Ga naar de homepage

Camping Floreal Colline de Rabais ****

Algemene gegevens

Camping Floreal Colline de Rabais is een camping in Virton, Luxembourg. Deze terrassencamping heeft plaatsen zonder schaduw en met enige schaduw. Er is mogelijkheid tot het huren van tenten, stacaravans en bungalows. De camping beschikt over een speeltuin.

Toon meer

Op Floreal Colline de Rabais gelden de volgende regels voor huisdieren:
- Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd) toegestaan
- Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd) toegestaan

De camping beschikt over een buitenzwembad en peuterbad.

Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een snackbar en restaurant (met ruime keuze) aanwezig. Op de camping kunt u ook terecht voor vers brood. Het is mogelijk om te internetten, want op 80% van de camping kan men met de eigen laptop internetten.

Ook te vinden in de ACSI Campinggids Europa

Ook te vinden in de ACSI Campings Europa-app

Richtprijs € 25,20

Openingsperiode van camping + uw verblijfsperiode

september 2017
ma di wo do vr za zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
oktober 2017
ma di wo do vr za zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
november 2017
ma di wo do vr za zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
december 2017
ma di wo do vr za zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

31 Camping geopend

31 Camping gesloten

31 Gekozen datum

Gedetailleerde informatie over de camping

R.G. Wauters

"Grote familiecamping gelegen op een naar het zuiden gerichte groene helling en aan de rand van de grote bossen van de Gaume. Ruime plaatsen op verschillende veldjes. Animatie voor groot en klein tijdens de schoolvakanties. Restaurant gesloten op dinsdag in de schoolvakanties, daarbuiten alleen open in het weekend."

R.G. Wauters

Inspecteur Dhr. R.G. Wauters

De inspecteur is een medewerker van ACSI. Hij/zij inspecteert jaarlijks de camping aan de hand van een lijst van bijna 200 voorzieningen en andere aandachtspunten.
De ACSI-inspecteur werkt niet voor de camping. Heeft u graag campingbrochures of wilt u reserveren, dan verwijzen wij u graag naar de informatie-aanvraag of het reserveringsformulier.
Wellicht kunt u rechtstreeks contact opnemen met de camping.

U kunt de inspecteur wel benaderen voor extra informatie over de camping en directe omgeving. Mocht het u niet lukken om de inspecteur overdag telefonisch te bereiken, dan kunt u het beter aan het begin van de avond nog eens proberen, maar niet na 22.00 uur. In het weekend is de inspecteur alleen overdag bereikbaar.

Het telefoonnummer van de inspecteur die deze camping bezocht heeft vindt u onder 'Bel deze inspecteur'.

Bel deze inspecteur

Bel +32(0)11882189
Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,5

Voeg een beoordeling toe
Sanitair
7,0
Personeel
7,7
Prijs-kwaliteitverhouding
7,3
Kampeerplaats
7,6
Accommodatie
7,6
Kindvriendelijkheid
7,8
Entertainment
7,6
Sportfaciliteiten
6,8
Zwembad
6,8
Eten en drinken
7,1
Omgeving
8,5

M de kruijf, op deze camping in augustus 2011

7,2

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Bij ons verblijf van 10 dagen 9 nachten en ik heb nog 3 nachten te gaan wil ik graag toelichten dat de kampeerplaats goed is maar het sanitaire gedeelte echt slecht is en dan druk ik me nog netjes uit ik mag toch van een camping verwachten dat je op een normale manier iedere dag twee keer kan douchen met warm water, wij met een kind van drie jaar staan hier nu 7 dagen en hebben in die 7 dagen 1 keer warm kunnen douchen. Wij vinden dit zeer slecht en triest.

m van der scheer, op deze camping in augustus 2007

7,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Zeer mooie plaatsen met 16 amp stroom. Sanitair toe aan een opknapbeurt, maar nog functioneel.
Leuk entertainmentteam voor de kleintjes.

Ilse, op deze camping in september 2009

7,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Na een rare ontvangst bij de receptie, waar we niet tot weinig informatie mee kregen, zelf maar opzoek gegaan naar een plekje. Plaatsen zijn ruim, sanitair goed, in de eerste week werd het regaelmatig schoongemaakt, 2e week helaas niet. Winkel was gedurende 2 weken helemaal niet open (stonden wel openingstijden vermeld) en na 3 x voor een dichte deur te hebben gestaan bij het restaurant er maar voor gekozen om in de stad te gaan eten, en bij de net geopende snackbar een eindje verderop friet te halen.
Ik denk dat de camping opzich wel leuk/goed is in het hoogseizoen, maar dat de camping eigenaren iets te makkelijk waren in het naseizoen, waardoor de service niet zo goed was.

Alex, op deze camping in juli 2016

7,1

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

De kampeerplaatsen zijn netjes, de omgeving is rustig. Het personeel uitermate vriendelijk en behulpzaam. Het sanitair is niet nieuw, dat geeft niet, maar is ook niet schoon. Dat hoeft echt niet meer anno 2016. Vraag gewoon advies aan de leverancier van de schoonmaakmiddelen, die kan je perfect vertellen hoe je schimmel uit de badruimtes weert en urinesporen verwijdert van de vloertegels. Het sanitair drukt zwaar op de beoordeling, dat is jammer want dat zijn nu net de zaken waar je als camping relatief makkelijk goed kunt scoren. En met een wc-rol over de camping sjouwen..... dat zou toch niet meer hoeven lijkt me. Gooi wat extra op de campingprijs en hang \"gewoon\" wc-papier op voor je gasten. De douche was overigens lekker warm.

Fam. Bijlenga, op deze camping in mei 2010

8,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Camping heeft een mooie ligging nabij Franse en Luxemburgse grens. Ideale locatie om vanuit hier uitstapjes te maken. In directe omgeving veel te doen. Campingbeheerders zijn bijzonder klantvriendelijk/behulpzaam. Erg gemoedelijke sfeer. Ruime comfortabele kampeerplekken met cai-aansluiting en gratis draadloos internet! In schoolvakantieperiodes ook animatieprogramma voor kinderen.

Wachters Danny, op deze camping in augustus 2014

6,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Wij hebben de camping op het einde van augustus bezocht. En vonden na 18/08/2015 geen animatie meer voor onze kinderen op de kinderen. Volgens hen was het seizoen al afgelopen. Ook staat hier vermeld dat je 1 hond mag hebben. Heb mensen met meerdere honden gezien. Wij hebben ook enkele bouwvallige gevaarlijke huisjes gezien. Waar kinderen gewoon konden spelen. De omgeving is super. Wij hebben ook nog andere zaken vastgesteld die eigenlijk dringend moeten verbeteren.

De Vries, op deze camping in juli 2009

5,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

De omgeving is wel mooi, maar ligt op zo\'n afstand dat je er niet makkelijk heen kan. Verder was het sanitairgebouw wel schoon bij de vloer, maar het plafond zat onder de spinnenwebben en af en toe viel er een ijskoude waterdruppel in je nek. Ook de toiletten waren niet schoon te noemen. Maar het ergste waren de ijskoude douches, die na verloop van tijd juist veel te heet werden.
Het tamelijk jonge personeel deed goed zijn best, maar werd publiekelijk vernederd door de leiding. Dat was te zien bij de receptie en naar mijn mening voert de leiding haar taken niet goed uit.

Tenslotte was er geen afscherming tussen de plaatsen, waardoor je geen privacy had. Ook stonden er nauwelijks bomen, waardoor er overdag geen schaduw was en je in de snikhete zon je dag moest doorbrengen.

Helaas geen succes.

Pastoor, op deze camping in augustus 2009

6,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Wij zijn er geweest in het hoogseizoen (1e week aug.) en toen we aankwamen wisten we het eigenlijk al: dit is niets voor ons. Nadat we alles in de omgeving bekeken hadden zijn we dan ook (eerder dan gepland) vertrokken. Het zou de camping sieren als ze fatsoenlijke foto’s van het terrein zouden plaatsen zodat je weet waar je aan begint want wij zouden dan bijvoorbeeld al nooit geboekt hebben. Je staat namelijk hutje mutje op een open veld met als afscheiding tussen de kampeerplaatsen een paar witte tegels in het gras. Samen met de ronde opstelling zorgt dit er voor dat je geen enkele vorm van privacy hebt. Iedere beweging die je maakt en ieder gesprek dat je voert kan door het hele plein gevolgd worden en omdat er alleen maar Nederlanders staan gebeurd dit ook. Wij hadden daarnaast een plein met mensen die opmerkingen maken zoals: “ . . . daar spreken ze tenminste Nederlands”.

Pastoor, op deze camping in augustus 2009

6,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Het personeel is zonder uitzondering erg jong, goedlachs, continue druk met van alles en nog wat en niet op hun taak berekent. Als je een dessertkaart aanbied verwachten je gasten ook dat je de bestelling op komt nemen, als je ijsje A besteld wil je niet ijsje B ontvangen, een kroket hoort toch echt bruin en krokant te zijn, als je aanbied om een kind bij zijn tent te komen feliciteren moet je ook op komen dagen maar vooral hoor je gasten die aan je balie staan en rustig en beleefd vragen om een formulier waarop zij verbeterpunten willen aangeven niet weg te sturen met: “Wij hebben geen klachtenformulier maar als u een e-mail wilt sturen dan zullen wij deze aandachtig doorlezen”.

Als je de hele dag voor je tent wilt zitten terwijl je kinderen vermaakt worden: reuze leuke camping.
Als je alleen maar Nederlands wilt spreken en alleen maar Nederlandse producten wilt gebruiken/kopen: reuze leuke camping.
Als je het gevoel wilt hebben in het buitenland te zijn: wegwezen!

Fam. Eikenaar, op deze camping in juli 2009

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Leuke camping met veel animatie .
sanitair werd iedere dag goed schoon gehouden wel hadden we regelmatig koud water om te douche of afwassen.
Internet werkte de eerste week prima daarna niet meer .
16 A stroom (senseo kan mee).
leuke omgeving Franstalig.
wel zijn de supermarkten duurder dan in NED.
Een prima camping om zeker nog een keer terug te komen.

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 25,20
Richtprijs 2
€ 30,40
Openingsperiode
01-01-2017 t/m 31-12-2017
Oppervlakte
8 ha
Hoogteligging
250m
Aantal toerplaatsen
232 (100 - 140m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
25
Aantal huuraccommodaties
45
Camping geschikt voor gehandicapten
Ja

* Vetgedrukte voorzieningen zijn niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen. Hiervoor moet dus extra betaald worden. (Dit betekent niet dat de niet-vetgedrukte voorzieningen gratis zijn!).

Populaire voorzieningen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:120 m2
    • periode:15-05/15-09
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Stacaravans
    • aantal:18
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
    • wifi 80-100% dekking gratis
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Openingstijden receptie
    • Van - tot:08.30-17.00
  • Openingstijden slagboom
    • Van - tot:06.00-24.00
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:mastercard | visacard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Kampeerauto toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:kolen | elektra | gas
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Sanitaire voorzieningen voor gehandicapten in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Sanitair alleen geopend voor gehandicapten
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Grasland
  • Terrassencamping
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
Eten drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:01-07/31-08
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:01-07/31-08
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
    • periode:01-07/31-08
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:18
  • Bungalows/chalets
    • aantal:13
  • Tenten
    • aantal:10
  • Lodgetent zonder sanitair
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:120 m2
    • periode:15-05/15-09
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:6 m2
    • periode:15-05/15-09
  • Ligweide
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:6 m2
    • periode:15-05/15-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Engels | Frans | Nederlands
  • Babyroom
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Jeu de boulesbaan
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • periode:01-07/31-08
  • Visgelegenheid
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht | gemiddeld
  • (Pool)biljart
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0,5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Kampeerauto toegestaan
  • Ook geschikt voor kampeerauto's > 8m en > 4 ton
Voorzieningen bij kampeerplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Dag en nacht rustig
Adres & Route

Wilt u camping Camping Floreal Colline de Rabais boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

  • Camping Floreal Colline de Rabais
    Clos des Horlès 1
    6760 / Virton
    België

  • Download GPS-coördinaten
    Selecteer uw navigatiesysteem:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:

    49°34'44"N 5°32'55"E
  • Vanaf centrum Virton richting Ethe (Arlon) gedurende ± 2 km. Camping ligt in de Vallée de Rabais op een heuvel.

  • Contact

Neem contact op

Toon op kaart
Laden
Informatieaanvraag

ACSI Eurocampings stuurt uw informatieaanvraag door naar "Camping Floreal Colline de Rabais".

Let op; u verstuurt een informatieaanvraag. U kunt niet direct reserveren middels dit formulier. U krijgt rechtstreeks contact met de camping en ACSI Eurocampings kan geen invloed uitoefenen op het verloop daarvan.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.