Ga naar de homepage

RCN la Ferme du Latois ****

Algemene gegevens
Toon op kaart
Beschikbaarheid en prijzen
8,2
10 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Verzorgd zwembad met 2 glijbanen
  • Waterfietsen of varen in het meer
  • Survivalparcours en paintballen
  • Fietsen en moutainbikes te huur!
  • 18-holes golfbaan
  • Bij Saint-Gilles-Croix-de-Vie

In de zonovergoten regio Vendée heeft RCN la Ferme du Latois een landelijke ligging op ongeveer 15 kilometer van de zandstranden aan de Atlantische Oceaan. Net ten zuiden van het stadje Coëx ligt de oude boerderij met veel ruimte. Het hele terrein ademt een ontspannen plattelandssfeer waar volop mogelijkheden zijn voor een vakantie in de buitenlucht. En wie de drukte wil opzoeken, kan alle kanten op in de veelzijdige omgeving.

Toon meer

De camping is bereikbaar via een rustige weg die ophoudt bij de ingang. Bij de entree van de camping liggen ook de meeste voorzieningen, zoals de supermarkt, het zwembad en de recreatieruimte. In de zomer zijn er receptiemedewerkers die Engels en Nederlands spreken. De stallen op het terrein zijn omgetoverd tot recreatieruimte, wat direct voor een sfeervolle aanblik zorgt. Wie door zijn eigen voorraad leesboeken heen is, kan nieuw leesvoer uitzoeken bij de kleine bibliotheek op de camping.

Midden in de natuur

Een groot voordeel op La Ferme du Latois zijn de zeer ruime kampeerplaatsen. De ruimte is verdeeld in meerdere open kampeervelden op een ondergrond van gras met aan de rand bomen ter beschutting. Dankzij de ruime opzet kun je vrij van je af kijken en heb je niet snel het gevoel dat je te dicht bij de buren staat. Dicht bij het water zijn ook een aantal kampeerplaatsen met meer beschutting. Kampeerders hebben keuze uit een standaard kampeerplaats met stroomvoorziening of een comfortplaats met meer ampère elektra, een eigen wateraansluiting en afvoer. Overal is genoeg plek voor kinderen om lekker te rennen of een potje te voetballen. Schone en verzorgde sanitairgebouwen zijn altijd in de buurt.

Waterrijk

Het verzorgde zwembad is verdeeld in twee delen: een zone waar de twee grote glijbanen uitkomen en een zone om te zwemmen. Het verwarmde zwembad is omheind met een houten hek voor de veiligheid van kleine kinderen die er rondlopen. Het zwembad is niet heel groot, maar meestal heb je ruimte genoeg. Ook is er een klein peuterbad. Wie graag gaat varen, maakt de juiste keuze om naar RCN la Ferme du Latois te gaan. Aangrenzend aan de camping liggen twee meren om naar hartenlust te zwemmen, waterfietsen, vissen of te varen met een kano.

Sport en spel

Op de camping is veel speelruimte voor kinderen. Ook de animatie zorgt voor prima vermaak in het hoogseizoen met een knutselclub, danslessen en schminkmiddagen. Daarnaast staan er trampolines, tafeltennistafels en kun je een potje jeu de boules spelen. In de omgeving van Coëx is ook van alles te beleven aan activiteiten. Wat te denken van een 18-holes golfbaan, een survivalparcours of de mogelijkheid om te paardrijden en te paintballen?

Fietsplezier

De veelzijdige Vendée is een ideale regio om te fietsen. Verschillende routes brengen je via rustige wegen naar het platteland, door bos en duinen. Op de nabijgelegen stranden kun je schelpen zoeken, zwemmen of watersporten. Als je geen eigen fiets meeneemt, kun je terecht op de camping, die voldoende fietsen en mountainbikes voor je klaar heeft staan.

Restaurant

Voor een heerlijk hapje eten hoef je de camping niet af. Bij het gezellige restaurantje kun je een lekkere en betaalbare maaltijd krijgen. Er worden pizza’s gemaakt en je kunt kiezen uit menu’s van de kaart. Of haal wat lekkers bij de snackbar of in de kleine supermarkt die een redelijk uitgebreid assortiment aan boodschappen heeft. ’s Morgens is de croissanterie dé plek waar je moet zijn voor een lekker ontbijt of verse broodjes. Ook het terras is een favoriete plek op de camping, die gezellige aangekleed is met parasols en enkele planten.

De mooiste stranden

De haven in het visserplaatsje Saint-Gilles-Croix-de-Vie is gespecialiseerd in de sardienenvisvangst. Het strand ‘La Grande Plage’ is echt de moeite waard met haar kleine boulevard vol terrasjes. De Vendée kent ook prachtige stranden voor families, bijvoorbeeld Plage de Marais Girard of het fijne zandstrand van Plage de La Normandelière. Kortom, er is keuze genoeg in de buurt van de camping als je ook wil genieten van de nabijgelegen zee.

Bekijk campingwebsite 
  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Beschikbaarheid

Jaarlijks geïnspecteerd

N.W.M.Q. Bogaard

"Prachtige camping met zeer afwisselende beplanting en vijver. Grote plaatsen en mooie velden met voldoende privacy. Prima voorzieningen."

Inspecteur Dhr. N.W.M.Q. Bogaard

N.W.M.Q. Bogaard

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792319

Beoordelingen (10)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,2

Sanitair
8,2
Personeel
8,5
Prijs-kwaliteitverhouding
8,7
Kindvriendelijkheid
8,4
Entertainment
8,0
Sportfaciliteiten
7,7
Zwembad
8,4
Eten en drinken
7,6
Omgeving
8,6

jan van der steen, op deze camping in augustus 2022

8,8

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 4 - 12 jaar

prachtige camping met zeer ruime staanplaatsen
kindvriendelijk en veel te zien, ook voor activiteiten, in de omgeving

Huib Boersma, op deze camping in september 2021

8,1

Reisgezelschap: Senioren

we hebben hier twaalf dagen gestaan. prachtige grote plaatsen. het zwembad was heerlijk, maar de zee op redelijke afstand was antuurlijk geweldg

Huib Boersma, op deze camping in september 2021

7,7

Reisgezelschap: Senioren

met de camper op een prachtige plek. het was wel jammer dat het er op dat moment zo rustig was

Dries van Andel, op deze camping in september 2021

7,7

Reisgezelschap: Paren

Begin september op deze camping 9 dagen gestaan met de camper. Vriendelijke ontvangst. Echt grote staanplaatsen. De onze was 15x15m en er zijn er die nog veel groter zijn. Het was rustig op de camping. Fijn zwembad. Restaurant heeft een wat beperkt aanbod en is niet van een hoog niveau, wel lekker. Mooie omgeving met veel vrijliggende fietspaden. Broodservice met o.a. bijzonder goed (stok)brood. Komen zeker terug.

Wim Huijbers, op deze camping in augustus 2021

8,5

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

De jongens hebben zich vermaakt bij de visvijver, wij vooral met toeren in de omgeving

W. van Bleiswijk, op deze camping in augustus 2021

7,5

Reisgezelschap: Senioren

Wij hebben een week op deze camping gestaan, half augustus. Ruime plekken, veel keuze. De hoogseizoensprijs voor 2 personen vinden we hoog. Het restaurant kon drukte niet aan.
Camping vooral leuk voor kinderen. Rustig gelegen, \'s nachts stil.

Gert Wingelaar, op deze camping in juni 2021

8,4

Reisgezelschap: Senioren

Mooie camping in Vendee

Jaap van Rijn, op deze camping in september 2019

7,7

Reisgezelschap: Senioren

Geweldige camping, ruim opgezet, mooie grote plaatsen. Alleen het eten vonden wij matig (hoog snackbar gehalte). Douches prima maar te klein.

A.A. Dingemans, op deze camping in juni 2019

8,8

Reisgezelschap: Senioren

Een fantastische en verzorgde camping. Het aanbod van entertainment was in deze maand summier. Voor rustzoekers in deze tijd een eldorado.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 43,00
Richtprijs 2
€ 55,50
Openingsperiode *
26-04-2024 t/m 29-09-2024
Oppervlakte
21 ha
Aantal toerplaatsen
72 (150 - 250m2)
Aantal huuraccommodaties
99

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:220 m2
    • Verwarmd:ja
  • Wifi 80-100% dekking
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
  • Stacaravans
    • aantal:66
Internet
  • Mobiel netwerk
    • Type:4G
  • Wifi 80-100% dekking
Bij de receptie
  • Ook reserveren met CampingCard ACSI mogelijk
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard | dinnercard
  • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Seniorenkorting
  • Defibrillator
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Spaans | Engels | Duits
  • Betaalverzoek ter plekke, via mobiele telefoon
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:6 ampère | 16 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
  • Dubbelassers toegestaan
  • Barbecue toegestaan
    • type BBQ:gas | elektra
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:1
  • Hondenuitlaatplaats
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Toiletpapier aanwezig
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Douches: koud water
  • Babyroom
  • Reinigingsstation chemische toiletten
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Droogtrommel(s)
  • Magnetron
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
  • Levensmiddelen: uitgebreid assortiment
  • Restaurant (met ruime keuze)
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Pizzeria
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
  • Ruilmogelijkheid gasflessen
Te huur op of bij camping
  • Stacaravans
    • aantal:66
  • Tenten
    • bungalowtenten (aantal: 20)
  • Koelkasten
  • Fietsen
  • Mountainbikes
  • Elektrische fietsen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:4
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:9
Zwemmen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:220 m2
    • Verwarmd:ja
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:80 m2
    • Verwarmd:ja
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Waterglijbaan (> 10 m)
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:80 m2
    • Verwarmd:ja
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels
    • periode:01-06/31-08
  • Enkele speeltoestellen
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Nederlands | Frans | Engels
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Kampeerveld met speeltoestellen
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Fitnessruimte
  • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
    • afstand:3 km
    • aantal:18
  • Boogschieten
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:licht
Recreatie (volwassenen)
  • Animatie voor tieners 13 t/m 18 jr (min. 2x per week)
    • talen:Nederlands | Engels
    • periode:01-06/31-08
  • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Nederlands | Engels
    • periode:01-06/31-08
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:licht
  • Recreatieruimte
  • Excursieprogramma (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • periode:01-07/31-08
  • Televisie
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:1.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Speciale voorzieningen voor campers
    • water tanken
    • grijs water lozen
    • elektrische aansluiting mogelijk (Max. stroom: 16 ampère, 6 ampère)
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
    • gewicht:5000 kg
  • Verharde plaatsen voor campers
    • Ondergrond:geasfalteerd
  • Wateraan- en afvoer
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Terrein bewaakt
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig
  • Oplaadpunt voor elektrische auto's
    • aantal:1
  • Camping info app

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Wo

27 / 03

 

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 
Max. 12.4° 12.6° 13.4° 14.8° 13.3° 13.6° 13.7°
Min 6.3° 8.4° 9.9° 9.2° 8.5° 10.6° 10.8°
Neerslag 85% 100% 50% 75% 95% 90% 90%
Windrichting ZW ZW ZW ZO W ZW ZW
Windkracht 6 6 5 4 4 5 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 88% 87 2
Feb 85% 70 4
Mrt 80% 69 5
Apr 78% 50 6
Mei 75% 64 7
Jun 74% 45 8
Jul 75% 46 9
Aug 75% 45 8
Sep 77% 62 6
Okt 85% 79 5
Nov 87% 87 3
Dec 88% 84 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • RCN la Ferme du Latois
    Chemin de Latois
    85220 / Coëx
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    46°40'36"N 1°46'8"W
  • Vanaf de A87 richting Aizenay. Daar de bordjes Coëx volgen. D40 richting Bretignolles-sur-Mer. Wordt met bordjes aangegeven.

Contact

Contact

Wilt u camping RCN la Ferme du Latois boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens of via de

website van de camping

Contact
Campingwebsite
  • www.rcn.nl/fermedulatois

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar RCN la Ferme du Latois. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Campings in de omgeving

RCN la Ferme du Latois ****

RCN la Ferme du Latois
RCN la Ferme du Latois
RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois
RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois RCN la Ferme du Latois

RCN la Ferme du Latois ****

RCN la Ferme du Latois
RCN la Ferme du Latois

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen