Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerdBetrouwbare campinginformatie
  • Zoek op meer dan 200 voorzieningenAltijd een camping die bij u past
  • Betrouwbare beoordelingen100.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Umbrië

De campings in Umbrië zijn misschien iets minder bekend dan die in het nabijgelegen Toscane, maar een kampeervakantie in Umbrië (Umbria in het Italiaans) zal u zeker aangenaam verrassen. Umbrië is een landelijke, authentieke en mooie regio in Midden-Italië, rond de stad Perugia en het bekende Trasimeense meer (Lago Trasimeno). Het is mooi kamperen in het hart van Italië!

Lees meer

Kamperen in Umbria: landelijk, culinair en puur Italië!

De meeste campings in Umbrië zijn te vinden rond het enorme Trasimeense meer, dat van de ene oever naar de andere wel tien kilometer meet! Er liggen zelfs drie kleine eilandjes in het meer. De oevers zijn beschermd natuurgebied: het Parco del Lago Trasimeno. Voor Italianen is Trasimeno een begrip: hier versloeg het leger van Hannibal de Romeinse keizer Flaminius. Een regio met een rijke historie dus, waarvan u veel terugziet in de stadjes op de Via Flaminia.

Umbrië is dunbevolkt; de enige wat grotere steden naast Perugia zijn Spoleto, Terni, Città di Castello en Assisi (bekend van de heilige Franciscus van Assisi). Daarbuiten is het een agrarische provincie met veel natuur. Umbrië staat ook bekend om zijn pure, echt Italiaanse keuken. U kunt hier niet alleen prima kamperen bij de boer, maar ook eten bij de boer met heerlijke streekgerechten!

Op een kampeervakantie in Umbrië zit u letterlijk en figuurlijk midden in Italië. U bent hier ook niet ver van de provincies Le Marche en Abruzzo, met de bergachtige natuurgebieden van de Monti Sibillini en Gran Sasso. Zelfs Rome is in een paar uur goed te bereiken vanaf uw camping in Umbrië!

Toon alle 26 campings - Umbrië

Populaire regio's in Umbrië

Populaire campings Umbrië


Toon alle 26 campings - Umbrië
Europa app

Onderweg en op zoek naar een camping?

Gebruik onze ACSI Europa-app. Probeer hem gratis uit.

Lees meer over de app
 

Op zoek naar een kleine, fijne camping?

Gebruik de ACSI Klein & Fijn Kamperen-gids!

ACSI heeft kleine, fijne campings gebundeld in een handige gids; ACSI Klein & Fijn Kamperen. Daarin staan ruim 2000 campings, speciaal geselecteerd door onze inspecteurs.

Ideaal voor de kampeerder die op zoek is naar gemoedelijke, sfeervolle kampeerterreinen!

Bestellen *ACSI Club ID-leden prijs Lees verder over kleine, fijne campings