Toon meer vakantiethema's

De voordelen van ACSI Eurocampings

  • 9900 campings jaarlijks geïnspecteerdBetrouwbare campinginformatie
  • Zoek op meer dan 200 voorzieningenAltijd een camping die bij u past
  • Betrouwbare beoordelingen100.000 beoordelingen door kampeerders

Op vakantie op een camping in Kymi

Een kampeervakantie in Kymenlaakso, in het Nederlands heet de streek Kymi, betekent de sfeer proeven van de typisch Finse streek in het uiterste zuidoosten van het land aan de grens met Rusland. De Russische invloed in deze streek is duidelijk te merken. Op een camping in Kymi zoekt u vooral rust en natuur, maar een dagtocht naar Helsinki, één van de mooiste steden van Scandinavië, is echt een must. Ook een tochtje naar Vyborg in Rusland is heel eenvoudig.

Lees meer

Kamperen in Kymi: de kuststreek rond Kotka aan de Russische grens

De campings in Kymi liggen aan de grillige zuidkust met zijn honderden eilanden en eilandjes, of iets verder naar het noorden, in het merengebied boven Lappeenranta. De belangrijkste plaats in deze streek, die in het Fins Kymenlaakso heet, is Kotka aan de monding van de rivier de Kymi.

De stad werd ooit gesticht op een eilandje voor de monding van de Kymi en was lange tijd het centrum van de houtverwerkingsindustrie. De naam Kotka betekent arend of adelaar. Toen het oostelijke Vyborg werd afgestaan aan Rusland, werd Kotka de belangrijkste haven in Finland na Helsinki. Wie met de boot naar Finland reist, komt meestal aan in Helsinki.

Een kampeervakantie in Kymi, in het zuiden van Finland is heerlijk kamperen aan het water, aan een van de honderden, prachtige meren of langs de mooie zuidkust. Uw camping in Zuid-Finland heeft vast en zeker een plaats om vers gevangen vis te bereiden of heerlijk van de echt Finse sauna te genieten! Een bezienswaardigheid in deze regio is een vissershut die voor de Russische tsaar Alexander werd gebouwd aan een stroomversnelling in de Kymi rivier.

Toon alle 6 campings - Kymenlaakso

Populaire campings Kymenlaakso


Toon alle 6 campings - Kymenlaakso
Europa app

Onderweg en op zoek naar een camping?

Gebruik onze ACSI Europa-app. Probeer hem gratis uit.

Lees meer over de app
 

Op zoek naar een kleine, fijne camping?

Gebruik de ACSI Klein & Fijn Kamperen-gids!

ACSI heeft kleine, fijne campings gebundeld in een handige gids; ACSI Klein & Fijn Kamperen. Daarin staan ruim 2000 campings, speciaal geselecteerd door onze inspecteurs.

Ideaal voor de kampeerder die op zoek is naar gemoedelijke, sfeervolle kampeerterreinen!

Bestellen *ACSI Club ID-leden prijs Lees verder over kleine, fijne campings