Ga naar de homepage

Camping La Pinède ****

Algemene gegevens
Richtprijs € 44,80

Te midden van een dennen- en eucalyptussenbos en in de baai van Calvi ligt de viersterrencamping La Pinède. Vanaf de camping ben je binnen een paar minuten op het strand. Je steekt alleen even het spoorbaantje over. Met je voeten in het zand kun je de stad Calvi al zien liggen. Calvi is een gezellig stadje met nauwe, gezellige steegjes. Het eiland Corsica zelf kenmerkt zich door prachtige hagelwitte zandstranden en bijzondere Calanche-kliffen. Niet voor niets is de bijnaam van het eiland: Ile de Beauté. De pracht van dit eiland zie je al als de boot afrijdt en de weg naar de camping toe maakt het nog mooier. Het is niet altijd een pretje om je in het verkeer op Corsica te begeven, maar het doel maakt het meer dan waard. En dan wordt je in het hoogseizoen op La Pinède ook nog eens welkom geheten met een lekker drankje. Dat is nog eens een goed begin van de vakantie.

Toon meer

Eigen kampeermiddel of accommodatie

De kampeerplaatsen op La Pinède zijn schaduwrijk en niet afgebakend. Als je wat dichter bij de Avenue Christophe Colomb (de weg richting Calvi) staat, dan kan het zijn dat je ’s nachts het verkeer kunt hoort. Je kunt er ook voor kiezen om zonder tent, caravan of camper naar La Pinède te gaan, want er zijn veel huuraccommodaties. De mobile homes zijn gezellig aangekleed, waardoor je het idee hebt dat je in een knus chalet overnacht. Op deze camping is de kans groot dat je naast een gezin met kinderen staat, want daar richt de camping zich met vele faciliteiten op. Kinderen van 5 tot 12 jaar worden de hele dag vermaakt door gediplomeerde animatoren. Ze kunnen meedoen aan knutselworkshops, spelletjes en schattenjachten. ’s Avonds worden bij het restaurant diverse thema-avonden georganiseerd voor jong en oud. De leukste? De traditionele Corsicaanse avond.

Sporten en ontspannen

Tijdens de vakantie nog even aan de conditie werken? Dan zit je op Camping La Pinède goed. In het openlucht fitnesspark kun je zelf aan de slag of je kunt mee doen met één van de georganiseerde sporttoernooien. In de ochtend worden zelfs krachttrainingen op het strand gegeven en bij de ondergaande zon kun je meedoen met beachzumba. Of je doet het iets rustiger aan tijdens een ontspannende yogasessie. Wil je echt helemaal tot rust komen? Breng dan enkele uurtjes door in de wellness en spa. Je kunt hier relaxen in de jacuzzi, sauna en hammam of geniet van een heerlijke massage. Op het strand kunnen kinderen urenlang spelen in de zee, terwijl ouders genieten van de zon (of natuurlijk lekker meespelen in de zee). Op de camping is ook een zwembad met glijbanen en speeltoestellen. In het zwembad worden in het hoogseizoen watersportactiviteiten georganiseerd.

Wafels, pannenkoeken en lokale specialiteiten

Bij dat zwembad kun je de hele dag terecht voor ijsjes, wafels en pannenkoeken. ’s Avonds staan ze in het restaurant voor je klaar om van verse Corsicaanse producten van het land en uit de zee een heerlijke maaltijd te bereiden. Wil je iets bijzonders ondernemen? Ga dan naar de betoverende wijngaarden van Le Domaine Orsini. Het domein verspreid zich over ruim 80 hectare heuvels en je kunt hier zien hoe nog op traditionele wijze wijn wordt gemaakt. Ook voor kinderen is dit een leuk uitstapje, want ze maken ook noga en die is werkelijk verrukkelijk!

Korting in het laagseizoen met CampingCard ACSI

Voordelig kamperen in het laagseizoen met de CampingCard ACSI

CampingCard ACSI is een handig kaartje dat u tot wel 50% vakantievoordeel oplevert! In 2018 kunt u op maar liefst 3330 campings terecht, in 21 Europese landen. U betaalt één van de vijf, vaste lage tarieven in het voor- en naseizoen!

De voordelen

  • Tot 50% korting! Met uw CampingCard ACSI verblijft u tegen vier vaste lage tarieven extra voordelig op de mooiste campings in heel Europa.

  • 3330 campings, door ACSI geïnspecteerd! Met uw CampingCard ACSI kunt u op 3330 campings terecht, verdeeld over 21 Europese landen.

  • Voordelig kamperen met (klein)kinderen Op ruim 650 campings zijn kinderen (t/m 5 jaar) bij het CampingCard ACSI-tarief inbegrepen.

7,7
Gemiddelde beoordeling Bekijk 32 beoordelingen

Openingsperiode van camping + uw verblijfsperiode

augustus 2018
ma di wo do vr za zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
september 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
november 2018
ma di wo do vr za zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
december 2018
ma di wo do vr za zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

31 Camping geopend

31 Camping gesloten

31 Gekozen datum

Gedetailleerde informatie over de camping

M. Kemps

"Mooi gelegen grote camping met voldoende schaduw bij Calvi en de zee."

M. Kemps

Inspecteur Dhr. M. Kemps

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)498360163
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,7

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
7,6
Personeel
8,0
Prijs-kwaliteitverhouding
7,7
Kindvriendelijkheid
8,2
Entertainment
7,5
Sportfaciliteiten
7,8
Zwembad
7,3
Eten en drinken
7,7
Omgeving
8,2

Cor Ronda, op deze camping in mei 2018

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Vriendelijke / behulpzame ontvangst. Grote (met sportieve mogelijkheden) camping, zeer ruime plaatsen veelal met schaduw. Rustige ligging. WIFI gratis gehele camping. Sanitaire inrichting en onderhoud PRIMA. Paadje naar zee met prachtig strand. Restaurant, winkeltje aanwezig. Met ASCI in voorseizoen toch maar met onze camper 4 nachten gebleven. Calvi op loopafstand. Verder fietsen mogelijk. Een aanrader dus.

Steven W, op deze camping in juni 2014

8,5

Reisgezelschap: Jongere paren

Prima camping, genoeg schaduw van de bomen, maar ook genoeg zon. Sanitair erg netjes, vrij nieuw, alleen geen wc-brillen. De grond is wel erg hard, een paar haringen voor de tent zijn hierdoor gesneuveld.
Van de grote weg hebben wij totaal geen last gehad, je moet ook niet direct langs de weg gaan staan natuurlijk, dat heb je zelf in de hand. Het strand is erg dichtbij, je hoeft eigenlijk alleen de weg over te steken en dan nog ongeveer 500 meter te lopen. Reacties dat het strand "ver sjouwen" is, begrijp ik ook niet, je ziet zelf al dat de camping niet aan het strand ligt. Gezeur over geen bereik met je schotel begrijp ik ook niet, je ziet toch zelf dat er bomen staan? Dan maar geen tv kijken, je bent immers op vakantie.

Fam. van Schoote, op deze camping in juni 2012

8,2

Reisgezelschap: Paren

Leuke camping om Calvi en omgeving te bezoeken. Op loopafstand van strand en Calvi. Goed sanitair, douches niet altijd warm. Royale plekken in voorseizoen. Voldoende schaduw.

Marie-Louise Zwanenberg, op deze camping in augustus 2013

8,2

Reisgezelschap: Paren

Nette camping met plaatsen in schaduw. sanitair schoon. Centrum Calvi op loopafstand via loopbrug aan het strand.

Marc Kemps, op deze camping in juni 2015

8,1

Reisgezelschap: Senioren

Ik begrijp sommige reacties op deze camping niet. Het strand ligt echt vlakbij, gewoon een weg oversteken en je bent er... Geen schotelontvangst? Dan moet je maar een plaats uitkiezen waar er wel ontvangst is, dat zie je toch op voorhand. Het sanitair is zeer netjes en wordt keurig onderhouden, met warme douches en heet water om af te wassen. Van de weg naast camping heb je totaal geen overlast, je hoort nauwelijks de voorbijrijdende wagens. Het personeel is supervriendelijk, was het maar overal zo!!! Het zwembad is inderdaad aan de zeer kleine kant, maar je hebt vlakbij een heeeeeeel groot zwembad, de zee!! DEZE CAMPING KAN IK VOOR IEDEREEN AANBEVELEN.

Ton en Joke, op deze camping in mei 2013

8,0

Reisgezelschap: Paren

Prima camping, mooie uitval basis voor tochtjes. Prima strand. Restaurant heeft lekker eten. Leuke tijd gehad.

Kees Lips, op deze camping in juni 2013

7,7

Reisgezelschap: Senioren

Vonden dit een wat rommelige indruk. Erg goed beschaduwd maar daardoor soms moeilijk om tv-ontvangst te krijgen. Calvi ligt op loopafstand langs een leuke wandelroute (houten plankier) langs het strand.

Rudi, op deze camping in september 2014

7,6

Reisgezelschap: Senioren

Prachtig gelegen camping op wandelafstand van Calvi en op enkele minuten van het strand. Zwembad is er niet, toch niet wat je kan verstaan uit een normaal zwembad. Wat er is, is niets anders om eens met de voeten erin te gaan :(

Gerda van Beek, op deze camping in mei 2013

7,6

Reisgezelschap: Paren

Aardige camping op loopafstand van het zandstrand en op loopafstand van Calvi (20 min.). Schaduwrijk. Veelal kleine, afgebakende plekken, die onder water komen te staan bij regen. Sanitair was matig, douches wel warm. Prima uitvalsbasis om het prachtige plaatsje Calvi te bekijken.

louis beeke, op deze camping in juni 2013

7,4

Reisgezelschap: Senioren

Een rommelige camping met te veel schaduw van de bomen. Schotelontvangst was op onze stek niet te doen. Sanitair werd niet goed bijgehouden. Douches waren niet echt warm.
Men kan hier niet spreken van een camping aan zee, want je moet toch heel wat sjouwen om er te komen. Wel mooie uitstapjes maken in de omgeving en een bezoek aan de stad Calvi is de moeite waard. De camping was niet naar tevredenheid. Rommelig/te veel schaduw en er is geen sprietje gras, dus met regen alleen maar modderplassen en veel gevallen bladeren.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 44,80
Richtprijs 2
€ 64,60
Openingsperiode
31-03-2018 t/m 10-11-2018
Oppervlakte
5 ha
Aantal toerplaatsen
123 (80 - 100m2)
Aantal huuraccommodaties
139
Camping geschikt voor gehandicapten
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!)

Populaire voorzieningen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:223 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemparadijs
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:64
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
    • wifi-zone gratis
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:amex | mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Receptie goed toegankelijk voor gehandicapten
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Italiaans
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor gehandicapten
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Zandbodem
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Gemeenschappelijke barbecueplaats
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:64
  • Bungalows/chalets
    • aantal:75
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Zwemparadijs
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:223 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:15 m2
    • Verwarmd:ja
  • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
Wellness
  • Sauna
  • Whirlpool
  • Stoombad
  • Beautycenter
  • Massage
Strand
  • Zandstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Windsurfcursus
  • Snorkelen
  • Waterskiën toegestaan
  • Scuba-diving
  • Waterskicursus
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
  • Zeilcursus
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:15 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Italiaans
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Minigolf
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
  • Paardrijden
  • Ponyrijden
  • Minigolf
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Frans | Italiaans
    • periode:20-06/15-09
  • Visgelegenheid
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0,1 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0,4 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor kampeerauto's
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:12 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Minder-validen
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor gehandicapten
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor gehandicapten
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Dag en nacht rustig
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Camping info app
Adres & Route

Wilt u camping Camping La Pinède boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de website van de camping

  • Camping La Pinède
    route de la Pinède
    20260 / Calvi
    Frankrijk

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    42°33'12"N 8°46'7"E
  • N197 van l'Île Rousse richting Calvi. Bij Calvi (na plaatsnaambord) na 200m rechtsaf. Campingborden volgen. Camping is gelegen in bos van La Pinède.

  • Let op! Sinds 13 juli 2015 is het voor veel Franse campings verboden om eigen wegwijzerborden te plaatsen. Het is verstandig om de GPS-coördinaten te gebruiken om de camping te vinden.

  • Contact

  • www.camping-calvi.com

Neem contact op

Toon op kaart
Laden
Het weer op deze camping

Weersverwachting

Di

23 / 10

 

Wo

24 / 10

 

Do

25 / 10

 

Vr

26 / 10

 

Za

27 / 10

 

Zo

28 / 10

 

Ma

29 / 10

 
Max. 21.9° 24° 24.7° 24.1° 22.3° 18.4° 17.2°
Min 9.7° 11.2° 11.1° 13.2° 16° 14.9° 12°
Neerslag 0% 0% 0% 5% 70% 70% 80%
Windrichting N ZW NW ZW ZW Z Z
Windkracht 4 4 3 3 4 4 3

Gemiddelde temperatuur

Klimaat

Relatieve vochtigheid Zonne-uren
Jan. 69% 4
Feb. 65% 6
Mrt. 66% 6
Apr. 66% 8
Mei 67% 9
Jun. 60% 11
Jul. 55% 12
Aug. 59% 9
Sep. 63% 8
Okt. 72% 6
Nov. 69% 4
Dec. 66% 4
Weeronline
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping La Pinède".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Advertentietekst uit de ACSI Campinggids Europa

Met zijn ligging aan één van de mooiste fijnzandstranden van Europa, verwelkomt camping La Pinède u in een bos van dennen en eucalyptussen, op 20 minuten wandelen van het centrum van Calvi. In dit pareltje van 5 hectare vol bloemen en groen beleeft u een onvergetelijke vakantie onder de Corsicaanse zon.

Camping La Pinède ****