Ga naar de homepage

Camping Op der Sauer Kat.I

Algemene gegevens
Richtprijs € 25,00
7,6
18 beoordelingen Schrijf beoordeling

Camping Op der Sauer ligt in de Luxemburgse Ardennen, aan de oever van de Sûre (Sauer) in de kantonhoofdstad Diekirch. De camping ligt in het dal en wordt omgeven door de groene plateaus Haardt, Goldknapp, Seitert en Herrenberg. De camping ligt op wandelafstand (vijfhonderd meter) van het centrum van Diekirch, dat een oud centrum met een voetgangerszone heeft. Daar vind je ook leuke winkels en horecagelegenheden. De oude straatjes zijn gelegen rond een groot plein waar regelmatig concerten en folkloreactiviteiten plaatsvinden. Diekirch heeft ook zijn eigen bier en een biermuseum. Ieder jaar is de stad het toneel van een grote tweedaagse wandeltocht.

Toon meer

Diekirch is het gemakkelijkst te bereiken via de E25, van Maastricht via Luik tot aan Bastenaken (Bastogne). Vervolgens rijd je over de N84 (België) en weg 15 (Luxemburg) tot Ettelbruck en het laatste stukje naar Diekirch over weg 7. Deze weg maakt een flinke slinger door het stadje en uiteindelijk kom je via weg 356 bij de camping.

Langgerekt en ordelijk terrein

Wanneer je van de laatste rotonde de weg naar de camping oprijdt, zie je de langgerekte camping langs de rivier al liggen. Vanaf de slagboom moet je eerst zo’n tweehonderd meter over het terrein rijden om bij de receptie te komen. Deze wordt bemand door de eigenaresse of een receptionist(e). Het gebouw is ruim opgezet. Je kunt er veel toeristische informatie en folders krijgen over allerlei bezienswaardigheden in heel Luxemburg. Camping Op der Sauer maakt een ordelijke indruk, de bermen staan vol met bloemen en bloeiende struiken. De seizoensplaatsen staan weg van het water. Door de langgerekte vorm van de camping zijn er veel toerplaatsen langs de rivier, die van het terrein wordt gescheiden door een fiets- en wandelpad.

Kamperen aan de Sûre

Er is voor elke kampeerder wat wils op de camping: ruime plekken met schaduw onder bomen, maar ook veel plekken in de zon. Er is volop keuze langs de rivier. In het hoogseizoen is er een speciaal tentenveld, waar iedereen zijn tent naar een eigen inzicht mag neerzetten. Er komen vooral kampeerders uit Nederland en ook kampeerders uit omringende landen. Het zwembad is alleen geschikt voor kinderen (waterdiepte 65 cm) en beschikt over een glijbaantje. Het ligt naast het Grand Café.

Gratis golfen

In het Grand Café worden er regelmatig bingo- en dartstoernooien georganiseerd. Ook leuk: smeer je stembanden en doe mee met de karaokeavonden. Op het terrein vind je een leuke minigolfbaan waar je gratis gebruik van mag maken (je betaalt enkel borg voor de clubs).

Hollandse horeca

Lekker uitgebreid dineren, gezellig borrelen of een snelle hap afhalen: het kan allemaal in het Grand Café. Je zit hier goed als je houdt van een simpele keuken met veel Hollandse gerechten. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu. Reserveren is aan te bevelen. In de receptie is er op bestelling dagelijks vers brood verkrijgbaar. Voor de andere boodschappen zijn er in Diekirch voldoende winkels en supermarkten te vinden.

Lekker wandelen

Uiteraard kun je de stad Diekirch of het nabijgelegen Ettelbruck bezoeken. Jaarlijks vindt tijdens het eerste weekend na Pinksteren in de omgeving van Diekirch de ‘Marche Internationale de Diekirch’ (ook wel ‘Marche de l’Armée’ genoemd) plaats, ter herinnering aan de Slag van Crécu in 1346. Hierbij sneuvelde Jan de Blinde van Luxemburg, koning van de Bohemen. Deze activiteit brengt vele internationale wandelaars naar Luxemburg. De campings rond Diekirch zijn dan meestal vol bezet wat tijdig reserveren noodzakelijk maakt. Je wandelt door de prachtige heuvelachtige omgeving die het gebied rondom Diekirch kenmerkt. De sfeer is altijd gezellig en je krijgt een medaille of speldje als je de finish haalt.

  • €18 per nacht in het laagseizoen

  •  
    • Tot 60% korting..

    • Meer dan 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2021 kampeert u met CampingCard ACSI op meer dan 3.000 campings in 21 Europese landen. Betaal ook altijd één van de vijf, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel eenvoudig via de ACSI Webshop Lees meer over CampingCard ACSI
  • Camping accepteert ACSI Club ID

Populaire voorzieningen

Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
Stacaravans
Gedetailleerde informatie over de camping

Beoordelingen (18)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,6

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
7,0
Personeel
8,0
Prijs-kwaliteitverhouding
7,7
Kindvriendelijkheid
7,4
Entertainment
6,7
Sportfaciliteiten
6,8
Zwembad
6,4
Eten en drinken
7,5
Omgeving
8,5

Sim Coenradi, op deze camping in juni 2018

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Leuke camping. Mooie fiets omgeving. Leuk restaurant erbij waar je voor redelijke prijzen lekker kan eten. Schoon en goed sanitair.

Maurice Dohmen, op deze camping in augustus 2016

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

In Augustus 2016 ben ik een week wezen camperen op deze zeer ruime camping op loopafstand van Diekirch.

Ten eerste sprak de prijs voor een tent inclusief twee personen, auto en elektro ons erg aan.

Wat mij ook erg aansprak was dat je zelf kan kiezen waar jij je tent neer zet. De plaatsen voor de tent zijn heerlijk ruim zo dat je ook nog wat privacy hebt.

Het sanitair was wat verouderd maar werd goed gepoetst en onderhouden.
De douches waren ook heerlijk warm en schoon. Enigste min puntje is dat bij de mannen kant er wc's bij zaten en dat het dan minder prettig was om te douchen.

Ook zit er bij de camping een geweldig restaurant. (The Smugglers Inn)
Laat je niet afschrikken door de buitenkant.
Het eten is er echt heerlijk en van de kwaliteit waar menig restaurant nog iets van kan leren.
Even voor de echte hollanders .... Ja de prijzen van dit restaurant zijn niet te duur en je krijgt teminste een fatsoenlijk stuk vlees op je bord. (tip neem een Tournedos)

Verder kan ik vertellen dat de campingeigenaar (een Nederlander) erg aardig is.
Zo hadden wij de pomp vergeten voor de luchtbedden op te blazen. De camping eigenaar heeft er toen voor gezorgd dat deze werden opgeblazen.

Ook waren wij pas om 23:30 klaar met onze tent opzetten en hadden wij en de kinderen nog niet gegeten.
Toen heeft de camping eigenaar en zijn vrouw extra voor ons het restaurant open gehouden. Wow wat een service was dat.

Ook zijn wij F1 fans. Toen er een race was heeft de eigenaar extra voor ons gezorgd dat wij deze race konden volgen.

Wij vonden deze camping zo goed dat wij hier dit jaar weer naar toe gaan.

Pascale van der Gaag, op deze camping in juli 2018

8,4

Reisgezelschap: Paren

Een heerlijke camping, ruime plaatsen en vriendelijk personeel. Diekirch op loopafstand en een leuke wandeling langs de Sûre. We komen hier zeker terug!

Ton kardolus, op deze camping in juli 2018

8,4

Reisgezelschap: Senioren

Goede camping voor een paar dagen Diekirch en goed restaurant.

Jas, op deze camping in mei 2018

8,3

Reisgezelschap: Senioren

Bijzonder fijne camping om te verblijven wilde voor een paar dagen gaan en zijn er 3weken gebleven. Zeer behulpzame medewerkers staan de balie . Gratis fietsroutes en wandelroutes aan de balie . omgeving is prachtig en de routes liggen aan de camping wat super is natuurlijk. Veel te zien in de omgeving en heel mooi winkelcentrum op fietsafstand wat goed te doen is allemaal via fietspaden.

Rudolf Smit, op deze camping in juli 2018

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Prima camping goede prijs prima camper plaatsen veel ruimte

vercauteren pros, op deze camping in juni 2018

8,1

Reisgezelschap: Senioren

vonden het een aangenaam verblijf heerlijk om te fietsen ,dicht bij stadje,gratis wifi,vriendelijk onthaal,fiets routes gratis beschikbaar,handig restaurant aan de camping,beperkte keuze maar was lekker,schnitzel enkel op woensdag ,zou vast op de menu mogen staan
voor de rest fijne week gehad komen zeker nog terug

Orry, op deze camping in augustus 2018

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Goed leuk en mooi. Het is ook er kind vriendelijk ik raad u aan om ook te komen.

Jan, op deze camping in september 2018

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Het tappen van drinkwater, kan alleen naast warmwaterkraan waar iedereen emmers en erger omspoeld. Ernstig hygienisch probleem

Aad, op deze camping in juni 2018

7,9

Reisgezelschap: Senioren

Achterstallig onderhoud, kranen defect, toiletten afgesloten en defect

Jaarlijks geïnspecteerd

K. Geeraert

"Vlakke gezinscamping met schaduwrijke plaatsen, gelegen aan de Sûre op loopafstand van Diekirch. Restaurant en bar met terras. Geschikt voor grotere groepen. Animatie voor groot en klein."

Inspecteur Dhr. K. Geeraert

K. Geeraert

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)32887050

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 25,00
Richtprijs 2
€ 34,00
Openingsperiode *
01-04-2021 t/m 24-10-2021
Oppervlakte
5 ha
Hoogteligging
184m
Aantal toerplaatsen
270 (100m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
12
Aantal huuraccommodaties
15

* De openingsperiode kan afwijken door de maatregelen rondom het coronavirus.

** Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire campingfaciliteiten
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:15
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Zittoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:15
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Ligweide
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Frans
    • periode:15-07/01-09
  • Speelautomaten
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Minigolf
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:zwaar | licht | gemiddeld
  • (Pool)biljart
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:3 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
    • gewicht:10000 kg
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Dag en nacht rustig
  • Apart jeugdterrein

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

03 / 03

 

Do

04 / 03

 

Vr

05 / 03

 

Za

06 / 03

 

Zo

07 / 03

 

Ma

08 / 03

 

Di

09 / 03

 
Max. 15.3° 9.9° 5.7° 7.9° 7.5° 7.2° 7.6°
Min 1.1° 4.1° 1.3° -4.2° -4.9° -3.4° -1.1°
Neerslag 20% 95% 35% 20% 25% 30% 60%
Windrichting ZW W NO NO NO O ZO
Windkracht 2 3 3 3 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan. 85% 66 2
Feb. 81% 54 3
Mrt. 77% 57 4
Apr. 71% 54 5
Mei 66% 66 7
Jun. 66% 67 7
Jul. 70% 70 8
Aug. 66% 68 8
Sep. 78% 65 5
Okt. 84% 70 4
Nov. 87% 72 2
Dec. 87% 75 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
Laden
  • Camping Op der Sauer
    route de Gilsdorf
    9234 / Diekirch
    Luxemburg
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°52'0"N 6°10'27"E
  • In Diekirch richting Larochette. Na de brug over de Sûre linksaf richting Gilsdorf: tweede camping. Ingang op de rotonde.

Contact

Contact

Wilt u Camping Op der Sauer boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Op der Sauer".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping Op der Sauer Kat.I

Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer
Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer Camping Op der Sauer

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen

Camping echt open? Doe de Corona Camping Check | Blijf op de hoogte over kamperen in corona-tijd