Ga naar de homepage

Camping International **

Algemene gegevens
7,4
8 beoordelingen Schrijf beoordeling

Aan de oever van de rivier de Ourthe, in de Belgische Ardennen, ligt Camping International. Deze kleine en eenvoudige camping bestaat uit een open grasveld, omringd door bomen. Het kampeerterrein ligt direct aan de Ourthe en heeft staanplaatsen aan het water. In de rivier kun je lekker zwemmen en kajakken. Langs de beboste oevers vind je mooie plekjes om te vissen. De bosrijke omgeving is heuvelachtig, met vele wandel-, fiets- en mountainbikeroutes.

Toon meer

Als je vanaf Luik de E25 volgt, kun je afslag 46 richting Aywalle nemen. De N86 brengt je naar Bomal. Op de kruising in het centrum staat Camping International al aangegeven. Sla rechtsaf richting Tohogne, neem de brug over de Ourthe en ga direct daarna linksaf. Het kleine weggetje langs de oever voert je naar de camping. Het kampeerterrein ligt in een bocht van de rivier. Er is geen slagboom of toegangspoort, dus je kunt zo de camping op rijden. Je vindt de receptie in het restaurant, waar je door de Nederlandse eigenaars Annabella en Jaap gastvrij wordt ontvangen.

Kamperen langs de rivier

Het kampeerterrein van camping International is een groot, open grasveld. Het wordt omringd door bomen en ligt tussen de rivier en de spoorlijn. Als je van ouderwets kamperen houdt, kun je hier je hart ophalen. Op deze camping kampeert iedereen gezellig door elkaar. De staanplaatsen zijn niet gemarkeerd of afgebakend, dus je hebt maar weinig privacy. Er zijn veertig toerplaatsen, twintig vaste jaarplaatsen en zeventien huuraccommodaties. De mooiste staanplaatsen liggen direct aan het water.

Back to basic

Camping International trekt voornamelijk Nederlandse en Belgische kampeerders. Er verblijven ook geregeld groepen en schoolklassen op de camping. Het is een geschikte camping voor vakantiegangers die op zoek zijn naar het ‘back tot basic’-kampeergevoel. Dat komt vooral door het eenvoudige kampeerterrein in het bos, direct aan de rivier. Actieve kampeerders die van wandelen, fietsen en zwemmen houden, voelen zich hier gelijk thuis.

Spetteren en plonzen

In de rivier de Ourthe, die direct langs de camping stroomt, kun je een frisse duik nemen. Kinderen kunnen er onbelemmerd spelen, spetteren en plonzen. Vooral voor jonge kinderen is het snelstromende water een eindeloze bron van vermaak. Op de rivier kun je ook kajakken en wildwatervaren. Vlak bij de camping kun je kajaks huren. Houd je meer van vissen dan van varen? Zoek dan een mooi plekje langs de beboste oever om je hengel uit te gooien.

Taverne met terras

In de gezellige taverne op de camping kun je goed eten. Je vindt er een bar, een restaurant en een terras. Er wordt ook ontbijt en lunch geserveerd. Wil je ’s avonds barbecueën, dan kan dat bij de taverne, maar je kunt ook alle benodigdheden voor een complete barbecuemaaltijd bij je kampeerplek laten bezorgen. Voor je boodschappen kun je terecht bij de supermarkt in Bomal, een kleine kilometer verderop. In het centrum van Bomal vind je ook wat barretjes en restaurantjes. In de nabijgelegen plaatsjes Barvaux en Durbuy zijn nog meer horecagelegenheden. Op zondag is er in Bomal een uitgebreide markt met onder andere streekproducten en antiek.

Nette toiletten

Het sanitair vind je bij de ingang van de camping, in hetzelfde gebouw als de overige faciliteiten. De douches en toiletten worden goed onderhouden en netjes schoongemaakt. Bij volle bezetting van de camping is de capaciteit wel wat aan de lage kant. Iets om rekening mee te houden: voor de douches heb je muntjes van vijftig cent nodig.

Kajakken en abseilen

De Belgische Ardennen lenen zich bij uitstek voor de meest uiteenlopende sportieve buitenactiviteiten. In de omgeving van de camping vind je dan ook een breed scala aan mogelijkheden, van kajakken en raften tot boogschieten en abseilen. Er loopt zelfs een fietsroute over de camping: de RAVeL-route van Luik naar Durbuy. Over een mooi, vlak fietspad kun je langs de Ourthe naar Barvaux en Durbuy fietsen. Bij de receptie zijn zowel fiets- en wandelroutes als gedetailleerde kaarten van de omgeving verkrijgbaar.

    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

B. Germonprez

"Een familiecamping aan de Ourthe met veel groen in de omgeving. Een klein stadje (1000 inwoners) met een wekelijkse zondagsmarkt. Zeer goede uitvalsbasis voor tripjes. Bar-taverne met ruime kaart van ontbijt tot diner."

Inspecteur Dhr. B. Germonprez

B. Germonprez

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792657

Beoordelingen (8)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,4

Sanitair
6,8
Personeel
7,4
Prijs-kwaliteitverhouding
7,4
Kindvriendelijkheid
7,3
Entertainment
7,0
Sportfaciliteiten
7,0
Eten en drinken
8,0
Omgeving
8,5

Mampaey K, op deze camping in februari 2021

5,4

Reisgezelschap: Vriendengroep

Wij verbleven in de bungalow. Meteen bij aankomst viel ons de onaangename geur op. Omdat er weinig en heel slechte verlichting aanwezig is konden we nog niet meteen inschatten hoe vuil het er eigenlijk wel was. Al voelde we wel dat we met onze voeten aan de vloer kleefde. De hele huisraad was ronduit smerig, de matrassen ranzig,... Drie verdorde orchideeën en een aantal uitgelopen kaarsenpotjes konden de boel jammer genoeg ook niet opfleuren. Heel teleurstellend verblijf in een althans idyllische omgeving....

Louis van Pul, op deze camping in september 2020

8,0

Reisgezelschap: Paren

Leuke kleine camping met genoeg en goede voorzieningen

Martine, op deze camping in september 2020

6,2

Reisgezelschap: Paren

Camping prachtig gelegen aan de Ourthe en op loopafstand van het dorp.Ook in een mooie omgeving voor wandelingen en fietstochten.Sanitair niet meer van deze tijd en veel te klein .Rommelige camping en stond redelijk vol .Personeel niet vriendelijk ,geen bedankt als je ging eten of je vertrok.We kregen een mail bij thuiskomst want ze vonden het niet of het betaald was.Slecht beleid.Hier komen we zeker niet meer terug.Jammer want het was mooi gelegen.

Yvonne Dammen-Stolte, op deze camping in juni 2020

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Een ontzettend leuke en gezellige kleine camping. De omgeving is prachtig. De standplaatsen, met name aan de rivier de Ourthre zijn heerlijk en vol entertainment met al die kano\'s. Een leuk restaurant met volop keus. De prijs/kwaliteit is geweldig, en niet te vergeten: goede koffie. Leuk is dat er geweldig leuke dingen te koop zijn waarbij je een bijdrage levert aan Gambia, waar de eigenaresse jaarlijks heen gaat om nieuwe projecten op te starten. Dus naast het gezellige kamperen in een geweldige omgeving (met de hond) doe je gelijk wat aan het goede doel. Een aanrader.

Yvonne Dammen-Stolte, op deze camping in juni 2019

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Geweldige camping, vriendelijk personeel en een goed op elkaar ingespeeld team. Prima restaurant en vooral : een prima camping

Kayleigh Buelens, op deze camping in juni 2019

8,1

Reisgezelschap: Jongere paren

Heerlijk genoten aan de Ourthe. Vriendelijk personeel. Leuke sfeer in de cafetaria. Drinken in de cafetaria is aan de dure kant. Leuk dat je een vuurkorf met brandhout kan huren. Vlakbij het centrum van Bomal met leuke wandelingen vlakbij.

Marijn Elich, op deze camping in april 2019

6,4

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Gezellige camping met mooie plaatsten aan het water. Het sanitair was netjes alleen de douches vonden wij niet comfortabel en voor de prijs was het erg kort douchen. De camping ligt aan het water en naast het spoor wat overigens niet opvalt en zeker niet storend is. Camping is goed aan te rijden en voor een paar dagen weg een goede keuze.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 26,50
Richtprijs 2
€ 36,50
Openingsperiode *
01-03-2024 t/m 12-11-2024
Oppervlakte
2,5 ha
Hoogteligging
230m
Aantal toerplaatsen
72 (80 - 150m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
20
Aantal huuraccommodaties
3

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | dinnercard | amex
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:8 ampère | 6 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
Sanitair
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Koelijs verkrijgbaar
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:3
  • Kajaks
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Wildwatervaren/kajak/rafting
Voor kinderen
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans
    • periode:11-07/15-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Trampoline
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
  • Boogschieten
  • Kajaks
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.2 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Diversen
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 10.3° 12.1° 15.1° 15.2° 12.1° 10.9° 12.7°
Min 5.6° 7.4° 6.8° 6.7° 9.1° 7.1° 6.8°
Neerslag 75% 80% 45% 70% 95% 85% 85%
Windrichting ZW ZW Z Z ZW ZW ZW
Windkracht 5 4 4 3 4 5 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 87% 65 2
Feb 84% 57 3
Mrt 80% 62 4
Apr 74% 45 6
Mei 73% 66 6
Jun 75% 71 6
Jul 75% 70 7
Aug 76% 72 6
Sep 82% 62 5
Okt 85% 67 4
Nov 89% 65 2
Dec 89% 71 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping International
    2 rue Pré-Cawiaï
    6941 / Bomal-sur-Ourthe
    België
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    50°22'30"N 5°31'10"E
  • Op de E25 Liège-Bastogne-Luxembourg afslag 46. Dan ri Aywaille. Daar de N86 ri Durbuy volgen tot Bomal. In Bomal de N806 ri Tohogne. Na ± 300m net over brug kleine weg links naar beneden.

Contact

Contact

Wilt u Camping International boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping International. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen