Ga naar de homepage

Camping Les Sources ***

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
7,2
264 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Aan de rand van St. Jean-du-Gard
  • Verzorgde groene terrassencamping
  • Verwarmd zwembad
  • Verwarmd sanitair
  • Zwemmen in de Gardon (1,4 km)
  • Stoomtrein van St. Jean-du-Gard

In Nationaal Park Cevennen, aan de voet van het Cevennengebergte, ligt camping Des Sources. Je vindt deze kleine camping aan de rand van Saint-Jean-du-Gard, een oud dorpje aan de rivier de Gardon, tegen de helling van een heuvel. Hier kampeer je op een verzorgde en groene terrassencamping met speels aangelegde toerplaatsen. Binnen twintig minuutjes lopen sta je aan de weelderige oever van de Gardon, waar je een duik kunt nemen en heerlijk kunt zonnen. Neem vanuit Saint-Jean-du-Gard het authentieke stoomtreintje naar Anduze voor een leuk dagje uit.

Toon meer

Françoise en Michel zijn de eigenaren van deze kleine camping, gelegen op tien minuutjes lopen van het centrum van het middeleeuwse dorpje Saint-Jean-du-Gard. De camping ligt tegen een heuvelhelling aan de voet van de Cevennen, aan een weg die vanuit het dorp omhoog loopt. Een smalle afrit leidt je naar het centrale gebouw op de camping. Daar kun je inchecken bij de receptie of even uitrusten op het terras.

Verzorgde natuurcamping

Op het kampeerterrein heeft de natuur de vrije hand. Hoge bomen zorgen voor schaduwrijke plekjes, kleurrijke struiken en planten groeien weelderig. Je kampeert midden in de natuur op speels aangelegde terrassen. De toerplaatsen bieden een prachtig uitzicht op de bergachtige omgeving. Ook de chalets en mobilhomes liggen mooi tussen de bomen en het struikgewas.

Rustige kampeerbestemming voor gezinnen

In het hoogseizoen kom je op de camping voornamelijk jonge gezinnen uit heel Europa tegen. Dan is de camping een echte gezinscamping, waar kleine kinderen heerlijk kunnen spelen. In het laagseizoen komen hier veel vijftigplussers die de camping niet alleen als leuke kampeerbestemming zien, maar ook als goede uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten door de bergachtige natuur.

Verwarmd zwembad

Aan de zijkant van het kampeerterrein, in de zon en uit de wind, ligt het zwembad. Een heerlijke plek om verkoeling op te zoeken, ook voor de kleintjes. Los van het grote verwarmde zwembad is ook nog ondiep badje, zodat ook de kleinste waterliefhebbers hier lekker en veilig kunnen badderen.

Zwemmen in de Gardon

Langs Saint-Jean-du-Gard stroomt de rustige rivier de Gardon. Op de mooie kiezelstrandjes kun je heerlijk zonnen, terwijl je in de rivier zelf heerlijk kunt zwemmen. Binnen twintig minuutjes lopen sta je aan de bosrijke oever, waar je kunt genieten van zon, water en de mooie natuur.

Eten op de camping

In het gezellige centrale gebouw vind je een restaurant met een deels overdekt terras. In het hoogseizoen bereidt een professionele kok hier het diner, terwijl eigenares Françoise in het laagseizoen achter het fornuis staat. Erg uitgebreid is de menukaart niet, maar het eten is lekker. Daarnaast kun je er, op bestelling, iedere ochtend vers brood krijgen. Voor de dagelijkse boodschappen ligt er in het dorp, op een kwartiertje lopen, een supermarkt met ruim assortiment.

Verwarmd sanitair

Op de camping vind je twee goed onderhouden sanitairblokken. Een van de gebouwen ligt op een hoger gelegen terras, het andere iets dichter bij de ingang op een lager gedeelte van het kampeerterrein. Hierdoor hoef je nooit ver te lopen naar de toiletten en douches, die prima worden schoongehouden. Omdat beide toiletgebouwen worden verwarmd zul je het er zelfs op een koude nacht nooit koud hebben.

Van Saint-Jean-du-Gard naar Anduze

Tijdens je vakantie op camping Des Sources kom je waarschijnlijk meer dan eens in Saint-Jean-du-Gard. In dit gezellige dorpje met zijn oude gebouwen vind je altijd wel een leuk terrasje of een marktje. Ook kun je er op een stoomtrein stappen, die je door de prachtige natuur naar Anduze rijdt, een dorpje zo’n twintig kilometer verderop. Het treintje maakt een tussenstop bij de bamboetuin van Prafrance, net buiten Anduze. In deze grote botanische tuin kun je vele verschillende bamboesoorten bewonderen.

Bekijk campingwebsite 
  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

G. Van Dael

"Magnifieke camping, rustig en gezinsvriendelijk, in het hart van de zuidelijke Cevennen.Dicht bij een kraakheldere rivier, waar de natuur al haar schoonheid tentoonspreidt. In de omgeving: bekende bamboebos, stoomtrein naar Anduze, Nîmes, Pont du Gard, Uzès. Huurmogelijkheden: chalets, stacaravans en caravans. Speciale aanbiedingen voor senioren. Tien minuten wandelen naar St. Jean-du-Gard. Verwarmd zwembad vanaf opening. Sanitair eveneens verwarmd."

Inspecteur Mevr. G. Van Dael

G. Van Dael

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792621

Beoordelingen (264)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,2

Sanitair
6,6
Personeel
8,4
Prijs-kwaliteitverhouding
8,3
Kindvriendelijkheid
6,0
Entertainment
8,1
Sportfaciliteiten
4,8
Zwembad
6,5
Eten en drinken
6,5
Omgeving
9,3

Cornelis V, op deze camping in augustus 2023

7,0

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Goed verblijf, sanitair is erg basic. Receptie is vriendelijk
Minpunten - Erg sober sanitair.
Bron: Ctoutvert

Johan V, op deze camping in augustus 2023

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Kleinschalige camping met schaduwrijke plaatsen, leuk zwembad en alles netjes. Genoeg te doen in de omgeving.
Minpunten - De dame van de camping wil zo graag haar best doen het iedereen naar het zin te maken en alles perfect te laten verlopen waardoor het ongemakkelijk wordt soms, zeker als je geen Frans spreekt. Maar zeker geen reden ok niet meer te gaan.
Bron: Ctoutvert

Carl D, op deze camping in juli 2023

8,8

Pluspunten - Komen reeds meer dan veertig jaar en op dezelfde plaats. Elk jaar dezelfde mensen uit Nederland, United Kingdom, Denemarken en Belgen is thuiskomen bij buitenlandse familie.
Minpunten - De avonden dat er groepen zangers optraden.
Bron: Ctoutvert

Jan G, op deze camping in juni 2023

9,0

Reisgezelschap: Alleengaand

Pluspunten - Prima
Bron: Ctoutvert

H.W. H, op deze camping in juli 2022

8,0

Reisgezelschap: Alleengaand

Pluspunten - Prachtige camping met veel oude bomen en lekker veel schaduw
Ongedwongen sfeer
Lifemuziek

Minpunten - Omroepinstallatie
Toiletpapier uit de muur

Bron: Ctoutvert

Britt D, op deze camping in juni 2022

8,7

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Mooie natuur
Leuke fietsomgeving

Minpunten - Te weinig verlichting in het sanitair
Eten in het restaurant is geweldig van smaak maar alles is te hard gebakken/gekookt

Bron: Ctoutvert

Carl D, op deze camping in juni 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Alles
Bron: Ctoutvert

Stan R, op deze camping in juni 2022

9,5

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Natuur en personeel uitstekend
Bron: Ctoutvert

Nicky V, op deze camping in juli 2021

7,3

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - De camping heeft schaduwrijke plaatsen en is op wandelafstand (20 min) van Saint-Jean-Du-Gard. Daarnaast is de camping top voor gezinnen met kinderen! De kids kunnen en mogen vrij rondlopen en spelen zonder dat anderen hier last van hebben.
Minpunten - Toen we aankwamen, kregen we geen plattegrondje waardoor we heel erg moesten zoeken naar onze kampeerplaats. Ook werd er weinig info gegeven over de mogelijkheiden die de camping en zijn omgeving te bieden heeft. Wanneer er iets te doen is wordt dit omgeroepen via speakers (enkel in het Frans) over de gehele camping. Dit deed ons erg voelen alsof we op een jeugdkamp waren. Tot slot is het sanitair geen gesloten gebouw waardoor zand, modder en blaadjes gewoon overal verspreid liggen en naar binnen kunnen.
Bron: Ctoutvert

Jos K, op deze camping in juli 2021

6,2

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Rustige camping, met goede sanitaire voorzieningen.
Minpunten - Te veel zgn muziekavonden.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 34,30
Richtprijs 2
€ 42,00
Openingsperiode *
28-03-2024 t/m 22-09-2024
Oppervlakte
2,4 ha
Hoogteligging
202m
Aantal toerplaatsen
68 (80 - 120m2)
Aantal camperplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
15
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Seniorenkorting
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Hurktoiletten
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Stranddouches
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:15
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Koelelementen
  • Elektrische fietsen
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:24 m2
    • Verwarmd:ja
  • Stranddouches
  • Zwemshorts verboden
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:24 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Frans
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Beachvolleybal
  • Boogschieten
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • (Pool)biljart
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.3 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère, 6 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:100 m2
    • Aantal:10
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:4001 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 23.4° 21.8° 19.3° 22.3° 22.3° 19.7° 16.3°
Min 11.9° 11.2° 9.9° 8.6° 11.7° 9.7° 6.6°
Neerslag 5% 0% 5% 5% 0% 35% 65%
Windrichting NO N Z NW N NW N
Windkracht 3 3 3 2 3 3 4

Klimaat

Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 68 5
Feb 71 5
Mrt 56 7
Apr 59 8
Mei 61 9
Jun 39 10
Jul 25 11
Aug 52 10
Sep 67 8
Okt 132 6
Nov 69 5
Dec 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Les Sources
    route de Mialet
    30270 / St. Jean-du-Gard
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°6'48"N 3°53'31"E
  • A7 Bollène - Pont-St-Esprit - Bagnols-sur-Cèze - Alès - Anduze - St. Jean-du-Gard. Na verkeerslichten rechts 1,3 km.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Les Sources boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.camping-des-sources.fr

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Les Sources. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Les Sources ***

Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources
Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources Camping Les Sources

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen