Ga naar de homepage

Camping La Fontaine ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,0
165 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Verwarmd zwembad met peuterbadje
  • 7 km van de Golf van Biskaje
  • Speeltuin, luchtkussen & miniclub
  • Ideale omgeving voor fietstochten
  • Verse broodjes in de zomer
  • Gezellig dorpje Guérande op 3 km

In het zuiden van Bretagne, tussen Vannes en Nantes, ligt camping La Fontaine. Deze rustige familiecamping bij het plaatsje Guérande heeft ruime staanplaatsen die zijn aangelegd op een verzorgd kampeerterrein. Zowel het verwarmde zwembad als het moderne sanitair is van recente datum. De omgeving is grotendeels vlak en leent zich daardoor goed voor lange fietstochten, bijvoorbeeld naar de zoutpannen en moerassen van Guérande.

Toon meer

Neem vanaf Nantes de E60/N165 en daarna de N171 richting Saint-Nazaire. Volg de borden naar Saint-Nazaire tot Guérande aangegeven staat. Neem de D213 en volg in Guérande op de rotondes de borden richting Vannes. De weg voert je langs de rand van het Parc Naturel Régional de Brière. Op de vierde rotonde staat camping La Fontaine aangegeven. Bij de receptie word je gastvrij ontvangen en de eigenaars nemen uitgebreid de tijd om je rond te leiden op de camping.

Schaduwrijke kampeerplek

Het kampeerterrein van La Fontaine is rustig en groen. De ruime staanplaatsen zijn aangelegd op goed onderhouden en geëgaliseerde grasvelden. Een goede zestig procent van deze camping zijn vaste en verhuurplaatsen. De toerplaatsen (afgescheiden) zijn deels afgebakende, deels open plekken waaruit je ook nog kunt kiezen voor meer zon of meer schaduw. De huuraccommodaties zijn recente stacaravans.

Vermaak voor het hele gezin

La Fontaine is een leuke camping voor gezinnen met kinderen. Er is een verwarmd buitenzwembad met een afgescheiden peuterbadje. Rondom staan comfortabele ligbedden, zodat je vanuit je luie stoel de kleintjes in het oog kunt houden. Het zwembad is recent en wordt uitstekend onderhouden. Van eind mei tot half september kun je lekker buiten zwemmen in het verwarmde water. Behalve in het zwembad kunnen kinderen zich ook vermaken in de speeltuin of op het springkussen. In het hoogseizoen is er bovendien een animatieprogramma en een miniclub op de camping. Voor tieners en volwassenen is er dan ook animatie.

Schoon en fris

Het moderne sanitairgebouw is van recente datum en wordt goed onderhouden. De douches en toiletten worden regelmatig schoongemaakt, er zijn zittoiletten met toiletpapier en je hebt geen douchemuntjes nodig. Voor gezinnen met kleine kinderen is er speciaal familiesanitair met een familiedouche en kindersanitair. Ook is er een babyroom beschikbaar. Omdat het sanitairgebouw aan alle kanten open is, kan het er in het voor- en naseizoen soms aan de frisse kant zijn.

Brood op de camping

Kom je in juli of augustus kamperen op La Fontaine, dan hoef je de camping eigenlijk niet af. In die maanden kun je namelijk iedere ochtend vers brood krijgen bij de receptie. Dan zijn ook de bar en de snackbar geopend. Verder zijn er afhaalmaaltijden verkrijgbaar. In het voor- en naseizoen zul je wat vaker naar Guérande moeten.

Daar vind je op fietsafstand (drie kilometer) allerlei bakkertjes, supermarkten en restaurantjes. Guérande is een middeleeuws stadje met een fraai historisch centrum. Een dagje dwalen door de kleine straatjes en langs de oude vestingmuren is sowieso een aanrader. In de zomermaanden is het iedere zaterdag markt.

Dagje strand

Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden, want La Fontaine ligt maar zeven kilometer van de kust. Die heet hier veelzeggend de Côte d’Amour. Het dichtstbijzijnde strand, Plage des Bretons, is een kilometerslang zandstrand aan de Golf van Biskaje. Met de fiets ben je er in een halfuurtje, maar je kunt natuurlijk ook met de auto naar het strand. Wil je een dagje aan zee combineren met wat cultuur, breng dan eens een bezoekje aan een van de mooie kustplaatsjes in de omgeving: La Baule, Le Croisic, Saint-Nazaire of Pornichet bijvoorbeeld.

  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

R.G. Wauters

"Goede driesterren camping met modern en goed onderhouden sanitair en verwarmd zwembad. Zeer goed gelegen om de omgeving te verkennen o.a. La Baule, Le Croisic, St. Nazaire en de zoutmoerassen van Guérande. Keuze tussen afgebakende plaatsen tussen heggen of op een veld tussen de bomen."

Inspecteur Dhr. R.G. Wauters

R.G. Wauters

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792321

Beoordelingen (165)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Sanitair
8,6
Personeel
8,9
Prijs-kwaliteitverhouding
8,8
Kindvriendelijkheid
8,0
Entertainment
7,2
Sportfaciliteiten
7,1
Zwembad
8,7
Eten en drinken
6,0
Omgeving
9,1

Angela, op deze camping in juni 2023

7,1

Reisgezelschap: Paren

Goed onderhouden camping met redelijk ruime plaatsen, weinig privacy. Het kampeergedeelte is apart van het deel met de chalets. Bij aankomst vonden we de receptie gesloten, terwijl die wel open had moeten zijn. Ze moesten gebeld worden. Dit voelt al niet heel erg welkom. Beheerders spreken alleen Frans. Zij kiezen een plek voor je uit. Het sanitair is netjes en modern. Het zou ook in voldoende mate aanwezig kunnen zijn, wate het niet dat meer dan de helft gesloten was terwijl de camping weliswaar niet vol, maar toch redelijk bezet was. Met meerdere malen wachttijden voor toilet en douche tot gevolg. Belachelijk in het voorseizoen en nog nooit eerder meegemaakt. Het zwembad was officieel nog niet open, maar er werd al wel in gezwommen. Ik trof het hek echter op slot. Toen ik probeerde het hek te openen om te ontdekken hoe ik zou kunnen zwemmen werd ik in het Frans toegeschreeuwd door het personeel dat ik er zonder badpak niet in mocht. Mijn Frans is helaas onvoldoende om het uit te leggen. Ik snap nu nog niet hoe de anderen wel hebben kunnen zwemmen.
Bij vertrek was de receptie wederom gesloten. En dat om 9:45 uur. Ik heb de badge voor de poort daarom onbeheerd achter moeten laten.
Op zich geen slechte camping, maar te veel mitsen en maten. De omgeving is wel de moeite waard, maar ik zou een volgende keer een andere camping zoeken.

Vos, op deze camping in augustus 2022

7,5

Reisgezelschap: Senioren

De camping is een prima uitvalbasis om de omgeving per fiets te bezoeken. Bij de Tourist info in Guerande zijn goede fietsroutes te verkrijgen.
De camping bestaat voor het grootste deel uit verhuuraccommodaties. De tourplekken is een apart veld en behoud daardoor het camping gevoel. De eigenaren zijn niet echt vriendelijk en behulpzaam. Het sanitair wordt prima schoongehouden.

Leslie clarke, op deze camping in september 2021

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Fantastische eigenaars, zeer vriendelijk, behulpzaam.De camping zeer netjes.Sanitair wordt zeer goed onderhouden, zitten zelf op hun knieën de WC te kuisen.Het zwembad lekker verwarmd, top.Mooie plaatsen en zeer rustig.Goede fietsroutes, en dicht bij Guerande.Leuke restaurantjes.Goede shopping,10 minuten met de Fiets.Echt een aanrader.

Bert Harmsen, op deze camping in augustus 2021

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Op de fiets naar La Baule, de zoutpannen en de kust bij Piriac sur Mer. Met de informatie van de receptie weten we de drukke, gevaarlijke autoroutes te mijden. Prima sanitair, wordt goed schoongemaakt. De douchestraal is alleen wat zwak. Tussen de plaatsen is er geen afscheiding, waardoor je soms op elkaars lip zit.

G. Wijtvliet, op deze camping in juni 2019

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Wij vonden het een geweldige camping. Prima, erg vriendelijke ontvangst,ruime kampeerplaatsen,
uitstekend wifi en last but not least: geweldige prijs/kwaliteit verhouding

Babs Ramaekers - Piters, op deze camping in mei 2019

9,0

Reisgezelschap: Paren

Mijn man en ik zijn vorig jaar mei op deze camping geweest. Hele nette camping, sanitair werd meerdere malen per dag gepoetst door eigenaar. Meer dan 3 sterren waard. Wij waren vroeg in seizoen dus zwembad en eetgelegenheid waren nog gesloten. Hele vriendelijke en behulpzame eigenaren ondanks dat ze alleen maar Frans spreken.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 30,20
Richtprijs 2
€ 40,20
Openingsperiode
15-04-2024 t/m 13-10-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Aantal toerplaatsen
46 (100 - 150m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
32
Aantal huuraccommodaties
30
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:95 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Stacaravans
    • aantal:27
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-07/31-08
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Huuraccommodaties
  • Stacaravans
    • aantal:27
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 2)
  • Trekkershutten
    • aantal:1
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:95 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:5 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Zwemshorts verboden
Wellness
  • Beautycenter
  • Massage
Strand
  • Rotskust
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:5 m2
    • periode:15-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:04-07/30-08
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:licht
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:04-07/30-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:7 km
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:3 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère | 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:7000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

17 / 04

 

Do

18 / 04

 

Vr

19 / 04

 

Za

20 / 04

 

Zo

21 / 04

 

Ma

22 / 04

 

Di

23 / 04

 
Max. 14.5° 14.8° 15.5° 15.1° 14.4° 15.7° 14.8°
Min 4.7° 7.4° 6.4° 6.8° 4.1° 6.5°
Neerslag 0% 65% 0% 0% 0% 10% 15%
Windrichting NW NO W NO NO NO NW
Windkracht 4 4 3 4 4 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 83% 83
Feb 86% 52
Mrt 84% 156
Apr 80% 82
Mei 80% 47
Jun 80% 30
Jul 81% 54
Aug 82% 38
Sep 80% 66
Okt 83% 97
Nov 79% 100
Dec 82% 90

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping La Fontaine
    D233 - Kersavary
    44350 / Guérande
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    47°20'57"N 2°26'3"W
  • Nantes E60 en N171 richting St. Nazaire, N171 richting Guérande. Dan via verschillende rotondes Vannes, daarna D233 richting St. Molf, na 500m campingbord.

Contact

Contact

Wilt u Camping La Fontaine boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping La Fontaine. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Waar gaat de vraag over?
 
  • Reservering
  • Rental accommodations
  • Prijzen en tarieven
  • Overig
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping La Fontaine ***

Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine
Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine Camping La Fontaine

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen