Ga naar de homepage

Sites & Paysages de Vaubarlet ****

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
7,9
234 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Kamperen voor natuurliefhebbers
  • Toerplaatsen op grote grasvelden
  • Paradijs voor kleine kinderen
  • Verwarmd buitenbad
  • Huisgemaakte pizza's
  • Ligt aan rivier de Dunière

Te midden van de bosrijke en heuvelachtige natuur van de Haute-Loire ligt camping Sites & Paysages de Vaubarlet. Deze camping is een mooie kampeerbestemming voor natuurliefhebbers en een paradijs voor kinderen. Met een goed gevuld animatieprogramma, een grote speeltuin en een zwembad kunnen de kleinste kampeerders zich hier lekker uitleven. Om helemaal tot rust te komen hoef je alleen maar de natuur in te lopen of te gaan zitten aan het riviertje La Dunières, dat langs de camping op stroomt.

Toon meer

De camping ligt zo’n veertig kilometer ten zuiden van Saint-Étienne. De N88 brengt je via deze stad in zuidelijke richting de heuvels van de Auvergne in. Bij het plaatsje Monistrol-sur-Loire neemt de D44 het over. Deze glooiende weg leidt je via de D43 verder over het Franse platteland naar de camping. Het uitzicht is soms indrukwekkend: de velden lijken eindeloos, de zachte heuvels liggen vriendelijk op de achtergrond. De natuur rondom de camping wordt al ruiger. Dit ruige karakter wordt gecompenseerd door de vriendelijkheid van de campingeigenaresse en het personeel.

In de vallei, tussen de heuvels

De camping ligt in de vallei van de rivier La Dunières. Het dal wordt omrand door steile, beboste heuvels. Het weidse, bosrijke kampeerterrein ligt midden tussen deze heuvels. Goed verzorgde toerplaatsen liggen op grote grasvelden aan de bosrand. Hierdoor heb je altijd genoeg schaduw aan de achterzijde, terwijl je een uitgestrekt zicht hebt. Hoewel je op de camping vooral toerplaatsen ziet, is het aanbod aan huuraccommodaties vrij veelzijdig. Je hebt de keuze uit mobilhomes, chalets, lodgetenten en roulottes.

Paradijs voor kinderen

Camping Sites & Paysages de Vaubarlet is helemaal ingericht voor kleinere kinderen. Deze jongste garde kampeerders zal de tijd van zijn leven hebben op de camping. In het hoogseizoen zijn zes van de zeven dagen per week gevuld met animatieactiviteiten, vooral in de openlucht. Doen ze liever niet mee, dan kunnen ze zich uitleven in de speeltuin, op het springkussen of in het zwembad. Dit verwarmde buitenbad heeft een apart badje voor de kleinste zwemmers. Wil je de kleine in de gaten houden, kies dan een stoeltje uit op het terras bij de bar. Dit vind je direct naast het zwembad.

Huisgemaakte pizza’s

Een afhaalmaaltijd of liever uitgebreid tafelen? Op deze camping kan het allebei. Naast het zwembad vind je het restaurant, waar de gerechten worden klaargemaakt met verse streekproducten. Probeer bijvoorbeeld eens een van de huisgemaakte pizza’s.

Sanitair

Het sanitair op de camping ziet er piekfijn uit. De luxe van handzeep bij het fonteintje lijkt een kleinigheid, maar staat wel symbool voor de zorg die de camping draagt voor zijn gasten. Douches en toiletten zijn altijd brandschoon. Mocht er toch eens iets aan de viezige kant zijn, dan komt het personeel snel in actie.

Vissen, pootjebaden en wandelen

In alle rust je hengel uitgooien, lekker pootjebaden of een natuurwandeling: wat kan ontspanning soms eenvoudig zijn. De rivier La Dunières is de ideale plek voor een paar uurtjes ontspannen aan het water. Hier zie je vissers in het ondiepe water staan, maar ook kinderen komen er graag badderen. Voor een wandeling hoef je enkel vanaf de camping de bossen en heuvels in te lopen. Bij de receptie helpen ze je graag om een route uit te stippelen naar jouw wens.

  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

E.A.M. Middeldorp-Aussems

"Prachtige familiecamping gelegen aan de oever van een riviertje. Ruime plaatsen, erg schoon en mooi sanitair. Bar, restaurant, terras bij het zwembad. Rust en ruimte. Zeer sympatieke en behulpzame eigenaresse."

Inspecteur Mevr. E.A.M. Middeldorp-Aussems

E.A.M. Middeldorp-Aussems

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792213

Beoordelingen (234)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
8,0
Personeel
9,0
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
9,0
Entertainment
7,0
Sportfaciliteiten
7,2
Zwembad
7,3
Eten en drinken
6,2
Omgeving
8,9

Gerdine S, op deze camping in juli 2023

9,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - We hebben het heerlijk gehad!
Bron: Ctoutvert

amigo R, op deze camping in september 2022

8,0

Pluspunten - Een heerlijke vakantie gehad en een zeer mooie omgeving en vriendelijk beheerders
Minpunten - Het restaurant mag wel vernieuwd worden en langer open om nog te kunnen eten
Bron: Ctoutvert

Judith L, op deze camping in augustus 2022

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Prachtige ligging, mooi uitzicht op de gorges, heerlijk zwembad, hartelijk personeel, veel vertier voor kinderen
Minpunten - 1 sanitair beschikbaar ipv 2
Bron: Ctoutvert

Bart E, op deze camping in augustus 2022

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - We hebben hier een heerlijke tijd gehad. Fijn zwembad en een heel leuk riviertje om dametjes te bouwen. Het eten in het restaurant was lekker; het personeel erg vriendelijk
Bron: Ctoutvert

Menno B, op deze camping in augustus 2022

8,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Wij hebben genoten van de directe groene omgeving van de camping, de rivier waar de kinderen heel leuk hebben gespeeld en alles wat er in de omgeving te doen is. Wil je ontspannen kan dat bij het zwembad of de rivier en er is meer dan voldoende aanbod aan leule activiteiten in de omgeving. Da
Bron: Ctoutvert

Ilona S, op deze camping in augustus 2022

7,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Gezellige sfeer.
Minpunten - Koude douches, weinig toiletten en geen waterpunt op de plaats.
Bron: Ctoutvert

Davy V, op deze camping in juli 2022

6,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Grote plekken aan de rivieren wel wenig schaduw
Minpunten - Zwembad onverzorgd en te klein. Hele week geen warme douches door defect
Bron: Ctoutvert

Frank Z, op deze camping in juli 2022

6,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Camping de Vaubarlet heeft een prachtige ligging in het dal. Veel schaduwplaatsen en een supergroot grasveld tussen de buitenrand van de camping en het naastgelegen riviertje. De plekken zijn over het algemeen behoorlijk ruim. Jonge kinderen kunnen zich prima vermaken in het riviertje of bij het zwembad. Er is een kleine speeltuin, een opblaaskussen en een kippenren... dat is het wel. Broodjesservice is prima geregeld, dagelijks even een lijst invullen en het ligt klaar voor de volgende ochtend. De sfeer op de camping is goed en gemoedelijk, veel Nederlanders en Fransen.
Minpunten - De camping wordt gerund met de 'Franse slag'. Het zwembad wordt niet best onderhouden (gevaarlijk losliggende tegels, takken groeien over de ligstoelen heen, overal onkruid, etc.). We hadden even een paar dagen nodig om onze weg hierin te vinden en dit los te laten. Het restaurant heeft geen enkele uitstraling, het is er met kunststof kuipstoeltjes, felle verlichting, het ontbreken van sfeervolle aankleding of bloembakken en een matige bediening (steeds bijna een uur wachten op het eten) niet echt aangenaam vertoeven. Bij muziekoptredens wordt er ook niets gedaan om het gezelliger te maken.
Bron: Ctoutvert

Ineke G, op deze camping in juli 2022

7,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Mooie plek, heerlijk uitzicht. Goede sfeer op de camping, veel tenten en vouwwagens.
Minpunten - Het sanitair was regelmatig niet schoon en toiletpapier op. Zeker de helft van de dagen koud gedoucht (water werd niet warm).
Bron: Ctoutvert

E. L, op deze camping in juli 2022

7,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Mooi gelegen, mooi zwembad en zeer leuk riviertje, ruime plekken, gezellige sfeer.
Minpunten - Douches vaak koud.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 34,00
Richtprijs 2
€ 40,00
Openingsperiode *
15-04-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
3,5 ha
Hoogteligging
580m
Aantal toerplaatsen
92 (80 - 120m2)
Aantal huuraccommodaties
30
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:105 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:18
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • WiFi-zone
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Spaans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Privé-sanitair op de kampeerplaats
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:01-06/31-08
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-06/31-08
  • Eenvoudig menu
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:18
  • Bungalows/chalets
    • aantal:5
  • Trekkershutten
    • aantal:3
  • Koelkasten
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:4
Zwemmen
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:105 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:25 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:25 m2
    • periode:15-05/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:01-07/30-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:01-07/30-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:01-07/30-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:6 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 14.9° 15.8° 18.7° 19.2° 20.3° 11.9° 8.6°
Min 7.9° 6.2° 4.8° 6.3° 6.8° 3.1° 1.1°
Neerslag 20% 5% 5% 50% 5% 85% 90%
Windrichting N N Z N NW NW N
Windkracht 3 2 3 2 2 3 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 79% 54 2
Feb 71% 55 3
Mrt 62% 63 5
Apr 74% 68 6
Mei 68% 86 7
Jun 65% 77 8
Jul 67% 61 9
Aug 67% 77 8
Sep 70% 75 7
Okt 75% 80 4
Nov 79% 71 3
Dec 76% 59 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Sites & Paysages de Vaubarlet
    D43 route De Grazac, les Obletières
    43600 / Sainte Sigolène
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°12'59"N 4°12'45"E
  • De N88 verlaten bij afslag Monistrol-sur-Loire/Ste Sigolène. Ri Ste Sigolène volgen (D44). Voor Sigolène de D43 ri Grazac. Campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u Sites & Paysages de Vaubarlet boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Sites & Paysages de Vaubarlet. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Sites & Paysages de Vaubarlet ****

Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet
Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet Sites & Paysages de Vaubarlet

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen