Ga naar de homepage

Camping Ter Cat.2

Algemene gegevens
7,9
14 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zwembad met ligstoelen rondom
  • Strand van l'Estartit op 2 km
  • Supermarkt direct naast camping
  • Surfen, duiken en waterskiën
  • Paella en tapas in L'Estartit
  • Bezoek Gerona op slechts 35 km

Op slechts twee kilometer afstand van het mooie strand van badplaats L’Estartit, gelegen in het noordoostelijke puntje van Catalonië, vind je camping Ter. Hier mondt de rivier de Ter uit in de Middellandse Zee. De omgeving wordt gekenmerkt door de ruige heuvels van de Costa Brava. Camping Ter is een rustige, eenvoudige familiecamping met een ideale ligging voor een uitstapje naar Gerona, Figueres of een van de idyllische kustplaatsjes die Catalonië rijk is. Met zo’n tweehonderd staanplaatsen heb je op de camping genoeg keuze uit schaduwrijke en zonnige kampeerplekken.

Toon meer

Via het Franse dorpje Le Perthus, gelegen op de Frans-Spaanse grens, kom je over de AP-7 Spanje binnen. Rijd via Figueres in de richting van Torroella de Montgrí. Volg je hier de borden naar L’Estartit, dan kom je Camping Ter vanzelf tegen aan de rechterhand van de weg. Hoewel het landschap in de nabije omgeving redelijk ruw en heuvelachtig is, is het campingterrein volledig vlak. Spaans spreken is er geen vereiste. De campingmedewerkers bij de receptie spreken een aardig woordje Engels.

Schaduw en zon

Het kampeerterrein is niet heel bijzonder, vrij rechttoe rechtaan. Toch is het alles goed verzorgd. Brede wegen voeren je langs de staanplaatsen en huuraccommodaties. Veel staanplaatsen bevinden zich onder de schaduw van bomen, maar je kunt ook kiezen voor een zonniger plekje. Slaap je liever in een accommodatie, dan heb je keuze uit stacaravans met en zonder airconditioning.

Nederlandse buren

De camping richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen. Wees niet verrast wanneer je je buren Nederlands hoort praten. Vakantiegangers uit Nederland en België weten de camping namelijk goed te vinden. Maar ook Spanjaarden worden aangetrokken door de mooie Costa Brava en verblijven op deze camping om een zonnige strandvakantie te beleven.

Het strand van L’Estartit

Voor een paar uurtjes waterplezier is het kleine zwembad aan de rand van de camping prima. Een groot bad is ook niet per se nodig wanneer je zo dicht bij de Middellandse Zee kampeert. Badplaats L’Estartit ligt op wandelafstand, op slechts twee kilometer van de camping. Ga je liever met de auto? Geen probleem, die kun je daar prima kwijt.

Het strand in L’Estartit is mooi en breed voor een strand aan de Costa Brava. Vanaf de kust heb je prachtig uitzicht op de Medes-eilanden, een archipel bestaande uit zeven eilandjes. L’Estartit is niet alleen een fijne plaats voor strandliefhebbers, maar ook voor watersporters. Je kunt er onder andere surfen, duiken en waterskiën.

Restaurantjes

In de bar naast het zwembad kun je een drankje bestellen. De camping heeft geen restaurant, maar direct naast het terrein ligt een grote supermarkt. Daar weten hobbykoks wel raad mee! Toch liever ergens aanschuiven? In L’Estartit heb je de restaurantjes voor het uitkiezen. Paella of van die lekkere tapas gaan er natuurlijk altijd wel in.

Gerona en Figueres

De bekendste plaatsen in de buurt van de camping zijn Gerona (Girona in het Catalaans) en Figueres. Met zijn gotische kathedraal kun je in Gerona een van de Zeven Wonderen van Catalonië zien. Figueres staat vooral bekend als geboorteplaats en laatste rustplek van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. Zijn crypte staat in het wonderlijke Dalí-museum, waar veel werk van zijn hand is te bewonderen. Zowel Gerona als Figueres liggen op iets meer dan veertig kilometer van Camping Ter.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID

Campings in de omgeving

Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

D. Kuipers

"Kleine camping in de buurt van een leuk plaatsje met zon en schaduwrijke plaatsen. Goed sanitair."

Inspecteur Dhr. D. Kuipers

D. Kuipers

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792360

Beoordelingen (14)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
8,1
Personeel
8,4
Prijs-kwaliteitverhouding
7,9
Kindvriendelijkheid
8,0
Entertainment
7,2
Sportfaciliteiten
7,2
Zwembad
8,1
Eten en drinken
7,4
Omgeving
8,7

BINKY, op deze camping in september 2023

8,6

Reisgezelschap: Paren

No nonsens camping, wordt wel wat duur voor gebodene, maar lekker rustig. Komen met plezier en soms ergernis, forfait moet goedkoper. Omgeving prachtig, Lidl naast de deur, eerste camping bij Estartit. Komen al jaren.

BINKY, op deze camping in september 2023

7,4

Reisgezelschap: Senioren

No nonsens camping, helaas prijsverhouding is erg scheef geworden de laatste jaren.
Oud sanitair, kapotte kranen en vol met kalk. Wel heerlijk warm water, ook bij de afwas. Voor de camping een lekker Spaans restaurantje, heerlijk eten.
Forfait is echt te duur voor de kwaliteit.
Zwembad in het voorseizoen gesloten tot eind mei, bomen erg laag, voor zowel caravan als camper, heel vriendelijke eigenaren, niks is teveel. Mocht het forfait weer naar een normaal niveau gaan, zou ik de eenvoud graag accepteren.

BINKY, op deze camping in mei 2023

5,7

Reisgezelschap: Senioren

Dit keer erg tegenvallend in april/mei plaatsen bijna onbereikbaar door wildgroei boompjes en bij de toegang tot de paden,gras was geen gras meer maar vol met stekelballetjes, forfait erg duur geworden,sanitair was niet meer echt schoon.
Wederom personeel verandering en er niet beter op geworden, Juan nis nog steeds vriendelijk en ook Roger en beide erg behulpzaam,Pilar weinig gezien.
Denk niet er nog te gaan komen dit na alle jaren waar wij met plezier hebben gestaan naar volle tevredenheid, maar de laatste keer was een grote teleurstelling ,jammer

BINKY, op deze camping in september 2022

8,4

Reisgezelschap: Senioren

wederom heerlijke vakantie gehad bij Joan ,pilar en de grote baas Roger,
wat relaxed ,plaatsen zijn net zo groot als je wilt in het voor en na seizoen.
goed stroom wifi en het sanitair is ruim met een geweldige straal mengkraan dus
heerlijk om te douchen, beheerders en personeel staan voor je klaar om het naart de zin te maken, zerlf plek uit zoeken ,achterlangs zo het natuurgebied in, voorlangs met 6 minuten lopen in L Estartit , strand en winkels en boulevard , supermarket naast de deur en op 10 minuten lopen nog een grote supermarkt, voor de camping een heerlijk restaurantje voor spaanse prijzen en geweldig goed , ook langs de weg naar montgri op loopafstand een perfect spaans restaurant voor spaanse prijzen menu del dia erg goed.Kortom ik vindt het een aanrader

Zevenhuizen, op deze camping in september 2022

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Fijne rustige camping voor bezoek aan Toerroella de Montgri, l’Estartit en dichtbij het strand. Zijn voor de 3e keer hier. Vriendelijk echtpaar die de camping beheert.

Roberto, op deze camping in augustus 2022

7,9

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Fijne rustige camping familia Juan Pilar y higo lieve mensen die direct voor je klaar staan waarin ze eventueel kunnen helpen
Mooie plekken en mooie omgeving door de COVID hebben ze het 2 jaar moeilijk gehad maar mogelijk nu weer op naar verbeteringen

Henk Jan, op deze camping in juli 2021

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Relatief rustig door CORONA, Stacaravan van Nederlandse eigenaren gehuurd.
Fijne plek, veel rust en heel veel leuke uitstapjes in de buurt mogelijk! We zijn naar Girona, Barcelona, Figueres en tal van strandplaatsjes geweest. Ook Estartit zelf om de dag wel bezocht, op de fiets (prima te doen, nog geen 10 minuten fietsen)

BINKY, op deze camping in juli 2021

8,8

Reisgezelschap: Paren

Heerlijk relaxed , vriendelijke familiaire sfeer, behulpzame spaanse familie.
Lekker de Lydl op loopafstand ,gelijk het strand, mooie omgeving en redelijke prijs.
sanitair prima , plekken ruim voldoende en indien geen hoogseizoen ruim staan.
zwembad lekker ruim met gratis ligbedden, kortom een goede keus om langer te blijven.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 41,80
Richtprijs 2
€ 59,80
Openingsperiode *
30-03-2024 t/m 15-09-2024
Oppervlakte
2,2 ha
Aantal toerplaatsen
191 (60 - 80m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
25
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:300 m2
    • periode:01-05/15-09
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Spaans | Engels
  • Alleen cash betalen mogelijk
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 10 ampère
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Zittoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
    • periode:15-06/31-08
  • Bar
    • periode:15-06/31-08
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:25
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
  • Elektrische fietsen
  • Scooters
  • Auto's
Zwemmen
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:300 m2
    • periode:01-05/15-09
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:18 m2
    • periode:01-05/15-09
Voor kinderen
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:18 m2
    • periode:01-05/15-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Spaans | Engels
    • periode:01-07/01-09
  • Enkele speeltoestellen
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Spaans | Engels
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:10 km
    • aantal:18
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • (Pool)biljart
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:1.2 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.2 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.8 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden niet in hetzelfde gebouw, maar met alarminstallatie
  • Zwembad voorzien van takellift
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Sanitair alleen geopend voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein
  • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 19.9° 18.3° 17.7° 16.2° 18.2° 18.5° 19.1°
Min 13.2° 11.8° 12.1° 11.8° 9.4° 9.3° 11.2°
Neerslag 0% 5% 35% 100% 10% 0% 5%
Windrichting ZW Z ZW Z Z Z Z
Windkracht 4 5 5 5 4 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 82% 61 5
Feb 77% 49 5
Mrt 74% 54 5
Apr 75% 73 6
Mei 74% 87 7
Jun 72% 62 7
Jul 70% 38 9
Aug 71% 55 8
Sep 76% 58 6
Okt 79% 79 6
Nov 77% 82 5
Dec 80% 47 5

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Ter
    Ctra Torroella-l'Estartit km 4,3
    17258 / L'Estartit
    Spanje
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    42°2'55"N 3°10'45"E
  • Salida (afrit) 6 richting Torroella de Montgri, naar L'Estartit. Na Lidl rechts.

Contact

Contact

Wilt u Camping Ter boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Ter. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen