Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerdBetrouwbare campinginformatie
  • Zoek op meer dan 200 voorzieningenAltijd een camping die bij u past
  • Betrouwbare beoordelingen100.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Calabria

Een kampeervakantie in Calabria, de 'neus' van de Italiaanse laars, is per definitie zonnig! Calabria ligt in het hart van de regio die de Italianen Mezzogiorno (letterlijk 'middag') noemen, als verwijzing naar de felle zon midden op de dag. Calabria staat ook voor kilometers en kilometers kustlijn, met zandstranden, rotsachtige baaien en spectaculaire klippen. De campings in Calabria liggen in een droomlandschap.

Lees meer

Kamperen in Calabria: gegarandeerd zon in het uiterste zuiden!

Denkt u over vakantie in Zuid-Italië? Kamperen in Calabrië ie een heerlijke manier om deze zonnige regio van de Middellandse Zee te leren kennen. Calabria is echt in alles totaal anders dan Noord-Italië. Ook voor Italianen zelf is dit bijna buitenland. Niet alleen omdat de prijzen in Calabria een stuk lager liggen en uw kampeervakantie in Calabria daardoor goedkoper kan uitvallen dan u dacht, maar ook vanwege de grote cultuurverschillen.

De provincie heeft een lange geschiedenis. Calabria was ooit met Sicilië het centrum van Magna Graecia (Groot-Griekenland) en daarvan is nog veel te zien, nauwelijks aangetast door de tijd! In de vroege Middeleeuwen maakte Calabria deel uit van het koninkrijk Sicilië.

Een camping in Calabria is ook een prachtige plek als u voor het natuurschoon naar het zuiden gaat. Naast de adembenemende kusten vindt u hier mooie berglandschappen. Een deel is beschermd natuurgebied: het Parco Nazionale del Pollino, genoemd naar het bergmassief rond de Monte Pollino op de grens van Basilicata en Calabria, een dichtbeboste, bergachtige regio en het grootste beschermde gebied van Italië! Het park heeft spectaculaire rotsformaties, riviertjes, watervallen en meertjes. Vanuit hier kunt u ook met de boot naar verschillende havens in de Middellandse Zee.

De grootste stad van Calabria, Reggio di Calabria, ligt aan de nauwe straat van Messina op maar vijf kilometer van het eiland Sicilië. Dus als u toch in de buurt bent . . . een bezoekje aan de Siciliaanse overburen maakt uw Zuid-Italië ervaring pas echt compleet.

Toon alle 37 campings - Calabrië

Populaire campings Calabrië


Toon alle 37 campings - Calabrië
Europa app

Onderweg en op zoek naar een camping?

Gebruik onze ACSI Europa-app. Probeer hem gratis uit.

Lees meer over de app
 

Op zoek naar een kleine, fijne camping?

Gebruik de ACSI Klein & Fijn Kamperen-gids!

ACSI heeft kleine, fijne campings gebundeld in een handige gids; ACSI Klein & Fijn Kamperen. Daarin staan ruim 2000 campings, speciaal geselecteerd door onze inspecteurs.

Ideaal voor de kampeerder die op zoek is naar gemoedelijke, sfeervolle kampeerterreinen!

Bestellen *ACSI Club ID-leden prijs Lees verder over kleine, fijne campings