Ga naar de homepage

Camping Du Barrage Rosport Kat.I

Algemene gegevens
Richtprijs € 24,00

Aan de oever van de rivier de Sauer, op de grens van Duitsland en Luxemburg, ligt camping Du Barrage Rosport. Het kampeerterrein is vlak, met verzorgde staanplaatsen op grasvelden direct aan het water. Je kampeert hier in het groen en hebt een prachtig uitzicht op de rivier. De vallei van de Sauer wordt omgeven door beboste heuvels. Du Barrage Rosport is een familiecamping die voornamelijk sportieve kampeerders trekt. Je kunt in de omgeving dan ook prachtig fietsen en wandelen.

Toon meer

Vanaf Bitburg neem je op de B51 afslag Ralingen. In Ralingen leidt de Brückenstraße je naar Rosport. Volg de Rue du Pont naar het centrum en sla rechtsaf richting Echternach. Na ongeveer 450 meter ligt de camping aan je rechterhand. Bij de receptie word je ontvangen door de beheerder. Je mag zelf een plekje uitkiezen. Wil je graag een plekje direct aan de rivier en kom je in het hoogseizoen? In dat geval is het beter om even te reserveren. Is de receptie bij aankomst gesloten, dan mag je je alvast installeren op je kampeerplaats en kun je later inchecken.

Boot en hengel mee

Camping Du Barrage Rosport heeft veel vaste jaarplaatsen, maar er zijn ook veel toerplaatsen. Bij aankomst rijd je eerst langs de stacaravans. Als je verder doorrijdt langs het voetbalveld, kom je vanzelf bij de mooie toerplaatsen. Langs rechte, verharde paden liggen de staanplaatsen op vlakke grasvelden die keurig worden onderhouden. Hier en daar staan loofbomen die wat schaduw geven, maar de meeste plaatsen zijn zonnig en worden alleen van elkaar gescheiden door lage heggetjes. Je mag je auto bij je tent of caravan parkeren. De staanplaatsen aan het water zijn ideaal, zeker als je je eigen boot of hengel bij je hebt.

Aan de oever van de stroom

Vanaf de grasstrandjes aan de oever kom je via een trapje bij het water. Er is een aanlegsteiger voor bootjes. Op de Sauer (Sûre in het Frans) kun je geweldig kajakken en peddelsurfen. De oevers lenen zich ook perfect om te vissen, maar daarvoor moet je wel een speciale vergunning hebben. Die is echter eenvoudig te verkrijgen tegen een kleine vergoeding. Om te zwemmen is de rivier minder geschikt. Gelukkig heeft de camping een mooi buitenzwembad, omringd door een zonneweide met ligstoelen en parasols. Tegen betaling is het zwembad ook toegankelijk voor mensen van buiten de camping, dus bij mooi weer komen er ook dagjesmensen.

Sapjes en vers brood

Er is geen winkeltje op camping Du Barrage Rosport. Inkopen kun je daarom doen in Rosport (op vijfhonderd meter) of Echternach (op zo’n acht kilometer). In het hoogseizoen komt er iedere ochtend een bakker langs op het kampeerterrein waar je heerlijk vers brood kunt krijgen. Er is geen restaurant op de camping, maar in het hoogseizoen is de gezellige bar met terrasje geopend. Daar kun je gezonde snacks, verse sappen en regionale drankjes krijgen. In het hoogseizoen zijn er regelmatig thema-avonden met muziek en diner. Dan kun je dus wel op de camping terecht voor het avondeten. Wil je elders uit eten, ga dan eens de brug over naar Ralingen. Daar zit een prima restaurant.

Sportief op vakantie

In de omgeving van camping Du Barrage Rosport kun je geweldig fietsen en wandelen. De camping trekt daarom vooral actieve en sportieve kampeerders. Er zijn veel verschillende fietsroutes direct vanaf de camping bereikbaar. Of je nu houdt van ontspannen tochtjes of van stevige toertochten, hier is altijd een route van het gewenste niveau beschikbaar. Langs de oevers van de Sauer en de Moezel lopen mooie geasfalteerde fietspaden, zoals de Sauertalradweg en de Piste Cyclable des Trois Rivières. De rivier de Sauer vormt hier de grens tussen Luxemburg en Duitsland, en verder naar het zuiden neemt de Moezel die functie over. De vele bruggen bieden de mogelijkheid om de oevers aan beide zijden te ontdekken.

Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

Voordelig kamperen in het laagseizoen met de CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een handig kaartje dat u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert! In 2019 kunt u op ruim 3400 campings terecht, in 21 Europese landen. U betaalt één van de vijf, vaste lage tarieven in het voor- en naseizoen!

De voordelen

  • Tot 60% korting! Met uw CampingCard ACSI verblijft u tegen vijf vaste lage tarieven extra voordelig op de mooiste campings in heel Europa.

  • Meer dan 3400 campings, door ACSI geïnspecteerd! Met uw CampingCard ACSI kunt u op meer dan 3400 campings terecht, verdeeld over 21 Europese landen.

  • Voordelig kamperen met (klein)kinderen Op ruim 650 campings zijn kinderen (t/m 5 jaar) bij het CampingCard ACSI-tarief inbegrepen.

8,0
Gemiddelde beoordeling Bekijk 26 beoordelingen

Gedetailleerde informatie over de camping

K. Geeraert

"Vlakke familiecamping gelegen aan de oever van de Sûre met ruime plaatsen, een paradijs voor vissers. Nieuw sanitair en openluchtzwembad. Goed uitgangspunt voor het maken van uitstapjes in de regio."

K. Geeraert

Inspecteur Dhr. K. Geeraert

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)32887050
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
8,3
Personeel
7,9
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
7,6
Entertainment
6,1
Sportfaciliteiten
7,7
Zwembad
7,8
Eten en drinken
6,3
Omgeving
8,6

LERI, op deze camping in september 2018

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Sanitair TOP!
Plaatsen langs het water bijna allemaal vol eind augustus/begin september, maar het is ook mogelijk op een rustiger veld te staan. Er zijn mooie fietspaden. Personeel bij receptie was vriendelijk.

F.J.M. Spoek, op deze camping in september 2018

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Camping ligt op de grens van Duitsland en Luxemburg ca. 7 km van Echternach gelegen aan een rivier. Entree bij receptie is voldoende plaats om de combinatie te parkeren. Broodservice.
Zwembad is gesloten op 2-9 ipv. 15-9. Er zijn 2 velden. De straatjes lopen dood. Erg veel honden. Sanitair bij veld voorbij het voetbalveld is modern en schoon. Na 23.00 uur geen toegang. Geen WC-papier aanwezig. Alle sanitair gaat open via een token. Plaats (201) zelf uitzoeken. Voor plaats aan de rivier vooraf reserveren. 2 kraantjes water op het hele veld. Stroom is 16A. Veel schaduw door bomen, maar ook plaatsen zonder schaduw. Terrein ziet er prima en verzorgd uit. Auto op de plaats parkeren. (gratis) Wifi werkt vaak niet, alleen soms bij de antenne. Geschikt voor vissers. Vlakbij over de brug in Ralingen een prima restaurant. Fietsroutes vanaf de camping langs het water via bordjes aangegeven. Wandelen is mooi in de prachtige natuur maar wel heuvelachtig. Boodschappen doen in Echternachbrück (7 km). Bezoek aan Trier te doen want op 28 km. Wasserbillig een leuke plaats met treinstation. Goedkoop treinen in Luxemburg. Voor 1 dagkaart van € 4,- door het hele land reizen ook met fiets meenemen. Let op naar Trier met trein een grenskaart kopen. Kasteel in Viandes prachtig.
Conclusie: niet voor herhaling vatbaar, wel omgeving

Jan Hamersma, op deze camping in augustus 2018

6,4

Reisgezelschap: Senioren

Er staat een prachtig nieuw toiletgebouw, doch men moet zelf zorgen voor toilet papier, en dat is wel erg onder de huidige maatstaf. Ook de wifi is alleen te gebruiken binnen 60 meter van het toiletgebouw, daar buiten totaal geen bereik dus een dekking van hooguit 25%. Voor de rest een leuke camping.

Vogelaar/Mahler, op deze camping in juli 2018

6,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Wij komen al jaren op de camping in Rosport. Liggend in de prachtige omgeving van De Súre.
Er is de afgelopen jaren door de Europese Gemeenschap flink geinvesteerd en gefinancierd om een aantal verbeteringen aan te brengen zoals het (her) bouwen van een zwembad (5-6 jaar weg geweest) en achteraan de camping een nieuw sanitairgebouw.
Ondanks de financiering door de EG heeft men de prijzen aardig verhoogt voor de plaatsen, desalniettemin zijn de prijzen nog altijd redelijk te noemen.
Echter, het oude sanitairgebouw bij het kantoortje is een bouwvall.
Toiletten zwaar gedateerd, vaak defect en veel te weing t.a.v. het aantal gasten.
Zo ook de douches( geen waterdruk, vaak koud en vuil).
1x per dag schoonmaak om +/- 10.00 uur.
Bezetting van het kantoor door de campingmanager; ‘s avonds en ‘s nachts nooit iemand aanwezig voor evt. toezicht/calamiteiten.
Te weinig en oude wasmachines/drogers(vaak defect)
Men is voornemens om ook volgend jaar opnieuw een prijsverhoging door te voeren om hiermee (op termijn) de GEPLANDE vernieuwing van faciliteiten te financieren (vóórfinanciering dus!!)
Dit integenstelling van de belofte door een van de bestuurders van Municipal Rosport dat er NÁ de afgelopen verhogingen, laatste in 2016, de komende jaren GEEN prijsverhogingen zouden worden opgelegd.
Als laatste vragen wij ons af welke ACSI inspecteur de controles doet op de camping, ook hij moet toch hetgeen constateren waarover wij hierboven reclameren.
HOE kan de camping dan toch telkens met bijna 5* geclassificeerd worden?

Piet Alkema, op deze camping in juni 2018

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Hele mooie en schone toiletgebouwen. Een paar puntjes van kritiek: er zijn geen geschikte aftappunten om een emmer met warm water te vullen.
Weinig waterkranen op het terrein. Stortplaats chemisch toilet staat in de open lucht naast de koudwater tapkraan. Dit voelt niet erg hygiënisch aan.
Mooie schone camping met bereidwillig personeel.
Wi-Fi gratis en bij niet te volle camping prima te gebruiken.

anne-elziena, op deze camping in juni 2017

7,3

Reisgezelschap: Senioren

Leuke camping, goed sanitair, personeel wist nergens iets van af. De sleutel van het sanitair gebouw werd ons niet "aangeboden". Inkoopmogelijk op 500 meter klopt ook niet, alleen bij benzinestation in dorp kon je wat krijgen. Wel kwam bakker op camping maar niet zoals personeel zei om 7 uur maar om 8.20 uur.

nanneke aarse, op deze camping in juni 2017

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Wat een geweldige camping, we hadden een plaats aan het water. Een heerlijk zwembad, prachtige fietsomgeving, aardige ontvangst, kortom: i.p.v. 1 nacht zijn het er 6 geworden.

G.Barkema, op deze camping in september 2015

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Ruim opgezette camping aan de Sure met grote plekken op gras. Het nieuwe sanitairgebouw heeft prima douches met heet water en een mengkraan. Alleen lopen hier de gasten nog met een rol wc papier onder de arm ... Is niet meer van deze tijd! Mooi zwembad. Wij waren hier in de 2e en 3e week van september, dan is het al rustig op de camping. Boodschappen doen in Wasserbillig of in Echternach. De bus stopt voor de camping, reuze handig bij het uitzetten van wandelingen. Je hebt de auto niet nodig.

Leo en Tonny, op deze camping in juni 2015

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Je moet de tweede camping hebben ,over de brug, richting het voetbalveld van Victoria.
Hier hebben we een week gestaan aan het water de Sure, mooie plek.
Van de beheerder Patrik krijg je fietskaarten van de omgeving. Je kunt hier veilig fietsen. Alles keurig aangegeven en alles fietspaden ! WiFi is gratis en op de parkeerplek te gebruiken. Een grote supermarkt is niet in de directe omgeving . Het sanitair krijgt van ons een dikke 10, alles helder en super schoon.

Guikema, op deze camping in oktober 2014

8,2

Reisgezelschap: Paren

In oct 2014 een week op deze camping gestaan. Een zeer goed onderhouden camping met 1 oud en 1 nieuw sanitairruimte. De oude ruimte wordt in 2015 vervangen. Het nieuwe gebouw krijgt een waardering van 9.9 en het oude nog steeds een 7.5. Het is een rustige camping met grote plaatsen. Direct aan de rivier gelegen, dus een mooie plek om te vissen. De bakker is in de ochtend rond 8.00 uur aanwezig met vers brood. In het voor- en na-seizoen is de vriendelijke beheerder niet altijd aanwezig op kantoor ivm werkzaamheden op de camping. Dan kun je gaan staan op elke plek die je wilt. De omgeving is uitstekend geschikt voor dagtochten (wandelen-auto of met het openbaar vervoer). Wij komen hier zeker weer terug. Wifi is gratis en werkt uitstekend.

Anita en Ruud uit Nieuw-Vennep.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 24,00
Richtprijs 2
€ 32,00
Openingsperiode
01-03-2019 t/m 31-10-2019
Oppervlakte
4,2 ha
Hoogteligging
150m
Aantal toerplaatsen
128 (100m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
97
Aantal huuraccommodaties
4
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:144 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Droogtrommel(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:15-06/15-09
  • Bar
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:2
  • Trekkershutten
    • aantal:2
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Kajaks
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:144 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:3 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Ligweide
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Aanlegsteiger/boei
  • Waterskiën toegestaan
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:3 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • periode:15-07/20-08
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Recreatieruimte
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0,05 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0,5 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:12 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Mindervaliden
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Alleen 's nachts rustig
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
Adres & Route

Wilt u camping Camping Du Barrage Rosport boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

  • Camping Du Barrage Rosport
    1, rue du camping
    6484 / Rosport
    Luxemburg

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    49°48'32"N 6°30'11"E
  • De N10 Echternach-Wasserbillig tot Rosport. Dan borden volgen.

  • Contact

  • www.camping-rosport.lu

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Zo

20 / 01

 

Ma

21 / 01

 

Di

22 / 01

 

Wo

23 / 01

 

Do

24 / 01

 

Vr

25 / 01

 

Za

26 / 01

 
Max. 1.1° -0.3° -0.3° -0.5° 0.3° 0.2°
Min -5.8° -7.7° -8.3° -4.7° -5.7° -5° -4.7°
Neerslag 30% 20% 75% 40% 45% 55% 60%
Windrichting O NO Z NO N NO NO
Windkracht 2 2 3 2 2 3 3

Gemiddelde temperatuur

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan. 85% 66 2
Feb. 81% 54 3
Mrt. 77% 57 4
Apr. 71% 54 5
Mei 66% 66 7
Jun. 66% 67 7
Jul. 70% 70 8
Aug. 66% 68 8
Sep. 78% 65 5
Okt. 84% 70 4
Nov. 87% 72 2
Dec. 87% 75 1
Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Du Barrage Rosport".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Advertentietekst uit de ACSI Campinggids Europa

Familiecamping aan de Sûre (Sauer) in Rosport, 8 km van Echternach. Ideaal uitgangspunt voor uitstapjes in de regio (Müllerthal, Moezel, Luxemburg, Trier, etc.). Nieuw sanitair, wasmachines en wasdrogers, bar, recreatiezaal, nieuw zwembad met glijbaan, speeltuin, beachvolleybal, jeu de boules, fietsverhuur, kinderanimatie.
Op 3 km van de weg Bitburg-Trier (B51) en 14 km van de A1 Trier-Luxemburg. Geopend van 1/3 tot 31/10. Korting in het laagseizoen.
Visseizoen: 15/06-28-/02

Camping Du Barrage Rosport Kat.I