Ga naar de homepage

Camping Les Blimouses **

Algemene gegevens
8,0
303 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zwemparadijs met glijbanen
  • Uitstekend voor kleine kinderen
  • Speeltuin en animatie
  • Het stadje Callas ligt op 3 km
  • Restaurant met brood service
  • Verschillende watersporten

In de heuvels aan de Côte-d’Azur ligt camping Les Blimouses. Op deze gezinscamping springt vooral het zwemparadijsje in het oog. In het leuke zwembad met glijbaan en waterspeelplaats zullen vooral de kleinere zwemmers de tijd van hun leven hebben. Je kampeert op een glooiend kampeerterrein, voor een groot gedeelte gelegen in de schaduw van hoge bomen. Door de hoogteverschillen zijn de toerplaatsen beschut en sta je op plekjes met veel privacy. Een goede camping om met kleine kinderen vakantie te vieren.

Toon meer

In de bosrijke heuvels van de Provence, iets ten zuiden van de Gorges du Verdon, vind je camping Les Blimouses. De camping is gemakkelijk te bereiken via doorgaande wegen. De D562 zet je bijna voor de poort af. Een tweebaansweg richting Callas brengt je daadwerkelijk tot de oprijlaan van het kampeerterrein, dat verscholen ligt achter hagen en bomen. Aan het eind van de oprijlaan bereik je echter een open parkeerplaats, waar het kleine receptiegebouwtje aan ligt.

Glooiende terrassencamping

De toerplaatsen liggen op een uitgestrekt terrein, dat voor een groot deel in de schaduw van grote bomen ligt. De over het algemeen ruime kampeerplekken liggen op verschillende terrassen; door de hoogteverschillen van het glooiende terrein zie je nooit veel toerplaatsen en kampeer je op een beschut en rustig plekje met veel privacy. Op een apart gedeelte van de camping liggen de huuraccommodaties. Hierin is de keuze best ruim: je kunt logeren in klassieke mobilhomes, maar ook moderne lodgetenten staan tot je beschikking.

Gezinscamping

Camping Les Blimouses is een echte gezinscamping. In het hoogseizoen kom je er vooral jonge gezinnen met kinderen tegen, afkomstig uit heel Europa. Vooral het zwemparadijs is populair bij de kleine kampeerders, die op de camping ook nog kunnen spelen in de speeltuin. En in de zomermaanden juli en augustus komt een animatieteam de kinderen vermaken. Let op: de animatie is in het Frans.

Restaurant en bar

De meeste voorzieningen op de camping vind je rond het receptiegebouw, aan de voorzijde van het terrein. Naast de receptie ligt een overdekt terrasje, waar je kunt gaan zitten met een drankje dat je aan de bar hebt besteld. Aan het terrasje ligt het restaurant. Zowel voor de lunch als een uitgebreid diner kun je hier terecht. De zomeravonden blijven hier lang warm, dus dat wordt de hele avond lekker buiten zitten.

Sanitair

Over het kampeerterrein liggen drie sanitairgebouwen verspreid. Hoewel het sanitair onlangs iets is opgeknapt, zijn de voorzieningen in deze gebouwen toch nog vrij verouderd. Dit is een van de weinige minpuntjes op de verder nette camping.

Zwemparadijs

Het paradepaard van de camping is het zwemparadijs. Dit zwempark is misschien iets te klein voor de oudere jeugd, maar dat maakt het voor de kleinere waterliefhebbers des te fijner om in het water te spelen. Het zwembad ligt op een open plek aan de voorkant van het kampeerterrein. Een brede waterglijbaan komt uit in het water. Zwem je onder het bruggetje door, dan bereik je het tweede deel van het zwembad. Een apart ondiep deel is daar met een hekje afgezet: erg veilig dus voor peuters. Nieuw is de waterspeelplaats, met kiepende emmers en allerlei waterspeeltoestellen. Het plaatje wordt compleet met namaakrotsen en rieten parasolletjes.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

P. Bertens

"Camping ligt halverwege de Middellandse Zee en het indrukwekkende gebied van de Gorges du Verdon. Rustige familiecamping met mooi zwembad. Camping wordt goed bewaakt en onderhouden. Het charmante stadje Callas ligt op 3 km. Aanbevolen."

Inspecteur Dhr. P. Bertens

P. Bertens

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792480

Beoordelingen (303)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Sanitair
6,6
Personeel
9,2
Prijs-kwaliteitverhouding
8,9
Kindvriendelijkheid
7,6
Entertainment
7,0
Sportfaciliteiten
6,8
Zwembad
8,9
Eten en drinken
7,4
Omgeving
9,3

Erwin V, op deze camping in augustus 2023

6,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Location of campingsite is perfect.
Minpunten - Very poor and dirty condition of sanitairy. And the donkey makes a lot of noise. No added value. We will not book again.
Bron: Ctoutvert

marielle D, op deze camping in juli 2023

8,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - We hebben twee hele fijne weken gehad op deze camping. Heel vriendelijk personeel en een lekker zwembad met glijbaan en waterspeeltuin.
Minpunten - De muggen
Bron: Ctoutvert

SVR, op deze camping in juli 2023

6,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Heel erg verouderd en vuil sanitair. Weinig vlakke plaatsen. Soms niemand aanwezig bij het onthaal ook zijn de medewerkers niet echt vriendelijk. Openingsuren van het zwembad kunnen beter. Enkel voor de omgeving rond de camping en de mooie streek zou je terug gaan., voor de camping zelf zeker niet.

Jan B, op deze camping in augustus 2022

5,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Op doorreis naar de kust
Minpunten - Het sanitair is zeer oud en geen waterdruk op de kranen
Bron: Ctoutvert

M.M. D, op deze camping in augustus 2022

10,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Heerlijk om na 5 jaar terug te zijn, nu voor de 4e keer.
Bron: Ctoutvert

steven V, op deze camping in augustus 2022

9,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Als uitvalsbasis, ideale plek in alle rust met basic comfort voor een eerlijke prijs.
Minpunten - Half augustus al beperkte kaart en minimaal aan ijsjes, terwijl de supermarkt op een kwartier rijden is
Bron: Ctoutvert

Anita P, op deze camping in juli 2022

7,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Mooie, redelijk vlakke plaatsen, gelegen op terrassen met behoorlijke hoogteverschillen. Wij hadden veel schaduw; dat was nodig met temperaturen van zo'n 38 graden. Goed kunnen eten bij restaurant op de camping.
Minpunten - Niet alle plaatsen zijn toegankelijk met de auto en dan is parkeren bij de standplaats soms ook lastig. Zwembad ziet er leuk uit, maar ligbedjes staan vast en je kunt dus niet uit de zon; parasols staan ook vast en niet boven ligbedjes. Sanitair was wel oké, maar mag wat vaker schoongemaakt worden.
Bron: Ctoutvert

Marscha A, op deze camping in juli 2022

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Alles was weer fijn!
Minpunten - Het sanitair is inmiddels wel erg verouderd. Verder voldoet het wel.
Bron: Ctoutvert

steven V, op deze camping in juli 2022

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Mooie standplaats voor tent, het was rustig ondanks hoogseizoen. Veel schaduw en lekker zwembad en waterpret voor kleine kinderen. Typisch kleinschalige Franse camping.
Minpunten - Douche-, was- en wc blok is echt verouderd. Het was schoon en alles werkte, maar dit kan wel een renovatie gebruiken. Voor tieners is er niet zo veel te beleven als er geen andere jeugd is. Was geen probleem, we zijn veel weg geweest en ze hebben het toch goed naar hun zin gehad.
Bron: Ctoutvert

Yolanda S, op deze camping in juli 2022

8,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Een fijne camping in een mooie omgeving met vriendelijk personeel
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 34,40
Richtprijs 2
€ 41,40
Openingsperiode *
01-04-2024 t/m 09-10-2024
Oppervlakte
6 ha
Hoogteligging
350m
Aantal toerplaatsen
80 (70 - 150m2)
Aantal camperplaatsen
4
Aantal vaste jaarplaatsen
5
Aantal huuraccommodaties
56

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/09-10
  • Zwemparadijs
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:44
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Terrassencamping
  • Zandbodem
  • Harde bodem
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:01-06/31-08
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-06/31-08
  • Restaurant (kleine kaart)
    • periode:01-04/15-09
  • Snackbar
    • periode:01-04/15-09
  • Pizzeria
    • periode:01-04/15-09
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-04/15-09
  • Bar
    • periode:01-04/15-09
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:44
  • Bungalows/chalets
    • aantal:7
  • Koelkasten
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:5
Zwemmen
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-05/09-10
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • periode:01-05/09-10
  • Zwemshorts verboden
Wellness
  • Whirlpool
  • Hydromassage
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • periode:01-05/09-10
  • Disco-avonden
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
Recreatie (volwassenen)
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen in bos
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:120 m2
    • Aantal:4
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:6000 kg
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 21.8° 18° 18.9° 21.2° 20.2° 20° 16.2°
Min 8.1° 8.6° 8.4° 9.1° 9.1° 6.6°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 0% 15% 60%
Windrichting W ZO ZO Z Z W NW
Windkracht 3 2 3 2 2 4 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 70% 83 5
Feb 66% 76 5
Mrt 69% 71 7
Apr 71% 62 8
Mei 73% 49 9
Jun 71% 37 10
Jul 69% 16 11
Aug 71% 31 10
Sep 69% 54 8
Okt 74% 108 7
Nov 69% 104 5
Dec 63% 78 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Les Blimouses
    Quartier Les Blimouses, 1776 RD 225
    83830 / Callas
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    43°34'28"N 6°31'55"E
  • A8 afrit Le Muy, richting Callas volg daarna weg RD562, vervolgens weg RD225. Camping staat aangegeven

Contact

Contact

Wilt u Camping Les Blimouses boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Camping Les Blimouses **

Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses
Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses Camping Les Blimouses

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen