Ga naar de homepage

Camping de L'Hérein ***

Algemene gegevens
7,9
8 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • 1000 m² zwembad en speelterrein
  • Gelegen in het bos aan een rivier
  • Streekproducten op je bord
  • Dansworkshop en buikschuiven
  • Animatieprogramma in hoogseizoen
  • Bezoek de streekmarkten

Camping de L’Hérein ligt iets ten oosten van het dorpje Visan. Je kampeert hier praktisch op de grens van twee departementen: de Vaucluse en de Drôme. Beide departementen staan bekend om hun lavendelvelden, wijngaarden, glooiende heuvels, sfeervolle dorpjes en streekmarkten. De camping ligt in een bos met daarnaast een langzaam stromend riviertje, de Hérein. Met een zwembad, een speelterrein van 1000 m2, meerdere sportvelden en animatie voor alle leeftijden is Camping de L’Hérein een echte familiecamping.

Toon meer

Omgeving en route

Deze camping ligt in een wijngebied dicht bij Visan. In Visan zelf heb je niet zo veel voorzieningen, maar in het stadje Tulette (vier kilometer verderop) liggen enkele winkels, een supermarkt en meerdere restaurants. Echt grotere plaatsen in de buurt zijn Orange (dertig kilometer), Montélimar (veertig kilometer) en Avignon (zestig kilometer). Drie fraaie steden die bovendien erg geschikt zijn voor een dagtripje.

Hoe kom je bij de camping? Verlaat de A7 bij Bollène en rijd over de D94 en de D161 (via Suze-la-Rousse en Bouchet) richting Visan. Net voordat je dit dorp binnenrijdt, sla je rechtsaf op de Route de Bouchet.

Schaduwrijk kamperen

De receptie is gevestigd in een houten chalet bij het hoofdgebouw. Eigenares Fanny Rinaldi probeert het haar gasten naar de zin te maken. Na het inchecken rijd je via verharde (maar niet geasfalteerde) wegen naar je kampeerplaats of huuraccommodatie toe.

De kampeerplaatsen, verschillend in grootte (150-400 m2) en vorm, liggen op een vlakke, harde grasbodem. De vele bomen en heggen zorgen voor schaduw op de meeste plekken. Hierdoor heb je ook aardig wat privacy. Zelf geen kampeermiddel? Boek dan een van de vijf stacaravans die je op Camping de L’Hérein vindt. Deze zijn geschikt voor één tot acht personen. Elke stacaravan heeft een terras met tuinmeubilair.

Fraai zwembad en rustig riviertje

Centraal op de camping ligt een bescheiden, maar fraai zwembad (65 m2). Naast dit bad ligt nog een apart peuterbadje waar een kleine muurfontein voor extra pret zorgt. Op het terras rondom de baden staan enkele parasols en ligstoelen.

Het ondiepe riviertje dat rustig langs de camping stroomt, is een andere bron van waterplezier. Hier kunnen kinderen lekker spelen. Ook mag er (mits je een vergunning hebt) gevist worden. Ben je in het water geweest en wil je je even afspoelen? Neem dan een warme douche in een van de twee onlangs (2017) vernieuwde sanitairblokken. Deze zijn van alle gemakken voorzien, met onder andere een babyruimte, en het is toegankelijk voor mindervaliden.

Animatie voor het hele gezin

Zoals je van een echte familiecamping verwacht, komen kampeerders van iedere leeftijd hier aan hun trekken. Jongere kinderen kunnen meedoen met de animatie (hoogseizoen) of gaan zelf spelen in de grote speeltuin (1000 m2). Hier staan onder andere een groot springkussen, schommels, een wipkip en een zandbak.

Voor tieners en volwassenen is er een gevarieerd en uitdagend programma. Zo zijn er dansworkshops, sport- en spelwedstrijdjes (bijvoorbeeld waterpolo en buikschuiven), optredens en discoavonden. Verder is er een tokkelbaan van 25 meter lang. Daag je campingburen ook zeker uit voor een potje jeu de boules, tafelvoetbal of tafeltennis. Moge de beste winnen!

Streekproducten op je bord en op de markt

Op het terrein van Camping de L’Hérein vind je een goed restaurant met een ruime kaart. Verschillende gerechten zijn bereid met streekproducten. Het terras heeft schaduw van de bomen. In het hoogseizoen zijn er wekelijks feesten waarbij ook samen gegeten kan worden. Voor een snelle hap ga je naar de snackbar en voor de beste cocktails neem je plaats in de bar.

In de kleine campingwinkel kun je terecht voor een bescheiden aanbod. Hier is ’s ochtends vers brood verkrijgbaar. Proef ook zeker het verse fruit (kersen, abrikozen en perziken) uit eigen boomgaard. Elke donderdagavond in het hoogseizoen wordt er een campingmarkt georganiseerd met streekproducten. Hier koop je de lekkerste kaasjes, vleeswaren, olijfolie, honing en nog veel meer. In Tulette (vier kilometer) en Valréas (tien kilometer) vind je grotere supermarkten om alles in huis te halen voor een volwaardige maaltijd.

Bekijk campingwebsite 
  • €19 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

H.G.A. Giesen

"Rustige familiecamping met mooi sanitair, een goed zwembad, bar, nieuw restaurant en een winkeltje met o.a. vers fruit uit de boomgaard. Enkele gezellige feestavonden. Gratis wifi 100%."

Inspecteur Dhr. H.G.A. Giesen

H.G.A. Giesen

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792373

Beoordelingen (8)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 7,9

Sanitair
7,0
Personeel
7,8
Prijs-kwaliteitverhouding
7,6
Kindvriendelijkheid
8,0
Entertainment
8,0
Sportfaciliteiten
8,0
Zwembad
8,2
Eten en drinken
7,9
Omgeving
8,6

E.J.M. Vogelezang-Welschen, op deze camping in mei 2023

6,2

Reisgezelschap: Paren

Camping L’Herein mei- 2 juni 2023
Entree: prima / mooi
Receptie: zou om 1400 u open moeten zijn; briefje op deur om 1500 open, zoek een eigen plaats behalve o.a. no. 102 (onze reservering). Plaats gezocht en opgezet. 1500 u naar receptie om aan te melden, niemand aanwezig. Paar keer de bel gebruikt, geen reactie. 1600 naar receptie, kwartier op de bel gehangen: niemand. 1700 naar receptie, deur open, niemand aanwezig.
Intussen is mijn irritatiepeil behoorlijk gestegen ook al omdat de plaats heel erg tegenviel. (hierover later). Ik begin behoorlijk boos mijn verhaal over 3x voor niets naar de receptie komen. Verder uit ik meteen maar mijn ergernis over de slechte plaats. De medewerkster/eigenaresse? reageert meteen agressief “er was een noodgeval en dat moest eerst”. Inmiddels laat mijn frans mij redelijk in de steek zodat ik ook niet alles meer snap of kan uiten. Ik krijg een enthousiast verhaal, waar ik niet om gevraagd heb, over de geweldige internetcode waardoor alles supersnel en altijd werkt. Ondertussen staan de oude cijfer codes nog steeds op het raam geplakt. Vervolgens blijkt ook het restaurant niet op 15 mei open maar per 1 (en naar later bleek 2) juni. (Wij hadden dat in april nog gecontroleerd) Al met al zeer onbevredigend.
Plaats: Wij hadden deze plaats besproken omdat ik niet al te lang kan lopen. Daarom een plek dicht bij het toiletgebouw. Dat bleek te bestaan uit 1 toilet, 2 afwasplaatsen en een wasmachine en -droger. Geen was- of douchegelegenheid dus. Dit was niet duidelijk op de plattegrond te zien, en ook de medewerkster die wij aan de telefoon hadden heeft dat niet gemeld. Verder hebben wij binnen 6 dagen 3x (waarvan 2x achter elkaar) moeten waarschuwen dat er niet werd schoongemaakt! De toiletten, was- en douchegelegenheden in het grote gebouw waren, voor zover wij hebben kunnen zien, onberispelijk.
Uitzicht: Op een grote verroeste schuifdeur waarachter een flink aantal in diverse staat van ontbinding verkerende caravans, en ook nog op het veld schuin voor onze plek. (Garage mort?)
P.S. Als ik niet verder dan het zwembad was gekomen, was mijn beoordeling positiever uitgevallen.

Jozien, op deze camping in oktober 2022

7,3

Reisgezelschap: Senioren

Eenvoudige camping, met verouderd sanitair. Er missen veel knoppen en er is van alles van de muur gevallen. De geur in het toiletgebouw is bijzonder naar. De plekken zijn ruim. Wij zijn na 2 dagen verder getrokken, met name vanwege het slechte sanitair. De omgeving is wel heel mooi en je kunt er leuk fietsen.

Eddy, op deze camping in juli 2022

8,0

Reisgezelschap: Vriendengroep

Eenvoudige camping met grote plaatsen en proper sanitair.
Alles heeft echter wat liefde nodig. Hier en daar ontbreekt wel een drukknop van het toilet of een kapstok in de douches.
Als men dit niet aanpakt nijgt dit binnen een paar jaar naar ‘verval’.
Op de website staat vermeld dat er een TV aanwezig is om in de bar naar de Tour te kijken. De TV is er wel maar het abonnement blijkt opgezegd. (?)
Dit is toch wel een minpunt voor ons.

A.B. Nagengast, op deze camping in juni 2022

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Erg geschikt als senioren camping in voor en naseizoen. Heerlijk zwembad zonder glijbanen enz. Ruime plekken en veel schaduw mogelijk. Fietsgebied zonder ondersteuning. Gratis WiFi met voldoende bereik.

Dirk, op deze camping in september 2021

8,7

Reisgezelschap: Paren

Mooi gelegen en rustige camping. Het sanitair is zeer schoon en modern. Het restaurant is een aanrader. De plaatsen hebben voldoende schaduw en zijn groot genoeg. De mensen van de receptie zijn erg vriendelijk.

Lindy de Bruijn, op deze camping in september 2021

8,5

Reisgezelschap: Paren

Fijne camping, schaduwplaatsen maar ook plaatsen met zon, heel erg vriendelijk personeel en \'s nachts rustig. Heerlijk zwembad. De sanitaire voorzieningen zijn ruim voldoende en netjes! Eten in het restaurant was een feestje, complimenten.

Van Schijndel, op deze camping in augustus 2021

8,0

Reisgezelschap: Senioren

Heerlijke schaduwrijke plaatsen met, als je dat wilt, veel privacy. Rustige camping.
Sanitair prima en in 2017 helemaal vernieuwd.

Peter Voskuilen, op deze camping in juni 2019

8,2

Reisgezelschap: Senioren

Vriendelijk ontvangst.
Camping heeft veel plaatsen onder de bomen en ook zonnige plaatsen.
Restaurant betaalbaar en goed eten.
Toiletten netjes alleen geen toiletpapier wat toch een minpunt is op deze camping.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 29,00
Richtprijs 2
€ 37,00
Openingsperiode *
13-04-2024 t/m 15-10-2024
Oppervlakte
3 ha
Hoogteligging
200m
Aantal toerplaatsen
120 (80 - 300m2)
Aantal vaste jaarplaatsen
26
Aantal huuraccommodaties
8
Camping geschikt voor mindervaliden
Ja

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:98 m2
    • periode:13-04/15-10
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Stacaravans
    • aantal:8
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:3G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Frans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Hurktoiletten
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
  • Douches: warm water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
    • periode:15-05/30-09
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:15-05/30-09
  • Levensmiddelen: beperkt verkrijgbaar
    • periode:15-05/30-09
  • Restaurant (met ruime keuze)
    • periode:15-05/30-09
  • Snackbar
    • periode:15-05/30-09
  • Pizzeria
    • periode:15-05/30-09
  • Afhaalmaaltijden
    • periode:15-05/30-09
  • Bar
    • periode:15-05/13-10
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:8
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:98 m2
    • periode:13-04/15-10
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • periode:01-05/15-09
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:20 m2
    • periode:01-05/15-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Springkussen
  • Speelautomaten
Sport en spel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
Recreatie (volwassenen)
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Frans
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Televisie
  • Speelautomaten
  • Begeleide wandeltochten
    • periode:01-07/31-08
Ligging van de camping
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
Mindervaliden
  • Mindervalidensanitair gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Deurbreedte minimaal 100 cm
  • Opklapbare/vergrendelbare steunen aan tenminste 1 zijde van de toiletpot
  • Hoogte toiletzitting ongeveer 48 cm
  • Naast toiletpot aan tenminste 1 zijde ongeveer 90 cm vrije ruimte
  • Vóór toiletpot minimaal 1,2 m vrije ruimte
  • Er zijn geen drempels van meer dan 2 cm hoogte in toiletgebouw
  • Gang in toiletgebouw minimaal 1,2 m breed
  • Toilet-douche combinatie (min. 2,15mx2,15m)
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Ma

18 / 03

 

Di

19 / 03

 

Wo

20 / 03

 

Do

21 / 03

 

Vr

22 / 03

 

Za

23 / 03

 

Zo

24 / 03

 
Max. 18.8° 18.9° 18.4° 20.5° 21.1° 15.8° 11.8°
Min 10.3° 10° 8.7° 10.9° 6.5° 3.6°
Neerslag 5% 0% 5% 5% 0% 80% 65%
Windrichting N N ZW NW N N N
Windkracht 4 3 3 3 3 3 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 82% 68 5
Feb 71% 71 5
Mrt 65% 56 7
Apr 67% 59 8
Mei 69% 61 9
Jun 64% 39 10
Jul 61% 25 11
Aug 62% 52 10
Sep 69% 67 8
Okt 79% 132 6
Nov 79% 69 5
Dec 77% 64 4

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping de L'Hérein
    879 route de Bouchet
    84820 / Visan
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    44°18'44"N 4°56'9"E
  • Bij Bollène A7 verlaten richting Suze-la-Rousse. Bij Tulette naar Visan, dan via borden even Valréas aanhouden. Dan in Visan richting Bouchet op de D161 Visan-Bouchet.

Contact

Contact

Wilt u camping Camping de L'Hérein boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.campingvisan.com

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping de L'Hérein. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

Camping de L'Hérein ***

Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein
Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein Camping de L'Hérein

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen