bungalows prachtig in het landschap van de camping.

Julische Alpen: populair onder wandelaars

Op camping Šobec komen veel Nederlanders, Duitsers en Belgen. De camping is ook geliefd onder Denen en Slovenen. In het laagseizoen zijn het vaak rustzoekende senioren die hier kamperen. De streek is erg populair. Zowel in de zomer als in de winter trekken veel toeristen richting het gebergte (Julische Alpen), met als hoogste berg de Triglav. Je kunt hier prachtige wandeltochten maken. Deze zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

De camping richt zich vooral op gezinnen die van de natuur houden of die graag sportief bezig zijn. Activiteiten die je bijvoorbeeld kunt doen zijn raften, mountainbiken, wandelen, klimmen en zwemmen. Een zwemmogelijkheid is er bijvoorbeeld in het meertje bij de camping. Je vindt hier een speciaal (afgebakend) gedeelte voor kleinere kinderen. Aangrenzend is er een ligweide met veel speeltoestellen. Het meer ligt in de volle zon, goed smeren dus!

Professionele animatie en sportmogelijkheden

Zin in een sportieve tijd? Er zijn sportvelden waar je kunt basketballen en voetballen, maar ook tennisbanen, een beachvolleybalveld, een minigolfbaan, een badmintonveld en tafeltennistafels. Voor kinderen wordt er van alles georganiseerd. Zo is er een speciaal programma voor kinderen. Breng je kroost hiernaartoe en geniet van een paar uurtjes ‘vrij’! De professioneel opgeleide animators laten kinderen kennismaken met Tomi de schildpadmascotte en enkele traditionele gebruiken. Ook kunnen ze meedoen aan creatieve workshops, sportactiviteiten of op schattenjacht gaan.

Campingrestaurant: lekker en lokaal

Net buiten de campingpoort ligt een kleine campingwinkel met een klein assortiment aan dagelijkse benodigdheden. Op drie kilometer van de camping vind je een grote supermarkt. Het restaurant op de camping heeft een fijn terras en een ruime kaart. Het restaurant is wat verouderd, maar wordt in 2018 vernieuwd. Dit nieuwe restaurant wordt in traditionele stijl gebouwd. Ook hier wordt weer veel hout gebruikt. Er worden in het restaurant gerechten geserveerd uit de Gorenjska-regio waarbij gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van de omliggende boerderijen. Daarnaast is er een strandbar waar je terechtkunt voor snacks, koffie, koel drankjes en ijs.

Naar Ljubljana of de Vintgarkloof

De natuur in de omgeving van Camping Šobec is prachtig. Vanaf de camping kun je diverse uitstapjes maken naar de Vintgarkloof of het meer van Bohinj. Daarnaast ligt de camping dicht bij het meer van Bled. Dit meer is op zichzelf al een bijzondere plek, maar midden in het meer ligt een eilandje waar een kerkje op staat. Een bijzonder gezicht. De stad Ljubljana ligt op ongeveer een uurtje rijden. Deze gemoedelijke stad heeft vele interessante pleinen, musea en kerkjes.

8,1
Gemiddelde beoordeling Bekijk 41 beoordelingen

Openingsperiode van camping + uw verblijfsperiode

juli 2018
ma di wo do vr za zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
september 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
november 2018
ma di wo do vr za zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
december 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

31 Camping geopend

31 Camping gesloten

31 Gekozen datum

Gedetailleerde informatie over de camping

C. Iking

"Grote gezinscamping in dennenbos, gelegen aan de rivier de Sava. Keurige voorzieningen. Op de camping is een klein meertje, waarin gezwommen kan worden. Tevens zijn er leuke bungalows te huur. ACSI-gidsgebruikers en ACSI-Club ID houders ontvangen 5% korting. Gratis wifi."

C. Iking

Inspecteur Dhr. C. Iking

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31(0)773075170
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
8,1
Personeel
8,1
Prijs-kwaliteitverhouding
7,7
Kindvriendelijkheid
8,3
Entertainment
7,8
Sportfaciliteiten
8,2
Zwembad
8,5
Eten en drinken
7,6
Omgeving
8,8

Vanheyst andy, op deze camping in augustus 2018

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

We zijn op de camping aangekomen om 16 uur . Na 45 minuten wachten aan de receptie wegens drukte en heel het inschrijvings gedoe mochten we een plaats uitzoeken. En terwijl mensen met een kleine tent veel plaats claimen, moesten wij het stellen met een klein en laatst resterend plaatsje. Met een camper van 8 meter niet evident. De camping ziet er rommelig uit met de campers, tenten en caravans zo kriskras door elkaar. Waarom geen plaatsen indelen? Het restaurant aan het meertje was heel mooi en je kan er goed eten. Alleen al door de kriskras plaatsen, denk ik dat ik deze camping de volgende keer zal laten links liggen.

W van Rijn, op deze camping in augustus 2018

8,4

Reisgezelschap: Paren

Als doorreiscamping opgezocht. 5 dagen gebleven. Heerlijk gehad. Vrije plaatsen en te reserveren plaatsen. 's middags loopt de camping aardig vol. Goede winkel en restaurant. Heerlijk meertje en aan 't strandje aan de rivier is heerlijk vertoeven. Ijskoud maar lekker op luchtbedje stroomafwaarts gaan. In omgeving genoeg te doen. Bled op 3 km. Wij hebben 2 kloven gelopen. De Vintgar kloof en de Mostnica kloof. Lublijana bezocht. En een kano gehuurd op meer van Bohinj waar het lekker rustig is om strandje op te zoeken.

De jong, op deze camping in augustus 2018

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Leuke mooie nette camping aan een rivier en meertje. Rivier leuk om in te spelen en dammetjes te bouwen en met een band de stroomversnelling af, maar wel heel koud. Meertje met wat speelkussens, koud, maar warmer dan de rivier. Restaurant prachtig uitzicht over het meertje en prima eten. Camping plekken mocht je zelf uitzoeken. Plekken aan het meer en de rivier wel gereserveerd. Camping winkel klein met voornamelijk alleen maar voedingsmiddelen helaas geen kampeer benodigdheden, maar 5 km berg op wel een kampeerwinkel.

Jochen Ruland, op deze camping in augustus 2018

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Nice Camping But too many People in Summer . My son liked the socker field and the volley ball field. The way to Bled by bike is nice. Very nice Country. All in all too many tourists in Slovenia in Summer.

Meuwissen, op deze camping in augustus 2018

8,4

Reisgezelschap: Jongere paren

Massale camping. Je kunt zelf een plek uitzoeken waardoor het chaotisch is. Caravans, campers en tenten hebben geen vaste plekken dus elke klein plek wordt gevuld. Ga je een dagtrip maken met de auto, kan het zijn dat erbij terugkomst geen plek is meer voor je auto aangezien de plek is gevuld. Sanitair ( blok 3) was schoon. Echter op drukke tijdstippen moet je wachten en heb je lauw water in de douch. Geen warm water om af te wassen. Genoeg fasciliteiten voor kinderen en om te sporten. Het water van het meer is niet zo helder. Aardig personeel. Echter omgeving is geweldig en maakt veel goed. Uitstapje naar Bled, bohinje en vintgarkloof zijn de moeite waard!

Steven Van Raemdonck, op deze camping in juli 2018

8,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Prachtige en ruime camping. Je mag je plekje vrij kiezen en de plaatsen zijn héél ruim. Echt een aanradertje

Irene, op deze camping in juli 2018

6,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Grote, drukke camping, je kunt eind juli zonder reservering aankomen maar veel ruimte tussen jou en de buren is er dan niet. Sanitair prima, zwemmeer erg koud!

Cobi, op deze camping in juli 2018

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Mooie vriendelijke camping, genoeg schaduw, nieuw restaurant (2018). Een snelstromend riviertje achter de camping, groot genoeg om te raften. Op de camping is ook nog een kunstmatig meertje. Erg net verzorgd allemaal. Zeker een aanrader.

Minpunt: ik miste een familiedouche, ook al stond wel aangegeven dat ze er zijn. Toiletgebouw 4 was weg krap allemaal. 3 is al stukken beter. Iig zijn de douches groot genoeg om met 1 kind erbij te douchen.

John, op deze camping in juni 2018

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Camping schijnt afgelopen winter verbeterd te zijn. Prima plaatsen, goed sanitair. Winkel, restaurant etc in de buurt.
Keuze uit gemarkeerde comfort plaatsen met water en elektra of vrij plaatsen op velden. Je moet dan wat lopen voor je water en hebt soms een wat langere kabel nodig.
Mooie camping als uitvalsbasis naar de omliggende meren (Bled en Bohinj) kloven etc.

Eva, op deze camping in juli 2017

7,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Prima camping, zeer groot, loopt als een geoliede machine. Receptiepersoneel zeer behulpzaam ( op zaterdag hebben ze het wel erg druk, ga op een ander moment om informatie). Flinke korting als je 7 dagen blijft en anwblid bent.

Aanrader met kinderen (4-6): sprookjespad bij Bohinj van Goldenhorn. Met een sprookjesboek (kopen bij touristinfo in Bohinj adres: Ribčev laz 60. Start de route bij adres: Ukanc 60.) Toffe wandeling en activiteiten en zwemmen in het weer onderweg.
Raften via de camping leuk met jonge kinderen.
Rivier heerlijk om te spelen.
Meer met kleine badjes voor jonge kinderen heel fijn.
Wij houden niet zo van grote "animatiecampings" maar hier toch een week fijn gekampeerd.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 35,60
Richtprijs 2
€ 47,00
Openingsperiode
07-04-2018 t/m 07-10-2018
Oppervlakte
16 ha
Hoogteligging
425m
Aantal toerplaatsen
400 (80 - 120m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
30
Aantal huuraccommodaties
35
Camping geschikt voor gehandicapten
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • PC met internet
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Italiaans
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Stranddouches
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:10
  • Tenten
    • aantal:25
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • periode:23-06/31-08
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Stranddouches
  • Ligweide
Wellness
  • Massage
Strand
  • Grasstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Kajakcursus
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • periode:23-06/31-08
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels
    • periode:08-07/20-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Beachvolleybal
  • Minigolf
  • Tenniscursus
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:4 km
    • aantal:27
  • Klimmuur
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels
    • periode:20-06/15-09
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:20-06/15-09
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:4 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:3 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
Minder-validen
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Dag en nacht rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
Adres & Route

Wilt u camping Camping Šobec boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

  • Camping Šobec
    Šobceva ulica 25
    4248 / Lesce
    Slovenië

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    46°21'20"N 14°8'59"E
  • Vanaf de A2 Jesenice-Ljubljana afslag 3, Lesce nemen. Op rotonde rechtdoor ri Lesce aanhouden. Vervolgens na ca. 1,3 km linksaf. Daarna bereikt u na 1 km de camping.

  • Contact

  • www.sobec.si

Neem contact op

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Vr

21 / 09

 

Za

22 / 09

 

Zo

23 / 09

 

Ma

24 / 09

 

Di

25 / 09

 

Wo

26 / 09

 

Do

27 / 09

 
Max. 27.5° 17.1° 20.5° 20.1° 17.6° 17.1° 19.1°
Min 12.3° 13.7° 10.6° 11.3° 7.1° 4.3° 4.8°
Neerslag 0% 90% 20% 45% 5% 5% 5%
Windrichting Z ZO ZO Z ZO ZO Z
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Gemiddelde temperatuur

Klimaat

Relatieve vochtigheid
Jan. 87%
Feb. 79%
Mrt. 78%
Apr. 78%
Mei 75%
Jun. 74%
Jul. 76%
Aug. 76%
Sep. 84%
Okt. 87%
Nov. 89%
Dec. 92%
Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Šobec".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.