Ga naar de homepage

Camping Village Numana Blu ****

Algemene gegevens

Camping Village Numano Blu is een grote familiecamping aan de Adriatische kust, gelegen in de regio Le Marche en ten zuiden van het natuurgebied rondom de berg Conero. De levendige camping is goed onderhouden, het sanitair is modern en schoon en er is vermaak voor iedereen. Met een speeltuin, fitnessruimte en maar liefst vier sportvelden zijn de mogelijkheden tot sport en spel enorm. Daarnaast beschikt de camping over een groot zwembad met een royale ligweide en ligt het privéstrand op slechts 300 meter. Een professioneel animatieteam zorgt voor dagelijkse activiteiten en ’s avonds zijn er vaak optredens en discoavonden. De campingwinkel heeft een ruim assortiment en in het restaurant geniet je van Italiaanse maaltijden.

Toon meer

De streek waar de camping ligt, staat bekend om zijn unieke combinatie van strand, heuvels, bossen en cultuur. Je kunt er opgaan in het toerisme aan de stranden, maar ook nog eindeloos genieten van natuurgebieden en Italiaanse dorpjes. Onderweg naar de grote familiecamping, goed bereikbaar via de A14, kom je al veel facetten van het fraaie landschap tegen en ook bij de camping zelf word je direct ondergedompeld in Italiaanse sferen. De receptie is omringd door bloemen en palmbomen en in de loungeruimte kun je rustig bijkomen van je reis.

Schoon en modern

Onderweg naar je accommodatie krijg je al een goed beeld van de moderne camping. Je rijdt over verzorgde paden langs de sportvelden en passeert het zwembad alvorens je bij de kampeerplaatsen aankomt. Deze zijn goed onderhouden en bieden voldoende schaduw om af en toe aan de zon te kunnen ontsnappen. De sanitaire voorzieningen op de camping zijn modern en doordat ze meerdere malen per dag worden schoongemaakt, is ook de hygiëne dik in orde. Behalve de kampeerplaatsen, verhuurt het park verschillende type bungalows. Je kunt dus ook zonder kampeermiddel prima terecht op Camping Village Numana Blu.

Sport- en spelparadijs

De camping is waar een sport- en spelparadijs voor het hele gezin. Met maar liefst vier verschillende sportvelden (voetbal, basketbal, tennis en volleybal), een speeltuin en een fitnessruimte is er altijd de mogelijkheid om actief bezig te zijn. En kun je zelf niks verzinnen of wil je met een grotere groep wat gaan doen? Dan is er altijd nog het animatieteam dat je meeneemt voor tal van activiteiten op de camping of op het strand. Zo worden er gedurende de dag leuke sporttrainingen, zwemlessen en danslessen verzorgd. Zelfs je hond hoeft zich hier niet te vervelen, want op een apart hondenveldje wordt er ook dog agility training gegeven.

Cooling down

En wil je na dit sporten en spelen even afkoelen? Voor een cooling down spring je in het grote en moderne zwembad en droog je daarna heerlijk op in één van de ligbedjes in de zon. Het nette zwembad beschikt daarnaast over meerdere whirlpools en voor de kinderen is er een apart kinderbad. Zwem je liever in de zee? Loop dan vanaf de camping (300 meter) naar het privéstrand en duik in de Adriatische zee. Het strand heeft een vrij gedeelte om zelf je handdoek uit te rollen, maar je kunt er ook een ligbed met parasol huren. En ook hier is er voldoende vermaak. Huur een bootje of een kajak om zelf de zee op te gaan of speel een potje beachvolleybal op het strand. Voor de kinderen is er een speeltuintje en voor een verkoelend ijsje loop je naar de snackbar.

Pizza en cappuccino

Voor een Italiaans diner, een ovengemaakte pizza of een traditioneel kopje cappuccino kun je aanschuiven bij het restaurant op de camping. Ook voor het ontbijtbuffet kun je hier terecht, maar je kunt je broodjes ook halen bij de supermarkt op de camping. In het ruime assortiment vind je vrijwel alles dat je nodig hebt. Heb je na het avondeten nog geen zin om je tent op te zoeken? Een stukje achter het restaurant staat een podium waar ’s avonds vaak entertainment in de vorm van toneel, muziek en show wordt verzorgd.

Conero natuurpark

Wil je wat meer van de fraaie omgeving zien? Vanuit de camping vertrekken er dagelijks excursies naar de indrukwekkende natuur rondom de Conero berg. Je kunt ook zelf de fiets pakken (of huren bij de camping) en langs de kust de route naar het natuurgebied volgen. Onderweg passeer je enkele dorpjes zoals Numana en het schilderachtige Sirolo. In de omgeving van de camping kun je sowieso volop genieten van natuur en cultuur want ook plaatsjes als Loreto (8 km), en Porto Recanati (7,5 km) liggen binnen handbereik. Voor een dagje in de grote stad pak je de auto en ga je naar Ancona (25 km). Hier kun je cultuur snuiven bij Romeinse bouwwerken als de Cattedrale San Ciriaco, genieten op een terras aan de haven of shoppen in het centrum.

Meld een verbetering

www.numanablu.it

Ook te vinden in de ACSI Campinggids Europa

Ook te vinden in de ACSI Campings Europa-app

Richtprijs € 63,50
Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

Voordelig kamperen in het laagseizoen met de CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een handig kaartje dat u tot wel 50% vakantievoordeel oplevert! In 2018 kunt u op maar liefst 3330 campings terecht, in 21 Europese landen. U betaalt één van de vijf, vaste lage tarieven in het voor- en naseizoen!

De voordelen

  • Tot 50% korting! Met uw CampingCard ACSI verblijft u tegen vier vaste lage tarieven extra voordelig op de mooiste campings in heel Europa.

  • 3330 campings, door ACSI geïnspecteerd! Met uw CampingCard ACSI kunt u op 3330 campings terecht, verdeeld over 21 Europese landen.

  • Voordelig kamperen met (klein)kinderen Op ruim 650 campings zijn kinderen (t/m 5 jaar) bij het CampingCard ACSI-tarief inbegrepen.


Openingsperiode van camping + uw verblijfsperiode

februari 2018
ma di wo do vr za zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
maart 2018
ma di wo do vr za zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
april 2018
ma di wo do vr za zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
mei 2018
ma di wo do vr za zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
juni 2018
ma di wo do vr za zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
juli 2018
ma di wo do vr za zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
augustus 2018
ma di wo do vr za zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
september 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
november 2018
ma di wo do vr za zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
december 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

31 Camping geopend

31 Camping gesloten

31 Gekozen datum

Gedetailleerde informatie over de camping

E.J. Bosgra-de Groot

"Grote palmbomen en een moderne entree omgeven door heel veel bloemen verwelkomen u op deze zeer levendige viersterrenfamiliecamping. Eigen strand (geen trein in de buurt). Verschillende sportvelden, groot zwembad, gratis fitness faciliteiten. Moderen sanitair. Bungalows voorzien van airco. Professoineel animatieteam van 1 juni tot half september. Vlak terrein met veel schaduw."

E.J. Bosgra-de Groot

Inspecteur Mevr. E.J. Bosgra-de Groot

De inspecteur is een medewerker van ACSI. Hij/zij inspecteert jaarlijks de camping aan de hand van een lijst van bijna 200 voorzieningen en andere aandachtspunten.
De ACSI-inspecteur werkt niet voor de camping. Heeft u graag campingbrochures of wilt u reserveren, dan verwijzen wij u graag naar de informatie-aanvraag of het reserveringsformulier.
Wellicht kunt u rechtstreeks contact opnemen met de camping.

U kunt de inspecteur wel benaderen voor extra informatie over de camping en directe omgeving. Mocht het u niet lukken om de inspecteur overdag telefonisch te bereiken, dan kunt u het beter aan het begin van de avond nog eens proberen, maar niet na 22.00 uur. In het weekend is de inspecteur alleen overdag bereikbaar.

Het telefoonnummer van de inspecteur die deze camping bezocht heeft vindt u onder 'Bel deze inspecteur'.

Bel deze inspecteur

Bel +31(0)582152732
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
8,0
Personeel
8,3
Prijs-kwaliteitverhouding
7,6
Kindvriendelijkheid
8,2
Entertainment
8,3
Sportfaciliteiten
8,3
Zwembad
8,5
Eten en drinken
7,9
Omgeving
8,0

Eveline, op deze camping in september 2016

7,9

Reisgezelschap: Jongere paren

Wij verbleven hier de laatste week dat de camping open was, waardoor het meeste personeel druk bezig was met het opruimen van de camping. Er zijn veel kampeerplekken, op verschillende locaties op de camping, bijna allemaal met schaduw. Onze kleine tent en auto paste hier makkelijk. Zwembad is ideaal, badmuts en douchen voor je het bad in gaat is echter wel verplicht. Omgeving is heel mooi, Sirolo en het park monte Conero zijn allebei echt een aanrader. Bij het informatiecentrum in Sirolo gaven ze ons goed advies over welke wandeling we door het park konden maken. Maar een dagje aan het strand of zwembad liggen is ook heerlijk. Supermarkt is op 10 min rijden en het (vrije) strand is 10 min lopen (ligt er aan waar je op de camping staat). Enige minpunt waren de hurktoiletten, hoewel alles wel 2x per dag goed schoon werd gemaakt.

H. Walraven, op deze camping in juni 2015

8,2

Deze beoordeling is als enquete afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

A. Wensink, op deze camping in juni 2015

8,2

Deze beoordeling is als enquete afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Marie-Anne, op deze camping in september 2014

7,4

Reisgezelschap: Senioren

Wij waren er in september 2014. Camping was aan het leeglopen, dus het werd er vrij doods. Camping zelf is zeer goed uitgerust : voldoende en proper sanitair, uitstekende sportfaciliteiten, goed restaurant, vriendelijk personeel. De standplaatsen zijn wel erg klein ; in het hoogseizoen een meer dan overvolle camping ! Door het stratenplan en het feit dat de auto\'s aan de staanplaatsen moeten parkeren, is het geen veilige camping voor kleine kinderen.
Smal kiezelstrand, bijna helemaal volzet met (dure !) ligstoelen en parasols.
Drukke baan langs de kust ; in het hoogseizoen ongetwijfeld een heksenketel.
Geen aanrader tijdens hoogseizoen met kleine kinderen. Wel meer dan OK voor senioren in laagseizoen

te Velde, op deze camping in juni 2014

8,5

Deze beoordeling is als enquete afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Heijnen, op deze camping in juni 2014

8,7

Deze beoordeling is als enquete afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Leiland, op deze camping in juni 2012

8,5

Deze beoordeling is als enquête afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Hoek, op deze camping in juni 2011

8,8

Deze beoordeling is als enquête afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Rutten, op deze camping in juni 2011

9,0

Deze beoordeling is als enquête afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 63,50
Richtprijs 2
€ 87,40
Openingsperiode
19-04-2018 t/m 30-09-2018
Oppervlakte
8,6 ha
Aantal toerplaatsen
330 (60 - 80m2)
Aantal camperplaatsen
2
Aantal vaste jaarplaatsen
60
Aantal huuraccommodaties
268
Camping geschikt voor gehandicapten
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!).

Populaire voorzieningen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:620 m2
    • periode:20-05/20-09
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:2G
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor gehandicapten
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Spaans | Frans | Italiaans
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:14.00-16.00
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
    • motorboot (lengte: 6 m)
    • zeilboot (lengte: 6 m)
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Hurktoiletten
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor gehandicapten
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Stranddouches
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Zelfbedieningsrestaurant
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:268
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Surfplanken
  • Waterfietsen
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:620 m2
    • periode:20-05/20-09
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:120 m2
    • periode:20-05/20-09
  • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
  • Stranddouches
  • Ligweide
Wellness
  • Whirlpool
  • Hydromassage
Strand
  • Zandstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Windsurfcursus
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
    • motorboot (lengte: 6 m)
    • zeilboot (lengte: 6 m)
  • Bootkraan
  • Trailerhelling
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:120 m2
    • periode:20-05/20-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Italiaans
    • periode:01-06/14-09
  • Recreatieruimte
  • Discotheek
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Italiaans
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Fitnessruimte
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Beachvolleybal
  • Tenniscursus
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:5 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Italiaans
    • periode:01-06/14-09
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-06/14-09
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-06/14-09
Ligging van de camping
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0,3 km
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:7 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0,3 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
  • Speciale plaatsen voor kampeerauto's
    • Oppervlakte:60 m2
    • Aantal:2
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Dag en nacht rustig
  • Speciale parkeerplaatsen voor gehandicapten
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
Adres & Route

Wilt u camping Camping Village Numana Blu boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

  • Camping Village Numana Blu
    Via Costaverde 37
    60026 / Numana
    Italië

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    43°28'35"N 13°38'4"E
  • A14, afslag Loreto nemen en daarna richting Porto Recanati. Zodra kustweg in zicht is, richting Sirolo/Numana. Bij bord 'Numana Blu' naar links.

  • Contact

  • www.numanablu.it

Neem contact op

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

19 / 04

 

Vr

20 / 04

 

Za

21 / 04

 

Zo

22 / 04

 

Ma

23 / 04

 

Di

24 / 04

 

Wo

25 / 04

 
Max. 20.9° 21.8° 23° 22.4° 23.3° 23.6° 22.3°
Min 11.4° 10° 9.4° 8.9° 10.5° 11.8° 12.3°
Neerslag 0% 0% 0% 0% 5% 0% 5%
Windrichting NW NW NO NO N NO NO
Windkracht 3 3 3 3 3 3 3

Gemiddelde temperatuur

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan. 81% 61 3
Feb. 74% 46
Mrt. 71% 50 4
Apr. 74% 57
Mei 75% 46 7
Jun. 71% 48 9
Jul. 70% 33 10
Aug. 72% 39 10
Sep. 78% 73 7
Okt. 83% 99 4
Nov. 82% 82
Dec. 79% 63 1
Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Village Numana Blu".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Advertentietekst uit de ACSI Campinggids Europa

La Rivièra del Cònero
De Marche

SPORT
VERMAAK
ONTSPANNING

330 plekken met schaduw,
3 nieuwe moderne bad- en doucheruimtes,
bungalow met voortuin, airco en
(satelliet)-tv. Strand zit bij de prijs in.
GRATIS sportschool
(tennis - voetbal - basketbal - volleybal - krav maga - windsurfen en suppen - fitness).
Animatie met avondshow en miniclub
in 'NumanaBlu Land'.
2 NIEUWE zwembaden (620 m2)
met 30 hydromassage.