Ga naar de homepage

Piomboni Camping Village ***

Algemene gegevens
Beschikbaarheid en prijzen
8,0
403 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Zwembad voor de jongste gasten
  • 100 m van de Middellandse Zee
  • Knutselen en boogschieten
  • Geniet van pizza en visgerechten
  • Beachvolleybal en speeltuin
  • Slechts 10 km van de stad Ravenna

Piomboni Camping Village is een grote gezinscamping aan de Italiaanse oostkust, op tien kilometer van het centrum van Ravenna. De vierhonderd staanplaatsen liggen op een bosrijk kampeerterrein dat schaduw geniet van hoge pijnbomen. De Middellandse Zee en zijn mooie zandstrand bevinden zich op nog geen honderd meter. Met zijn leuke peuterbad, miniclub en brede zandstrand is dit een fijne camping voor het hele gezin.

Toon meer

De camping ligt aan de oostkust van de regio Emilia-Romagna, ter hoogte van Bologna. De route leidt je via Bologna over de A14 naar Ravenna. Neem de afslag naar Ravenna. De goed begaanbare weg brengt je tussen de wijnvelden door naar de kust. In Ravenna volg je de borden naar Marina di Ravenna. Uiteindelijk rijd je tegen het pijnbomenbos aan, dat de straat scheidt van het strand. Daar wijst een campingbord je de weg naar de blauwe poort van de camping. Een lange oprijlaan brengt je naar het kleine, maar functionele receptiegebouwtje.

Schaduwrijke kampeerplekjes

De entree van de camping doet misschien wat rommelig aan, maar de rest van het kampeerterrein is ruim en overzichtelijk. Op het goed onderhouden terrein liggen vierhonderd toerplaatsen, verschillend in grootte. Je kunt kiezen voor een standaardplaats, maar ook voor een extra grote kampeerplek. Je hebt hoe dan ook een schaduwrijk plekje tot je beschikking; daar zorgen de hoge bomen op het dichtbeboste terrein wel voor. Naast de vierhonderd toerplaatsen heeft de camping plaats gereserveerd voor vijftig vaste jaarplaatsen. En op een apart gedeelte van het kampeerterrein liggen zo’n vijftig mobilhomes.

De camping is ook heel hondvriendelijk. Zo kunnen de viervoeters gebruik maken van hondenspeelplaatsen, een wasgelegenheid voor honden en een apart vrij strand waar ze lekker rond kunnen rennen en in zee kunnen zwemmen.

Kindvriendelijke gezinscamping

De Middellandse Zee lokt ieder jaar talloze kampeerders uit heel Europa naar de Italiaanse oostkust. Op Piomboni Camping Village bestaan deze kampeerders vooral uit gezinnen met kinderen. Niet gek, want de camping is zeer kindvriendelijk en er zijn leuke dingen te doen voor de kleinere kampeerders.

Zwembad voor de jongste gasten

Vooral het zwembad is leuk voor de jongste campinggasten. Het ruime peuterbad ligt vlak bij de ingang van de camping, in de schaduw van de bomen. Met een paddenstoeldouche, waterpistool en glijbaan kunnen ook de oudere kinderen waterplezier beleven. Rondom het zwembad staan genoeg ligstoelen waar ouders een oogje in het zeil kunnen houden. En in de whirlpool kan er heerlijk ontspannen worden.

Knutselen en boogschieten

In de zomermaanden juni, juli en augustus staat er een animatieteam klaar om de campinggasten te vermaken. Knutselen in de miniclub, discoavondjes en boogschietworkshops: het programma is veelzijdig. Let op: de animatie wordt niet aangeboden in het Nederlands.

Pizza en visgerechten

Heb je honger, neem dan plaats op het terras of in het sfeervolle restaurant. Met een grote pizza of een bord vol zeevruchten of vis is je honger zo gestild. Is een groot bord te veel voor je, dan kun je kiezen voor een half bordje. Pizza’s zijn ook af te halen, mocht je meer zin hebben om op je kampeerplek te eten. Wie zelf graag kookt, hoeft de camping niet af. De supermarkt op de camping is namelijk goed voorzien. In de winkel kun je ook terecht voor strandartikelen, kranten en tijdschriften.

Sanitair

Op het kampeerterrein zijn maar liefst zeven toiletgebouwen te vinden, dus voor wc en douche hoef je nooit ver te lopen. In twee van deze toiletblokken vind je babyrooms. Verder is er nog een hondendouche.

Tussen de Middellandse Zee en Ravenna

Steek de weg over, loop het paadje door het bos af en voilà: je staat op het strand. Dit brede zandstrand aan de Middellandse Zee biedt voor alle campinggasten genoeg plek voor de nodige uurtjes in de zon en in het water. Ben je het zonnen en zwemmen even beu, trek dan het binnenland in. Daar, op slechts tien kilometer, ligt de eeuwenoude stad Ravenna. Ravenna wordt ook wel de ‘stad van de mozaïeken’ genoemd. In de basiliek van Sant’Apollinare Nuovo, de Aartsbisschoppelijke kapel en het Mausoleum van Gallia Placidia kun je de mooiste mozaïeken bewonderen.

Bekijk campingwebsite 
  • €21 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

H.P.M. Hazes-Reesink

"Een heel gezellige en nette familiecamping op 100m van het strand, deels vrij. U bent er nog echt een gast."

Inspecteur Mevr. H.P.M. Hazes-Reesink

H.P.M. Hazes-Reesink

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792306

Beoordelingen (403)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Sanitair
8,3
Personeel
9,0
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
7,7
Entertainment
7,7
Sportfaciliteiten
6,6
Eten en drinken
7,2
Omgeving
8,8

Mark S, op deze camping in september 2023

7,3

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Rustige camping
Minpunten - Laat muziek horend
Bron: Ctoutvert

Rene G, op deze camping in augustus 2023

8,0

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Fijne vakantie gehad van 2 weken op camping piomboni. Alles wat je nodig hebt voor een vakantie met jonge kinderen voor een zacht prijsje
Minpunten - We waren laat in seizoen. De laatste week was er geen kinderanimatie meer en het restaurant had veel gerechten niet meer van de kaart.
Bron: Ctoutvert

Frank H, op deze camping in augustus 2023

7,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Nette camping
Bron: Ctoutvert

Michael D, op deze camping in augustus 2023

6,0

Pluspunten - Zee dichtbij, toilet gebouw dichtbij, onder de bomen kunnen staan
Minpunten - Klein zwembad, veel los zand bij de tent
Bron: Ctoutvert

Marcel H, op deze camping in augustus 2023

8,2

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Je voelt je welkom
Bron: Ctoutvert

Gerrit V, op deze camping in augustus 2023

7,3

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - Het behulpzame van de werknemers van de receptie
Dat de camping dichtbij het strand is

Minpunten - De vrij harde animatie elke avond weer, vonden wij erg vermoeiend. Weinig tot geen rust op de camping.
Onbegrijpelijk dat dit op zo’n tijdstip in de avond voor kleine kinderen is.
De vrij veel smoezelige kampeermiddelen geven een camping een troosteloos aanblik, waar het voor de losse kampeerder niet leuk tussenstaan is.

Bron: Ctoutvert

Lukas B, op deze camping in augustus 2023

7,0

Reisgezelschap: Jongere paren

Pluspunten - Goede locatie om Ravenna te bezoeken en lekker dicht bij het strand.
Minpunten - De muziek van de kinderactiviteiten bij het restaurant staat zo hard aan dat het erg hinderlijk is op de camping.
Bron: Ctoutvert

Rene K, op deze camping in juli 2023

3,8

Reisgezelschap: Senioren

Pluspunten - De bomen
Minpunten - Ik was op doorreis voor 12 nachten en moest toch voor 2 nachten betalen.
Er was keiharde muziek en schreeiwerige sreker tot middernacht zodat ik niet kon slapen

Bron: Ctoutvert

sjors V, op deze camping in juli 2023

8,3

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Pluspunten - Leuke sfeer hangt er op de camping en de omgeving eromheen
Mooi en fijn strand.
Ideaal zwembad voor kind
Schone, simpele toilet/ douche gebouw




Minpunten - De pasta van restaurant was minder. Pizza en ander eten/ drinken was wel prima
Bron: Ctoutvert

Eva R, op deze camping in juli 2023

6,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Pluspunten - Dicht bij het strand
Minpunten - Herrie van de drukke weg (dacht en nacht), tot laat harde muziek. Kleine plekken. Wordt vooral bezocht door Italianen die daar het hele seizoen staan, niet echt campinggevoel naar Nederlandse maatstaven. Dat ligt niet aan Piomboni, maar maakt wel dat ik de camping niet aan andere Nederlanders zou aanbevelen.
Bron: Ctoutvert

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 33,80
Richtprijs 2
€ 48,50
Openingsperiode *
21-04-2024 t/m 16-09-2024
Oppervlakte
5 ha
Hoogteligging
1m
Aantal toerplaatsen
420 (60 - 90m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
50
Aantal huuraccommodaties
59
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-06/16-09
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2
  • Stacaravans
    • aantal:40
Internet
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Paspoort / identiteitskaart verplicht
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Geldautomaat/geldopname mogelijk
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Frans | Engels | Duits
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Inrijverbod tijdens middagpauze
    • tijd:14.00-15.30
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Zittoiletten
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Seniorendouche (met extra beugels)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Babyroom
  • Stranddouches
  • Kraan zonder drukknop
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Zandbodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:40
  • Bungalows/chalets
    • aantal:2
  • Caravans
    • aantal:17
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Koelkluisjes
  • Kluisjes
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:100 m2
    • periode:01-06/16-09
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:99 m2
    • periode:01-06/31-08
  • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
  • Stranddouches
Wellness
  • Whirlpool
  • Hydromassage
Strand
  • Zandstrand
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
  • Windsurfen toegestaan
  • Meebrengen eigen boot toegestaan
  • Zeilen toegestaan
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:99 m2
    • periode:01-06/31-08
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels
    • periode:15-06/31-08
  • Recreatieruimte
  • Disco-avonden
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Engels
  • Babyroom
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
  • Beachvolleybal
  • Boogschieten
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Italiaans | Frans | Engels
    • periode:15-06/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Engels | Duits
    • periode:15-06/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-06/31-08
  • Televisie
  • Speelautomaten
Ligging van de camping
  • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand:0.1 km
  • Gelegen in bos
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand:0.1 km
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:2 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 10 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:10000 kg
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
  • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
  • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kantine/restaurant heeft toilet voor mindervaliden
  • Kampwinkel/supermarkt gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Kraan zonder drukknop
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Apart jeugdterrein
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:2

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 15.3° 15.3° 15.8° 17.4° 17.8° 17.7° 13.7°
Min 10.3° 9.7° 8.2° 8.5° 9.7° 8.9° 8.2°
Neerslag 85% 5% 0% 5% 5% 35% 85%
Windrichting ZO O O O NO ZO W
Windkracht 2 2 2 2 2 2 2

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm)
Jan 88% 44
Feb 83% 37
Mrt 80% 53
Apr 78% 48
Mei 76% 45
Jun 75% 46
Jul 76% 45
Aug 76% 61
Sep 79% 61
Okt 84% 51
Nov 87% 68
Dec 88% 47

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Piomboni Camping Village
    Viale della Pace 421
    48122 / Marina di Ravenna
    Italië
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°27'59"N 12°17'7"E
  • A14 van Bologna naar Ravenna. Volg borden naar Marina di Ravenna, (cp wordt aangegeven) tot de SS309 Romea. Daarna rechts en dan campingborden volgen.

Contact

Contact

Wilt u camping Piomboni Camping Village boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campingpiomboni.it

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Piomboni Camping Village. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Piomboni Camping Village ***

Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village
Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village Piomboni Camping Village

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen