Ga naar de homepage

Camping du Nord Kat.1

Algemene gegevens
7,5
9 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Gelegen aan de oevers van de Sûre
  • Heerlijk rustig kamperen
  • In de rivier kun je zwemmen
  • Stuwmeer en strand op 16 km
  • Sanitair met achtergrondmuziek
  • Wandel of fiets in de heuvels

Deze kleine camping biedt alles voor jonge gezinnen die houden van rust, eenvoud en natuur. Het campingterrein ligt in het gehucht Goebelsmühle (behorend bij het plaatsje Bourscheid), gelegen aan de oever van de rivier de Sûre. Hier sta je in een zonnige vallei met veel groen om je heen. Je bent hier in de Luxemburgse Ardennen, die borg staan voor lieflijke, heuvelachtige en dichtbeboste landschappen met prachtige valleien.

Toon meer

Je bereikt camping Du Nord door vanaf de N7 afslag Hoscheid te nemen en dan verder te rijden tot Schindler (4 km). Vanaf hier rijd je door naar de N27. Volg deze weg naar rechts tot Goebelsmühle (2 km). Rijden met caravan of camper gaat hier prima, dit doe je namelijk over goed onderhouden landwegen.

Je eerste indruk

Je komt bij de camping over een landschappelijk mooie weg, eerst door hooggelegen velden en weiden, daarna met een afdaling naar de Sûre toe. De receptie ligt halverwege de camping. In hetzelfde gebouwtje zit ook een kleine bistro. De camping is nog niet zo lang geleden overgenomen door Bertie en Jan. Zij doen hun best om van deze camping iets bijzonders te maken en zijn goed op weg …

Waar sta je?

De camping ligt op een langgerekt terrein. De meeste toerplaatsen liggen naast elkaar, direct aan de rivier. Je staat er op gras en er zijn genoeg bomen, mocht je behoefte hebben aan schaduw. De plekken zijn niet afgebakend. De tentplekken zijn niet overal horizontaal; ze lopen soms iets schuin af richting de rivier. Even opletten met opzetten. Omdat de toerplaatsen direct langs de beek liggen, kan de bodem wat modderig zijn na hevige regenval. Verder naar achteren bevinden zich de vaste plaatsen. Er zijn ook lodgetenten, trekkershutten en chalets te huur op Camping du Nord.

Je medekampeerders hier zijn met name Belgen en Nederlanders, zowel in het hoog- als in het laagseizoen. Verder ook veel liefhebbers van wandeltochten.

Veilig spetteren

De rivier die langs de camping loopt is veilig genoeg voor kinderen (met zwemdiploma) om in te spelen. Ongeveer zestien kilometer verderop vind je een stuwmeer, met strandje, waar je ook nog kunt zwemmen.

Eten en drinken

Er is een snackbar op het terrein voor de lekkere trek. In de bistro kun terecht voor een hapje en een drankje. Soms kun je hier ook Thaise snacks krijgen. Je vindt genoeg restaurants in de buurt, zelfs al binnen tien minuten rijden. Ook in Ettelbruck en Diekirch (beide gelegen op zo’n vijftien kilometer) heb je genoeg keuze uit horecagelegenheden. Hier liggen overigens ook enkele supermarkten.

Modern sanitair

Het sanitairblok staat centraal op de camping. Je kunt bij het sanitairblok gebruikmaken van een vaatwasser. Het gebouw is voorzien van vloerverwarming. Ook wordt er een rustgevend muziekje gedraaid. Gebruikmaken van het sanitair is hier dus erg aangenaam. Dat duurzaamheid ook belangrijk is, bewijzen de led-verlichting en zonnepanelen.

Doen!

Je kampeert hier op de uitgelezen locatie om wandel- of fietstochten te maken in de omgeving! Wie gaat fietsen, moet wel even rekening houden met de heuvels. Of ga vissen in de Sûre, waar volop vis zwemt. Je kunt excursies maken in de buurt, zoals naar de burcht in Bourscheid of naar anderen kastelen in de buurt. Op zevenhonderd meter van de camping is een station waar je vlot en gratis de trein naar de boeiende hoofdstad Luxemburg (circa twintig kilometer) kunt nemen.

  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

R.G. Wauters

"De groene camping ligt aan de oever van de Sûre. Het is een eenvoudig familiaal terrein met vismogelijkheid. In het hoogseizoen veel Nederlandse gezinnen met kinderen. Ideaal voor kinderen tot 10 à 12 jaar."

Inspecteur Dhr. R.G. Wauters

R.G. Wauters

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792321

Beoordelingen (9)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,5

Sanitair
7,7
Personeel
7,4
Prijs-kwaliteitverhouding
7,8
Kindvriendelijkheid
8,1
Entertainment
6,5
Sportfaciliteiten
7,9
Eten en drinken
6,4
Omgeving
8,0

Gert, op deze camping in september 2023

8,4

Reisgezelschap: Paren

Wat een geweldige camping is dit. Ik heb er altijd met heel veel plezier gestaan en deze camping heeft alles wat ik zoek. Mooie plekken aan het water. Super onderhouden terrein, toiletgebouw lijkt wel nieuw en wordt meermaals per dag volledig gereinigd. Thaise foodtruck is goed, winkeltje zou wat meer producten mogen bevatten maar in de basis voldoende. Kom zeker weet terug voor de geweldige natuur de rust en het super vriendelijke personeel/eigenaren.

Veen, op deze camping in mei 2023

5,4

Reisgezelschap: Paren

Verbleven hier tijdens het pinksterweekend, uiteindelijk 1 nacht gestaan. Onbeschofte eigenaar die op zijn eigen camping niet kan handhaven. Groep van 35 motor rijders die tot diep in de nacht 02:30 uur aan het lallen waren. Zodra je vriendelijk vraagt of ze de avond rust willen respecteren. Dit is vanaf 22:00 uur zeggen ze, wordt je zonder pardon van de camping gezet! Ook bbqen mensen op slechts 1 a 2m van je verblijf waardoor je extreem veel rook in ademt, ook dat vindt de eigenaar normaal, hij had geen zin om te komen! Je bent daar echt overgeleverd tot jezelf.

De camping is bestemd voor grote groepen die graag alcohol nuttigen en tot laat in de nacht door gaan.

Daarnaast een veel te klein sanitair gebouw voor veel te veel gasten.

Omgeving op camping is mooi als je van rust houdt, maar dat was verre van dat te zoeken!

I.mand, op deze camping in mei 2023

5,5

Reisgezelschap: Paren

Kleinschalige camping in een rustige en mooie omgeving. Alleen op een bepaald deel van de camping ben je overgeleverd aan je zelf, heb je een klacht over andere campinggasten, dien je dit zelf op te lossen, wij liepen er tegen aan dat we omringd waren door een grote groep van zeker 30–40 mensen die zowel op het trekkersveld als alle plaatsen rond om onze lodge in beslag namen, totaal geen privacy! Daarnaast waren ze nogal aanwezig tot luid, waren zeker tot 02:30 aan het lallen, veel alcohol genuttigd, hierop een aantal keer de leiding geappt en gebeld, ze nemen je niet serieus en zeggen dat er geen herrie is. Daarnaast mag iedereen BBQen, en ook overal, zelfs op 2m van je eigen tent, als er dus wind staat heb je gegarandeerd rookschade in je lichaam, ook als je daar melding van maakt, komen ze niet, krijg je te horen “we zijn aan het eten”, als je het over het niet kunnen handhaven hebben worden ze pislink en word je ter plekke geïntimideerd door denk een zoon/neef van de eigenaar! Omgekeerde wereld daar! Voor zoveel gasten is er een veel te klein sanitair gebouw! Hier komen we nooit meer! Nog nooit zon slechte ervaring gehad op een camping!

J.van der Lans, op deze camping in september 2022

6,2

Reisgezelschap: Senioren

Terrein ligt mooi langs de rivier de Sure.
Je kan pizza bestellen, maar wat ik voor een diepvries pizza uit de supermarkt wel aan de prijs vindt.
Wij komen hier niet meer

Ton Amsen, op deze camping in augustus 2022

8,5

Reisgezelschap: Senioren

We hadden een Mooie plek aan de rivier Sure. Mooi wandelgebied in de regio. Alleen de weg langs de camping bleek(vooral in de weekeinden) erg uitnodigend voor (hardrijdende) motorrijders.

Jean-Paul Reekmans, op deze camping in april 2022

7,6

Reisgezelschap: Vriendengroep

Zeer mooie camping aan de Sure, prachtige omgeving om te wandelen, fietsen is niet zo fijn (kleine wegen). Het openbaar vervoer is vrij goed voor een bezoek aan Luxemburg-stad en andere steden in de buurt.

Louis van Hal, op deze camping in mei 2021

6,6

Reisgezelschap: Paren

Wij waren hier met nog een echtpaar, Het was er erg druk, wat op zich niet erg is, maar het sanitair is niet toereikend, en de elektra voorzieningen al helemaal niet. om de 10 minuten de spanning eraf, heb hierover met de eigenaar gesproken, omdat dit mijn vakgebied is, maar het lag aan de campers zei hij, die gebruiken te veel stroom, wat natuurlijk onzin is, zijn aansluiting is gewoon te zwak om iedereen zijn 6 Amp te kunnen geven

Fam.clements, op deze camping in augustus 2019

9,0

Reisgezelschap: Paren

Wij hebben hier vijf weken gestaan in augustus 2019

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 33,00
Richtprijs 2
€ 48,00
Openingsperiode *
29-03-2024 t/m 30-09-2024
Oppervlakte
2 ha
Hoogteligging
230m
Aantal toerplaatsen
70 (100 - 150m2)
Aantal camperplaatsen
3
Aantal huuraccommodaties
33

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:10.00 - 15.00
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | kolen
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:3
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Verwarmd sanitair
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Droogtrommel(s)
  • Vaatwasser
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Snackbar
    • periode:01-07/31-08
  • Pizzeria
    • periode:01-07/31-08
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:01-07/31-08
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Bungalows/chalets
    • aantal:20
  • Trekkershutten
    • aantal:10
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:3
Zwemmen
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Duits
    • periode:08-07/20-08
  • Recreatieruimte
  • Babyroom
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Geocaching
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld | licht | zwaar
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Direct aan rivier/beek gelegen
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 6 ampère)
  • Speciale plaatsen voor campers
    • Oppervlakte:75 m2
    • Aantal:3
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:10000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 13.2° 13.8° 14.7° 13.2° 13.4° 7.2° 5.8°
Min 5.2° 3.8° 4.6° 6.3° 5.3° 2.8° 1.4°
Neerslag 5% 5% 5% 5% 50% 80% 75%
Windrichting NW ZW ZO NW ZW W NW
Windkracht 3 2 2 3 3 4 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 90% 71 1
Feb 83% 62 3
Mrt 77% 70 4
Apr 71% 61 6
Mei 70% 81 7
Jun 71% 82 7
Jul 70% 68 8
Aug 74% 72 7
Sep 79% 70 5
Okt 85% 75 4
Nov 88% 83 2
Dec 90% 80 1

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping du Nord
    1 route de Dirbach
    9153 / Goebelsmühle
    Luxemburg
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    49°55'32"N 6°2'44"E
  • Goebelsmülhe ligt langs de N27 aan de oever van de Sûre. Een campingbord bij deze plaats wijst naar de weg beneden. Ongeveer 700m van het station Goebelsmühle.

Contact

Contact

Wilt u Camping du Nord boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen