Ga naar de homepage

Panorama Camping Sonnenberg

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,4
19 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zeer verzorgde terrassencamping
  • Uitzicht op toppen van 3.000 m
  • Fraaie bergtochten mogelijk
  • Gratis zwemmen in gemeentebad
  • Begeleide wandeltochten
  • Wekelijks alpenhoorn blazen

Camping Sonnenberg mag zich met recht een van de mooist gelegen Alpencampings noemen. Vanaf het kampeerterrein heb je een schitterend uitzicht op drieduizend meter hoge bergkolossen rondom. Bergen die uitnodigen tot het maken van fraaie wandel- en autotochten. De Alpenstadjes Bludenz en Nüziders liggen op een steenworp afstand. Op de camping zelf tref je modern en schoon sanitair, royale staanplaatsen en een met aandacht ingericht terrein.

Toon meer

Panorama Camping Sonnenberg ligt aan de rand van het rustige Bludenz, bekend van de chocoladefabrieken. De bestemming is gemakkelijk te bereiken via de borden vanaf afslag 57 op de A14. In het dorp gaat de route omhoog, tot aan de camping, gelegen op een zonnige heuvel aan de voet van de Muttersberg.

Vriendelijkste camping

Bij de receptie heten de gastvrije eigenaren Matthias en Beate je graag welkom om eventueel te helpen bij het installeren van je tent of caravan of met andere praktische vragen. Niet voor niets sleepte Sonnenberg al eens de erkenning binnen van 'vriendelijkste camping van Europa'. Het terrein zelf is terrasvormig en voor een groot deel autovrij. Op de randen van de terrassen bloeien kleurige veldbloemen. Via nette grindpaadjes bereik je de schone en comfortabele kampeerplaatsen.

Alle plekken zijn afgebakend met genummerde plaatjes in het gras of grind. In de meeste gevallen zijn de staanplaatsen keurig horizontaal voor het nodige comfort. Er is een deel waar geen auto bij de caravan mag, en een deel waar dit wel is toegestaan. Verder is er een apart deel op het terrein waar huisdieren toegelaten worden.

Gemêleerd publiek

In het hoogseizoen is het bezoek gemêleerd. Voor de jeugd is er een leuke, besloten speelplek en genoeg ruimte om te 'chillen'. In het laagseizoen zijn het vooral de oudere rustzoekers en wandelaars die hier naartoe trekken. Het zwembad in het dorp Bludenz is voor campinggasten vrij toegankelijk. Het heeft een glijbaan en een ruim grasveld om te zonnen.

Op de camping zelf kun je brood bestellen voor de volgende dag. Restaurants en winkels liggen in het dorp op loopafstand. Vlakbij in Bürs is tevens een groot en fraai overdekt winkelcentrum.

Mooi sanitair

Het sanitair op camping Sonnenberg laat weinig te wensen: het wordt uitstekend schoongehouden en biedt een ruime keuze aan handige faciliteiten als strijkmogelijkheden, centrifuges en een droogkamer. Ook is er een speciale hoek voor haarverzorging en scheren.

Omgeving

Het behoeft geen betoog dat de prachtige omgeving rondom deze camping zich uitstekend leent voor heerlijke (berg)wandelingen. En ook in het naseizoen zijn er nog altijd voldoende bergbanen open om tochten te ondernemen. Met de auto liggen de excursies eveneens voor het grijpen, zoals naar het Montafondal, Walsertal, Arlberg en Silvretta.

Bekijk campingwebsite 
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

E.P. Onclin

"Uitstekende familiecamping vlakbij Bludenz met een schitterend uitzicht op de omgeving. De camping is voorzien van terrassen en 50 plaatsen zijn autovrij. Een ideaal uitgangspunt voor wandelingen in de vijf valleien en vele andere mogelijkheden. Ook in voor- en naseizoen 2 x per week begeleide wandeltochten. Elke zondag alpenhoorn blazen."

Inspecteur Dhr. E.P. Onclin

E.P. Onclin

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792433

Beoordelingen (19)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,4

Sanitair
8,9
Personeel
8,9
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
8,1
Entertainment
8,0
Sportfaciliteiten
7,4
Omgeving
8,9

familie van Barreveld, op deze camping in juli 2023

9,0

Reisgezelschap: Paren

Deze zomer was het veel natter da andere jaren. Ondanks de soms hevige regenbuien was er geen water overlast op de camping! De drainage is erg goed. de camping had voor om ons een leuk excursie geregeld . Dat was een erg leuk door het natte weer! Sanitair is erg goed en het is erg gemoedelijk en gezellig op de camping. erg mooie uitzichten vanaf de plek. we komen er erg graag.

Piet den Breejen, op deze camping in september 2022

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Thuiskomst-Zeer schoon sanitair-Familie gevoel-Prachtige uitzichten waar je ook staat.
Ook avonden met muziek die heel gezellig zijn.Heel goede informatie als je iets wil weten wat je wil gaan doen.Hij is eigenlijk te mooi om door te geven!!

J. Verhoeks, op deze camping in juli 2022

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Geweldige camping. Mooie plaatsen. Prachtig schoon sanitair. Heel veel mogelijkheden in de omgeving. Wandelen, Silvretta bezoeken.
Goede restaurants in Bludenz. Honden toegestaan.

F vd Rijt, op deze camping in juni 2022

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Mooi gelegen camping in woonwijk, waar je geen overlast van hebt. Erg mooi en schoon sanitair, wordt meerdere keren per dag schoongemaakt. Zeer vriendelijke en behulpzame eigenaren. Camping is zeer geschikt voor wandelaars

Fam. de Groot, op deze camping in juni 2022

8,5

Reisgezelschap: Senioren

Zeer prettige ontvangst: je voelt je heel erg welkom. Sanitaire voorzieningen zijn geweldig goed, zeer proper! Campingeigenaar Mathias wijst je je plaats en helpt met het plaatsen van de caravan. Op zich zijn de plaatsen ruim genoeg, maar er is erg weinig privacy. Een hegje van een paar meter tussen de plaatsen zou al een verbetering zijn. Er is weinig schaduw, hoewel wij geluk hadden met een plaats onder een grote notenboom. Vanaf het laagste terras zit je eigenlijk alleen maar tegen caravans aan te kijken. De camping ligt midden in een woonwijk, dus direct vanaf de camping gaan wandelen is niet leuk. Bussen zijn gratis met Gästekarte, maar de dichtstbijzijnde bushalte is ca 8 minuten lopen en brengt je naar het station van Bludenz, waar je dan kunt overstappen. Het eenvoudigst is het gebruik van eigen auto om ergens heen te gaan, maar dat is normaliter niet onze keus. Er zijn in de omgeving voldoende mogelijkheden om te wandelen, al dan niet eerst met een gondel een berg op. Vanaf de camping kun je ook prima fietsen langs de rivier de Ill over redelijk goede fietspaden. Wij maakten drie fietstochten: naar St. Gallenkirchen en Feldkirch. Ook fietsten we naar de Sonnenkopfbahn in het Klostertal, maar daar fiets je een flink stuk op de rijweg, die overigens niet druk is. Het laatste stuk van het fietspad is matig van kwaliteit. WiFi op de camping is goed. Al met al een prima verblijf, maar ondanks de positieve punten zijn er voor ons te veel haken en ogen en daardoor is de camping voor ons niet voor herhaling vatbaar.

Guilli, op deze camping in september 2021

8,6

Reisgezelschap: Paren

Mooie ,zeer nette camping met duidelijke regels,en in een prachtig landschap waar je met de minibuscamper een gewone kampeerplek krijgt en niet hutjemutje tussen die rijdende villaas wordt gezet waar je de hele nacht die airco\'s of standkachels moet aanhoren in je daktentje.

J.Wijnands, op deze camping in augustus 2021

8,6

Reisgezelschap: Paren

Terrassencamping in mooi gebied om te wandelen. Mooie grote plaatsen met mooi uitzicht.

Lisa, op deze camping in september 2020

9,0

Reisgezelschap: Paren

Fantastische camping met vlakke, ruime plaatsen. Super mooi, ruim en schoon sanitair gebouw. Heel gastvrije en vriendelijke eigenaren. De omgeving biedt eindeloos veel wandelmogelijkheden van eenvoudig tot zwaar. Een topper deze camping met veel zon en tegen geringe bijbetaling panorama plaatsen.

Piet den Breejen, op deze camping in september 2019

7,3

Reisgezelschap: Paren

Gewoon een thuis komen!

Bart Lintsen, op deze camping in augustus 2019

7,7

Reisgezelschap: Senioren

gewoon een mooie, schone camping in een mooie omgeving

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 50,60
Richtprijs 2
€ 60,60
Openingsperiode *
12-05-2024 t/m 22-09-2024
Oppervlakte
1,9 ha
Hoogteligging
580m
Aantal toerplaatsen
116 (90 - 110m2)
Aantal camperplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
2

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G | 3G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Autovrije staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:13 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
  • Plaatsen met rtv-aansluiting
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Autovrije staanplaats
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:12.30-14.00
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Verharde staanplaats
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:2
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
  • Trampoline
  • Geen animatieprogramma
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:8 km
    • aantal:18
  • Klimmuur
  • Geocaching
Recreatie (volwassenen)
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:14-05/21-09
  • GPS-wandeltochten
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:3 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.2 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:0.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 13 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:95 m2
    • Aantal:10
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 8.7° 14.9° 15.9° 12.7° 15.2° 11° 7.3°
Min 6.5° 4.5° 4.7° 8.1° 5.8° 2.8°
Neerslag 100% 0% 5% 100% 5% 95% 100%
Windrichting NW NW N ZO N W W
Windkracht 2 2 2 2 2 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 72% 229 4
Feb 71% 201 5
Mrt 76% 209 5
Apr 81% 249 5
Mei 82% 235 5
Jun 83% 293 5
Jul 81% 315 6
Aug 80% 333 5
Sep 74% 211 6
Okt 66% 171 6
Nov 70% 211 4
Dec 68% 246 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Panorama Camping Sonnenberg
    Hinteroferst 12
    6714 / Nüziders
    Oostenrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    47°10'12"N 9°48'28"E
  • A14, afslag 57 Nüziders. Borden Nüziders volgen. Daarna campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Panorama Camping Sonnenberg boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.camping-sonnenberg.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Panorama Camping Sonnenberg. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Panorama Camping Sonnenberg

Panorama Camping Sonnenberg
Panorama Camping Sonnenberg
Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg
Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg Panorama Camping Sonnenberg

Panorama Camping Sonnenberg

Panorama Camping Sonnenberg
Panorama Camping Sonnenberg

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen