Ga naar de homepage

Camping La Bûcherie **

Algemene gegevens
8,1
7 beoordelingen Schrijf beoordeling
  • Klassiek zwembad met speelplek
  • 100 m van een mooi recreatiemeer
  • Gezellige kleine bistro
  • Animatie in teken van de natuur
  • Leuke marktjes binnen half uur
  • Dagelijks vers brood voor ontbijt

Camping La Bûcherie is een kleinschalige camping gelegen in de Périgord Vert. De eigenaren bezitten hier een groot natuurlijk kampeerterrein, waar ze ruime toerplaatsen hebben aangelegd. Hier kampeer je in alle rust, terwijl de kinderen lekker buiten spelen. Het animatieprogramma staat in het teken van de natuur: samen salamanders bestuderen en hutten bouwen vinden de kleintjes heerlijk. De omgeving van de camping is nog niet zo bekend als toeristisch gebied. Bezoek een van de boerenmarkten in de omliggende dorpjes voor truffels, likeurtjes en Franse kazen.

Toon meer

De camping ligt op een afgelegen plek in de Dordogne. Dit stukje van de Périgord Vert is nog niet zo toeristisch, dus je kampeert er in alle rust en ver weg van de populairdere vakantiebestemmingen. Camping La Bûcherie ligt in een bosrijk en heuvelachtig gebied met veel kleine meertjes en riviertjes. De eigenaren ontvangen je in hun woonhuis, vooraan op het uitgestrekte kampeerterrein.

Een rustige kampeervakantie

Op het eerste oog zie je het misschien niet, maar het kampeerterrein van camping La Bûcherie is zeer uitgestrekt. Het is in totaal zeven hectare. Voor sommige mensen doet het wat chaotisch aan, de verschillende kampeerveldjes en de vele struiken en bomen. Maar dat doet niks af aan de rust die er heerst. Integendeel: de zeer ruime toerplaatsen, vaak beschut door de bomen en afgeschermd door de struiken, ademen stilte. Voor de rustzoekers en natuurliefhebbers is deze camping dus een fijn kampeeradres.

Tipi’s

Aan de rand van het middelste kampeerveld liggen de huuraccommodaties. Vooral de tipi’s, geheel opgetrokken uit hout, zijn bijzonder. Hier kun je gebruikmaken van een keukentje, maar stromend water is er niet.

Zwembad en meer

Een klassiek zwembad midden op het kampeerterrein is de plek voor waterpret. Zeker voor de kleinere zwemmers is dit een fijne speelplek. Ook buiten de camping kun je zwemmen. Na een mooie wandeling van nog geen kilometer kom je uit bij een meertje.

Salamanders en hutten

De ruim zeven hectare grond van camping La Bûcherie is voor kinderen één grote buitenspeeltuin. Het animatieprogramma van de camping staat zo veel mogelijk in het teken van de natuur. Hutten bouwen, salamanders en vlinders bestuderen, knutselen met alles wat je vindt in het bos; naast leuk is het ook leerzaam om mee te doen met alle activiteiten. Daarnaast worden er wandelingen met een ezel georganiseerd. Ook kan iedereen, jong en oud, boogschietlessen volgen op het grote boogschietveld.

De bistro

Zoek je graag de gezelligheid op, dan kun je terecht bij de kleine bistro. Hier komen de kampeerders bij elkaar om samen te genieten van een wijntje en een pizza. Zeker op de pizza-avond, wekelijks in het hoogseizoen, is het gezellig. Dan kun je samen eten en genieten van livemuziek. Ook kun je er dagelijks verse broodjes voor het ontbijt halen. Die komen van de bakker uit het dorpje.

Schoon sanitair

Het sanitair van de camping vind je in een oude schuur aan de voorzijde van het kampeerterrein. Hoewel de buitenkant oud is, ziet het interieur er zeer schoon en mooi uit. Vooral de gratis douches zijn fijn. Naast de grote sanitairschuur is er nog een kleiner sanitairblok, iets dichter bij de kampeerplekken.

Franse marktjes

Hou je van truffels, Franse brie of schimmelkaas? Of wil je je laten informeren over een speciaal kastanjelikeurtje of notenolie? Dat kan in de omgeving van de camping. Daar zijn in de zomer allerlei Franse marktjes te bezoeken. Saint-Saud-Lacoussière, Piégut-Pluviers en Thiviers zijn allemaal mooie plaatsjes waar in de zomermaanden wekelijks gezellige marktjes zijn met verse streekproducten. Alle dorpjes zijn binnen een half uur rijden te bereiken.

  • €17 per nacht in het laagseizoen
  • Camping accepteert ACSI Club ID
    • Tot 60% korting

    • 3.000 campings,
      jaarlijks gecontroleerd

    • Binnen 4 nachten terugverdiend

    CampingCard ACSI

    Voordelig kamperen in het laagseizoen

    CampingCard ACSI is een handige kortingskaart die u tot wel 60% vakantievoordeel oplevert. In 2024 kampeert u met CampingCard ACSI op 3.000 campings in 25 Europese landen. Betaal ook altijd één van de acht, vaste lage tarieven in het laagseizoen!


    Bestel direct


    Lees meer over CampingCard ACSI
    • Vervangend legitimatiebewijs

    • Geaccepteerd op bijna
      8.100 campings in Europa

    • Inclusief WA/BA-verzekering

    • Korting in de ACSI Webshop

    ACSI Club ID

    Meest voordelige Camping Carnet voor Europa

    Met ACSI Club ID houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.100 ACSI-campings accepteren de kaart als vervangend identiteitsbewijs. Bovendien betaalt u altijd de laagste prijs voor producten in onze webshop. Ook bent u met ACSI Club ID automatisch WA/BA-verzekerd. Word lid en profiteer direct!


    Bestel direct


    Lees meer over ACSI Club ID
Gedetailleerde informatie over de camping

Jaarlijks geïnspecteerd

R. Rondelez

"Deze camping biedt veel rust. Activiteiten situeren zich voornamelijk buiten de camping ( wandelen, fietsen, bezoeken,...). Mooi zwembad en schoon sanitair. De jonge eigenaars komen graag tegemoet aan de wensen van de kampeerders. "

Inspecteur Dhr. R. Rondelez

R. Rondelez

Deze camping wordt jaarlijks bezocht door een medewerker van ACSI. Hij of zij inspecteert de camping op meer dan 200 voorzieningen en andere aandachtspunten. Deze inspecteur kunt u benaderen voor meer informatie over de camping of de regio. Dat kan telefonisch: door de week tot 22.00 uur in de avond en in het weekend in de ochtend en de middag. Het telefoonnummer vindt u hieronder.

Wilt u een brochure van deze camping ontvangen? Gebruik dan het informatie-aanvraagformulier. Wilt u een plek reserveren? Dat kan bij een groot aantal campings makkelijk en snel hier, op onze website. Als dat voor deze camping nog niet mogelijk is, dan kunt u het informatie-aanvraagformulier versturen of rechtstreeks contact opnemen met de camping.

Bel deze inspecteur

Bel +31488792502

Beoordelingen (7)

Aan het laden, een ogenblik geduld…

Gemiddelde beoordeling: 8,1

Sanitair
7,9
Personeel
8,4
Prijs-kwaliteitverhouding
8,5
Kindvriendelijkheid
8,7
Entertainment
7,4
Sportfaciliteiten
7,6
Zwembad
8,2
Eten en drinken
8,2
Omgeving
7,7

Corina van der Laan, op deze camping in augustus 2023

7,9

Reisgezelschap: Paren

Lovely campsite, the kindest staff, lot of trees wich was very pleasant in the hot temperature and large pitches with a lot of privacy.. Lake nearby.

Gert Jan Wormmeester, op deze camping in augustus 2023

8,5

Reisgezelschap: Paren

Heerlijke rustige camping in een prachtig deel van de Dordogne. Ruime plaatsen met zowel zon als schaduw. Relaxte en familiaire sfeer met name gecreëerd door de eigenaren. Zeer geschikt voor natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen. Die spelen hier heerlijk buiten met elkaar spelen of knutselen bij de animatie. Alles veilig en overzichtelijk. s avonds gezellig op het kleine terras een drankje drinken en iets eten. Simpele maar goede kaart. Echte aanrader

Tim Ruttenberg, op deze camping in augustus 2022

8,6

Reisgezelschap: Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

We zijn 1,5 week op deze camping geweest. Er zijn geen Nederlandse eigenaren meer, de camping wordt geleid door 2 Franse stellen. Zeer gastvrij en enthousiast. Ze organiseren activiteiten voor kinderen. Een aantal keer per week vaste menu\'s (burger, pizza) op de andere dagen zijn snacks verkrijgbaar. Bier van een lokale brouwer op tap en diverse andere varianten op fles. Zeer ruime plaatsen. Sanitair gecentraliseerd in 1 groot gebouw, keurig schoon. Aan de andere kant van het terrein is een klein gebouwtje met 2 toiletten. Opvallend is dat bijna geen enkele deur van douche of wc goed sluit. Oplossing: zet je schoenen onder de deur.

Cecilia Tito, op deze camping in juni 2022

8,9

Reisgezelschap: Paren

Deze camping is top!
Nieuwe eigenaar sinds vorig jaar.
Hij liep met ons mee om ons persoonlijk de camper plaats te wijzen, vergezelt door hond Nacho, de vriendelijke golden retrever van de eigenaar.
Die avond voor het eerst de \"burger avond\", door hen georganiseerd. Heerlijk gegeten.
Omdat er nieuwe eigenaren zijn, zou wat mij betreft de oude, negatieve recensies mogen worden verwijderd.

Cecilia Tito, op deze camping in juni 2022

9,0

Reisgezelschap: Paren

We werden keurig ontvangen door de sinds 2021, nieuwe eigenaar. Hij leidde ons keurig naar onze camper plaats. Vriendelijk werd alles uitgelegd en zei hij, als we met alles klaar waren dan kwam de inschrijving wel.
Hond Nacho begroette onze 10 maanden oude labrador pup zeer vriendelijk.
Keurig, dik tevreden over alles.
Rustige plaats in het bos met alle voorzieningen!

Elisabeth De Kleuver, op deze camping in juli 2019

5,4

Reisgezelschap: Jongere paren

Wij hebben deze camping als verschrikkelijk ervaren. Dit komt grotendeels door de eigenares zelf. Bijv: ik liep het zwembad uit en stond bij het hekje, van 100m afstand riep ze of ik dat hekje wilde dichtdoen. De dag erop stond onze auto even op onze campingplek omdat we de boodschappen hadden uitgeruimd en ja meteen kreeg ik te te horen of ik hem op de parkeerplaats wilde zetten. Ik benoemde dat die vol was, waarop zij antwoordde dat ik hem beneden kon zetten want lopen was niet erg.
Wij wilde eten daar, Mijn vriend vroeg pizza maar 45 min de oven voorverwarmen voor 1 pizza vond ze teveel. De eigenares reageert op alles met een snauw , was in ons opzicht veel te veel op alles aan het letten. Door haar zijn we 3 dagen eerder vd camping gegaan.
De info die op de site van de camping staat klopt NIET! Er is een beekje op de foto\'s te zien, maar die is niet bij de camping. Het zwemmeertje is een goede 1,5km van de camping vandaan. Lopend is niet te doen. Erg jammer, wij hadden deze camping uitgekozen vanwege de watertjes waar we verkoeling konden krijgen na het maken van een wandelroute. Ja, de fiets- en wandelroutes moet je er bij denken want ok die zijn niet bij de camping, . Wij hebben voor de mooiste dorpjes en bezienswaardigheden min. een uur moeten rijden. Rondom de camping is niets. Het zwembad is niet schoon , Ook is het te klein voor de populatie op de camping.

Voorzieningen

Algemene gegevens

Richtprijs 1
€ 26,00
Richtprijs 2
€ 35,00
Openingsperiode *
15-04-2024 t/m 15-09-2024
Oppervlakte
5,8 ha
Hoogteligging
330m
Aantal toerplaatsen
48 (100 - 200m2)
Aantal huuraccommodaties
11

** Van vetgedrukte voorzieningen weten wij dat zij niet bij de overnachtingsprijs inbegrepen zijn en dat er extra kosten voor gerekend worden. Houd er rekening mee dat ook sommige niet-vetgedrukte voorzieningen extra kosten kunnen hebben.

Populaire filters
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:72 m2
    • periode:15-06/15-09
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Internet
  • WiFi-zone
Bij de receptie
  • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
  • Reserveren voor hoogseizoen aanbevolen
  • Betalen met creditcard mogelijk
    • creditcard:visacard | mastercard
  • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Spaans | Engels
Voorzieningen bij staanplaats
  • Watertappunt op/bij de plaats (max. 50m)
  • Ook geschikt voor caravans > 5,5m, exclusief dissel
  • Elektrische aansluiting mogelijk
    • Max. stroom:20 ampère | 15 ampère
  • Eurostekker (CEE) noodzakelijk
Campingregels
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Caravan toegestaan
  • Tent toegestaan
  • Bijzettentje toegestaan
  • Camper toegestaan
Honden
  • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
  • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
    • Max. aantal:2
Sanitair
  • Wastafels: warm water
  • Wastafels: koud water
  • Individuele wascabines: warm water
  • Individuele wascabines: koud water
  • Kindersanitair
  • Zittoiletten
  • Familiesanitair
  • Stortbak voor chemische toiletten
  • Douches: warm water
  • Babyroom
Bodem en beplanting
  • Plaatsen met veel schaduw
  • Plaatsen met enige schaduw
  • Plaatsen zonder schaduw
  • Afgebakende plaatsen
  • Grasland
  • Harde bodem
  • Hellend terrein
Wassen, afwassen, koken
  • Afwasbakken: warm water
  • Afwasbakken: koud water
  • Wasmachine(s)
  • Textielwasbakken: koud water
  • Textielwasbakken: warm water
  • Strijkgelegenheid
Eten, drinken en levensmiddelen
  • Ontbijt verkrijgbaar
  • Vers brood verkrijgbaar op de camping
    • periode:15-07/30-08
  • Restaurant (kleine kaart)
  • Snackbar
  • Afhaalmaaltijden
  • Bar
  • Invriezen koelelementen
Te huur op of bij camping
  • Appartementen
    • aantal:1
  • Tenten
    • tipitenten (aantal: 1)
  • Koelkasten
  • Koelelementen
  • Safaritent zonder sanitair
    • aantal:7
  • Safaritent met sanitair
    • aantal:2
Zwemmen
  • Buitenzwembad
    • oppervlakte:72 m2
    • periode:15-06/15-09
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:9 m2
    • periode:15-06/15-09
  • Zwemmen in meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Zwemmen in rivier/beek (max. 0,1 km)
Watersport en waterrecreatie
  • Visgelegenheid
Voor kinderen
  • Speeltuin
  • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
    • oppervlakte:9 m2
    • periode:15-06/15-09
  • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
    • talen:Italiaans | Frans | Spaans | Engels
    • periode:01-07/31-08
  • Recreatieruimte
  • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
    • talen:Italiaans | Frans | Spaans | Engels | Duits
  • Kindersanitair
  • Babyroom
  • Dierenweide
Sport en spel
  • Tafeltennistafel
  • Multisportveld
  • Jeu de boulesbaan
  • Mountainbikeroutes bij de camping
    • moeilijkheid:gemiddeld
Recreatie (volwassenen)
  • Visgelegenheid
  • Fietsroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld
  • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
    • zwaarte:gemiddeld | licht
  • Recreatieruimte
Ligging van de camping
  • Gelegen aan meer/recreatieplas (max. 0,1 km)
  • Gelegen aan rivier/beek (max. 0,1 km)
  • Gelegen in bos
  • Inkoopmogelijkheid
    • afstand:3.5 km
Voor camperaars
  • Camper toegestaan
  • Ook geschikt voor campers > 8m en > 4 ton
Diversen
  • Paden en wegen verlicht
  • Overdag rustig
  • Nachts rustig

Het weer

Het weer op deze camping

Weersverwachting

Do

28 / 03

 

Vr

29 / 03

 

Za

30 / 03

 

Zo

31 / 03

 

Ma

01 / 04

 

Di

02 / 04

 

Wo

03 / 04

 
Max. 13.7° 11.1° 13.4° 13.7° 12.3° 14.5° 14.2°
Min 5.4° 7.1° 5.2° 7.5° 7.4° 6.5° 9.1°
Neerslag 90% 100% 90% 90% 95% 85% 95%
Windrichting ZW ZO ZO ZW ZW ZW ZW
Windkracht 4 3 3 3 4 3 4

Klimaat

Relatieve vochtigheid Neerslagsom (mm) Zonne-uren
Jan 83% 71 3
Feb 80% 69 4
Mrt 74% 92 5
Apr 75% 123 5
Mei 72% 80 6
Jun 71% 82 7
Jul 75% 111 8
Aug 70% 71 8
Sep 77% 70 6
Okt 83% 124 4
Nov 87% 148 3
Dec 85% 123 2

Gemiddelde temperatuur

Weeronline

Locatie

Toon op kaart
  • Camping La Bûcherie
    La Bûcherie
    24470 / St. Saud-Lacoussière
    Frankrijk
  • Download GPS-coördinaten Selecteer uw navigatiesysteem:
     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Coördinaten:
    45°34'1"N 0°50'16"E
  • Komend vanaf de D675 (Brantôme- Rochechouart). In Nontron richting Thiviers via de D707, in St. Pardoux (na ongeveer 10 km) de D83 volgen. Na ongeveer 7 km borden camping volgen.

Contact

Contact

Wilt u Camping La Bûcherie boeken of meer informatie? Dat kan middels onderstaande gegevens.

Contact

Neem contact op

Informatieaanvraag

Informatieaanvraag

Hieronder vindt u het contactformulier.

Uw aanvraag wordt doorgestuurd naar Camping La Bûcherie. Alle verdere correspondentie zal rechtstreeks tussen u en de camping verlopen.

Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een e-mail met een bevestigingslink. Om uw aanvraag definitief te maken verzoeken wij u op de link te klikken.

1 Informatieaanvraag Wat wilt u doen?
Stel uw vraag:
(in de taal van het land waar de camping ligt of in het Engels)
2 Uw gegevens

3 Uw aanvraag
In welke taal wilt u bij voorkeur een antwoord krijgen? Let op; het is mogelijk dat de camping niet aan dit verzoek kan voldoen.


Camping La Bûcherie **

Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie
Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie Camping La Bûcherie

Ontvang leuke tips en aanbiedingen

Onze nieuwsbrief staat vol tips, nieuws, aanbiedingen van ACSI en advertenties van zorgvuldig geselecteerde partners. U ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week.

Uw gegevens zijn veilig en worden niet gedeeld met anderen