Ga naar de homepage

Gebruiksaanwijzing ACSI Klein & Fijn-app

De ACSI Klein & Fijn-app helpt u bij de zoektocht naar een kleine, gemoedelijke camping die aan uw wensen voldoet. De app is ook zonder internetverbinding te raadplegen. De campinginformatie is dus altijd en overal beschikbaar.

Inhoudsopgave

 1. Download de app
 2. Beginnen
 3. Download campinginformatie
 4. De kaart
 5. Lijstweergave
 6. Zoeken
 7. Filters
 8. Campinginformatie
 9. Instellingen
 10. Menu
 11. Camping beoordelen
 12. Belangrijk om te weten

1. Download de app

U kunt de app downloaden via de Apple App Store (voor iPhone en iPad) en via Google Play (voor apparaten met een Android besturingssysteem). Bekijk eerst of uw toestel geschikt is. Bij de instellingen kunt u vinden wat de versie van uw besturingssysteem is. De app is namelijk geschikt voor iPhone 4 (en hoger) en iPad 2 (en hoger) met iOS 7 (en hoger), en smartphones en tablets met Android (versie 4 en hoger). Ziet u de app niet in Google Play of de Apple App Store staan? Dan is uw apparaat helaas niet geschikt voor deze app.

Probeer de ACSI Klein & Fijn-app eerst gratis uit met 25 geselecteerde campings in de Dordogne. Daarna kunt u in de app de informatie van alle (2018) campings aanschaffen voor € 2,99. U koopt toegang voor 1 jaar. Gedurende dat jaar krijgt u gratis updates.

App Store Google Play


2. Beginnen

Open de app op uw toestel. Het opstarten kan even duren. Daarna komt u op kaart terecht met 50 campings rond het Gardameer. Via het menu kunt u bij 'Koop & ontgrendel' de complete informatie kopen.

Druk op de landenpakket naar keuze. Log vervolgens in met uw Apple of Google Play gegevens. Heeft u nog geen account? Ga dan eerst naar de Apple App Store of Google Play om er één aan te maken.

U betaalt dus via de Apple App Store of Google Play en niet rechtstreeks aan ACSI. Deze methode is beproefd en veilig.

Beginnen

Download landenpakketten

3. Download campinginformatie

Bij 'Downloads' staan nu de gekochte landenpakketten. U kunt hier landenpakketten downloaden, verwijderen en opnieuw downloaden. Hier kunt u ook instellen of u de informatie wilt opslaan op SD kaart of op uw apparaat.*

Het is natuurlijk mogelijk om meerdere pakketten te downloaden, downloads te verwijderen of opnieuw te downloaden. Wanneer u eenmaal een pakket heeft aangeschaft hoeft u er niet opnieuw voor te betalen.

Om te downloaden moet uw toestel verbinding hebben met internet. Het is verstandig om de informatie voor vertrek te downloaden met uw eigen, stabiele wifi-verbinding.

Heeft u de pakketten die u wilt? Druk dan op 'Zoek een camping'.

* Alleen beschikbaar vanaf Android 4.4.


4. De kaart

Heeft u 'locatiebepaling' geactiveerd op uw toestel? Dan ziet de app waar u zich op dat moment bevindt. U herkent uw locatie aan het blauwe puntje op de kaart. Bij lijstweergave vindt u de campings die het dichtst bij u in de buurt liggen. Met het viziertje, rechtsonder, centreert u uw locatie weer op de kaart.

Het is ook mogelijk om handmatig een locatie in te stellen. Bijvoorbeeld als 'locatiebepaling' staat uitgeschakeld of als u een camping wilt vinden in de buurt van een andere locatie. Gebruik hiervoor het vlaggetje. Druk erop en plaats hem op een plek op een kaart. Druk vervolgens op het vinkje om hem 'vast te zetten'. U kunt hem weer verwijderen door op het kruisje te drukken.

Met uw vingers kun u inzoomen en uitzoomen op de kaart. Druk op een tentje om informatie over de camping te zien. Het tentje wordt dan blauw en u herkent de geselecteerde camping in de lijstweergave.

De kaart

Lijstweergave

5. Lijstweergave

Bij lijstweergave ziet u de dichtstbijzijnde campings. Standaard staat deze sortering op 'Aanbevolen'. U kunt ook kiezen voor een andere sortering; op afstand (hemelsbreed), op beoordeling of op prijs.

Wilt u gedetailleerde campinginformatie? Druk op een camping in de lijstweergave. U ziet dan eerst de camping op de kaart, herkenbaar aan het groene tentje. Nogmaals drukken op de camping brengt u naar de gedetailleerde informatie.


6. Zoeken

Boven de kaart ziet u een vergrootglas. Als u daar op drukt verschijnt een scherm waar u een zoekterm (campingnaam, regionaam of plaatsnaam) in kunt vullen. U kunt ook op één van de landen drukken die worden weergegeven.

Als u een zoekterm gebruikt, verschijnen er drie tabbladen waarmee u uw resultaat verder kunt specificeren; Campings, Plaats en Land/Regio. Druk vervolgens op een resultaat en het wordt getoond op de kaart.

Zoeken

Filters

7. Filters

U kunt een camping vinden met behulp van filters en op die manier uw voorkeuren aangeven. Daarvoor dient u eerst het filter te activeren door het schuifje op ‘aan’ te zetten. Met een druk op 'Zoeken' keert u terug naar de kaart en ziet u het resultaat van uw filters. Wilt u geen filters gebruiken? Zet het schuifje dan weer op 'uit'.

De door u ingestelde filters ziet u terug bij 'Mijn filters'. Daar kunt u ook een filter verwijderen door hem ingedrukt te houden. Wilt u alle filters in één keer verwijderen? Gebruik dan 'Wissen'. De app onthoudt de door u ingestelde filters. Dat is handig voor toekomstige zoektochten.

Let op; als u het filter activeert heeft dat ook invloed op de resultaten bij het ‘vrij zoeken’.


8. Campinginformatie

Elke camping heeft gedetailleerde informatie die overzichtelijk wordt weergegeven op een eigen pagina.

U kunt een camping toevoegen aan uw favorieten door te drukken op het hartje. Met een druk op het autootje ziet u het adres en kunt u de route naar deze camping plannen. Hiervoor kunt u Google Maps of Apple Kaarten gebruiken of uw eigen navigatie-app. U verlaat dan tijdelijk de app, maar die blijft op de achtergrond wel actief.

Van sommige campings kunt u de website bezoeken. Alle campings zijn te mailen of te bellen als dat mogelijk is met uw toestel. Let op; u stuurt rechtstreeks een mailtje naar de camping en dus niet naar ACSI. Wij hebben dus geen invloed op de reactie van de camping.

Op het tabblad 'Algemeen' treft u alle algemene gegevens van de campings, zoals de openingsperiode, de hoogteligging en het aantal toerplaatsen. U kunt via de tabbladen ook alle voorzieningen bekijken en beoordelingen van andere kampeerders lezen. Het is ook mogelijk om zelf een campingbeoordeling achter te laten. Als u geen internetverbinding heeft dan bewaart de app uw beoordeling om die automatisch te versturen als er wel weer een verbinding is.

Campinginformatie

Instellingen

9. Instellingen

Via 'Instellingen' kunt u uw voorkeuren voor het gebruik van de app aangeven. Hier kunt u de taal instellen, kiezen voor mijlen of kilometers en bepalen of u de 'offline' of 'online' kaarten wilt gebruiken. Wanneer u geen verbinding heeft met internet worden automatisch de offline kaarten gebruikt.


10. Menu

Linksboven in uw scherm ziet u drie horizontale streepjes. Als u hier op drukt opent zich een menu. U kunt daar uw favorieten bekijken en verwijderen, uw downloads (pakketten) beheren, een beknopte handleiding en de legenda vinden en via ‘contact’ feedback naar ons sturen.

Menu

11. Camping beoordelen

Via de app kunt u een campingbeoordeling achterlaten. Ga naar de camping die u wilt beoordelen en open daar het tabblad ‘Beoordelingen’. Druk op de button met ‘Beoordeel deze camping’, vul het formulier in en druk op ‘Verzenden’. Dit kunt u ook doen als u geen internetverbinding heeft. De app bewaart namelijk uw ingevulde beoordeling en verstuurt het automatisch als u de app opstart mét een internetverbinding. U krijgt een bevestigingsmail met meer informatie over de plaatsing van de beoordeling.


12. Belangrijk om te weten

De ACSI Klein & Fijn-app bevat 2018 geïnspecteerde, kleine campings. Deze campings hebben maximaal 50 toerplaatsen.

De campinginformatie in de app is aan verandering onderhevig. De 2015-pakketten krijgen geen update. Vanaf januari 2016 kunt u een nieuwe app downloaden en nieuwe pakketten kopen. Deze pakketten zijn tot 1 jaar na aanschaf te gebruiken.

Heeft u nog vragen over de aanschaf of het gebruik van de app? Kijk dan eerst bij klantenservice. Selecteer het product 'ACSI Klein & Fijn-app' en bepaal het onderwerp waar uw vraag over gaat. Staat uw vraag er niet tussen? Klik dan op 'nee' en vul het contactformulier in. We nemen uw vraag zo snel mogelijk in behandeling.

App Store Google Play