Ga naar de homepage

Camping Les Charmilles ****

Algemene gegevens
8,8
7 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Verwarmd zwembad met peuterpad
  • Uitgebreid animatieprogramma
  • Modern sanitair
  • Restaurant met streekgerechten
  • Boomrijk en verzorgd terrein
  • Vallon-Pont-d’Arc vlakbij

De landelijke Camping Les Charmilles ligt in het zonnige dal van de Auzon, aan de zuidkant van de vulkanische bergstreek van de Coiron. De camping ligt op een kleinschalige, rustige en gemoedelijke plek, niet ver van toeristische trekpleisters. Zowel het hoog op de rotsen gelegen Aubenas als het befaamde Vallon-Pont-d’Arc zijn binnen een half uur te bereiken.

Toon meer

De weg ernaartoe is prima te begaan met je camper of caravan. Hou daarvoor de route aan zoals beschreven helemaal onderaan op deze pagina. Eenmaal ter plaatse spat de gastvrijheid ervan af. De Nederlandse eigenaars Maaike Martojo en Martin Hardenberg heten je namelijk op zeer hartelijke manier welkom. Daarna wordt je caravan op z’n plaats gezet met een tractor, waterpas gezet, waarna de pootjes kunnen worden uitgedraaid. Een perfecte service! Ook aan een fijn verblijf wordt van alles gedaan: een team vrolijke jongeren verzorgt tijdens je verblijf de animatie, de horeca en de schoonmaak. Vooral Nederlanders met jonge kinderen en senioren weten de camping te vinden. Het sanitair is modern en wordt tweemaal per dag schoongemaakt.

Boomrijk terrein

Het terrein oogt boomrijk, sfeervol en verzorgd, en ligt op een mooie plek met prachtige vergezichten over de berg- en bosachtige omgeving. De plaatsen bevinden zich deels op terrassen en zijn speels aangelegd. Op de terrassen groeien kersenbomen. Er zijn ook kampeerplekken in het bos met veel schaduw van eiken. De grond is rotsachtig. Wil je graag iets huren? Je kunt kiezen tussen mobile homes, safarilodges en bungalowtententen.

Vorstelijk zwembad

Het verwamde zwembad op de camping ligt er vorstelijk bij: na een heerlijke zwempartij kun je op een ligstoel onder een parasol genieten van riant uitzicht over de omgeving. Ook is er een groot peuterbad en een waterspeelparadijs voor kinderen tot tien jaar. De zwembaden bevinden zich bij het restaurant met een groot terras.

Nederlandse animatie

Speeltuinen, een sportterrein, een grote jeu-de-boulesbaan, Nederlandse animatie: er is van alles op de camping aanwezig om je geen seconde te hoeven vervelen. In het hoogseizoen is er dagelijks een uitgebreid animatieprogramma, in het laagseizoen zijn er wekelijks diverse sportieve, recreatieve en creatieve activiteiten, zoals jeu de boules, wandelen en schilderen. De camping biedt ook wandel- en fietsroutes die ze zelf eerst hebben uitgeprobeerd, evenals enkele fraaie autoroutes.

Biologische gerechten

Het restaurant biedt hoogwaardige, biologische gerechten met streekproducten. De kok geeft graag uitleg over het menu. Wil je toch liever zelf wat kokkerellen? Dan kunt je in het kleine winkeltje een beperkt aanbod aan producten vinden. Wel is er een uitgebreide broodservice. Een ruimer aanbod vind je in Lussas (op circa negen kilometer afstand) of in Aubenas (op twintig kilometer).

L’Ardèche

Vallon-Pont-d’Arc, aan het begin van de Gorges de l’Ardeche, is natuurlijk een must als je van toeristische trekpleisters houdt. Je kunt er bovendien prachtig kanovaren door een spectaculaire diepe kloof. In de buurt ligt ook de beroemde grot van Chauvet met honderden prehistorische grotschilderingen. Ook Aubenas is een aanrader. Hoog op de rotsen gelegen en vol oude stadsmuren, terrasjes, winkels en restaurants. Ook zijn er in deze omgeving mooie grotten te bewonderen. Een autoritje maken over het plateau van Coiron is ook een aanrader.

Bekijk campingwebsite 
  • €23 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

G.J. Mooi

"Charmant kamperen bij gastvrije Nederlandse eigenaren in het hart van de prachtige Ardèche. Denk aan een betoverend uitzicht en de perfecte mix van natuur en ontspanning, zoals wandelen, jeu de boules spelen, sporten of swingen tijdens de muziekavonden. In het restaurant is het genieten van de heerlijke streekgerechten, gemaakt van verse, lokale producten."

Inspecteur Dhr. G.J. Mooi

G.J. Mooi

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31 488792302

Beoordelingen (7)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,8

Sanitair
8,6
Personeel
9,0
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
9,0
Entertainment
9,0
Sportfaciliteiten
8,5
Zwembad
9,0
Eten en drinken
8,6
Omgeving
9,0

Willem Westein, op deze camping in september 2021

8,9

Reisgezelschap: Senioren

Wij komen hier al jaren, dat zegt genoeg.

Arie Stange, op deze camping in augustus 2021

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Schitterend gelegen camping met uiterst vriendelijke eigenaren.
Maaike en Martin doen er alles aan om ieder naar hun zin te maken.
Al verschillende malen in de maand september bezocht.
-mooie staanplaatsen met ieder weer een ander uitzicht
-vriendelijk personeel
-caravan wordt op z'n plaatst gezet
-net sanitair
-restaurant en gezellig terras
-fijn zwembad en een schitterend waterspeelparadijs voor de kleintjes
-mooie omgeving om te wandelen (georganiseerd en op eigen gelegenheid)
-jeu de boules (georganiseerd en op eigen gelegenheid)
Wat minder geschikt om met gewone of e-bike te fietsen, wel voor de meer geoefende met de racefiets
al met al een aanrader!!!

Michielsen, op deze camping in september 2020

8,7

Reisgezelschap: Senioren

Prachtige omgeving met een uitzicht waar je stil van wordt. In een woord fantastisch!! Kwaliteit/ prijs verhouding van het restaurant vond ik niet helemaal jofel, je bent voor de bijlagen te veel kwijt, jammer. Voor de kinderen is het een geweldige camping!!

Frank, op deze camping in juli 2020

8,7

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

Twee weken een heerlijk verblijf gehad. Fijn zwembad voor jong en oud.
Lekker eten op het terras bij het restaurant of afhalen en bij de tent opeten.
Vriendelijk en behulpzaam personeel!
Een gezellige en leuke camping voor iedereen!

Marcel en katinka, op deze camping in september 2019

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen <4 jaar

Wat een heerlijke camping is dit! Wij hebben in september 2019 5 nachten op deze camping gestaan. Na een warm welkom met een drankje konden wij zelf onze plek uitzoeken, de caravan is netjes op de plek gezet door de eigenaar, fantastische service!
Het zwembad is een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen, dit is een paradijs. Sanitair is netjes en de sfeer op de camping is heerlijk ontspannen. En de omgeving is indrukwekkend.
Wij komen zeker terug!!

Anthonisse, op deze camping in augustus 2019

9,0

Reisgezelschap: Paren

Fraai gelegen camping met prima faciliteiten, zeer goede ontvangst met drankje en veel info. Goed eten in restaurant, broodjesservice, klein winkeltje. Uitbaters zijn Hollands en zeer vriendelijk en behulpzaam.

Anthonisse, op deze camping in augustus 2019

9,0

Reisgezelschap: Paren

Wat een mooie camping hebben ze daar van gemaakt, mooi opgaand in de omgeving. Mooie wandeltochten, autoroutes. Goede broodjes services. Restaurant is voor een camping bijna te goed en personeel en eigenaren zijn super vriendelijk en gedesinteresseerd in hun gasten. We hebben ons er zeer vermaakt.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 47,80
Richtprijs 2
€ 64,30
Openingsperiode *
18-05-2024 t/m 28-09-2024
Oppervlakte
5 ha
Hoogteligging
400m
Aantal toerplaatsen
64 (80 - 135m2)
Aantal huuraccommodaties
35

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4
  • Stacaravans
    • aantal:14
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Italiaans | Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:5 ampère | 10 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Seniorentoilet
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Familiedouche
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Terrassencamping
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:14
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 10)
  • Koelkasten
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:11
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:200 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • Verwarmd:ja
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:50 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
    • periode:15-06/14-09
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Waterspeeltuin
  • Trampoline
  • Dierenweide
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Tennis
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht | zwaar
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:24-08/28-09 | 18-05/29-06
Ligging van de camping
  • Panorama
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:8 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:4

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

27 / 03

 

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 
Max. 13.2° 15.4° 19.4° 16.9° 14.5° 15.2° 17.3°
Min 3.3° 7.6° 9.8° 10.8° 10.5° 7.3° 6.7°
Neerslag 100% 80% 45% 95% 100% 95% 15%
Windrichting Z Z Z Z Z W ZW
Windkracht 3 4 5 4 5 3 3

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 82% 68 5
Feb 71% 71 5
Mrt 65% 56 7
Apr 67% 59 8
Mei 69% 61 9
Jun 64% 39 10
Jul 61% 25 11
Aug 62% 52 10
Sep 69% 67 8
Okt 79% 132 6
Nov 79% 69 5
Dec 77% 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping Les Charmilles
    1935 route de Mirabel
    07170 / Darbres
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°38'0"N 4°30'30"E
  • A7, afrit 17. Ri Le Teil. Daar N102 ri Aubenas. In Lavilledieu re D224 ri Lussas en Darbres. Daar ri Mirabel. Cp li. Navigatie niet gebruiken.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping Les Charmilles boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campinglescharmilles.eu

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping Les Charmilles. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping Les Charmilles ****

Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles
Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles Camping Les Charmilles

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen