Ga naar de homepage

Terrassencamping Maltatal *****

Algemene gegevens
Toon op kaart
8,2
31 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Perfect voor ontspannen vakantie
  • Prachtige kinderboerderij
  • 300 kilometer aan wandelroutes
  • Veel indrukwekkende watervallen
  • Uitstekend restaurant
  • Ruim aangelegde staanplaatsen

In het ‘dal van het vallende water’ heeft Camping Maltatal een unieke locatie. Dit gebied dankt zijn bijnaam aan de vele indrukwekkende watervallen. Omringd door de schoonheid van dit zuidelijkste stukje Oostenrijk is kamperen hier een verademing. Rust, ruimte, veel groen en een schone berglucht. Je vindt het op deze gezellige en sfeervolle familiecamping in overvloed. 

Toon meer

De camping wordt al meer dan een halve eeuw gerund door de vriendelijke en behulpzame familie Pirker. Op 800 meter hoogte ligt het dorp Malta, een kleine gemeente. De omgeving is geliefd bij wandelaars vanwege de hoeveelheid aangename tochten (voor elk niveau).

Bij de receptie krijg je een gratis boekje met diverse wandelroutes over de 300 km paden die er liggen. Ook fietsen of bergbeklimmen trekt veel bezoekers naar dit fraaie deel van Karinthië. De camping ligt net buiten het dorpscentrum aan een doorlopende, maar rustige weg, op ongeveer 15 minuten vanaf de A10. Daardoor is het ook ideaal als het tussenstop als bijvoorbeeld Kroatië uw eindbestemming is.

De natuurlijke omgeving leent zich uitstekend voor een ontspannen kampeervakantie met kinderen. De kinderboerderij is een prachtige plek waar ze kunnen spelen met de geitjes en de konijnen. Elke ochtend kan de hele familie meerijden met een treintje met een trekker ervoor die door de buurt wordt gereden. Het zwembad ligt gewoon op het campingterrein, met een grote zonneweide er omheen, maar is het eigendom van de gemeente. Voor een klein bedrag koop je een los kaartje of een strippenkaart en kun je een frisse duik nemen.

Kamperen in een decor van hoog niveau

Alle staanplaatsen zijn ruim aangelegd op een goed bijgehouden grasveld. De camping kent verschillende terrassen die een prachtig en vrij uitzicht op de bergtoppen bieden. Over het hele terrein staan verschillende bomen die zorgen voor een mooie aankleding. In het voorjaar en de vroege zomer vallen er smaakvolle appels van de bomen. Enkele staanplaatsen zijn afgebakend, andere liggen aan een straatje waar meerdere kampeerders naast elkaar staan, maar met meer dan voldoende ruimte en privacy.

Om door een ringetje te halen

De camping heeft twee moderne sanitairgebouwen met luxe voorzieningen. Voor gezinnen zijn er uitgebreide kindervoorzieningen waaronder een babybadkamer en gezinsbadkamers. Alles is keurig verzorgd.

Uit de oven

Dat er in de directe omgeving niet zo heel veel horecagelegenheden zijn, is geen enkel punt met het goede restaurant op de camping. Naast een uitgebreide kaart met internationale gerechten, zijn de gasten enorm enthousiast over de heerlijke pizza’s uit de houtoven. Zelfs inwoners uit het dorp komen graag eten. In de zomermaanden zijn er leuke optredens op het terras van het restaurant. Daarnaast zijn er meer leuke activiteiten die met veel plezier worden georganiseerd. Spannende fakkeltochten, een wedstrijdje voetbal of tafeltennis en gezellige knutselmiddagen.

Een buitengewone kennismaking met Karinthië

Het leuke van Terrassencamping Maltatal is dat er zowel op de camping als in de buurt van alles te beleven valt dat je alleen in dit deel van Oostenrijk tegenkomt. In een gebied dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt, beleef je hier een heerlijke bergvakantie.

Om in korte tijd veel te ontdekken tegen een voordelig tarief, is het een aanrader om de Karinthiëkaart aan te schaffen bij de receptie. Daarmee kun je bijvoorbeeld met flinke korting een boottochtje maken met het hele gezin op de mooie Millstatter See of helemaal gratis wilde dieren bekijken in Tierpark Rosegg. Een andere aanrader in de buurt van de camping is het Kölnbreinspeichtermeer, waar je de hoogste dam van het land kunt bezoeken.

Bekijk campingwebsite 
  • €27 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

W.J.F. Ament

"Prachtige terrassencamping in het Maltatal in Karinthië. Uitermate geliefd bij wandelaars en gezinnen met kinderen. Veel dieren op de camping; o.a. gratis pony rijden. Kom en beleef het!"

Inspecteur Dhr. W.J.F. Ament

W.J.F. Ament

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792450

Beoordelingen (31)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Sanitair
8,9
Personeel
8,7
Prijs-kwaliteitverhouding
8,4
Kindvriendelijkheid
8,3
Entertainment
7,2
Sportfaciliteiten
6,9
Zwembad
8,1
Eten en drinken
8,5
Omgeving
9,0

HWe, op deze camping in augustus 2023

8,4

Reisgezelschap: Alleengaand

Prima camping. Mooie omgeving en heel aardig personeel. Goed verzorgd sanitair. Lekker eten in het restaurant. Mooi zwembad.

van Anholt, op deze camping in juni 2023

8,3

Reisgezelschap: Senioren

Camping heeft fantastisch sanitair, zwembad is heerlijk. Omgeving nodigt uit voor mooie uitstapjes, gebruik daarbij de Karntenpas.

Karel van Gils, op deze camping in juni 2023

7,6

Reisgezelschap: Senioren

daarvoor prachtige plaatsen schaduw en/of zon, goed restaurant met heerlijke ijscoupes, goed eten op een mooi terras. winkeltje met brood, niks bestellen gewoon halen. heerlijk zwembad met ligweide en last but not least een prachtig sanitairgebouw. kan wel druk zijn maar met alles erop en eraan. fijne vrijliggende fietspaden en prachtige omgeving ! zonnige dagen en je hebt alles wat je kan wensen.

Sandra Lock, op deze camping in juni 2023

8,6

Reisgezelschap: Paren

We hebben hier een dag gestaan, op weg naar Kroatië. we hadden een mooi groot plek wat we zelf mochten uitzoeken. Het sanitair was erg netjes en heel schoon. Ook hebben we heerlijk gegeten op de camping.

Cees van Dongen, op deze camping in mei 2023

8,6

Reisgezelschap: Senioren

Wij waren twee maal een week op deze camping en hebben van zowel het restaurant als de omgeving genoten !

arjan, op deze camping in augustus 2022

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

een grote nederlandse kolonie. ik had een type1 plek gereserveerd, maar kreeg de eenvoudigste plek. Helaas zonder bericht vooraf.
de eenvoudigste plekken zijn klein en liggen heel erg onder de bomen. tentenveld ligt heel mooi met echt fraai uitzicht. sanitair fantastisch, ‘s ochtend volop brood zonder te bestellen. uitgebreid pizzeria-restaurant. zwembad prima voor kinderen. volop wandelen 8nde 9mgev8ng

Linda van Nugteren, op deze camping in mei 2022

7,1

Reisgezelschap: Senioren

Dit is ons 5 de jaar ,dat we de camping bezoeken als doorreis, ieder jaar heerlijk gegeten tot vanavond, zo jammer.toilet gebouw fantastisch, camping is schoon en rustig.

Jan van Gijn, op deze camping in oktober 2021

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Nette en rustige camping, op een steenworp afstand van het gezellige kunststadje Gmünd. Het sanitair op deze camping is van een buitencategorie en het bijbehorende restaurant, met een ruim en gezellig terras, is een uitkomst voor als je eens niet koken wil. De omgeving is prachtig! Als ouderen bezoeken deze camping jaarlijks en hebben vastgesteld dat de camping ook voor kinderen een eldorado moet zijn.

Harry Braam, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Bijzonder vriendelijke en attente eigenaars. Super sanitair en prima restaurant met heerlijke gerechten en niet erg duur.

klein vd Berg, op deze camping in september 2021

9,0

Reisgezelschap: Senioren

Omdat dit een super fijne camping is op een heel mooi stukje Oostenrijk. Vanaf de camping kun je heerlijk fietsen en wandelen. Ook met de auto zijn prachtige routes te rijden. Veel vanuit de kärntencard te bezoeken locaties zijn in de directe omgeving. Eigenaren en personeel super vriendelijk.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 50,00
Richtprijs 2
€ 65,00
Openingsperiode *
22-04-2024 t/m 15-10-2024
Oppervlakte
3,9 ha
Hoogteligging
800m
Aantal toerplaatsen
238 (60 - 150m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
10
Aantal huuraccommodaties
6
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:312.5 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:6
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Wateraansluiting op/bij de plaats (max. 15m)
  • Vuilwaterafvoer op/bij de plaats (max. 15m)
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 13 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Babyroom
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:6
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Auto's
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:312.5 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:12 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
Wellness
  • Sauna
  • Stoombad
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:12 m2
    • periode:01-06/15-09
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Speelautomaten
  • Dierenweide
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Tennis
  • Ponyrijden
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Engels | Duits
    • periode:01-07/31-08
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-06/01-10
Ligging van de camping
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Panorama
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand:6 km
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.5 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:6 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 13 ampère, 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
  • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 7.2° 11.9° 15.2° 13.1° 11.2° 12.1° 13.7°
Min 2.9° 4.6° 6.1° 3.5° 2.3°
Neerslag 80% 40% 80% 80% 100% 90% 55%
Windrichting Z ZW ZW ZW ZO ZW ZW
Windkracht 3 2 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 77% 258 4
Feb 77% 215 4
Mrt 82% 234 5
Apr 86% 254 4
Mei 91% 217 5
Jun 92% 250 5
Jul 90% 249 6
Aug 89% 226 6
Sep 85% 179 6
Okt 77% 130 6
Nov 77% 197 4
Dec 75% 262 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Terrassencamping Maltatal
    Malta 6
    9854 / Malta
    Oostenrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°56'58"N 13°30'34"E
  • A10 Salzburg-Villach, afslag 130 Gmünd. In Gmünd borden richting Maltatal volgen. 2 km voorbij Fischerstratten ligt de camping rechts van de weg.

Contact

Contact

Wilt u camping Terrassencamping Maltatal boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.camping-maltatal.at

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Terrassencamping Maltatal. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Terrassencamping Maltatal *****

Terrassencamping Maltatal
Terrassencamping Maltatal
Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal
Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal Terrassencamping Maltatal

Terrassencamping Maltatal *****

Terrassencamping Maltatal
Terrassencamping Maltatal

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen