Ga naar de homepage

Geen uitgelicht campings gevonden

Geen campings gevonden

Laden
Toon alle 56 campings - Lot

Populaire campings Lot

Toon alle 56 campings - Lot

Vakantiethema's Lot

Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerd Betrouwbare campinginformatie

  • Zoek op meer dan 200 voorzieningen Altijd een camping die bij u past

  • Betrouwbare beoordelingen 125.000 beoordelingen door kampeerders

Campings in Lot

Lot is een Frans departement, vroeger bekend onder de naam Quercy, gelegen in de regio Midi-Pyrénées. De hoofdstad van Lot is Cahors, een plaats die aan drie kanten omsloten is door een meander van de rivier. Net als de rest van Frankrijk, biedt Lot een keur aan campings. Het is dan ook een prima plek om te gaan kamperen. Of u nu met de auto en caravan of de camper rondtoert, met een tentje geniet van de kleine, rustige campings of kiest voor een stacaravan of mobile home op een gezellige, kindvriendelijke camping, Lot heeft alle ingrediënten om elke kampeerder een prachtige vakantie te bieden. 

Lees meer

Tips voor een bezoek aan Lot

•    De Causses (kalkhoogvlaktes)
•    Grotten van Padirac en Pech Merle
•    Het schilderachtige dorpje Saint-Cirq-Lapopie
•    Cahors, hoofdstad van Lot

De natuur in Lot

Lot is een authentiek stukje Frankrijk. Op sommige plekken lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Lot ligt voor een groot gedeelte op kalkhoogvlaktes, de Causses. Een groot deel ligt in het natuurpark Parc Natural Regional des Causses du Quercy. De hoogvlaktes worden op diverse plaatsen doorsneden door rivierdalen, die tientallen meters lager kunnen liggen, zoals de rivier Lot. In het kalksteen liggen vele grotten, zoals de druipsteengrotten van Padirac. Sommige grotten hebben prehistorische grotschilderingen, zoals de grot van Pech Merle. Ook bebouwing van de rotsen, zoals het château des Anglais in Cabrerets zijn een bezichtiging waard. 

Steden en bezienswaardigheden in Lot

Naast mooie natuur liggen er in Lot ook vele karaktervolle dorpen en prachtige kastelen. 
Saint-Cirq-Lapopie, met zijn schilderachtige, oude centrum met smalle straatjes, wordt gezien als een van de mooiste plaatsjes in Frankrijk. Het historisch dorp ligt bovenop een steile rots, zodat u zich boven de rivier Lot bevindt. In het dorp zelf zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, zoals een romaanse kerk, een fort en een kasteel. 

Lots hoofdstad Cahors heeft een mooie, historische binnenstad met kathedraal en klooster. Niet te missen is de Pont Valentré uit de veertiende eeuw, dat bestempeld is als werelderfgoed. Het is heerlijk om in de diverse tuinen te wandelen en rond te kijken. 
Ook Figeac heeft een prachtig historisch centrum en ligt aan de rivier Célé. De stad nodigt uit om rond te wandelen en alles in je op te nemen, zoals het Hotel de la Monnaie. Onderweg komt u diverse kerken, pleinen, tuinen, musea en architectonisch interessante hotels tegen. 
Rocamadour is een prachtige bedevaartsstad, die gebouwd is tegen een bergwand. De zeven heiligdommen kunnen via een trap worden bereikt.